Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li neko šta bi ovde moglo da se dešava? Imam 2 pošiljke koje su otpremljene na NS carini u isto vreme (09.11.2021 14:40:41), prva koja mi je iz USA je dobila sledeći status 10.11. da je otpremljena oko 5 ujutru, a ova druga iz Slovenije da je 09.11. otpremljena još jedanput u 16 časova. Pošiljka iz USA mi je stigla 10.11. ujutru, dok ove iz Slovenije i dalje nema. Naravno niko u pošti ili na carini ne može da pomogne. Ostavljam skrinove pa ako vas ne mrzi pogledajte. Hvala!

Prilozi

• Slo.png
    Slo.png
    15.8 KB · Pregleda: 42
  • usa.png
    usa.png
    7 KB · Pregleda: 41
Pozdrav ljudi, jel imate ideju koliko bi se cekalo da posiljka stigne is belgije u srbiju? Slalo bi se kao letter (mala stvar u pitanju) pa bi trebalo brzo da stigne u odnosu na nesto vece...

Da li ce biti ispod 10 dana? Ili ako neko ima da preporuci neki shipping za ovu zemlju gde bi dostava bila brza...hvala

Nisam pametan šta da radim, pa hajde prvo da proverim sa vama - da li još neko ima sličan slučaj da mu je kao meni i dalje neisporučen veći broj neregistrovanih LV pošiljki sa poslednjim datumom trackinga između 20. septembra i 12. oktobra (uglavnom 24, 28 i 30.09, takođe i 6. i 8.10) ? Nije mala količina - nekih dvadesetak ili više komada. Neke sa tim datumima (manji broj) su mi i stigle. Pre tih datuma i posle njih sve normalno. Dešavalo mi se i ranije da po nešto ne stigne ali to je bilo 1-2 mesečno, ali ovo je baš značajna količina. Prosto mi je neprijatno da otvaram tolike dispute na Aliju. Produžavao sam protection time ali ni to ne mogu beskonačno.
Ako niko od vas nije imao ovaj problem, onda ispada da je do moje lokalne pošte, tj. poštara (sa kojim nikada nisam imao problem, ali ga je prošlog meseca jedno vreme menjao kolega). Pa pre nego što pristupim tom nezahvalnom poslu sumnjičenja u Pošti, da proverim da nije neki univerzalniji problem, tj. u ranijoj fazi transporta.

Depart from transit country or district 10-20 dana posle ovog statusa obicno bude isporuceno
Mozda da uzmes poste-restante

Poslednja izmena:
Može da se desi da neka zaglavi pa i ne stigne, ali toliki broj teško, a da nema veze sa poštom. Dešavalo se i kod mene da kada se poštari menjaju krenu da kasne, onda nadjem novog poštara, skrenem mu pažnju i sledećeg dana gomila stigne. Dakle, samo da rešiš sa poštarom. Ili ako imaš nekog u pošti pa da pročešlja malo po tim, kako ih oni zovu, ostalim pošiljkama.

Ako si dobar sa poštarom zamoli ga da pogleda u pošti ili sa brojevima pošiljki odeš u poštu i raspitaš se za pošiljke. Meni se letos isto to desilo ali je par pošiljki sa istim datumom iz Rige nestalo baš kada je "stari" poštar bio na odmoru. Nisam jurio poštu pošto je mala količina pa pao dispute a prodavci su pouzdani i garantuju da su poslali jer su mi pvt pisali.

Nisam napomenuo da već odavno imam dogovor da mi poštar samo ostavi izveštaj (ili čak pošalje SMS), a ja podižem pošiljke u Pošti. I ovaj na zameni mi je ostavljao neke izveštaje. Ne znam samo da li su bili kompletni. I nije mi jasan mehanizam nestajanja pošiljki - zar ih ne zadužuje (i razdužuje dalje) neko u svakoj fazi od dolaska u Poštu ?
Znači koliko vidim nije bilo kad vas ovakvih kašnjenja. Onda je nešto kod mene u lokalu. Hvala na pomoći.

I ja imam par pošiljki gde piše da je odložena isporuka i to početak sledeće godine, a trebalo je da stigne početkom novembra. Šta li će biti ko to zna. Nemam iskustva sa posiljkama pred Novu godinu, još korona, ma nadajmo se najboljem.

Moja posiljka zaglavljena u Budimpesti. Valjda ce da stigne do proleca 😃

Kad ne juriš madjarice turci su dobri :D.
LV pošiljke se dugo zadržavaju u Kini dok ne odrade izvozne papire, znaju da čuče i po nedelju dana.

11.11. narucio, 12.11. dobio broj za pracenje, 16.11. posiljka bila u Turskoj, 18.11. stigla kod nas i otpremljena 19.11. ce biti kod mene u rukama.
Kakva gospoda ovi Turci. :cool:

Meni je paket stigao za 5 ili 6 dana iz turske ali ovi nasi nedelju dana nisu mogli da je dostave kod mene :D

Dzaba Express Turci, dzaba sve kada je ***** narucio 110V US Plug umesto EU, gledam na order details ne mogu da verujem sta mi je bilo, ode 20$ u propast..

Nije mesto da u ovoj temi pišem pa ako se smatra da je višak molim moderatore da uklone moj post. Pogledaš na etiketi da li je uredjaj predvidjen za 100-240v, isto kao što su i punjači za telefone i adapter ti završi posao, Najverovatnije je rad 100-240V čim daju izbor utičnice.

Pretvarac napona kupis primer:
verovatno imas jeftinije ako se pomucis da trazis ... ili tako ili da ti to sto si narucio stoji i skuplja prasinu .
Ne verujem da ima jeftinije. To je već jeftino, plus 100W maks. opterećenje. Svi ti jači/kvalitetniji trafoi (kad sam ja gledao) su bili ranga 4-5000 dinara i više.

Dzaba Express Turci, dzaba sve kada je ***** narucio 110V US Plug umesto EU, gledam na order details ne mogu da verujem sta mi je bilo, ode 20$ u propast..
Imaš adapter za par evra kod nas preko KP da kupiš... Jest dodatni trošak, ali bolje i to nego da baciš ceo uređaj, kad si se već zeznuo...

EDIT: Neviđoh džonijev post...

Izvinjavam se na pitanju,ali sta znaci ova oznaka " Arrived
GMTC"

Nije mesto da u ovoj temi pišem pa ako se smatra da je višak molim moderatore da uklone moj post. Pogledaš na etiketi da li je uredjaj predvidjen za 100-240v, isto kao što su i punjači za telefone i adapter ti završi posao, Najverovatnije je rad 100-240V čim daju izbor utičnice.

Imam ja ljudi adapter to uvek imam kod sebe, ali problem je ako uredjaj radi na 110V a ja ga pustim na 230V.
Sto je najgore na pakovanju samom nema takvih informacija, ima samo zalepljeno ono kinesko 110V etiketa i na samoj lemilici stoji 110V..
Poslao sam mail BG-du da vidim sta ce da kazu i znaju li moze li da se pusti na 230V, ne bih ukljucivao da probam, mozda i da im vratim da mi zamene bolje cu da prodjem nego da skuplja prasinu ako ne moze na 230V.

Imam ja ljudi adapter to uvek imam kod sebe, ali problem je ako uredjaj radi na 110V a ja ga pustim na 230V.
Sto je najgore na pakovanju samom nema takvih informacija, ima samo zalepljeno ono kinesko 110V etiketa i na samoj lemilici stoji 110V..
Poslao sam mail BG-du da vidim sta ce da kazu i znaju li moze li da se pusti na 230V, ne bih ukljucivao da probam, mozda i da im vratim da mi zamene bolje cu da prodjem nego da skuplja prasinu ako ne moze na 230V.
PA ne pustas na 220v, nego preko trafo ( pretvaraca napona ) koji ti skine sa 220 v na 110 v, dao sam ti link .. onda ne razmisljas ...uticnica adapter imaju svugde da s enadju i one nisu problem ..

Napokon dva Madjara UAxxxxxxxxxxxHU , jedan porucen 25 septembra a sedeo je u Budimpesti od 18 .10 a drugi porucen 27.09 a sedeo u Budimpesti od 26.10 napokon promenuli statuse u
Arrived at destination country i sad su " Received by the delivery company " tako da imate orijentir za svoje posiljke. Ovi paketi imaju dosta dobro pracenje samo je problem sto ih MAdjari zadrzavaju dok se ne nagomila za slanje . A izgleda da se salju vozom jer nema direktan avio let Budimpesta -Beograd kolko vidim na Flightradaru . Mozda gresim ali sad ko ceka HU posiljke moze da se nekako orijentise.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno