perkanidja
Poznat
- Učlanjen(a)
- 28.09.2021
- Poena
- 40
Sta kazete za ICP? Koliko gore moze?
U dilemi sam, da li postepeno izlaziti iz bnb-a ili cekati jos? On mi je trenutno najveca misterija.
Zaboravljas da on sve gleda kroz crno staklo, znaci po njemu vec sutra moze da bude krah berze, a za 5 godina smak sveta@morbius
Zasto deo novca ne ulozis u nekretninu recimo u Beogradu (primera radi)?
Svedoci smo da je stan tesko kupiti, jer je potraznja tolika da kolika god cena bila, sve je malo.
Da li mislis, da ce stan koji sada vredi 100k za 2-5g vredeti manje?
Samo me interesuje razmisljanje
@morbius
Zasto deo novca ne ulozis u nekretninu recimo u Beogradu (primera radi)?
Svedoci smo da je stan tesko kupiti, jer je potraznja tolika da kolika god cena bila, sve je malo.
Da li mislis, da ce stan koji sada vredi 100k za 2-5g vredeti manje?
Samo me interesuje razmisljanje
U sta? Evo npr. 01.03.2022g. LTC je na 2200$.Kao sto rekoh pre 2 godine... Zlato je za matorce, zlato izlazi iz mode. Na zlatu se samo gubi jer cena zlata nema teorije da isprati inflaciju, pogotovu sada. Kripto je buducnost, BTC je zlato 2.0.
Nekretnine jesu preskupe sada, ne znam koliko je pametno kupovati ista dok se malo ne smiri trziste. Cene energenata moraju pasti, gradjevinskog materijala takodje, tek posle toga mozemo videti kolika je realna cena nekretnina.
Kes svakako treba uvaliti u nesto jer mu vrednoat pada ubrzano, ali osim kripta ne znam u sta bih mogao da uvalim pare. Samo nek je nama kripto ziv i zdrav.
Vrlo interesantno...Interesantno kako miljenici moderatora mogu da pišu ovde off topic beskrajno, a drugima se to zameri i postovi se brišu/pomeraju u druge teme.
Ili to postoje dani u nedelji kad je off dozvoljen, tipa casual friday, a ja samo nisam obavešten?
Back off topic:
Za zlato će uvek nešto moći da se kupi, a to drugo neće moći ni da se proda tada kada mu bude najviše trebalo sredstvo za trgovine. Tako da cena tog drugog može da raste u nebo fijata, ali neće moći ni da pljune pod prozor zlatu.
Oh kako naivno razmisljanje ali Boze moj, svako ima pravo na svoje.
Godinama pricam da se ulaganje u zlato ne isplati i stojim iza toga.
Videcemo, nisam pametan. Nekretnine mi se ne kupuju po ovoj ceni mada mogao bih neke planove da napravim i s tim. Verovatno cu neku zemlju kupovati, kuca na planini itd. A sa ostatkom ko zna, zena ce vec da nadje na sta da se trosiKoji je tvoj potez, kada zacrtani cilj 2200$ se ostvari, nisi odgovorio?
Ok, imas pravo na privatnost svojih planova.
Evo primer koliko je zlato sigurna investicija. Devalviralo je u odnosu na skoro sve. Samo u propalom fiatu kao drži vrednost a šileri se raduju na skok cene od 20$ po unci. 😁
Ceo tekst u potpunosti se slazem, Branko Dragas na Balkan info vise puta je to objasnio jednostavno i dobro. Cena zlata u panici ( rat, glad, krah ekonomije itd) u tome momentu pored potrepstina ( konzervirana hrana, oruzje, lekovi, fosilna goriva prvenstveno nafta i zlato imaju predobru cenu ) Dok u tim momentima tu drzavu koje je ovo zahvatilo njena valuta ne vredi nista. Nazalost mi stariji smo svedoci da je tako bilo. Ja kad bih uzimao zlato, ali ja nemam puno novca, ja bih uzimao investiciono zlato polugice male od 1 gram koja kosta oko 50 evra na trzistu.Sve i da mu popularnost ne poraste, poslužiće kao prikladni pokloni za venčanja, krštenja i slično. Ovde na svakom ćošku ima radnji koje otkupljuju zlato, ali skoro niko od njih ga ne prodaje, znaju oni nešto što mi ne znamo.
Ceo tekst u potpunosti se slazem, Branko Dragas na Balkan info vise puta je to objasnio jednostavno i dobro. Cena zlata u panici ( rat, glad, krah ekonomije itd) u tome momentu pored potrepstina ( konzervirana hrana, oruzje, lekovi, fosilna goriva prvenstveno nafta i zlato imaju predobru cenu ) Dok u tim momentima tu drzavu koje je ovo zahvatilo njena valuta ne vredi nista. Nazalost mi stariji smo svedoci da je tako bilo. Ja kad bih uzimao zlato, ali ja nemam puno novca, ja bih uzimao investiciono zlato polugice male od 1 gram koja kosta oko 50 evra na trzistu.
Kao sto si rekao, zlato je sigurica, zivimo na Baalkanu i treba ga imati. I samo opipljivo zlato, poluge, papir nista !!!! To je kao da ga nemas. U bilo kakvoj krizi kuda ces sa tim papirom, ovako izvadis polugica Al i svima se samo rasire zenice.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari