Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Jel zna neko da li mogu da kupim kod nas Horizon: Zero Dawn na disku i upgrade-ujem je na ps5 verziju na americkom nalogu?
Negde sam procitao da mora da bude na regionu sa koga je igra. Da li su diskovi kod nas region free?

Jel zna neko da li mogu da kupim kod nas Horizon: Zero Dawn na disku i upgrade-ujem je na ps5 verziju na americkom nalogu?
Negde sam procitao da mora da bude na regionu sa koga je igra. Da li su diskovi kod nas region free?
Gotovo sigurno ne može.
Region igre sa diska i region digitalnog dodatka moraju da budu isti.

Ovo pitanje za "diskove kod nas" nema smisla jer disk može da bude donet u Srbiju iz x zemalja. Ali američke diskove, uz koje bi radili dodaci sa US PlayStation Store, teško da ćeš naći u Srbiji.

Gotovo sigurno ne može.
Region igre sa diska i region digitalnog dodatka moraju da budu isti.

Ovo pitanje za "diskove kod nas" nema smisla jer disk može da bude donet u Srbiju iz x zemalja. Ali američke diskove, uz koje bi radili dodaci sa US PlayStation Store, teško da ćeš naći u Srbiji.
Hvala na odgovoru, tako sam i predpostavljao. Sacekacu da ponovo bude na popustu na US storu.

Bas sam igrao pre 2 meseca HZD, nije moglo da se upgraduje nista (disk kupljen u UK igran na US nalogu)

Koliko znam, HZD nema zasebnu punokrvnu PS5 verziju. Već patch za PS4 verziju koji omogućava 60 fps. Isto kao recimo i Days Gone.

A i da imam zasebnu verziju, apgrejd skinete na UK/EU nalogu, pa igrate na US. Ne znam gde je problem :)

Nije to upgrade, to je samo patch koji dodaje 60fps mode.
Ja sam imao disk (kupljen kod nas), nalog mi je US. Igra se normalno ažurirala i imao sam 60fps mode.
Čim sam prešao igru oni izbacili 60fps patch : /

Poslednja izmena:
Za najobičniji patch ili može nevezano za region, ili ako iz nekog razloga neka igra neće - može da se napravi UK nalog, da se patch-uje igra pod tim nalogom, a onda da se igra na kom god nalogu.

Ja sam pisao o mešanju regiona pri kupovini dodataka/upgrade-ova.

Ne znam za vas, ali meni HZD ne radi ni blizu dobro kao na primer GOW

u kom smislu?

Kakve probleme imas? Meni radi besprekorno

Pozdrav svima, ja imam UK nalog i sada hocu da kupim wallet i da kupim PSPlus za 33 funti jel moze neko da mi kaze koju adresu treba da ukucam na accountu sad mi stoje England, gore mi je bilo Belgrade i dole 11211 a sad sam promeno u Southampton i postanski kod nasao na google. Ili ta adresa uopste nije bitna. Hvala.

Uzmes PSNow i imas HZD, GOW i jos hrpu igara za 40-50$ na godinu dana..

Ima ga i u PS5 Ps Plus collection takodje.

ima u now a mislim da je to i rekao

Rekao je za collection, ako ti neko altivira na ps5 nalog.

Promasio sam onda, ucinilo mi se da sam ga video i u kolekciji.

I ja sam bio ubedjen da je bio u kolekciji. :D

Hzd nije nikad bio u kolekciji, on je bio free tokom njihove akcije stay at home u aprilu, dobijala se base igra + frozen wild.
Inace upravo kompletiram igru na 100% i kod mene nikakvih problema sa igrom nema, igra radi na 60fps i izgleda prelepo, narocito frozen wild poluostrvo.

Mozda je problem sto ja nemam taj FrozenWild djavo, igru sam kupio dosta pre toga pa nisam preuzeo kada su davali i to za dzabe

Mozda je problem sto ja nemam taj FrozenWild djavo, igru sam kupio dosta pre toga pa nisam preuzeo kada su davali i to za dzabe
Frozen wild je samo expanzija sa dodatnim regionom i dodatnim questovima, ne bi trebalo da utice na performanse. Jedino sta meni pada na pamet je da nisi apdejtovao na najnoviji patch, letos je pusten free upgrade koji je otkljucao 4k i 60fps, proveri da li imas taj upgrade, pusten je negde u avgustu ako se ne varam.

Ja sam igru krenuo na PS4 Pro, zavrsio na PS5. Na PS4 Pro sam morao da smanjim na 1080p da bi bilo igrivo, na PS5 radi kao podmazano.

@shomiNBGD

Update-uj konzolu i igru na najnovije verzije pa probaj.

Okej, priznajem, istripovao sam se (ili se nesto azuriralo u medjuvremenu) :D

Svakako sam sad zaludjen sa Tsushimom, mozda krenem opet ispocetka HZD obzirom da sam pozaboravljao i kontrole i pricu i sve 🤷‍♂️

Upravo ugradih SN850 sa hladnjakom u svoj PS5. Read speed pri prvom formatiranju/testu - 6556.27MB/s.

Znaci bas su jako slicni svi modeli s850.

Dobar model SSD-a, nema šta. Odličan je izbor za PS5.

Verovatno propustam nesto, ali mi nije jasno za sada zasto vam treba dodatni ssd? komotno moze da se instalira 5-6 igara na postojeci ssd... Ja bar do sada nisam imao problem jer ne igramo vise od 5 igara paralelno... Kada neku predjem, brisem je... ali kao sto rekoh, verovatno propustam nesto, ili ce se nesto promeniti vremenom :)

Kontam da ih Warzone kolje, u startu je valjda oko 200GB i sa svakim azuriranjem raste :D

Nazad
Vrh Dno