Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Šta vam trenutno kaže speedtest ka SBB serveru? :D
Screenshot_2021-11-03-17-31-39-046_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2021-11-03-17-32-04-743_com.android.chrome.jpg

p. s. Od juče posle podne mrtav je i ZLOrion speedtest.net server :D

Poslednja izmena:
Ja nemam zamerke :D

Prilozi

• 1635958272250.png
    1635958272250.png
    41.8 KB · Pregleda: 83
Stojim sasvim dobro i sa komsilukom ⚡

Prilozi

• 1635958638518.png
    1635958638518.png
    44.5 KB · Pregleda: 71
  • 1635958702531.png
    1635958702531.png
    42.9 KB · Pregleda: 45
  • 1635958758539.png
    1635958758539.png
    40.6 KB · Pregleda: 39
  • 1635958834054.png
    1635958834054.png
    43.6 KB · Pregleda: 42
  • 1635958982869.png
    1635958982869.png
    44.4 KB · Pregleda: 105
Kako se dobijaju računi za Orion, jel šalju na adresu? Ja sam još uvek na besplatnom prvom mesecu pa nisam dobio račun. Vidim da na njihovom sajtu može da se prijavi ali nemam lozinku, a u ugovoru mi piše samo korisničko ime i mejl ali nema lozinke. Pokušao sam da sam napravim lozinku ali nisam uspeo, sve je kao prošlo ali piše pogrešna lozinka.

Moras da ih zoves da ti daju login podatke - jeste glupavo ali tako je kako je.

Ja sacekam SMS obavestenje i onda udjem na sajt i platim

Ili na web chatu, tako sam ja to obavio.
Dobiješ SMS a možeš i da se uloguješ i skineš PDF račun, platiš online itd.
Ne šalju na adresu.

Zvao sam ih, dali su mi lozinku a u međuvremenu mi je stigao i papirni račun u poštansko sanduče. Doduše nula dinara jer imam prvi mesec besplatno.

Da li je neko zainteresovan da delimo troskove za Orion tv prepaid?

Zvao sam ih, dali su mi lozinku a u međuvremenu mi je stigao i papirni račun u poštansko sanduče. Doduše nula dinara jer imam prvi mesec besplatno.

Zanimljivo, kod mene u kraju nikada nikome nije stigao račun niti bilo šta drugo od njih u papirnom formatu.
Možda je do grada/mesta.

Mislio sam da si možda van Beograda, pa ne znam onda šta je u pitanju, ja od Maja meseca otkako sam korisnik Oriona nisam dobio nijedan račun na Bežaniji, i nekoliko komšija iz okolnih zgrada koji su na Orionu već par godina, takodje ne dobijaju. Možda je do poštara, mrzi ZLOrion :ROFLMAO:

@zojape
Kako ZLOrion nije mrzelo da štampa račun i šalje u koverti za dug od 0,00 RSD, pa sam papir ih košta više od togaoni sa ovim ništa ne naplate. 😆... Kakvi genijalci, mada i ostali operateri isto rade kad štampaju za 1RSD. 😃

Treba da mi na drugu adresu uvedu optiku, nisam u toku sa trenutnim stanjem pa me zanima:

1 Ocekujem da mi daju ovaj Huawei ont, jel uspeo neko da izmoli Orion da ga prebace u bridge?
2. Jel daju admin sifru za ont ?
3. Podrzava li ont no-ip ddns ?

3) Podrzava, koristim.
1) kod mene makar ne koriste PPPoE za autorizaciju WAN konekcije nego IPoE. Iako ONT ima opcije "Route WAN" i "Bridge WAN" za "WAN mode" nisam siguran da li to radi i kako bi radilo i kako bi se to podešavalo na tom drugom ruteru :D Pošto nisam ni probao stavljanje drugog rutera iza ONT-a (iako imam Mikrotik hap ac2, ali je to preterano nenormalno komplikovano i neću da se zezam kad ONT završava osnovni posao).

2) ne znam da li oni baš daju na zahtev admin login podatke ali svakako je poznato da je admin password vrednost SN (serial number): 4857544.... A user password HWTCD...

Neces verovati, ali bas sam hteo da hap ac2 koristim kao ruter.
Kod mene u zgradi je Orion FTTB i koristim PPPoE za autorizaciju, nisam ni znao da nije kod svih isto. Sad uvodim optiku i na drugo mesto, nije mi nesto bas stalo do bridge moda, ali moram daljinski da radim administraciju pa su mi potrebne "odresene ruke".

Ne uzimam nista, imam jedan u fioci.

Pređoh i ja na Orion optiku (1000/200). Do sada sam koristio GPon light i koliko vidim ruter Tplink Archer C6 je imao dosta bolji wifi deo nego ovaj Huawei ont 8245q2 :(

E ovako,cini mi se da orion siri opticku mrezu u mom selu.Ukopali su bandere u utorak,zavrsavaju se kod moje kuce,koja sreca.:eek:
Mene zanima koliko ce im trebati da to potpuno zavrse i koliko im treba da mi uvedu u kucu kad se budem prijavio za to.
Koristimo onaj orion wifi internet od 2014,mozete zamisliti patnju.Od tada pricam kad ce da nam uvedu neke zice.Uzecu onaj classic paket.

E ovako,cini mi se da orion siri opticku mrezu u mom selu.Ukopali su bandere u utorak,zavrsavaju se kod moje kuce,koja sreca.:eek:
Mene zanima koliko ce im trebati da to potpuno zavrse i koliko im treba da mi uvedu u kucu kad se budem prijavio za to.
Koristimo onaj orion wifi internet od 2014,mozete zamisliti patnju.Od tada pricam kad ce da nam uvedu neke zice.Uzecu onaj classic paket.
Može li se znati koje selo je u pitanju?

Orion nigde nije postavljao bandere nego jaši po EPS banderama. Proveri ti sa upućenijim u selu da to nije ustvari Supernova.
Pa to sam cuo od tate posto je on pitao radnike sta to kopaju. A i pomislio sam da je Orion zbog toga sto optika postoji u susednom selu vec nekoliko godina i uglavnom vidjam Orion sluzbena vozila. Sad sam bio do te bandere i ta poslednja bandera se zavrsava tamo gde je godinama stojao onaj betonski stub za telefonski kabl,nikad nije bio koriscen,poslednji put je bila vojska ‘99 da nesto vide i od tada niko nista nije uradio.
Može li se znati koje selo je u pitanju?
Jasenak,opstina Obrenovac

Sve u svemu i da bude supernova bio bih zadovoljan,bice bolje nego sto je bilo ali mi je orion bolja opcija.

Prilozi

• D0A040FF-DC24-4F9F-969C-96223D8EDA8B.jpeg
    D0A040FF-DC24-4F9F-969C-96223D8EDA8B.jpeg
    104.6 KB · Pregleda: 84
Nazad
Vrh Dno