Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Kako ste namestili watchlistu TV serija na Traktu a da vam se prikaže u Elelmentumu?
Sa fimovima nemam problema. Sve što sam na Traktu stavio u watchlist se lepo prikaže u Elemntumu, a tv serije uopšte.

Da li na Traktu treba da napravim neku novu listu za serije kako bi se prikazale u Elementumu?
Ti sadrzaj na traktu verovatno dodajes na "add to watchlist". Ja filmove i serije dodajem na "add to collection". A u elementumu dodati sadrzaj trazim u My collection. I odvojeno su serije i filmovi iako ih na traktu dodajem zajedno. Probaj na ovaj nacin.

Jel menjao lokaciju nekog foldera iz Kodija neko nekad na drugi drive?

Hocu da promenim, tj. bolje da kazem moram da promenim, lokaciju za folder Thumbnails gde se drzi sav artwork za filmove, serije, slike glumaca itd. Prevelik je postao ocas posla za ovaj moj Android box od 32 GB. Imam jedan prenosivi HDD od 1 TB-a i hteo bih njega da zakacim za box i da na njemu postavim folder Thumbnails sa Kodija da tu ide sav artwork.

Ovo je sto sam nasao recimo na netu.
Yes you can use path substitution in advancedsettings.xml

<advancedsettings>
<pathsubstitution>
<substitute>
<from>special://masterprofile/Thumbnails</from>
<to>your-new-dir</to>
</substitute>
</pathsubstitution>
</advancedsettings>

Caka je da se odradi ovaj path substitutiion i pojma nemam sta je to. Jel upoznat neko sa ovim mozda i sta tu treba da se radi?

pa šta ti nije jasno? taj XML fajl sadrži XML markup i ti treba "samo" da navedeš pod <to></to> putanju do nove lokacije. Tipa kad bi hteo da to bude u "Kodi" pofolderu u "Download" na boxu pisao bi apsolutnu putanju do toga a to je beše "/sdcard/Download/Kodi". Nisam siguran / zaboravih da li taj path substitution podržava i networked lokacije? .. pa tipa ako imaš neki server u lokalnoj mreži koji je stalno upaljen da tamo trpa te fajlove.

Čituckaj Kodi forum ili wiki ako ima detalje na tu temu... pa ćeš videti i da li taj tvoj HDD treba da formatiraš tipa kao EXT4 filesystem ili može da bude FAT32, i na koji način se rešava "mount"-ovanje HDD-a na Android uređajima. To se na Windows ili Linux odradi laganica i bez previše komplikacija a Android je s druge strane sa daleko više restrikcija šta može i šta ne može, i ko čemu može da pristupa... pogotovo od Android 11? kad je krenulo sa "scoped storage" restrikcijama.

edit: Mada za Android je verovatno bolja ideja da kompletan Kodi data folder izmestiš sa internal na external storage koristeći ovaj fazon sa "xbmc_env.properties" fajlom?

Kod:
https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidTV/comments/nnv043/update_guide_how_to_move_kodi_user_data_and/

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=259327

Poslednja izmena:
E ovo mi nije palo napamet, da premestim ceo userdata lepo na eksterni HDD, mada ce biti mozda malo sporije s obzirom da ce tada koristiti memoriju diska a ne android boxa, ali svakako cu da probam nesto tako pa mozda bude i prihvatljivo sporije.

Buni me ovo special://

Da li to treba da ostane ili se menja posto kod mene na boxu nije tako. Kod mene na boxu je ovo adresa gde se trenutno nalazi Thumbnails folder /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/Thumbnails

a mesto gde bih hteo da prebacim folder je /mnt/media_rw/AA9675EF9675BC7F/Android/data

Jel treba ovako da glasi advancedsettings.xml fajl?

<advancedsettings>
<pathsubstitution>
<substitute>
<from>/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/Thumbnails</from>
<to>/mnt/media_rw/AA9675EF9675BC7F/Android/data</to>
</substitute>
</pathsubstitution>
</advancedsettings>

ili sa ovim special:// ovako?

<advancedsettings>
<pathsubstitution>
<substitute>
<from>special://storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/Thumbnails</from>
<to>/mnt/media_rw/AA9675EF9675BC7F/Android/data</to>
</substitute>
</pathsubstitution>
</advancedsettings>

Za "from" i ostavi tako "special://masterprofile/Thumbnails" ili "/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/Thumbnails" (dakle bez "special://" na početku") a ne tako bućkuriš.

A za "to" stavi: "/mnt/media_rw/AA9675EF9675BC7F/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/Thumbnails"

Taj eksterni disk koristi samo za box i u podešavanjima boxa dozvoli da ti prebaci na njega dio podataka (ne znam šta tačno piše pošto pišem iz glave) Tako ćeš rješiti problem a što se tiče brzine protoka to nije problem.

Uh ljudi kakav skin sam nasao, Cosmic se zove. Kako odlicna integracija sa TMDB Helperom i Traktom. Sve sto je potrebno je tu. Kada klinete recimo na film imate pregrst opcija ali je sve predobro upakovano. Integrisao sam Venom addon na TMDB Helper i radi 200 na sat. Nikada nisam imao brzi skin a da deluje iole komplikovano. Ovaj deluje slicno kao Titan Bingie Mod ili AuraMOD ali je mnogo "laksi". Bas bas preporuka ko koristi Kodi preko nekog boxa.(y)

Uh ljudi kakav skin sam nasao, Cosmic se zove. Kako odlicna integracija sa TMDB Helperom i Traktom. Sve sto je potrebno je tu. Kada klinete recimo na film imate pregrst opcija ali je sve predobro upakovano. Integrisao sam Venom addon na TMDB Helper i radi 200 na sat. Nikada nisam imao brzi skin a da deluje iole komplikovano. Ovaj deluje slicno kao Titan Bingie Mod ili AuraMOD ali je mnogo "laksi". Bas bas preporuka ko koristi Kodi preko nekog boxa.(y)
Eh, nikad nisi čuo za Arctic Zephyr 2. ;) Ako nekog zanima u šta se može Arctic Zephyr 2 skin pretvoriti ako su mu primarne stvari Elementum + IPTV + Netflix, Plex, itd.. mogu slike okačiti... Jednom davno sam okačio video na forum, ali do sada sam mnogo više ulepšao skin.

Retko ko želi da se cima sa podešavanjem skin-a a to podešavanje podrazumeva kreiranje Home menu stavki zatim Submenu stavke za te Home menu stavke zatim još jedan nivo dublje tj. Widget unutar Submenu-ja unutar Home menu. Nešto kao folder unutar foldera unutar foldera.

Ali na kraju rezultat je neverovatan i u par klikova apsolutno sve je tu i izgleda kao OS za sebe.

Jesam cuo za Arctic Zephyr 2, ali ga nikada nisam probao.

Ako ti nije tesko i kad imas vremena mene zanima da vidim kako to izgleda pa okaci te slike da vidim ;) Ako jos lepse izgleda od ovog Cosmic sto sam ja namestio sinoc mozda i predjem na Arctic 2 onda. Ja volim da cackam te skinove i vidim koji maksimum mogu da izvucem iz njih. :D

Sto se tice Elementuma ja za te stvari koristim Venom addon. Koristio sam Elementum, ali od kada sam uzeo godinu dana Easynews pretplatu to mi je veoma slicno kao da sam na 10 razlicitih najboljih privatnih trakera tako da sam batalio torentovanje. Ali nema veze addon za addon, postavke su sigurno iste.

Ti sadrzaj na traktu verovatno dodajes na "add to watchlist". Ja filmove i serije dodajem na "add to collection". A u elementumu dodati sadrzaj trazim u My collection. I odvojeno su serije i filmovi iako ih na traktu dodajem zajedno. Probaj na ovaj nacin.

Malo sam čačkao. Vidim da unutar Elementuma postoji podešavanje za Trakt. Tačno mogu da se izaberu folderi koji se učitavaju kada se otvore filmovi i kada se otvore serije. U oba slučaja kod mene stoje da Elementum učitava spisak sa watchliste. U slučaju filmova je to ok, ali se serije ne vide tj prikazuje se prazan spisak.
Ne znam šta tu treba podesiti.

Malo sam čačkao. Vidim da unutar Elementuma postoji podešavanje za Trakt. Tačno mogu da se izaberu folderi koji se učitavaju kada se otvore filmovi i kada se otvore serije. U oba slučaja kod mene stoje da Elementum učitava spisak sa watchliste. U slučaju filmova je to ok, ali se serije ne vide tj prikazuje se prazan spisak.
Ne znam šta tu treba podesiti.
Probaj moj nacin i nece ti biti potrebno nikakvo podesavanje. Filmove i serije dodajem na sajtu trakt.tv Dodajem ih ne u watchlist nego "add in collection". Posle u elementumu ides u folder filmovi->My collection ili folder serije ->My collection. Jedino ako te mrzi da ides na sajt. Verovatno ti dodajes sadrzaj iz kodija tj preko elementuma pa tu nastaje problem. Slican problem sam davno imao preko torrenter addona gde mi nije prikazivao dodate watchliste nego sam sam dodavao sadrzaj preko sajta myshows.ru

Ako ti nije tesko i kad imas vremena mene zanima da vidim kako to izgleda pa okaci te slike da vidim ;)
Inače trebao sam naglasati da zapravo koristim Arctic Zephyr 2 Resurrection koji je samo za Kodi 19 i u pitanju je fork originalnog AZ2 za Kodi 18. U suštini isti skin samo je Resurrection malo bogatiji sa opcijama. To samo informativno kažem ako odlučiš da probaš skin, ako si na Kodi 19 kojim slučajem prešao obavezno Resurrection mod AZ2. ;) Pa eto neko može iskoristiti moj Build kao ideju za svoj AZ2 ili neki skin sličan njemu.

Nema problema kačim slike danas. ;)

Probaj moj nacin i nece ti biti potrebno nikakvo podesavanje. Filmove i serije dodajem na sajtu trakt.tv Dodajem ih ne u watchlist nego "add in collection". Posle u elementumu ides u folder filmovi->My collection ili folder serije ->My collection. Jedino ako te mrzi da ides na sajt. Verovatno ti dodajes sadrzaj iz kodija tj preko elementuma pa tu nastaje problem. Slican problem sam davno imao preko torrenter addona gde mi nije prikazivao dodate watchliste nego sam sam dodavao sadrzaj preko sajta myshows.ru

Sadržaj sam dodavao direktno preko trakt sajta.
Ali funkcioniše i ovako kako si ti naveo. Hvala na sugestiji.

Inače trebao sam naglasati da zapravo koristim Arctic Zephyr 2 Resurrection koji je samo za Kodi 19 i u pitanju je fork originalnog AZ2 za Kodi 18. U suštini isti skin samo je Resurrection malo bogatiji sa opcijama. To samo informativno kažem ako odlučiš da probaš skin, ako si na Kodi 19 kojim slučajem prešao obavezno Resurrection mod AZ2. ;) Pa eto neko može iskoristiti moj Build kao ideju za svoj AZ2 ili neki skin sličan njemu.

Nema problema kačim slike danas. ;)
Jesam na 19-ici sam. Cuo sam i za Resurrection samo ga nikada nisam probao :D

Strale gledao sam malo na YT Resurrection. Pa u principu isti je kao Cosmic (i developer je isti takodje). Nisam ni primetio da u repositoryju odakle sam instalirao Cosmic su i Arctic Zephyr 2 skinovi. Malo je drugaciji Cosmic samo jer je ubacen onaj spotlight fazon kad kliknes na film ili seriju pa te pita play ili more info. Bar na YT nisam primetio da ima taj spotlight na Resurrection inace ostalo je isto.

Ja sam prebacio da mi vuce filmove i serije sa TMDb Helpera i povezao Trakt sa njim takodje i prebacio Watchlistu i ostale neke liste u widgete i radi sve super. A Venom postavio kao addon za pustanje preko TMDb-a. Meni se TMDb Helper dopada jer je moguce ubaciti i API kljuc za OMDb sajt koji ti donosi ocene sa RT-a i Metacritic a na ovom skinu to sve radi prebrzo. Nije kao recimo na AuraMOD gde cekas po pola minuta nekad da ti ucita sve. Bas sam pozitivno iznenadjen skinom.

Imam problem sa kodijem 18,9
Pokazuje da blu tander ima gresku
ne mogu nista da gledam
instaliro mi pre vise od pola god poznanik ali ne mogu do njega sada doci
moze pomoć
tnx

u utorak ili ponedeljak sve radilo
nznm
imam instalaciju ali nznm da je odradim pa ne smem da ga obrisem pa sve jovo nanovo iz početka

u utorak ili ponedeljak sve radilo
nznm
imam instalaciju ali nznm da je odradim pa ne smem da ga obrisem pa sve jovo nanovo iz početka
Blue thunder je juče dobio ažuriranje na 2.2 verziju,ako ti nije izbacilo ažuriranje na ekranu idi lijevo na meniju klikni na wizard-buildovi-blue thunder bild označi i svježa instalacija i ažuriraće ti

Ne rade im portali, nisu ih još zamijenili. Valjda će sjutra trebali su danas..

Edit: u stvari vidim ažuriran je, sada ima 13 portala. Trebaš ga ažurirati

moj kodi je 18.9 blue tunder
kad hocu da ga azuriram daje gresku i da fajlovi nisu preuzeti
nznm sta je u pitanjune razumem se u to
ovaj kodi mi je instalirao poznanik sa kojim sada ne mogu stupiti u kontakt - instalirao mi je preko team wiwera i tu instalaciju imam ali nznm to da odradim i imami uputstvo ali kad sam ...

datoteka : pvr.stalker.dll
mapa : adons/pvr.BlueThunder
Greska : (Erno13)Premision denied : c/user/strale&ceca/appData/Roaming/Kodi/addons/pvr.BlueThunder/pvr.stalker.dll
Tu mi grešku prijavljuje

ako neko hoce da mi pomogne da instaliram kodi preko team viewer ili preko anyDeska neka mi se javi na pm
instalacija koju imam stalno daje failed
hvala

Nazad
Vrh Dno