Ako je kupac pravno lice, garancija je godinu dana, osim ako prodavac ili proizvođać nije drugačije naveo. Ono što stoji 2 ili 3 godine u opisu, odnosi se na fizička lica. Kada daju produženu garanciju, npr. 5 godina, uglavnom je uslov da jednom godišnje šalješ njima na čišćenje.
Garancija na baterije je uglavnom 6 meseci ili godinu dana, čak i za fizička lica. Ali na ventilator to ne bi smeli da ograniče
Otvaranje računara narušava garnciju, osim ako prodavac to nije dozvolio. Kod nas u firmi je na jednom računaru crkao SSD i jedva smo namolili prodavca da pošaljemo samo disk na reklamaciju, da ne šaljemo ceo računar. Mi smo svakako odmah kupili novi i instalirali OS, da čovel može da radi. U drugom slučaju, prodavac nije odradio svoj deo posla (ubacio dodatni RAM prilikom kupovine) pa nam je dozvolio da mi to uradimo, ako nam nije teško
Mada, nakon prvog otvaranja (kada se vidi na glavi šrafova), naredno se neće primetiti. Pa ako posle godinu dana odneseš kod njih na čišćenje, posle možeš i sam da menjaš delove, a da oni ne primete. Jedino ako budu poredili trenutno stanje sa specifikacijom na fakturi, ali male su šanse za to, nema se vremena.