Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Gde je normalna cena za PS5 sa diskom 500€? Sa potpunim povratom PDV platio sam ga 560€, EU radnja pre pola god.
To ako je preporuceno, i bez pdv navedeno, ne mozete naci nigde po toj ceni. Najmanje 600€ u EU s diskom
To su neki preprodavci.

Normalna cena PS5 sa diskom je 500€, samo je jako tesko (ali nije nemoguce) kupiti u normalnim prodavnicama tipa Mediamarkt, GameStop, Saturn ili Electronics4You. Ja sam kupio u julu u Mediamarktu i platio normalnu cenu.

Onaj ko redovno prati sajtove tipa Mydealz.de, preisjäger.at i par botova (npr. foraum.de) ce pre ili kasnije doci do svoje konzole po standardnoj ceni a ne kod preprodavaca.

Nadjoh nekoriscen original PS5 Charging Station na KP sa domacom garancijom. Sutra bi trebalo da stigne. U radnjama nema nigde na stanju.

Vidim da su im skocile i cene, bilo ih je za 3500 din da biras pre par meseci kad sam se ja lozio da kupim

Sada je ovaj najjeftiniji, 3700 sa jos godinu i nesto dana garancije. Na KP je preko 40e, u radnjama ga nema.

A ja sam cekao da padnu cene pa da uzmem PS5, bolje da sam preorder uradio..

Pa i da si uradio verovatno ne bi nista postigao sa time 🤷‍♂️

Ja sam ubo pozadi kablic, kako skinem jedan dzojstik ubodem drugi i tako u krug od momenta kada mi soni prijavi da je dzojstik prazan

To su neki preprodavci.

Normalna cena PS5 sa diskom je 500€, samo je jako tesko (ali nije nemoguce) kupiti u normalnim prodavnicama tipa Mediamarkt, GameStop, Saturn ili Electronics4You. Ja sam kupio u julu u Mediamarktu i platio normalnu cenu.

Onaj ko redovno prati sajtove tipa Mydealz.de, preisjäger.at i par botova (npr. foraum.de) ce pre ili kasnije doci do svoje konzole po standardnoj ceni a ne kod preprodavaca.
Hvala na savetima :)

Ja pratim geizhals.de i idealo.de
Šta su botovi koje pominješ (kao pomenuti foraum.de)? Koji su dobri i kako se koriste?

@ixinho Onda bi ti se svideo i Jedi Fallen Order, slican je gameplay a borbe skroz dobre :)

Ja pratim geizhals.de i idealo.de
Šta su botovi koje pominješ (kao pomenuti foraum.de)? Koji su dobri i kako se koriste?
Odes na foraum.de/ps5bot i registrujes se. Onda instaliras Foraum aplikaciju, uneses svoje podatke i dobijas notifikacije kada se PS5 pojavi negde u prodaji. Na primer, PS5 je u ovom trenutku dostupan na müller.de.

Takodje, preporucujem i Preisjäger i MyDealz aplikacije jer i na njima mozes da podesis notifikacije. Ja sam uspeo posle notifikacije od Preisjäger

Odes na foraum.de/ps5bot i registrujes se. Onda instaliras Foraum aplikaciju, uneses svoje podatke i dobijas notifikacije kada se PS5 pojavi negde u prodaji. Na primer, PS5 je u ovom trenutku dostupan na müller.de.

Takodje, preporucujem i Preisjäger i MyDealz aplikacije jer i na njima mozes da podesis notifikacije. Ja sam uspeo posle notifikacije od Preisjäger
Ja ne vidim na mueller.de da ga ima. Jel možeš da pustiš link?

P.S. Prijavih se na listu u lokalnoj radnji. Sedamnaestoro je ispred mene, ali reče čovek da dosta njih nabavi na drugom mestu pa otkaže, mada ne obećava da ću dobiti do kraja godine. Cena za digitalnu verziju je 400€, a sa BR je 500€.
- Ako kojim slučajem naleti negde na BR verziju (po mogućstvu sa 2 džojstika i punjačem), molim te javi :)

Bude dostupan ali jako kratko (nekada samo 15tak minuta) zato mora da se prati redovno.

Koliko ja znam, Mediamarkt (bar u Austriji) isto prima rezervacije ali je valjda ljudima obecano da ce dobiti konzolu u roku od mesec dana.

Ja vise ne pratim jer sam uspeo da nabavim svoj PS5 pa sam zato i iskljucio sve notifikacije.

Pozdrav svima, nov sam sto se tice sveta konzola. Kupio sam ps5, stize za par dana, digital verzija. Pa me interesuje gde nabavljate digitalne igre, da li od likova na kp ima nekakvih rizika ili je safe uglavnom? I ako imate da preporucite neke ekskluzive bilo ps5 ps4 koje bi trebalo preci 😁

Najbolje je da napraviš UK i US nalog i kupuješ dopune na sajtovima (amazon, cd keys...ima ih dosta). US store je najjeftiniji ali bude nekad i na UK store-u dobrih ponuda. Dobiješ kod na mejl, uradiš reedem i onda kupiš igre preko PS store-a.

Da iskoristim priliku i ja da pitam nešto. Pošto imam PS plus na UK nalogu, pre 20 dana sam napravio i US nalog jer su igre jeftinije. Zanima me da li mogu da igram igre online koje bih kupio na US nalogu. UK nalog mi je podešen kao primarni.

Da, možeš.

Navbavio Sabrentov PS5 hladnjak , deluje impozantno za razliku od onih "kineskih" resenja, videcemo kako ce se pokazati :)
sabrent.jpg

Taman sam iskoristio priliku i da ocistim Sony, uzas kliko prasine je navukao na sebe za nesto vise od 2 meseca :S jos imam preciscivace vazduha i niej prasnjavo stalno se usisava zbog cerkice , *** ih negativni pritisak hladjenja.

Pitanje u vezi ciscenja, da li je ok izduvavanje komprrsorom. Tipa skinem stranice i sa sigurne udaljenosti 30ak cm kompresorom da se izduva prasina?

Nisam ga cisto od kupovine pa vreme mu je.

Ja svoj PS4Pro, nikada nisam niti otvarao, niti čistio sa unutrašnje strane. Nikada mu ništa nije falilo.

To je navika sa grafickih kartica pa presla i na konzole. Konzole naravno manje zahtevaju isto. Zavisno kako se ophodite sa prostorom oko nje.

I gde se drži naravno. Ja sam moj Pro skidao poklopac svakih 6 meseci i čistio, prašine minimalno. Posle dve i po godine sam otvorio, zamenio pastu i padove... bukvalno zanemarljivo prašine je bilo.

I gde se drži naravno. Ja sam moj Pro skidao poklopac svakih 6 meseci i čistio, prašine minimalno. Posle dve i po godine sam otvorio, zamenio pastu i padove... bukvalno zanemarljivo prašine je bilo.
Kod mene je dosta cisto ali pretpostavljam da se prasina uvlaci jer stoji relativno blizu ulaznom hodniku, jest da je zgrada u pitanju ali ....

Ne znam kako je radjeno hladjenje na PS4PRO da li je i on uradjen s negativnim pritiskom ili pozitivnim to itekako utice na kolicinu prasine koja ce se naci u uredjaju.

Sto se tice PS5, razmisljam kako na njemu zameniti tecni metal posto nema pastu na CPU :unsure:

Ja sam skinuo stanice da pogledam, imam ga mozda 6 meseci. Ima na ventu prasine lepe i na ovim crnim rebrima gde uvlaci, Morace trtman kompresorom da se primeni dok se nije nalepilo naslaga. Onda ni kompresor ne pomaze vec mehanicko ciscenje.

Treba mi pomoc.Kupio sam ps plus usa region na cdkeys.I stigao mi je mail, i kad idem download code samo me vrati na njihov sajt bez da mi daju kod.Ovo mi se prvi put desava, moze neki savet sta da probam

Treba mi pomoc.Kupio sam ps plus usa region na cdkeys.I stigao mi je mail, i kad idem download code samo me vrati na njihov sajt bez da mi daju kod.Ovo mi se prvi put desava, moze neki savet sta da probam
Probaj iz drugog browsera, bez adblockera. Ako ne, piši support, meni se jednom desilo, sve rešeno OK.

Vrh Dno