Šta je novo?

Kućna multimedija TV за дневни боравак до 140к

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Učlanjen(a)
19.07.2020
Poena
585
Moja oprema  
Laptop
Asus zephyrus g14
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Huawei GT3 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
До максимално наведене цене бих пазарио ТВ у наредних месец дана, просторија око 30 квадрата, удаљеност ће бити од 2,3 - 4м па разматрам ТВ од 55" - 65"
Директног сунца нема, мада у току дана има одсјаја јер су преко пута ТВ-а балконска врата и прозор који имају ролетне, већину времена би се гледао спорт(кабловска) лоше резолуције, и наравно филмови и серије што преко стриминг сервиса што преко екстерних уређаја, игрице не играм
Јако ми је битно да ТВ подржава што више видео и аудио формата па се тренутно троумим између ових модела:

HISENSE U8QF 65"
SONY KD65 XH9096BAEP
LG CX 55"
Углови гледања нису огромни па се ту мање - више уклапају сви, отворен сам за све препоруке, одгледао сма милион рецензија и коментара нисам више паметан шта да радим? 😀

Verovatno je i ranije bilo naširoko priče na forumu o tome, ali moje iskustvo sa LG B7 je da je došlo do žestokog burn-ina, u meri da mi ne pada na pamet više ikada da uzmem OLED. Daleko od toga da je TV stalno bio na istom kanalu.
Играш ли игрице на ТВ-у?

Računajte da niko za vreme crnog petka neće dati produženu garanciju, jer neće kancelarije da finansiraju i garanciju i popust, nemojte da mislite da prodavci spuštaju cene na svoju ruku, svaki popust se dogovara sa kancelarijom ili bundle ili šta god tako da iskreno biće kao prošle godine, svi prekidaju produženu garanciju (Sony, Samsung, LG) osim Hisense i ostalih kineza, i vratiće je čim se crni petak završi. Biće veliko iznenađenje ako bude i garancija i cena..

Računajte da niko za vreme crnog petka neće dati produženu garanciju, jer neće kancelarije da finansiraju i garanciju i popust, nemojte da mislite da prodavci spuštaju cene na svoju ruku, svaki popust se dogovara sa kancelarijom ili bundle ili šta god tako da iskreno biće kao prošle godine, svi prekidaju produženu garanciju (Sony, Samsung, LG) osim Hisense i ostalih kineza, i vratiće je čim se crni petak završi. Biće veliko iznenađenje ako bude i garancija i cena..
Hisense produžena garancija je do kraja godine. Po kom osnovu će ga prekinuti?
Generalno vrebam da kupim tv tada na neku otplatu, pa me zanimaju svi detalji.

Zato sam i napisao da Hisense i ostali kinezi neće prekidati produženu garanciju nebitno od trajanja, samo A brendovi, jer radio sam u Sony-u bukvalno smo prekinuli sa 5god samo za crni petak, i odmah u Decembru nastavili, slično je i LG uradio, a Samsung generalno retko daje 5god a iako daje daje samo na QLED modele..

Zato sam i napisao da Hisense i ostali kinezi neće prekidati produženu garanciju nebitno od trajanja, samo A brendovi, jer radio sam u Sony-u bukvalno smo prekinuli sa 5god samo za crni petak, i odmah u Decembru nastavili, slično je i LG uradio, a Samsung generalno retko daje 5god a iako daje daje samo na QLED modele..
Izvini, nisam primetio da si napisao osim. Ja i merkam Sony ili Hisense. Neću uzeti sa manjom garancijom tv nikako. Sadašnji Samsung mi je pojavio svetliju fleku par meseci nakon 2 godine.

Hvala na odgovoru, zato sam i pitao kako je to funkcionisalo prethodnih godina. Ali opet, ja koliko vidim, po dosta sajtova, LG-jeva trenutna "5 Godina Sigurnosti - LG TV" promocija je od 15. maj 2021 do 31. decembar 2021... Ali nista me ne bi cudilo da i oni tih nekoliko dana naprosto prekinu to.

Hisense i ostali kinezi
koji su ostali kineski brendovi? na ovom tržištu su samo 2 kineska globalna brenda, od kojih jedan daje produženu proizvođačku garanciju (Hisense) a drugi osiguranje (TLC)

Питање да ли ће уопште бити каквих акција за BF за премијум моделе, за неке ниже класе врв хоће, гледао сам прошли викенд моделе које сам навео у наслову и у већини рањи су скептични по питању драстичних снижења, у смислу то је што је, ниже неће бити, нарочито за Oled и Qled моделе...

@Чичарито ako se ne varam, naveo si prošlogodišnje modele. pitanje je da li će isti biti dostupni za Crni petak

A mislim
koji su ostali kineski brendovi? na ovom tržištu su samo 2 kineska globalna brenda, od kojih jedan daje produženu proizvođačku garanciju (Hisense) a drugi osiguranje (TLC)
A mislim na ove naše kung fu brendove, mislim ići će Fox fazon na 100eur za 32-ku, ali će možda dati i 5god garancije, Tesla isto itd itd, ali shvataš poentu, realno većina teži velikoj trojci, a oni neće imati produženu garanciju ako budu bile snižene cene, ali kada nemaš novca ideš na jeftinije i to je to..

Питање да ли ће уопште бити каквих акција за BF за премијум моделе, за неке ниже класе врв хоће, гледао сам прошли викенд моделе које сам навео у наслову и у већини рањи су скептични по питању драстичних снижења, у смислу то је што је, ниже неће бити, нарочито за Oled и Qled моделе...
To ti govore jer im je u cilju da ti to prodaju odmah kada si bio, a ne da izađeš iz radnje i ne kupiš ništa ili dođeš za mesec dana, on sada juri target da stigne zbog plate logično će reći da neće to ići niže i da je to to :D To sam ja radio, mislim svi iole iskusni prodavci su to pričali i tako kecali neiskusne i prodavali im po maltene ful ceni, ali iskreno ću ti reći neće biti globalnih popusta tipa 20% na sve nego lupam Gigatron dobije od LG kancelarije B1 za tu i tu cenu, i tipa još par jeftinijih modela, THM dobije C1, Tehnomedia neki Nanocell ili isto neki OLED itd itd, isto važi i za druge brendove, znači biće popusta sigurno samo po određenim modelima, tako da prati cene i to je to, i moraš otići i kupiti prvog dana, jer ono što je vruće ko prošle godine 55XH90 za 100k, 65XH90 za 130k ili 55CX za 165k ili BX/B9 za 150k to ode kroz jedan dan, posle ostanu izloženi primerci ali i to se proda, tako da ko prvi devojci njegova devojka :)

Bilo je prošle godine, Hisense, TCL, za Samsung, Sony i LG, ne znam...

EDIT: preteče me @momsab

Kao što sam rekao samo A brendovi neće imati 5god ako se budu spuštale cene, kineze ta priče ne obuhvata, oni to moraju da daju da bi se prodavali jer realno većina prodaje Hisense i TCL televizora je zbog duge garancije u fazonu za te pare nek odradi 5god i jedan dan puna kapa

@Marko1996 Ја и пратим цене већ пар месеци тако да ме неће насамарити тако лако, а и изашао сам из више радњи и нисам купио ништа😂наоружао сам се стрпљењем, па ће у случају моје куповине највероватније пресудити цена тј ако буде каквог попуста до BF...

Konačno sam sveo na 2 modela:
Hisense 55u8qf
Sony 55xh90xx (boja je jedina razlika u poslednja dva broja)

Sony ima Android (znači zbog sledećih stvari: plex ili emby kao alternativa (server mi je u podrumu), steam link ako ne budem našao dobar kabal da povežem komp sa tv-om) i sigurno bolje procesiranje slike;

Hisense ima jače osvetljenje i više zona zatamnjivanja, HDR10+ (pitanje je koliko to i znači) dužu garanciju za 2 godine i imaće produženu garanciju za vreme BF popusta, ali vidaa os koji je već zastareo i siromašan (npr nema emby).

PS i xBox nikad nisam posedovao i nisam planirao da kupujem. Igre isključivo PC kao alternativa monitoru itd.
90% korišćenja jesu serije i filmovi, koji su sve više 4K HDR. U 10% će biti sport i igre.
Jako je bitan dobar wifi jer je na svim TV-ovima LAN od 100mbs što nekad nije dovoljno za gledanje sa servera.

Ipak moram uzimati u Srbiji gde će deo biti rate, a deo keš, čisto da se zna.

Cene su oko 100k rsd, Sony neće imati BF garanciju (traje do 15.11. produžena garancija).

55 incha je max koliko mi staje.

Voleo bih da čujem mišljenja i komentare, baš bi mi značilo.

@Zulu 92 Исту дилему имам само око 65" модела, не знам да ли си имао прилике да уживо провериш квалитете ових ТВ-а али ми делује да је у 55" верзији ипак бољи SONY, на неким 55" hisense има доста блуминга, док је код 65"(180 dimming Zona) то прилично боље па ја за своју дилему још не знам шта ћу пошто су и Sony и Hisense у 65" врх по ономе што сам ја видео😀

@Zulu 92 Исту дилему имам само око 65" модела, не знам да ли си имао прилике да уживо провериш квалитете ових ТВ-а али ми делује да је у 55" верзији ипак бољи SONY, на неким 55" hisense има доста блуминга, док је код 65"(180 dimming Zona) то прилично боље па ја за своју дилему још не знам шта ћу пошто су и Sony и Hisense у 65" врх по ономе што сам ја видео😀
Videh samo Hisense, u7qf ispod u8qf. Opasno izgledaju oba, jasna je razlika u skupljem modelu, ali to je poređenje bilo sa onim njihovim test snimcima u jako osvetljenoj radnji. Ono što mogu da kažem da mi Hisense izgleda bolje od ostalih kineza, pa i lg i samsung modela (do nekih 150k). Oled isključujem jer ih nisam zagledao, oled meni ne znači zbog burn in-a, ne mogu o tome da mislim zaista.
Sony je imao dosta modela izloženih, ali u daton trenutku Sony nisam ni percipirao kao tv koji mogu da uzmem (zbog cene) pa nisam ni razmišljao o njihovim modelima. Ono na promo snimcima koji tv-ovi Sonijevi puštaju su zaista brutalni, ali sve sa dozom rezerve treba uzeti.

Konačno sam sveo na 2 modela:
Hisense 55u8qf
Sony 55xh90xx (boja je jedina razlika u poslednja dva broja)

Sony ima Android (znači zbog sledećih stvari: plex ili emby kao alternativa (server mi je u podrumu), steam link ako ne budem našao dobar kabal da povežem komp sa tv-om) i sigurno bolje procesiranje slike;

Hisense ima jače osvetljenje i više zona zatamnjivanja, HDR10+ (pitanje je koliko to i znači) dužu garanciju za 2 godine i imaće produženu garanciju za vreme BF popusta, ali vidaa os koji je već zastareo i siromašan (npr nema emby).

PS i xBox nikad nisam posedovao i nisam planirao da kupujem. Igre isključivo PC kao alternativa monitoru itd.
90% korišćenja jesu serije i filmovi, koji su sve više 4K HDR. U 10% će biti sport i igre.
Jako je bitan dobar wifi jer je na svim TV-ovima LAN od 100mbs što nekad nije dovoljno za gledanje sa servera.

Ipak moram uzimati u Srbiji gde će deo biti rate, a deo keš, čisto da se zna.

Cene su oko 100k rsd, Sony neće imati BF garanciju (traje do 15.11. produžena garancija).

55 incha je max koliko mi staje.

Voleo bih da čujem mišljenja i komentare, baš bi mi značilo.
U istoj sam apsolutno dilemi bio. Najveće korišćenje Netflix, Hbo, ali i formula, fudbal, tenis. Na kraju sam prelomio i uzeo na popustu za 100k Sony 55 bojeći se upravo problema sa motionom. I Sony daje produženu garanciju sad 5 godina. I nisam se pokajao - testiram ga već 3 dana i sve se više oduševljavam tvom. Input lag na 1080p 120 hz je nenormalno mali verujem i brži od 15ms koliko sam našao na netu.

U istoj sam apsolutno dilemi bio. Najveće korišćenje Netflix, Hbo, ali i formula, fudbal, tenis. Na kraju sam prelomio i uzeo na popustu za 100k Sony 55 bojeći se upravo problema sa motionom. I Sony daje produženu garanciju sad 5 godina. I nisam se pokajao - testiram ga već 3 dana i sve se više oduševljavam tvom. Input lag na 1080p 120 hz je nenormalno mali verujem i brži od 15ms koliko sam našao na netu.
Gde si ga uzeo? Može i u PP. Gigatron je do danas imao akciju na TV-ove, ali taj ima šok cenu pa nije potpadao pod tu akciju. Vrebam sad BF, ali akcija na 5g garancije je do 15.11.

Gde si ga uzeo? Može i u PP. Gigatron je do danas imao akciju na TV-ove, ali taj ima šok cenu pa nije potpadao pod tu akciju. Vrebam sad BF, ali akcija na 5g garancije je do 15.11.
Imaš pp. Sve se svodi na to šta gledaš. Ako je za filmove mislim da je Hisense tu u prednosti. Ako ces i sport - meni lično bi užasno smetao lošiji nešto motion (ko ne vidi blago njemu) - stoga Sony!

@hellhug Како си задовољан са приказом у мраку, исијава ли око титлова на тамној позадини? Мала количина је очекивана за овај тип панела, битно само да се не прелива на пола екрана?

Bila je akcija do 31-og 55A13 129K i 65A13 174K, ali vec 27-og nije bilo vise televizora.

@hellhug Како си задовољан са приказом у мраку, исијава ли око титлова на тамној позадини? Мала количина је очекивана за овај тип панела, битно само да се не прелива на пола екрана?
Generalno nije loše - dnevni boravak mi ima malo svetlosti i preko dana a i gleda se uglavnom noću. U granici tehnologije naravno - nije oled crna, local dimming zna da posvetili deo ekrana hm kako bih rekao...čudno što je posledica malog broja zona. A isijavanje oko titlova nije strasno čak je i bolje nego što sam očekivao.

Nazad
Vrh Dno