Iphone 13 pro. Odlicna kvaliteta izrade, zavrsna obrada. Medjutim, velika gramaza za mali telefon, pa djeluje jos teze. A posto je od celika ram i jos ostrih ivica, to dodatno doprinosi. Naime, malo je manji od prethodnog tel koji sam imao, zenfone 8, a zenfone 8 izgleda bas lajt u odnosi na 13 pro. Mislim da bi Pro Max u ruci djelovao lakse, jer je veci pa bi tezila bila rasporedjena po vecoj povrsini. Ovako, ip13 pro, kao da je od olova. Ali se vidi odmah na prvu da je premium telefon. Baterija bas dobra, nisam mjerio sot (niti ne znam kako bi to uradio na ios, jer mi sabira sot i prije punjenja i posle), ali primjetim da je bolja nego na zenfone 8, ali bih rekao slabija i onosu na op8. Kamera je odlicna, makro mod mi se bas dopada kakve slike pravi. Video bi rekao da je tu negdje sa zenfone 8, ne drasticno bolji.
Ovo mi je prvi ios u zivotu i navikao sam se za manje od 1 dana. Sve je brzo, fluidno animirano. Za sada nisam primjetio da ista puca, baguje... Neke app su bi bolje na androidu, neke ovdje, manje vise slicno sve. Medjutim, ios ko ios ima mnogo nedostataka u odnosu na android koje mi fale (ne toliko da bih se vratio na android). Control panel nema dugme za on/off location, totalna glupost. U landscape modu youtube, jedva vidim skalu za volume, uopste nemam orjentaciju koliko je pojacano jer je linija previse tanka. Takodje kod pregleda slika u galeriji , gornja linija sa komandama je toliko tanka, da moram dobro na naciljam na delete recimo. Nedostatak bilo kakve customizacije. Barem da se mogu ikonice random postavljati, a ne da ih reda od vrha ka dole. Tastatura nema vibraciju, nepostojanje number row. Nemogucnost nekih aplikacija da sakriju ime posiljaoca. I ima tako nekih banalnih stvari koje nema u odnosu na android.
Jos jedna stvar koja mi je skroz nelogicna jeste da pro max iako ima veci ekran, velicina ikonica, teksta je iste velicine. Logicno bi bilo da je sve vece, ovako se dobije samo veci razmak izmedju ikonica i to je to. U sustini, meni je ios legao ok, moze daleko bolje ali kod mene moze proci.
Ah da, ekran je mnooogooo dobar i osvjetljen. Pravo osvjezenje u odnosu na zenfone 8. Ovdje na osvjetljenju od 80% na direktnom suncu sa suncanim naocarima, vidim odlicno.