Šta je novo?

Motorola EDGE 20/PRO/LITE

Nije loša ali su mnogo prezasićene boje. No ima potencijala da se radi sa njime :)

Nije loša ali su mnogo prezasićene boje. No ima potencijala da se radi sa njime :)

To sam i ja primetio, ali mi deluje da je mnogo bolja obrada detalja u slici i samim tim slika izgleda ostrije iako ne koristi agresivno izostravanje suma kao fabricka kamera.
Mozda ima u gugl kameri da se smanji saturacija i boje, kapiram da bi se dobile odlicne slike :) svakako veliki napredak u odnosu na google kamere bez konfiga.

To sam i ja primetio, ali mi deluje da je mnogo bolja obrada detalja u slici i samim tim slika izgleda ostrije iako ne koristi agresivno izostravanje suma kao fabricka kamera.
Mozda ima u gugl kameri da se smanji saturacija i boje, kapiram da bi se dobile odlicne slike :) svakako veliki napredak u odnosu na google kamere bez konfiga.
Ovo je iz ruke i nisam uspeo 100% miran da budem. Zaključak ovako neki... Napolju skroz korektno. Indoor mi se ni malo ne sviđa.

Ovo je iz ruke i nisam uspeo 100% miran da budem. Zaključak ovako neki... Napolju skroz korektno. Indoor mi se ni malo ne sviđa.

Hvala za testiranje. Dokaz da uz dobra podešavanja ovi senzori mogu dosta da izvuku. Nadamo se da će motorola smiriti doživljaj sa pretranim izoštravanjem i uništavanjem detalja.

Zapravo, manje više razlika je samo u korišćenju ovog novog HDR moda, HDRnet. Ako uključim onaj standardni slike su tu negde kao i na svakoj gcam onosno i motocam ako je dnevno svetlo u pitanju. Motocam problemi počinju sa nedostatkom svetla ovako je super. No kažem, nisam do sada uzimao za ozbiljno taj novi HDR režim jer mi je bilo neverovatno da može da ostvari bolji rezultat praveći jednu sliku bukvalno u trenutku u odnosu na onaj gde slika 15 slika u sekundi. Ne razumem se baš toliko ali očigledno gugl zna šta radi...

Edit: ono što iritira je kada se uključi hdrnet tj ovo kako je difoltno ovde, slika na viewfinderu je toliko lošeg kvaliteta da ono... Baš smeta. Bukvalno 200x100 piksela.

Hvala za testiranje. Dokaz da uz dobra podešavanja ovi senzori mogu dosta da izvuku. Nadamo se da će motorola smiriti doživljaj sa pretranim izoštravanjem i uništavanjem detalja.
Neka samo ostane onakva kakav je prikaz na ekranu. Međutim posle obrade, fotografije ni mamlo ne liči na sliku koja je na ekranu. Bolje i sa malo više šuma, nego da izgleda onako izveštačeno. Posebno je izraženo na telefoto kameri

Neka samo ostane onakva kakav je prikaz na ekranu. Međutim posle obrade, fotografije ni mamlo ne liči na sliku koja je na ekranu. Bolje i sa malo više šuma, nego da izgleda onako izveštačeno. Posebno je izraženo na telefoto kameri
Na koju kameru misliš? :D

Najviše na telefoto. Prikaz zumiranog objekta na ekranu je sasvim dobar, ali posle obrade...

Moto. ***, da sam hteo da budžim sve i svašta kupio bih Ćomija, a ne čist Android :D

A to, pa da zato što u auto režimu je tamo neki ***** rekao da radi interpolaciju sa 8mp na 12mp. I zato bude takva slika. Probaj taj isti senzor u pro modu gde ostavlja 8mp, druga priča skroz.

Da li može da se povežu više uredjaja na bluetooth?Pošto sam našao "manu" kod ready for,povezao sam gamepad na tv i sve to šljaka ali mi je problem kad recimo iskoči neka reklama i onda moram da ustanem i koristim fon kao trackpad ili ako hoću da koristim tjub ili ša god već.Mislio sam da nabavim neki bluetooth miš ili još bolje ako postoji neki air mouse.Dobra stvar je recimo što zvuk može da ide preko hdmija ili preko fona pa recimo kada se prikači na monitor koji nema zvučnike zvuk ide preko fona.Isprobao sam i aplikaciju za komp i povezivanje i to je ok,zvuk,miš i tastatura su povezani i šljaka ali je dosta bolje to ueglano preko hdmija

Ja sam pre par dana po misljienju napisao kakva je kamera...
Ali niko da meni pomogne.
Paralel aplikacije
Da li ce biti AOD ?

Ja sam pre par dana po misljienju napisao kakva je kamera...
Ali niko da meni pomogne.
Paralel aplikacije
Da li ce biti AOD ?
Odgovoreno je za paralel aplikacije, Motorola nema tu opciju. Moraš da koristiš neku app sa playstora, Island je popularna.
AOD neće biti implementiran u obliku u kom si navikao, Motorola ima ovu polu aod varijantu.

U sustini meni samo to malo smeta,AOD minus,nema blizanac aplikacije minus
Kamera...ja sam sa OnePlus 7 Pro presao na Motorolu edge 20 pro...razocarah se.
Inace,fon koristim oko desetak dana,ultra brz,odlican ekran,odlicni senzori za svetlost dipsleja,razgovor,dobar zvucnik...lepo lezi u ruci,i daleko laksi od OP7 Pro

Veliki pproblemi sa osetljivošću ekrana, evo vidite kakko kuca dva ista slloova, onda pritiskamm npr bookmarks za brauser i ništa, nooov telefon uzet preko Tellenora, sad pisao da hoću da vratim i umem neki drugi model, neki savet kako da vratim, telefon uzet 08.10 ove godine

Imas mogucnost da u periodu od mesec dana vratis telefon operateru.
Pogledaj na sajtu Motorole detaljnije.
Ja licno nisam imao tih problema koje navodis.

Iskreno nemam ni ja tih problema.Malo mašim slova ali to nije do fona 😁

Možda je off topic ali ovo je razlog zašto znam da moze bolje.

Isto lično snimao.

Model je iz 2014te. Galaxy K Zoom. I ne, nije mi rešenje da kupim fotoaparat ☺
Fotoaparat je dodatni uređaj. Telefon je uvek tu i ovo je nesto sto sam imao i što je funkcionisalo neko vreme dok 1.5 RAM nije nagrizlo vreme.

Izgleda da će sreća i tebi da se osmehne. Sony po nekim informacijama priprema telefon-kameru.
26.10. ćemo saznati da li je to i istina.

Pomoc, slučajno pojma nemam kako promenio one komande na dnu ekrana kvadrat, tačka, trougao i sve je sad kontra, obrnuto, nikako da nadjem kako da vratim nazad hvala J

Ima li nekog ko je u SBB-u i da je uspeo da se nakači na UniFi? Traži domain, a u SBB-u ne znaju ništa da kažu.

Pomoc, slučajno pojma nemam kako promenio one komande na dnu ekrana kvadrat, tačka, trougao i sve je sad kontra, obrnuto, nikako da nadjem kako da vratim nazad hvala J
Ako sam dobro shvatio problem......Idi na System, pa Gestueres, System navigation i tu možeš da se vratiš na gesture navigation.

umesto je,trebao sam da napisem ne...izvinjavam se.
Ne mozes da promenis raspored,bas bzvz

Čitam na Motorolinom oficijelnom help forumu, ovaj pro model ima dosta žalbi na osetljivost ekrana akoo je stavljena zaštita, prvi njihov savet je skinuti foliju
Uradio i sve je ok, vratio foliiju i ekran "brlljavi"

Ja ne koristim od početka ništa.

Vrh Dno