Neće to da može takoi da ima direktni opticki ulaz kako ne bih morao da koristim dva rutera. Hvala puno!
Koliko sam upućen, sam ISP određuje koji ONT će se koristiti, tj. biti kod korisnika. Ukoliko ne želiš da koristiš ISP-ov ONT kao ruter, možeš da tražiš da ga prebace u bridge-mode, ali onda ti moraš da imaš svoj ruter.Dragi svi,
Sledece nedelje treba da mi prikljuce Orion optiku na Novom Beogardu. Komsija mi je rekao da mu radi dobro internet i da je zadovoljan.
Takodje mi je rekao da je dobio neki Huawei ruter. Zanima me da li ima neki bolji ruter na nasem trzistu da se kupi koji je proveren od strane Orion korisnika kako bi paket (500/100) radio kako treba i da ima direktni opticki ulaz kako ne bih morao da koristim dva rutera. Hvala puno!![]()
Mozda je mislio sa 10 gbps portom.Koliko sam upućen, sam ISP određuje koji ONT će se koristiti, tj. biti kod korisnika. Ukoliko ne želiš da koristiš ISP-ov ONT kao ruter, možeš da tražiš da ga prebace u bridge-mode, ali onda ti moraš da imaš svoj ruter.
Bilo bi dobro da prvo napišeš šta želiš da postigneš sa "boljim ruterom"?
Kakva sad priključna taksa ako hoću da raskinem ugovor, znači da isključe, a ne uključePo shamanu platićeš i 60k dinara priključnu taksu, jer ZLOrion.
Shvatam tvoju dilemu, nisam ni ja to znao dok shaman to nije napomenuo kao razlog zbog kojeg ih on smatra za zlo.Kakva sad priključna taksa ako hoću da raskinem ugovor, znači da isključe, a ne uključe
Najavili su radove od 00-06h ali kod mene još ne radi.Pukao Orion na Čukarici i naravno nemaš koga da pozoveš i da prijaviš ili bar da saznaš kada će da uspostave konekciju.
kako radi Orion email, jel' pouzdan?Meni radi login na moj.oriontelekom.rs i webmail.orion.rs
jeste koristim ga od 2001, pristojan spam fliter imaju i dobijas obavestenja o svakom pristupu preko smtp ili pop sa pogresnom lozinkom (kinezi udaraju evo 20 godina vec bezuspesno svaki dan xD)kako radi Orion email, jel' pouzdan?
Veruj mi da nećeš biti zadovoljan supernovom,ja 7 i slovima sedam dana nisam imao net, samo jedan u moru prekida, zvao podršku dva puta dnevno, slao mejlove...Sedmi dan su došli, rešili, do kada videćemo. Niko nikavku informaciju ne daje. Tako da drži se Oriona, nadam se da ću ubrzo pobeći od ovih.Sve u svemu i da bude supernova bio bih zadovoljan,bice bolje nego sto je bilo ali mi je orion bolja opcija.
E to, baš me interesovalo iskustvo posle prelaska sa SBB, isti paket za 3k rsd. Ima demo tv app za android, nema za smart tv. Isto je cgnat u pitanju, sada nisam iza cgnat kod SBB, da li bih kod Oriona bio? U principu, igra mi i da imam samo internet, a da ostanem na sbb sa tv i telefonom.Što se tiče probe, mislim da imaš neki probni period gde ti rade skro svi kanali da isprobaš tu aplikaciju za TV
Kako si mislio, smart tv app slot ili...?Da li je neko zainteresovan da menjamo jedno mesto Orion, za jedan Eon?
Ne možeš da ostaneš na SBB sa telefonom, ako uzmeš Orion net i njihov ONT... Mogao bi EON van mreže i Orion Net i Telefon.E to, baš me interesovalo iskustvo posle prelaska sa SBB, isti paket za 3k rsd. Ima demo tv app za android, nema za smart tv. Isto je cgnat u pitanju, sada nisam iza cgnat kod SBB, da li bih kod Oriona bio? U principu, igra mi i da imam samo internet, a da ostanem na sbb sa tv i telefonom.
Kako si mislio, smart tv app slot ili...?
Zar nema SBB neki paket samo TV + fiksni, ili samo TV u krajnjem slučaju?Ne možeš da ostaneš na SBB sa telefonom, ako uzmeš Orion net i njihov ONT... Mogao bi EON van mreže i Orion Net i Telefon.
Ti onda čekaš sa telefonom, dok ti taje SBB, a kada im vratiš opremu, dobiješ ONT od Oriona, koji je WiFi ruter za net i LAN i Telefon, jer ćeš SBB ruter, da vratiš. Onda SBBu platiš EON paket koji želiš van mreže i gledaš taj TV na Orion internetu, a telefon ti je vezan za net provajdera (Orion).Zar nema SBB neki paket samo TV + fiksni, ili samo TV u krajnjem slučaju?
Jel' ti nisi bio pod UO kod SBB u trenutku prelaska na Orion? Ja jesam, EON full još 17 meseci, a u okviru promocije imao sam 4 meseca gratis. Kako beše... ako raskidam ugovornu obavezu pre vremena kod SBB onda plaćam preostale meseci do isteka UO (17) ili promo mesece koje sam iskoristio (4)?
Ja kolko videh kod Oriona nema Dual Net+tel, samo Dual Net+TV?dobiješ ONT od Oriona, koji je WiFi ruter za net i LAN i Telefon, jer ćeš SBB ruter, da vratiš. Onda SBBu platiš EON paket koji želiš van mreže i gledaš taj TV na Orion internetu, a telefon ti je vezan za net provajdera (Orion).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari