Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se bacio na gledanje stare Galaktike iz '78-e.😄 Dok to pogledam, taman će i Foundation i Invasion da imaju više epizoda. 😎
Invasion slobodno možeš odgledao za jedno veče uz mnogo fast forvardovanja, a da ništa posebno ne propustiš. Serija je jako spora a većina glavnih likova se ponaša iritantno glupavo.

Steins;Gate pa onda Death Note.
Druže, DN ima sjajnu početnu premisu prvih 5 epizoda, dok L ne umre posle toga anime "gubi konce" i postaje nekozistentna i u radnji i u kvalitetu, tek toliko da ne može da bude "najbolja ikada", premda je i dalje vrlo dobra-do odlična...

Poslednja izmena od urednika:
@Čika_Kure Dobro, i? ja ne rekoh da je Death Note najbolja nego da je Steins;Gate bolja (& najbolja [meni, od onoga što sad do sad ogledao]) 😉 A i preterao si ga malo sa 5 epizoda, više je bilo epizoda dok se to ne desi što si stavio u spoiler. To se dešava negde blizu polovine, i naravno da se slažem sa tvojom konstatacijom... druga polovina je objektivno doooosta slabija i kraj je onako malčice razočaravajuć. No i pored toga ima priču i "koncept" kojima bi pozavidele i ozbiljne serije a kamo li u poređenju sa tipičnim stvarima za anima žanr. Death Note je svakako anime koji se prvi može preporučiti da mu šansu daju ljudi koji ta jžanr nevole.. jer je prilično "amerikanizovana" i sa minimalnom količinom stvari iz anime žanra koje su r*tardirane.

p.s. Omiljena anime numera 🙂

Poslednja izmena:
^ Nemaš opciju da ti pošaljem PP, pa ne mogu da ne smaram ovde, uglavnom ni sam nisam bio siguran, pa sam pogledao, tačno u 5toj, i ja sam se iznenadio da je tako "rano"...
Možemo na anime temu da produbimo diskusiju...
Steins Gate nisam gledao, sad ću baciti oko...

Hvala na preporuci.

Da li postoji negde serija iz 80. godina "Na tajnom zadatku"!? 🙂
То би серија међу првим где су замеили главног глумца па гледаност отишла у першун?
Гледао као дете то, галактику ...

То би серија међу првим где су замеили главног глумца па гледаност отишла у першун?
Гледао као дете то, галактику ...
Ako se dobro sećam nisu ga zamenili zato što su hteli nego je valjda poginuo na snimanju

P.S. evo izguglah, serija se zove Cover Up

During a break between scenes on the set on Friday, October 12, 1984, Jon-Erik Hexum became bored with the filming delays. He began playing Russian roulette with what he believed was a harmless .44 Magnum prop gun and jokingly placed it to his temple and pulled the trigger. The shot sent the wadding from the blank cartridge at Hexum's skull, driving a bone fragment the size of a quarter into his brain and causing massive hemorrhaging. Hexum was rushed to the hospital, where he was declared brain dead nearly a week later. On October 18, he was taken off life support.

Poslednja izmena:
Да, тачно - погинуо на снимању.

Да, тачно - погинуо на снимању.
Po tome se serija najvise i pamti... a ja se najvise secam uvodne spice,muzike... nikada se nisam vracao toj seriji,a sad mi pade na pamet,pa pomislih mozda negde ima da se nadje.

Ha... sad naviru secanja na Kriminalisticke price,Automana,Poroke Majmija,Sledz Hamera... 😎

Аутомен и Слеџ Хамер - биле супер. Слеџ пародија на Прљавог инспектора Харија.
Макс Хедрум је исто био занимљив.

Та је била на пинку, палми... тако нечему.

Des Po meni 8/10.
Tradicionalno iskustvo britanskog krimića pretočeno u vrhunsku seriju koja u svoje tri epizode drži pažnju sa lakoćom.
Serija koja te doslovno proguta, odgledaš sve epizode u jednom dahu, istovremeno fasciniran i užasnut do srži, posebno kad postaneš svestan da nema te fikcije koja može nadmašiti monstruoznu kreativnost stvarnosti.
David Tenant razbio.
306DCFA7-48FA-49E8-A0BD-1EBBDD22B1C2.jpeg

@Shomi22 skinut Das 3 epke pogledace se

Moje preporuke za Invasion

Nisam siguran da li će se svima dopasti pošto je serija prilično spora za ovaj žanr, međutim meni se baš dopada takav pristup apokaliptičnom doživljaju iz perspektive običnih ljudi, nešto drugačiji doživljaj i meni lično baš kvalitetno prezentovan. Produkcijski serija je baš na nivou.

Pogledali seriju DES na preporuku @Shomi22.

Serija je suvi prosek.

Dobra gluma, ali je scenario i realizacija je baš podbacila, pa serija non-stop "preti" da od polugledljive postane dosadna. Razumem da je u pitanju serija po istinitoj priči, ali ne moraš se držati priče kao pijan plota, pogotovo jer su rešili da obrade samo dosadniji deo priče (od hapšenja pa nadalje), pa malo dramatuških zapleta i obrta, i ne bi škodilo da ubace pokoji čak i ako ih u stvarnosti nije bilo. Nije ovo dokumentarac, da se to "ne sme" uraditi.

Maksimalno 5.5/10. Ne bih je preporučio.

Eh bre, @Čika_Kure pretera ga sa ocenom i sa “ne preporukom”. Baš si prestrog, pa nisu sve serije “Breaking Bad”.🙂
Serija je fino podeljena u tri dela, prvi se bavi misterijom ubistva, drugi analizom ubice i treći suđenjem, što je jako dobro urađeno. Najviše uznemiruju Desove izjave, od kojih se slediš, posebno poslednja rečenica koju je izgovorio. Tenant je odigrao maestralno serijskog ubicu. Da, pomalo podseća na dokumentarac, ali to ima neku čar.
Obuhvata mnogobrojne teme, porive glavnih aktera priče, promenu njihovih motiva u vezi sa slučajem i ono najbitnije, ko je Denis Nilsen. Tako da, ne bih je olako potcenio i dao toliko nisku ocenu, pogotovo u moru apsolutnih nebuloza, koje nisu zaslužile ni da se spomenu, a kamoli ocene. Budimo reali, svakako zaslužuje da se pogleda i apsolutno je preporučujem.😉 Niko neće ostati ravnodušan.

@Shomi22 nemoj moju ocenu serije i odluku da je ne preporučim shvatati lično.
Evo bukvalno dva posta ispod mog, a iznad tvog, kolega @Nebula preporučuje, a kolega @Alister ne preporučuje Invasion. To je normalno.

Što se tiče serije ja baš suprotno od tebe ne bih preporučio da iko baci tri sata svog života iz razloga:

1. što misterija ubistva ne postoji od prve sekunde filma, postoji samo misterija ko su žrtve, što je bitno samo iz ljudskih, a ne iz pravnih razloga, jer možeš biti osuđen i za ubistvo neidentifikovanog ljudskog bića, sa istom kaznom, baš kao i kada je leš identifikovan,
2. što se do kraja serije ne saznaju motivi i porivi ubice tj. zašto je radio to što je radio, sigurno nije to radio zato što je dedu video u sanduku sa 6 godina (uostalom ako je i to, ne znam zašto ga je to toliko pogodilo kad nije ni objašnjeno zašto je bio vezan za dedu (osim iz razloga što mu je deda, iako u jednom momentu kaže da je deda bio njegov heroj i zaštitnik - da li to znači da su ga roditelji zlostavljali?),
3. što nema niti jednog obrta u toku serije, osim kada je na početku suđenja rešio da povuče priznanje (što mu je možda trebala biti taktika od starta, uz glumljenje ludila, naravno),
4. što su likovi plitki, i gledalac ni o jednom od njih ne sazna ništa detaljnije jer se ne pruža nikakvo objašnjenje:
Zašto je Nilsen napustio vojsku, pa policiju, i kako je postao knjigovođa?
Zašto je od ustaljene šeme zbrinjavanja ostataka žrtava koja je podrazumevala život u predgrađu u prizemlju kuće i dostupnost dvorišta radi paljenja ostataka, prešao u kuću u centru na spratu bez dvorišta, zašto je rešio da se tih ostataka reši na glup način njihovim bacanjem u slivnik, da li je možda želeo da ga uhvate?
Kako njegove žrtve nisu osetile smrad leševa kad bi ušle u njegovu kuću, i kako nijedan od sedmorice koji su preživeli napad to nije prijavio na detaljan i validan način? Razumem da su oni bili polusvet, ali kad te neko pokuša ubiti imaš valjda neki odnos prema tome i odgovornost da reaguješ tako što ćeš ga prijaviti za pokušaj ubistva... I ajde jedan da ga ne prijavi, ali sedmorica?
I brdo još nelogičnosti i ispraznosti...

Na kraju, eto slažem se sa tobom da niko nakon gledanja ove serije neće ostati ravnodušan, jer se evo ja kajem što sam uopšte "bacio" vreme na njeno gledanje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno