Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo obavestenje za sve koji su poput mene ugasili racun u Mts banci cim se utopila u Postansku, a odabrali su nju za primanje drzavne pomoci, da je otvoren poseban namenski racun za nas (kao sto sam i ocekivao).

Android aplikacija opet ne radi. Standardna greška... Ne zna se da li je povecanjem "održavanja" sistem više unapredila PŠ ex mts ili Mobi ex Telenor banka.

Prilozi

• Screenshot_2021-11-05-16-11-18-456_rs.mts.banka.jpg
    Screenshot_2021-11-05-16-11-18-456_rs.mts.banka.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 66
Samo obavestenje za sve koji su poput mene ugasili racun u Mts banci cim se utopila u Postansku, a odabrali su nju za primanje drzavne pomoci, da je otvoren poseban namenski racun za nas (kao sto sam i ocekivao).
Da li taj racun posle stoji ili se automatski gasi kad se preuzme novac?

Logovao sam se na ebank, ali ne dozvoljava mi dalje kretanje. Posle sam ušao na mbank iako mi je izbacio timeout popup, opet piše nema aktivnih računa i kartica.
Edit: Aplikacija je opet funkcionalna.

Poslednja izmena:
Pozdrav, da li zna neko koliki je dnevni limit za podizanje novca sa mastercard debitnom sa bankomata?

@panther_ kod Poštanske je 50000 sa svih kartica. To je uglavnom i neki prosek. Najviše što sam dizao je 49000. Dok je mts banka bila, taj limit je bio 80000, ne znam da li je i dalje isto.

Naplacena mi je provizija za vodjenje deviznog racuna 0.43eur?
jel to bilo?

@panther_ kod Poštanske je 50000 sa svih kartica. To je uglavnom i neki prosek. Najviše što sam dizao je 49000. Dok je mts banka bila, taj limit je bio 80000, ne znam da li je i dalje isto.
Dok je bila mts banka nije bilo ogranicenja od strane banke za dnevne limite. Par puta sam podizao po 250.000 odjednom na 2-3 bankomata, ali ne zato sto nije moglo sve odjednom na istom bankomatu, vec sto nije imalo dovoljno novca u jednom, tj. bilo je, ali nije bilo dovoljno velikih novcanica, jer ako kucate isplatu od recimo 75.000, a nema dovoljno novcanica od 5.000, bankomat ce izbaciti da ne moze da obradi transakciju, jer je valjda najveci broj novcanica koje moze da isplati odjednom 30 ili koliko vec, ne secam se tacno.

U stvari, ja sam hteo da podignem 600.000 sa racuna, jer mi je trebalo da kupim 5.000 eura za neku kaparu. Morao sam da dizem sve na bankomatima, jer tada je postojala samo jedna poslovnica sa salterom, u BG. Kada sam podigao 250.000 (manje-vise,) kartica mi je blokirana. Posle pozova korisnickom servisu mts banke objasnili su mi da nisu oni blokirali karticu, vec Mastercard. To im je sigurnosna procedura protiv kradje/zloupotrebe kad se odjednom dize veca suma. Karticu su mi odblokirali tek sutra, tako da sam 600.000 morao da razbijem u 3 dana podizanja.

Neke banke prakticno nemaju limite ili su bas veliki, recimo dnevni limit na Mobi bankomatu za podizanje debitnim Mastercardom je cak 600.000, ali to bi u praksi Mastercard blokirao na nekih 2.000 eura.

Ovo je super korisna informacija i čak potvrđuje opštu tezu da je po prilici stvari nepophodno imati određenu kategoriju kartice (Gold, Platinum, Elite/Infinite) da bi dnevni limit besprekorno funkcionisao. S druge strane, neophodno je da i banka bude fleksibilna u cilju njihovih povećavanja.

Ovo je super korisna informacija i čak potvrđuje opštu tezu da je po prilici stvari nepophodno imati određenu kategoriju kartice (Gold, Platinum, Elite/Infinite) da bi dnevni limit besprekorno funkcionisao. S druge strane, neophodno je da i banka bude fleksibilna u cilju njihovih povećavanja.
Ovo je bas bila specificna situacija da se veliki iznos morao podici na bankmatima. U principu, da sam mogao, manje je maltretiranje uci u banku i podici toliki novac na salteru odjednom, nego se cimati na 2-3 bankomata, pa makar bili i u krugu od 100m, ali eto - mts banka je imala samo 1 salter u celoj Srbiji. Sad u RF-u, vidim da se na salteru moze podici u svakom trenutku bez najave 6.000 eura u dinarskoj protivrednosti, sto je skroz ok. Ne znam kako je u Postanskoj, jer mi ovaj racun vise nije glavni, pa i nemam na njemu neki veci iznos.

Ja sam obicnim MasterCard-om odjednom podigao nepunih 5.000 eura sa stednog racuna u AIK (iznad bankomata stojao papir sa natpisom da je limit u devizama 1.000 eura :D ). Doduse, ovo je podizanje deviza, pa su mozda drugaciji limiti. U svakom slucaju, mislim da bilo koja ozbiljnija banka (ako takve ima u Srbiji) treba da ima uskladjene limite sa karticarskom organizacijom (MC ili VISA, nebitno) za svoje kartice.

• Like
Reagovanja: uji
Nisam ni ja primetio do pocetka oktobra kada su mi skinuli 2 x 43 centa (za jul i septembar).

Ode i Sberbanče pod okrilje omražene AIK i Kostića poštenjačine 😉.

Vrbujem curu da pređe u tabor baba Poštanske 😎. Kad je dotle došlo....

Imate neki drugi (bolji) predlog za paket dinarski + devizni? Znači ne kombinacije, to svi znamo nego jedna banka i što manje računa

Pošto ovu temu prati više klijenata ostalih banaka, ko ima app na mobilnom za plaćanje i povezanu Master Card, samo rokajte narednih dana:

Biće i povrat koje crvene na račun 😉. Baba Poštanska ima u planu ovaj servis narednih decenija...

Možda je neko već o tome pisao, ali ja upravo videh novu Dina debitnu karticu u mobilnoj app koja je u procesu kreiranja kako app kaže - pogledati sliku u prilogu. Tako izgleda mora po zakonu, a zakon u Srbistanu se poštovati mora kao što svi dobro znamo (dobro sad kako ga ko i u kojoj prilici interpretira 😉).

U svakom slučaju i na Dina debitnoj piše MTS banka, ali app nije update-ovana duže vreme pa i ne čudi, ali koja god banka, dobismo i ovu debitantsku, ni krivi ni dužni...

A, na koju to adresu stiže, čuće se, mada samo polako dok zavergla Baba Poštanska i za samu MC treba jedno mesec dana, a za ovu dogodine, da smo mi zdravo 🥳

Prilozi

• IMG_20211106_173645.jpg
    IMG_20211106_173645.jpg
    139.4 KB · Pregleda: 55
Možda je neko već o tome pisao, ali ja upravo videh novu Dina debitnu karticu u mobilnoj app koja je u procesu kreiranja kako app kaže - pogledati sliku u prilogu. Tako izgleda mora po zakonu, a zakon u Srbistanu se poštovati mora kao što svi dobro znamo (dobro sad kako ga ko i u kojoj prilici interpretira 😉).

U svakom slučaju i na Dina debitnoj piše MTS banka, ali app nije update-ovana duže vreme pa i ne čudi, ali koja god banka, dobismo i ovu debitantsku, ni krivi ni dužni...

A, na koju to adresu stiže, čuće se, mada samo polako dok zavergla Baba Poštanska i za samu MC treba jedno mesec dana, a za ovu dogodine, da smo mi zdravo 🥳
Evo sam sebi da odgovorim, možda nekom i znači - upravo sam zvao baba Poštansku i dobio operaterku mlađu od 60 godina što je već bio dobar znak 😎.

Posle nekih 5 min. čekanja zbog "usporenog sistema" kako mi je operaterka rekla dobio sam informacije koje su me zanimale:

• Dina karticu dobijam do kraja tekućeg meseca, ni kriv, ni dužan, na adresu koju sam uneo u okviru mobilne app
  • Možda mi naplate ovo zadovoljstvo 200 kinte, a možda i ne, to niko živ ne zna, ali u Srbistanu drugačiji odgovor nismo ni očekivali.

U svakom slučaju, karticu nisam ni tražio, a eto dobiću je +- 200 kinte 😉.

Za pohvalu je to da su mlade operaterke opravne već od početka raZnog vremena...

Opet pišeš bez smisla....
Kartica Dina je besplatna i obavezna u svakoj banci,
ne izgleda kao na slici iz aplikacije
piše poštanska štedionica a ne MTS banka

Ono što mi nije jasno, zašto su ti sada izdali novu Dina karticu? Da li je prethodna istekla?

Opet pišeš bez smisla....
Kartica Dina je besplatna i obavezna u svakoj banci,
ne izgleda kao na slici iz aplikacije
piše poštanska štedionica a ne MTS banka
To sto ti imas svoju logiku stvari ne znaci da si u pravu. Meni nije problem da platim i tih 200 din., a valjda je i tebi do sada jasno da ovde ne funkcionisu stvari onako kako propisuje "Zakon", pravila itd. i sigurno si platio dosta stvari koje nisu bile po PS-u i placas ih i dalje, samo ne primecujes...

Na papiru mozda, ali u realnosti slabije...

Svejedno mi je kako izgleda kartica, ja je nisam narucio, ali svakako vec sada znam sta cu sa njom. Ljudi imaju info da ako im se pojavi u app kao i drugima, znaju okvirno sta i kada da ocekuju...

@Korean_MCG Nisu mi izdali novu, nikada je nisam imao, niti trazio, sada moraju uz svaku MC da pripoje i Dina karticu, bilo ako otvaras novi ili koristis racun vec godinama gde to ranije nije vazilo...

Од када имаш рачун у Мтс/Поштанској банци?
Издавање дебитне Дина картице, као и њена периодична чланарина за коришћење су без накнаде.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno