Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ranije se vodila polemika da li uzeti digital ili disk verziju konzole. Moja zelja je bila digital jer sam smatrao da su diskovi out, a jos je bila i digital jeftinija po najavi. Silom prilika, zbog celokupne situacije, dograbio sam disk verziju. Sada, posle par meseci koriscenja, mogu reci da sam zadovoljan. Ispostavilo se kao tacno, sto su neki clanovi pisali, vremenom se ulozeni novac vraca kroz igranje igara sa diska i kasnijom prodajom, jer prodam ili za istu cenu ili neznatno nizu, tako da se iz mog ugla ovo isplati.
Cak i ona teorija da sacuvam igru za neko kasnije igranje, pada u vodu zbog manjka vremena. A bas ako me mine zelja, mogu opet kupiti disk. :)

isto tako mozes kupiti digital i prodati samo napravis nov nalog, ja sam mafiju definitive nasao za 1200 posle mogu komotno da je prodam za iste pare... i ja imam disk verziju btw par diskova imam ali vecina igara je digital

Ranije se vodila polemika da li uzeti digital ili disk verziju konzole. Moja zelja je bila digital jer sam smatrao da su diskovi out, a jos je bila i digital jeftinija po najavi. Silom prilika, zbog celokupne situacije, dograbio sam disk verziju. Sada, posle par meseci koriscenja, mogu reci da sam zadovoljan. Ispostavilo se kao tacno, sto su neki clanovi pisali, vremenom se ulozeni novac vraca kroz igranje igara sa diska i kasnijom prodajom, jer prodam ili za istu cenu ili neznatno nizu, tako da se iz mog ugla ovo isplati.
Cak i ona teorija da sacuvam igru za neko kasnije igranje, pada u vodu zbog manjka vremena. A bas ako me mine zelja, mogu opet kupiti disk. :)
Ja isto uzeo disk u martu iako sam hteo digital, od tada do danas sa pazario ukupno 0 diskova.

Ja ipak mislim da su diskovi out. Uzeo sam disk samo zato sto digitala nije bilo.

Igre su neuporedivo jeftinije kada se kupuju na popustu sa store-a umesto da se kupuje disk verzija u nasim prodavnicama.

Jeste prednost sto moze da se kupi polovnjak pa da se proda, ali ja sam recimo ujedno i kolekcionar, nijednu kupljenu igru ne zelim da prodam, i iste su mi sigurnije u digitalnom obliku nego da razmisljam hoce li se ogrebati disk a da ne spominjem zujanje diskova i sama cinjenica da moras ustajati i ubacivati disk.
Meh... Na kompu sam takodje izbacio sve disk drajvove ima vec 10 godina.

Slazem se da je disk out ali kad sam vec nabavio disk verziju, resio sam da koristim to kao prednost.
Nisam u obzir uzimao nove diskove kod nasih derikoza, vec iskljucivo polovnjake preko oglasa. E sad ta varijanta da prodas digital igru je ipak komplikovanija, jeste izvodljiva svakako ali disk se lakse proda.

Retko igram vise igara uporedo pa kad jedan disk ubacim tamo ostaje nedeljama.
A istina je, kada sam prvi put ubacio disk, sve je brujalo kao da ce voz kroz stan da prodje.

Sve ove PS5 Sony eksluzive na diskovima su se mogle uloviti na oglasima za 3k. Uglavnom zahvaljujući bundleovoma. Odigrati, I prodati bez gubitka.

Kolekcionerizam je glupost, pogotovo što će većina tih igara doći na PS plus u jednom trenutku.

A i PS5 disk verzija će uvek vredeti više od digital verzije. Tako da kada dođe trenutak da se proda PS5, neće tu biti gubitka. Tako da ne vidim svrhu u vijanju digitalne verzije konzole na silu. Neki već čekaju godinu dana, dok se ja godinu dana igram.

Disk verzija je po mom misljenju kao sto i ostali kazu bolja jer imate 2 izvora igranja, BRDVD, bolja prodaja kasnije.
Ja sam sebi uzeo digital jer mi se ista vise svidja vizuelno, s druge strane kao sto rece @MisliM_StvaRnO ne secam se kad sam uzao disk u ruke zadnjih 10+ godina 😂. istu sam uzeo preko KP po ceni nesto ispod preporucene cene klot disk verzije u prodavnici sto je bila super cena pogotovo sto su od tog trena u prodavnicama krenuli sa po meni sumanutim bundlovima od po 100k

Niko nije ni rekao da je disk verzija losija, o boze...
Receno je da nekim ljudima kao meni to postojanje cd citaca apsolutno nista ne znaci. I da smo samo za dzabe bacili tih dodatnih 100-150e za cd verziju.

Kakav raspad je GTA Definitive Edition na PS5 :D Aj što radi u 30 FPS u "fidelity" modu al kiša kad pada kao ekseri da padaju. Majko mila, bukvalno prekinem misiju dok ne prestane

Nisam do sada pratio niti imao PlayStation, pa ako može mala pomoć za početnike :)

1. Razmišljam o kupovini PS 5 sa diskom (a trebao bi mi i drugi kontroler) u Nemačkoj, pa me interesuje zašto ih nema u većim radnjama (Saturn, Medimarkt...)? Deluje mi kao neka nestašica ili šta već...
2. Koja bi bila "normalna" cena za PS 5 sa diskom?
3. I da li se možda očekuju popusti oko BlackFriday-a ili katoličkog Božića? Ne znam kako je to išlo kod prethodnih verzija, pa ni šta mogu ove godine da očekujem.

1) Nestašica je svega što ima veze sa elektronikom pa tu spada u PS5. Prouzorkovano koronom, radom od kuće, osakaćenom logistikom, rudarenjem.
2) Normalna cena 500 disk, 400e digital.
3) Konzole sigurno neće biti ali će biti igara na popustu kao i svake godine pogotovo digitalnih izdanja.

Gde je normalna cena za PS5 sa diskom 500€? Sa potpunim povratom PDV platio sam ga 560€, EU radnja pre pola god.
To ako je preporuceno, i bez pdv navedeno, ne mozete naci nigde po toj ceni. Najmanje 600€ u EU s diskom

Posle cela 2 ipo meseca sa PS4 Pro, nisam izdrzao i uzeo sam PS5 disk verziju. Preplatio, ali isto tako je neko preplatio moju 5700 XT, tako da mi nije zao 😂

Igrao sam sad nekoliko sati Horizon Zero Dawn i zavrsio je (sa ekspanzijom). Sada mi je zao sto nisam odmah uzeo PS5, iskreno nebo i zemlja u odnosu na PS4 Pro. Grafika mnogo bolja, a mislim i da ima stabnih 60fps u Horizon-u. Brzina ucitavanja i tisina drugi svet u odnosu na PS4/Pro.

Jel koristite PS5 stanicu za punjenje? Oko 35e je, a neuporedivo bolje izgleda i lakse se koristi nego razvlacenje kablova. Vidim da ljudi pisu da nemaju problema sa dzojsticima iako ih ostavljaju na stanici za punjenje i duze vreme.

Kupi obavezno, mnogo je jednostavnije samo spustis gamepad na dock i on se puni. A pritom i jako lepo izgleda

Samo napomena, nadji originalni sonijev dock. Imaju brdo 3rd party dockova, cak i po gameS-u i slicnim prodavnicama prodaju

Da, da... Pod obavezno uzmi... Korisna stvar... Ali samo originalni, kao sto Phoenix rece...

A sto samo original, ja narucio neki znj preko ali expressa, imaju par hiljada review-a uglavno pozitivnih.

Ove kod nas sto sam video da se prodaju a po ceni su u rangu originalnog, kace se na usb, ustavari, delovalo mi mnogo neprakticno... Morao bih da ga nisanim da ubodem dzojstik na punjac... Ovaj originalni, samo spustis...

Poslednja izmena:
Ovi sto nisu originalni se kace "naopako", hvataju konektor za kabal pa je i teze zakaciti gamepad. To je jedan od razloga, drugi je sto je meni ovaj originalni najlepsi, a i kod nas po prodavnicama su slicne cene. Ja sam jedva objasnio radniku u prodavnici sta hocu, jer oni za sve one tvrde da su originalni.

na slici je originalni, ako je takav i ima isto kacenje onda super

Lici na originalni ali nije... Vidim da se ne zale mnogo na njega... Najvece reklamacije su na boju (narucili beli dobili crni), sto znaci da je dobar... Ali uz ovo ne dolazi punjac/adapter vec samo usb kabl... Znaci moraces da kupis neki punjac, mislim da je telefonski od 2A dovoljan za 2 dzojstika da se pune istovremeno... U sustini deluje kao ok kupovina...

pored jednostavnosti sto kazu kod originalnog je prednost sto ima svoje napajanje, mada su mogli i 1 usb slot da ostave za sluske ili fon 😁

Nazad
Vrh Dno