Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Samo 40W, jel moguće? Koliko ceo rig vuče na meraču?

Nisam još uvek sastavio sve, testiram jednu da vidim optimalne vrednosti. Tu mi je merač pa ću testirati kada bude ceo rig sklopljen. HiveOS i Simpleminer su prijavljivali oko 44W.

Ovo je sa podešavanjima koje sam pronašao na netu. Sve isto sem što moja memorija neće preko 950.

Kako su izasle promene za minere TI kartice su postale poprilicno isplative,3070ti i 3080ti jako lepo kopaju eth trenutno a dosta su bolje od obicnih verzija za neke druge coine npr. kad se zavrsi pow na eth.
3070ti oko 58
3080ti oko 88

Nisam još uvek sastavio sve, testiram jednu da vidim optimalne vrednosti. Tu mi je merač pa ću testirati kada bude ceo rig sklopljen. HiveOS i Simpleminer su prijavljivali oko 44W.

Ovo je sa podešavanjima koje sam pronašao na netu. Sve isto sem što moja memorija neće preko 950.

Aj baš javi kada izmeriš iz zida. Ja nešto ne verujem Hive-u što sw tiče tih potrošnja.

Meni 4 riga koja su na hiveos i koliko pokazuje on i na to dodam jos 30-40w koliko ode na plocu i ostalo i to je to,po meni hiveos je poprilicno tacan dok sam gledao dosta na yt i njima poprilicno netacno.

Pa neka nisam u pravu ali iz svog iskustva na hiveosu dodaj još 250 w pored toga što pokazuju kartice

Upravo pustio u rad 6600xt pulse, 32mhs, samsung memorija, potrosnja verovali ili ne na majneru pokazuje 53, iz zida 56-58. Bukvalno se ne greju.
Pa tako i treba da bude. Ja imam samo 1 Pulse, 9 kom. Asus dual i 1 AssRock i sve rade extra, hladne, tihe i malo trose. U odnosu na rx 580 koje sam prodao, ove su extra u svakom smislu.

E da zaboravih, ubacio sam nove risere v010, sa 8 kondenzatora. Deluju dobro, imaju led indikatore, tako da je u slucaju kvara mnogo jednostavnije sto se tice dijagnostike.

Uzeo i ja par komada v010 i bas mi ne prija ono treperenje led svetla, voleo bi kad mogao da iskljucim nekako

Imam problem sa MSI RADEON RX580 8GB GDDR5 Zaledio mi je CLOCK Core Clock 1380 i Memory Clock 2000.Kako god pokusavam da promjenim na Afterburner on je uvijek isti.Dali je neko imo isti problem???

800-1500, zavisno od prodavca i modela. Na kupujem prodajem, po prodavnicama ih nigde nema.
Nije lose da se poruci sa alija, nego mene sve nesto mrzi, pa sad cu i na kraju nikako :)

Našao sam problem, ja sam problem. Greškom sam poručio RX 6600 kog nema ni na XFX sajtu. Postoji i XT verzija iste kartice. Ova non XT je izašla baš skoro. Uglavnom manja potrošnja i hashrate tako da je ok i 29. Čekam napajanja pa javljam iz zida potrošnju za ceo rig.

U smislu dugovecnosti ventilatora na kartama, da li je bolje staviti fiksnu vrednos npr 65% ili podesiti majner da odrzava odredjenu temperaturu karte gde obrtaji malo variraju tipa 5-10% gore-dole?

U ovim hladnijim mesecima bolje podesi target temp, meni trenutno rade na 25% ventilatori, kartice ne prelaze 50c. Temp mem max 65c.

Nije mi jasno kad ce prodavci da shvate da rx580 koje su majnovale vec par godina vise ne vrede 550 i 600e, jer na trzistu vec postoje solidne kolicine 6600 koje isto kopaju sa duplo manjom potrosnjom 🤔

Odlicne su karte, temparature variraju malo od toga ko ih proizvodi ali uglavnom sve trose izmedju 40-50W mereno iz zida. Jedino lose iskustvo sa njima je to sto im varira hashrate, neke majnaju ponekad 29mhs a ponekad 31mhs i to se promeni kad se restartuje rig, nisam jos izvalio zasto ali mislim da ima veze sa majnerom, moguce je da se ponasa drugacije na HiveOS

Nije mi jasno kad ce prodavci da shvate da rx580 koje su majnovale vec par godina vise ne vrede 550 i 600e, jer na trzistu vec postoje solidne kolicine 6600 koje isto kopaju sa duplo manjom potrosnjom 🤔
Al zato 6600 rig kosta skoro pa duplo vise od 580 riga, a pritom daje 175mhs u odnosu na 185mhs za rx580. Na duze staze svakako dobices mnogo vise eth nego sto rx580 rig potrosi struje, jer u startu imas duplo manji trosak za kupovinu riga, dakle treba ti duplo manje vremena da povratis investiciju :)

6600 kostaju 600-650e, a 6600xt 650-700e i one daju 32 mhs, ako cemo bas da gledamo u 5 mhs. Inace ja 580 nikad nisam gurao preko 180 mhs sa 6 komada u rigu.

Znaci 600x6 = 3600e + bar 400e za ostale komponente znaci 4000e da sklopis rig za koji ce ti trebati po trenutnom kopanju barem 10 meseci da ga otplatis, ako krene staking za pola godine, onda si u minusu, poenta je da sto pre krenes da pravis cistu zaradu.

Ako je prostorija provetrena, mogu 580 da rade preko 180mhs, naravno to se sve testira da li je stabilno.

Sto se tice novih gpu-ova, mene licno vise brine dostupnost i nabavka 6 istih komada plus ostvarivost garancije, jer svi znaju zasto se uzima vise gpu-ova, pa mogu i da ti ne priznaju garanciju, zato sam i isao na gotove 580 rigove i da kucnem u drvo prezadovoljan.

Da, to je 4000e, naspram 3200-3500e za 580, koje su polovne i za koje i nemas garanciju. Za ovo bar postoji sansa da se bilo sta preduzme, pritom je novo. I da sve pukne 580 neces moci da prodas ni za 150, a ove ce ici bar do 300, jer su ipak nove.
Pritom bukvalno ne greju, trose 50w.
Ima ih, ja sam skoro uzeo 6600xt i zato se cudim da jos uvek drze ove sulude cene, koje su za ceo rig par stotina evra manje.

Da, to je 4000e, naspram 3200-3500e za 580, koje su polovne i za koje i nemas garanciju. Za ovo bar postoji sansa da se bilo sta preduzme, pritom je novo. I da sve pukne 580 neces moci da prodas ni za 150, a ove ce ici bar do 300, jer su ipak nove.
Pritom bukvalno ne greju, trose 50w.
Ima ih, ja sam skoro uzeo 6600xt i zato se cudim da jos uvek drze ove sulude cene, koje su za ceo rig par stotina evra manje.
to se ti nadaj da ako sve pukne da ces moci da prodas te kartice za 300 :)

Pa dobro, mozda ne za 300, ali nece biti ispod 250 sigurno, ipak je nestasica cipova :)
Ja moje ne prodajem dok ne pocrkaju, zaradio sam bar struju da placam da ne razmisljam :D

Vrh Dno