Šta je novo?
Evo našao sam link sa obaveštenjem da je promocija završena 31.10. i važi za prvih 1800 klijenata koji do 30.11. ispune uslove:

Sve pise na sajtu osim koliko kosta mesecno. Ili ja nisam video. 73 din/mes, je sms servis, al odrzavanje kartice, ne videh.

@Misha976 Mastercard FLEXIA van paketa 100 RSD mesečno. Imaš i sledeću soluciju - Paket račun štednje:
Bez naknade
  • Račun štednje po viđenju
  • Račun oročenog depozita
  • Elektronsko i Mobilno bankarstvo
što znači da na ovaj način mogu da ti priključe i e/mbank.

Probao danas opciju Prenesi, tj. plaćanje na mobilni broj,
ja plaćao iz EFG banke, primalac u Intesi, sve prošlo lagano.

Jesmo imali neku konkretnu zamerku za Unicredit banku kao npr. B banku, zamenu za mts banku? Koliko vidim standard paket je 240 din mesecno, dobije se i dinarski i devizni racun, mastercard. Kazu da na bankomatima mogu da se uplaciju dinari. Nema provizije za placanje karticama u inostranstvu. Jedino sto su platni nalozi 20 din.

Par pitanja:
1.
U Aik bankci ima opcija da se podeli racun po master kreditnoj kartici na rate.
ALI nije uopste jeftino, sto sam (skupo) shvatio posto sam platio naknadu ne proverivisi prethodno kolika je... Naknada je 5% ili 500 din do 3 rate, 5% ili 1000 din do 12 rata.
Osim sa prodavcima sa kojima aik banka ima potpisan ugovor. Da li negde postoji spisak tih prodavaca, ili da pogadjam nemaju ni sa kime ugovor?

2. Gde je najjeftinije otvaranje i drzanje PG racuna?
Drzao sam PG i devizni u intezi ali me bespotrebno nerviraju u poslednje vreme.

Ja sam PG ostavio u Intesi, prihode imam samo leti (kupina), čim pare legnu, prebacim ih na drugi račun i naplate mi samo mesece u kojima je bilo prometa.

Bilo bi mi cimanje da imam račune u više banaka, posebno za te sezonske stvari.

@PG hvala ti, tako cu i ja onda :)
Ispostavilo se da je racun neaktivan ako se ne plati nista u roku od 90 dana Nije dovoljno logovati se svaki mesec vise puta, vec se mora i platiti. Treba novi LIB, sto su uveli radi moje sigurnosti, naravno, otici u expozituru ne moze putem podrske.
I odem ja danas u filijalu da zatvorim racun posto su me iznervirali, kad kazu eee ovo je elektronska filijala bez blagajne, ne mozemo Vam vratiti kusur, pa reko ne treba mi kusur poklanjam ga, eee ne moze nije po zakonu, pa reko dobro onda cu prebaciti sve pare da racun na 0 i doci sutra da zatvorim racun, eee ne moze obavezno morate platiti odrzavanje racuna za taj mesec, dobro dajte mi novi lib pa cu prebaciti pare i ostaviti tacan iznos za odrzavanje racuna pa se vidimo sutra, paa mozda bi tako i moglo... Ali ovo tvoje je jos bolje.
Edit: Sad gledam, pise im u tarifama:
* Naknada za vođenje platnog računa se naplaćuje iz raspoloživih sredstava, bez obzira da li je po računu u toku meseca bilo finansijskih promena. Ukoliko na platnom računu na dan naplate naknade klijent nema obezbeđena sredstva za naplatu u celosti, Banka će formirati potraživanje za iznos dospele nenaplaćene naknade i naknadu naplatiti u celosti nakon obezbeđenja sredstava na računu.

Poslednja izmena:
To piše odavno, ali su mi skidali samo jednu naknadu. Čim novac legne, bude blokirana jedna naknada, a sam račun nije išao u minus.

Ipak idem da zatvorim necu da mislim o njima vise, pa cu probati raifeisen i-racun.

Za gazdinstvo ti je potreban namenski račun. Da li Rajfajzen e-račun ispunjava taj uslov?

Taj iracun je još gori😁
sat vremena mi je trebalo da ga otvorim a onda kada je trebala da mi legne uplata saznao sam da su ga zatvorili, i ako imam sve papire od njega.

Kada sam otišao do banke saznajem da nisam nesto potpisao i oni su jednostavno zatvorili račun bez da me obaveste
a potpisivanje niti je ko pomenuo niti mi rekao kako bi potpisao kada smo telefonom sve obavili.

Gase Intesu kod mene u gradu, ostace bankomat ali gledam gde preci dalje. Imam od banaka OTP, komercijalnu, credit agrikole, Postanska Stedionica, Eurobanka. Sve uzas do uzasa. 🤣

Tako je 31.12 gase ekspoziture u Sviljncu i Despotovcu, nije mi jasno zbog cega, lepo su radili, jwdibo da im ovo poskupljenje doslo glave...Nisam u Intezi nikad bio i meni uopste nije problem u 100-200dinara vece naknade da placam ali da ta usluga bude profesionalna i da sve mogu da zavrsim bez nerviranja i cimanja. Tako da od svih ovin nabrojanih u Sv jedino dolazi u obzir CA, nadam se da ostaju i posle septembra kad ih preuzme Rajf...

Uh taman razmatrao CA, ali ako postaju Rajf, onda opet uzas. Tek oni deru kozu. :( Inace me cudi za Intesu, jedna od jacih u gradu, red svaki dan od marketa preko puta.

Necu da ih pljujem ali taj red do Viktora nije zbog toga sto su jaki nego zbog nesposobnog osoblja, ne moze se privatna stvar zavrsavati a klijent da ceka za salterom ili da ne pricam dalje... Jeste Rajf skuplji, ali opet meni je bitna usluga, to je moj stav, kao sto je normalno da neko gleda cenu odrzavanja racuna itd...

Slazem se. Usluga je uzas. Inace, jel ce sada Rajf da otvori expozituru u gradu ili ne?

Pa preuzimaju ovu filijalu od CA sobzirom da nemamo Rajf u nasem gradu...

Plan RF je da ukinu šaltere i uvedu višenamenske uređaje (uplatne bankomate) umesto blagajni, najpre u filijalama CA, ali pitanje je da li će ostaviti CDS uređaje za deponovanje pazara u funkciji.

Opportunity je sada „3 Banka“​

Opportunity banka promenila je poslovno ime i od danas posluje pod imenom "3 Banka". Poslovna politika, kako je saopšteno iz ove banke, neće se menjati i banka ostaje fokusirana na podršku klijentima koji imaju limitiran pristup kreditiranju.

„Nastavljamo da podržavamo male biznise, poljoprivredna gazdinstva i građane sa nižim primanjima, a ponosni smo na činjenicu da čak 45 posto korisnika naših kredita čine baš ljudi sa otežanim pristupom finansijama, koji, prema podacima kreditnog biroa, nikada pre toga nisu koristili kredite“ istakao je Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora ove banke.

Gde je najbolje otvoriti račun za plaćanje na internetu, za Paypal, i koja banka ima dobar m-banking?

@Sunshine4747 vrlo diskutabilno, jer nema svega na jednom mestu. Raiffeisen iRačun će zadovoljiti sve potrebe na lokalu (besplatni nalozi, Visa dinarska kartica, dobar mbanking) ali tu je i provizija od 1% za inostrana plaćanja, dok povlačenje sa PP ide po kursu od oko 115 dinara. Što se tiče banaka bez provizija na ino plaćanja, devizna Master kartica Erste banke košta 400 dinara na 3 godine, ali elektronski servisi se ne uspostavljaju, niti može na PayPal. Poštanska štedionica ima Visa internet kojoj radi instant transfer, a uz LIB se može pratiti stanje na Homebanking-u i dižu dinari po srednjem kursu sa bankomata, pored isplate na šalteru. Ja sam u Komercijalnoj na Start računu i na Visa PayWave takođe ide instant, ali oni pa obračunavaju 2% za kupovinu odn. plaćanja u dolarima i svemu ostalom što nije evro. Zato je tu Inteza bila super opcija, ali oni sada naplaćuju devizni i mobilno bankarstvo će biti obavezno od nove godine. Magnifica je 800 dinara mesečno, ali ona obuhvata sve, samo što je trenutno sistem nepouzdan. Credit Agricole prelazi u Raiffeisen, inače bi Privilege paket u ovoj priči bio pun pogodak.

Poslednja izmena:
Da li ta 1% provizija za ino plaćanja važi i za plaćanje na internetu? I da li će ta provizija biti i na Može paket tekući račun što je 290 dinara mesečno u Rajfajzen?

@Sunshine4747 Da, čak i za Premium, u šta sam se lično uverio, s tim da je to neko ko ima veću platu od 100k pa mu ne ide održavanje za isti.

Nazad
Vrh Dno