Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ugreen hub usb 2.0 radi provjereno, taj čipset radi

Ugreen hub usb 2.0 radi provjereno, taj čipset radi
Kod nas se moze naci bas taj brzine do 100Mb/s. Ja sam vise za ugreen usb 3.0 koji podrzava 1Gb/s. Da li je sam mi box s ogranicen do 100 Mb/s ili na kablu moze vise. Na wifi kod mene izvlaci 108-110 Mb/s paket 120/15 ali ponekad je nestabilan wifi cak i na 5 Ghz pa sam takodje zainteresovan za kupovinu ugreen-a.

Prilozi

• Screenshot_2021-11-02-16-12-02-820_com.kupujemprodajem.android.jpg
    Screenshot_2021-11-02-16-12-02-820_com.kupujemprodajem.android.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 17
Nikakav promašaj, obzirom da na 5GHZ radi savršeno i razvija maximalnu brzinu

Na kodiju koji imam instaliran na mom boxu,imas samo elementum addon i par addona za titlove i nista vise.
Posle svakog otvaranja kodija i gledanja nekog sadrzaja na elementumu ostavi neki trag od par mb u memoriji i to vremenom prelazi u vise stotina.Dali postoji mogucnost da se u podesavanju to izmeni da mi nista ne ostaje u memoriji ili svede na neku najmanju mogucu meru.

Isti setup imam ja sa dodatkom netflixa i kcleaner adon. Njega instaliras i pokrenes jenom nedeljno i on ti pobrise sve te nepotrebne fajlove. Meni takav Kodi sa ta tri addona plus addonima za titlove zauzima po 360-400Mb na sva tri boxa(dva Eon i jedan Mibox 3)

Koji daljinski predlazete za Mi Box da ima brojeve na sebi, pretezno gledam EON tako da mi je najlogicnije resenje Notus daljinski, ali mozda ima neki bolji... ?

U temi je više puta pominjan baš daljinski od EON boxa kao dobro rešenje

Tako sam i mislio, pogotovo sto je poprilicno jeftin.

Notus odlican. Preporuka

nikako ne mogu da povežem Eon daljinski, malopre sam pokušao i svoj telefon takođe neće.

Da li je neko imao slučan problem, da neće ni sa jednim bluetooth uređajem da se poveže osim sa njegovim fabričkim daljinskim?

Ne, ja povezao bez ikakvih problema u roku od odmah

Da li preporučujete neki boljii launcher od ovog fabričkog?Na drugim boksovima imam nova Launcher sa kojim sam prezadovoljan a ovde to ne može da se ubaci.

Nije Eon logo dugme za povezivanje nego 2 dugmeta: beše Volume+ i Channel+ dugme.
Za svaki slučaj pre pokušaja povezivanja izvadi pa vrati nazad bateriju iz daljinca.

Za uparivanje ta kombinacija al mora prvo rasparivanje sa ok i channel down pritisnutim ako je daljinac prethodno bio uparen sa nekim uređajem

Od kako sam uključio USB Debugging više ne radi airmouse koji imam. Ima li rešenja za to?
Airmouse je neki kineski, ide u usb receiver. Sad samo treperi, kao da se ne pronalazi, ne pokaže se uopšte strelica niti reaguju dugmići.

Od kako sam uključio USB Debugging više ne radi airmouse koji imam. Ima li rešenja za to?
Airmouse je neki kineski, ide u usb receiver. Sad samo treperi, kao da se ne pronalazi, ne pokaže se uopšte strelica niti reaguju dugmići.
Kad uključiš Usb Debugging ne radi ti onda Usb ulaz gdje si utaknuo Usb dongl od Airmousa isključi Usb Debugging i radiće ti

Pa to je i on zaključio, traži rešenje da ne iskljucuje USB Debuging a da mubradi AIR mouse.

USB Debugging sam uključio da bih koristio ADB remote control sa kompa. Dok je USB debugging uključen ne može se koristiti ni za šta usb port?

Ja iskreno nemam taj box ali imam Firestick, tacno da on nema USB portove ali se mogu dodati na neke načine, i meni je ukljucen USB debuging, koristim ADB control bez problema dok mi je u USB uključena fleska koju bez problema vidim i koristim. Ne znam jel ima neke veze i jel to sta od koristi. Bas ne vidim zasto USB port ne bi funkcionisao dok je USB debug ukljucen

Zato što je tako na svakom box uređaju sa AndroidTV OS. I na oba modela Eon boxa samo što eto SDMC model ima 2 USB porta (1x USB 2.0 + 1x USB 3.0) pa kad se uključi debug ne radi USB 2.0 a radi USB 3.0 port.

Džabe ti hub ako ga bodeš u USB port koji nije setovan u odgovarajući režim.

Ako si mislio na SDMC Eon box i USB 3.0 port onda da, ja sam tako sa hub radio ;)

Poslednja izmena:
Ništa mi sad nije jasno, kako se uopšte aktivira usb debuging, preko ADB-a i računara?
Inače kupih preko KP neki usb - lan adapter koji Mi Box S ne prepoznaje, tek kasnije videh da određeni Ugreen rade bez ikakvih podešavanja.
Da li je uopšte moguće na takav usb adapter (koji radi naravno) da se spoji eksterni HDD kojem treba dva usb priključka? Ima li tu uopšte dovoljno struje?

Nema. Za takve stvari se koristi powered USB hub, tj za 3.5" ti treba externi power source pošto mu treba 12V napon inače se neće ni zavrteti.

A USB Debug se uključuje na boxu, u Developer Options sekciji.
Sa kompom se dalje pristupa koristeći adb.exe.

Nazad
Vrh Dno