- Učlanjen(a)
- 20.05.2008
- Poena
- 555
Aha, izvini, zaboravio sam da ovde niko ne zeli da koristi svoje diskove kao boot drive/za igre, vec iskljucivo za serverske namene ili kako ti kazes benchovci se bave "ozbiljnim storage-om" tako da trebamo da zanemarim te rezultate boot drive-ova. Dalje, druze, ako ne znas da citas grafikon, niko ti nece zameriti, ali bas za takve ljude kao ti imas lepo izdvojene tabele, pa cak i pri dnu stranice lepo graficki uredjen informer, no dobro, ne daj da te nesto tako nevazno kao cinjenice navedu da promenis misljenje.To poređenje je između ssd i HDD koji su korišćeni kao boot diskovi. Ti HDD nisu isti kao oni koje koriste za storage, imaš modele koje su koristili. Da ne pričamo o starosti ssd-ova i hdd-ova. Svejedno, svako radi onako kako misli da treba, moje mišljenje ostaje nepromenjeno ali ne zato što sam mazga nego što sam ispratio ljude koji se bave ozbiljnim (i neozbiljnim) storage-om.
U slučaju koji ima @Sass Drake je i mogao da prođe ssd jer je sve lepo bekapovano. Ali malo je besmisleno dati 200+ evra za 2TB disk kad za te pare može da se uzme ~10TB disk koji će biti vrlo pouzdan, a sve to ako mu nisu neophodne velike brzine.
Isto tako ne znam u kojoj to drzavi moze da se uzme 10TB HDD za 200+e odnosno po ceni kvalitetnog 2TB NVME diska, ali u Srbiji ne moze. Takodje, podseticu te da kvalitet hard diskova koji dolazi u Srbiju je daleko od onog sto blackblaze testira, a cemu su posvedocile mnoge teme na ovom forumu.