Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Dragi svi,
Sledece nedelje treba da mi prikljuce Orion optiku na Novom Beogardu. Komsija mi je rekao da mu radi dobro internet i da je zadovoljan.
Takodje mi je rekao da je dobio neki Huawei ruter. Zanima me da li ima neki bolji ruter na nasem trzistu da se kupi koji je proveren od strane Orion korisnika kako bi paket (500/100) radio kako treba i da ima direktni opticki ulaz kako ne bih morao da koristim dva rutera. Hvala puno! :)

Dragi svi,
Sledece nedelje treba da mi prikljuce Orion optiku na Novom Beogardu. Komsija mi je rekao da mu radi dobro internet i da je zadovoljan.
Takodje mi je rekao da je dobio neki Huawei ruter. Zanima me da li ima neki bolji ruter na nasem trzistu da se kupi koji je proveren od strane Orion korisnika kako bi paket (500/100) radio kako treba i da ima direktni opticki ulaz kako ne bih morao da koristim dva rutera. Hvala puno! :)
Koliko sam upućen, sam ISP određuje koji ONT će se koristiti, tj. biti kod korisnika. Ukoliko ne želiš da koristiš ISP-ov ONT kao ruter, možeš da tražiš da ga prebace u bridge-mode, ali onda ti moraš da imaš svoj ruter.

Bilo bi dobro da prvo napišeš šta želiš da postigneš sa "boljim ruterom"?

Koliko sam upućen, sam ISP određuje koji ONT će se koristiti, tj. biti kod korisnika. Ukoliko ne želiš da koristiš ISP-ov ONT kao ruter, možeš da tražiš da ga prebace u bridge-mode, ali onda ti moraš da imaš svoj ruter.

Bilo bi dobro da prvo napišeš šta želiš da postigneš sa "boljim ruterom"?
Mozda je mislio sa 10 gbps portom.

Nude otkup Huawei HN8254 rutera van paketa, ali sa cenom da ti otpadnu usi.
SFP+ treba da dobave, jos uvek je nestasica.

Pukao Orion na Čukarici i naravno nemaš koga da pozoveš i da prijaviš ili bar da saznaš kada će da uspostave konekciju.

Kakva sad priključna taksa ako hoću da raskinem ugovor, znači da isključe, a ne uključe
Shvatam tvoju dilemu, nisam ni ja to znao dok shaman to nije napomenuo kao razlog zbog kojeg ih on smatra za zlo.
Ali koliko sam razumeo ljudi su raskidali ugovore a nisu platili taj penal, slučaj da je neko platio tih 60k nije zabeležen, zašto to ne skidaju iz ugovora i zašto to nazivaju priključnom taksom a ne izlaznom mi nije jasno. To je sve što znam o tome, možda je pogrešno, ne znam. Raspitaj se malo bolje ako si baš nameračio da raskineš.

Jel' nekom radi logovanje na sajt, webmail i eracun ?
Svuda mi javlja da nisam uneo korisničko ime ili da nije u redu.

Nisam onda obraćao pažnju ranije, možda je do mene bilo nešto i pogrešnog kucanja passworda, ali probao sam 10x, teško da bih se zeznuo i to na sva tri servisa njihova, tj. logina.

Vec 2 meseca imam HG8245Q2
I danas krene da me zeza DHCP lease i to za IP adrese koje su dodeljene preko mac-a, evo vec 4h nista mi vise nije jasno, kad posandrca posle restarta PC linux/win nema sanse ni jednu IP na tom PC da dobijem ni nakon restarta rutera, smanji lease na 10min sad je sve jos gore
Ne znam ali ovo kinesko djubre je puno bagova ako neko zna kako definitivno radi i gde zeza da znam....
kontam da je problem lease time i mozda fixna IP ali vise ne znam nista

Ima li nekog nacina da se vidi da li ima Orion wifi mreze u blizini (a da to nije kontaktiranje samog Oriona)? Mozda je vec i pisano o tome, ali nemam vremena sada da kopam. Znam da je to daleko nepouzdanije od optike, ali nje nema a morali bi ovih dana da odlucimo kom jatu da se prikljucimo. Hvala.

Naravno da ne koristim mail dobijen od provajdera :D Tu mi bukvalno stižu samo potvrde o plaćenom prepaid "računu"... inače se nikad ne bih ni logovao na to.

kako radi Orion email, jel' pouzdan?
jeste koristim ga od 2001, pristojan spam fliter imaju i dobijas obavestenja o svakom pristupu preko smtp ili pop sa pogresnom lozinkom (kinezi udaraju evo 20 godina vec bezuspesno svaki dan xD)

Sve u svemu i da bude supernova bio bih zadovoljan,bice bolje nego sto je bilo ali mi je orion bolja opcija.
Veruj mi da nećeš biti zadovoljan supernovom,ja 7 i slovima sedam dana nisam imao net, samo jedan u moru prekida, zvao podršku dva puta dnevno, slao mejlove...Sedmi dan su došli, rešili, do kada videćemo. Niko nikavku informaciju ne daje. Tako da drži se Oriona, nadam se da ću ubrzo pobeći od ovih.
I da, plaćam statičku ali je naravno nemam, ni to niko ne rešava, pored mailova.
Za mene je supernova najgori provajder ikada.

Odjednom sam zainteresovan za Trio paket kod njih, jel ima neki post u ovoj temi koji detaljno objšnjava sve od uređaja šta se dobija preko GPON za brzinu do 1gbps?
Jel' može nekako da se proba Orion LG smart tv app? Ne vidim da ima neki probni period. Čisto da uporedim sa EON i brzinu menjanja kanala.

Možeš da platiš Orion TV prepaid mesec dana paket pa probaj :D :D

Ja sam od skoro korisnik 1 giga optike, full tv i telefona. Net je brutalno dobar, dosta preko iskoristljivosti, barem u mom slučaju. Nikakvih prekida za ovo kratko vreme, Iskustvo televizije je tik iza EONa i po interfejsu u po slici, ali daleko od toga da nije odlično. Pogotovo na Laki boxu, iskustvo mi je brzo i udobno, na SMART aplikaciji za Tizen (Samsung TV), je zastarelo i pomalo neintuitivno... I to lepo radi, ali je motanje u vraćenom programu moguće samo ako imaš te dugmiće na daljinskom od TVa, nema sličica kanala u brzom meniju za prebacivanje programa.
Sve u svemu za sada sam vrlo zadovoljan, nisam još probao telefon, ali to i ne koristim ja. Treba broj da mi se prenese iz SBBa za 15ak dana...
Nisam imao problema pa da govorim o podršci, ali što se tiče pitanja i sitnih zahteva koje sam imao, vrlo su predusretljivi i ljubazni.
Što se tiče probe, mislim da imaš neki probni period gde ti rade skro svi kanali da isprobaš tu aplikaciju za TV
Uređaj je Huawei HG8245Q2 i izbacije giga na svakom portu, WiFi mu je dobrog signalai pokrivenosti i na 5Ghz, ali Wireless ne može da izbaci više od 300 MBit/s. Zato imam i svoj Asus RT-AX55 koji izbacuje full giga i na radio. Svaki Laki box na LANu može da bude 2,4GHz repeater od oko 30MBit/s ako imate potrebu...

Poslednja izmena:
Što se tiče probe, mislim da imaš neki probni period gde ti rade skro svi kanali da isprobaš tu aplikaciju za TV
E to, baš me interesovalo iskustvo posle prelaska sa SBB, isti paket za 3k rsd. Ima demo tv app za android, nema za smart tv. Isto je cgnat u pitanju, sada nisam iza cgnat kod SBB, da li bih kod Oriona bio? U principu, igra mi i da imam samo internet, a da ostanem na sbb sa tv i telefonom.
Da li je neko zainteresovan da menjamo jedno mesto Orion, za jedan Eon?
Kako si mislio, smart tv app slot ili...?

Poslednja izmena:
Ja nisam iza CGNATa, WAN ip mi se pogađa sa spoljnim na WhatMyIP.com
E to, baš me interesovalo iskustvo posle prelaska sa SBB, isti paket za 3k rsd. Ima demo tv app za android, nema za smart tv. Isto je cgnat u pitanju, sada nisam iza cgnat kod SBB, da li bih kod Oriona bio? U principu, igra mi i da imam samo internet, a da ostanem na sbb sa tv i telefonom.

Kako si mislio, smart tv app slot ili...?
Ne možeš da ostaneš na SBB sa telefonom, ako uzmeš Orion net i njihov ONT... Mogao bi EON van mreže i Orion Net i Telefon.

Ne možeš da ostaneš na SBB sa telefonom, ako uzmeš Orion net i njihov ONT... Mogao bi EON van mreže i Orion Net i Telefon.
Zar nema SBB neki paket samo TV + fiksni, ili samo TV u krajnjem slučaju?
Jel' ti nisi bio pod UO kod SBB u trenutku prelaska na Orion? Ja jesam, EON full još 17 meseci, a u okviru promocije imao sam 4 meseca gratis. Kako beše... ako raskidam ugovornu obavezu pre vremena kod SBB onda plaćam preostale meseci do isteka UO (17) ili promo mesece koje sam iskoristio (4)?

Zar nema SBB neki paket samo TV + fiksni, ili samo TV u krajnjem slučaju?
Jel' ti nisi bio pod UO kod SBB u trenutku prelaska na Orion? Ja jesam, EON full još 17 meseci, a u okviru promocije imao sam 4 meseca gratis. Kako beše... ako raskidam ugovornu obavezu pre vremena kod SBB onda plaćam preostale meseci do isteka UO (17) ili promo mesece koje sam iskoristio (4)?
Ti onda čekaš sa telefonom, dok ti taje SBB, a kada im vratiš opremu, dobiješ ONT od Oriona, koji je WiFi ruter za net i LAN i Telefon, jer ćeš SBB ruter, da vratiš. Onda SBBu platiš EON paket koji želiš van mreže i gledaš taj TV na Orion internetu, a telefon ti je vezan za net provajdera (Orion).
Ja prekosutra mogu da raskinem ugovor sa SBBom i onda im vraćam ruter i dva EON boxa, dalinske i kablove, jer ću biti full Orion... Ti bi im vratio samo ruter i dogovorio EON van mreže paket i ostavio postojeće boxove u upotrebi.

dobiješ ONT od Oriona, koji je WiFi ruter za net i LAN i Telefon, jer ćeš SBB ruter, da vratiš. Onda SBBu platiš EON paket koji želiš van mreže i gledaš taj TV na Orion internetu, a telefon ti je vezan za net provajdera (Orion).
Ja kolko videh kod Oriona nema Dual Net+tel, samo Dual Net+TV?

Nazad
Vrh Dno