Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedino što znam jeste da plaćam 250 dinara mesečno za održavanje računa a imam manje funkcija nego kada sam plaćao 100 dinara dok je još postojala MTS banka.

Ne znam zasto se mucite sa bankom koja je mrtva a ima boljih?

Za mene trenutno nema bolje od MTS/PŠ, naročito što je MasterCard devizna i dinarska kartica u isto vreme, i imaju najbolji kurs evra u menjačnici. Jedino što nedostaje jesu dvosmerni bankomati i integracija klijenata bivše MTS banke u preostale ekspoziture PŠ u kojima bi mogli da se uplaćuju i podižu RSD, EUR, CHF i USD na šalteru bez provizije. To je ono što može da opravda poskupljenje održavanja sa 100 din na 250 din mesečno.

Trenutno su najviše diskriminisani klijenti koji imaju ekspozituru PŠ na dva metra od kuće, ali im je najbliža ekspozitura PŠ koja podržava klijente MTS banke na 60km. Nas ko šiša kad nismo iz Niša :)

Po mom mišljenju, AIK Start je direktna konkurencija za Račun plus. Imaju uplatne bankomate i za evre, može devizna kartica uz Flexi štednju pa i revolving kreditna ako zatreba, tako da PŠ sa istom cenom nema tu šta da traži.

Slazem se sa @uji , ali i trenutna MTS (tj. PS) sa ovim Racunom Plus (ili kako ga vec zovu) i dalje daje dosta za tih 250 dinara, jer morate uzeti u obzir da su ove godine svi poskupili pakete (a mnogi cak i ukinuli odredjene usluge za vise novca). Sve zavisi kome sta treba...

Ja sam samo u ovoj godini promijenio 6 banaka, od toga u 4 jos uvijek imam racune, ukljucujuci i MTS (ciji racun, ruku na srce, drzim neaktivan otkad su se spojili sa PS, jer je zasad free, a sve usluge nadoknadjujem sa preostale 3 banke), i cinjenica je da je svuda haos, samo malo drugacije "upakovan".
Kao sto neko nekad napisa na nekoj od ovih tema, vise nema nijedne banke koja ce sama da vam radi sav posao (bar ne prosjecnom korisniku, zahtjevnije i da ne spominjem), vec moras da kombinujes dvije ili vise njih.

Sto se MTS tice, po meni je najveci problem nedostatak (tj. ukidanje) dvosmjernih bankomata za dinare i devize, jer da su zadrzali tu uslugu, nakaradni (i manje-vise nefunkcionalni) MTS salter u poslovnicama Postanske vecini ne bi ni trebao (a ja bih vjerovato i dalje koristio MTS kao primarni racun, ovako mi ne radi posao).

Najbliži AIK bankomat i ekspozitura su mi na 30km tako da ni to nije idealna opcija za mene. Najviše mi se isplati da čekam da me integrišu u PŠ i da se nadam da će Rajfajzen sledeće godine da pretvori obližnji bankomat Credit Agricole banke u dvosmerni tako da mogu makar da uplaćujem dinare na iRačun.

Do tada status kvo.

• Like
Reagovanja: uji
Nazalost, korisnici u maniim mjestima/gradovima su cesto zapostavljeni. Ja razumijem da treba da budu vece mogucnosti tamo gdje je veca koncentracija stanovnistva, ali to ne znaci da manja mjesta ne treba da imaju bar osnovne usluge koje su odavno standard u iole uredjenijim drustvima... Mi smo nazalost jos u proslom vijeku, po mnogo cemu! @Korean_MCG Nadam se da ces brzo docekati neku pozitivnu promjenu (koja god to banka bila), mada situacija nije bas optimisticna. :(

Ma ovo je još i super kako je bilo pre 10 godina, dok sam imao račun u Intesi i morao da pređem po 30km da uplatim na šalteru evre kako bih naručio nešto sa interneta. N26 sam koristio dok sam živeo u EU, to je bilo bogovski u poređenju sa ovim što nude u Srbiji. Rado bih se vratio da nije ove situacije gde je Srbija jedna od retko razumnih zemalja u Evropi. U međuvremenu mi ostaje samo beskrajno strpljenje sa Poštanskom štedionicom. :) možda se pojavi neka nova banka koja će razbiti ovaj ustaljeni poredak.

Trenutno su najviše diskriminisani klijenti koji imaju ekspozituru PŠ na dva metra od kuće, ali im je najbliža ekspozitura PŠ koja podržava klijente MTS banke na 60km. Nas ko šiša kad nismo iz Niša :)
Nasmeja me. Bas ta situacija. Uzice, 2 filijale Postanske stedionice, jedna tacno preko puta, nekih 7-8 m vazdusne linije, ali najbliza koja podrzava ex MTS klijentelu tacno 60km dalje, u Cacku, tako da si sve pogodio. :) Ne mogu da podignem 600 eura sa racuna do (nadam se) posle Nove godine, da idem do Ca ne isplati se, vise cu dati za benzin nego da prodam tih 600 eura u online menjacnici i podignem dinare u Postanskoj preko puta...

Inace, N26 jeste zakon. Bas pre neki dan procitah tekst na b92 i ponadah se (https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=10&dd=21&nav_id=1939610), ali naravno, zvucalo je previse dobro u najavi da bi bilo istinito. Mada, ruku na srce, ono sto trenutno nudi iracun u RF-u pokriva dobar deo onog u N26.

Da li znate da li je moguće dodati/naručiti novu karticu, a da se prethodno ne blokira trenutna?
Oštećen mi je payPass na trenutnoj, pa bih naručio novu, a vidim da u aplikaciji postoji ta opcija.
Međutim kada sam još pre prespajanja u mts poslovnici pitao, rečeno mi je da prvo moram da blokiram prethodnu pa da čekam mesec dana novu, što mi je skroz nelogično. A i ne bih voleo da budem mesec dana bez kreditne kartice.

Ne može, pisao sam o tome.

Ja sam koristio Dinu dok nisam dobio novu.
E sad možda je kod ps sada drugačije nego kod MTS.

Kartica po ivici ima antenu ako se ošteti ivica prestaje da radi bezkontaktno placanje

Možeš da otvoriš iRačun u RF besplatno i koristiš njihovu Visu za plaćanje. Ili još bolje RaiPay preko mobilnog telefona.

@mattina Tarifama je predviđena dodatna kartica, ali ja sam od svega toga uspeo da vidim samo mogućnost davanja ovlašćenja za drugo ime i prezime uz jmbg, nakon čega šalju Master za to lice. Eventualno probaj sa svojim podacima pa vidi da li tako prolazi.

Poslednja izmena:
Imam ekskluzivno saznanje da će nam naplaćivati 100 dinara, umesto 250, 3 godine od otvaranja računa. Ne znam da li u našim ugovorima piše tako nešto, mrzi me da tražim ugovor. Opet ostaje nejasno zašto nekome naplaćuju 100, nekome 250, osim ako te 3 godine nisu istekle u tim slučajevima.

Mislis 100 dinara 3 godine na novootvoreni racun?

Posto ja placam 250 ali imam racun vise od 3 godine.
Ako je tako kao sto kazes isplati se otvoriti racun dok moze.

Moguće je da se radi o korisnicima koji su obuhvaćeni u periodu pre pripajanja. Doduše, nisam pronašao tako nešto u ugovoru. Čak mi je uz zahtev za otvaranje računa prisajedinjeno obaveštenje sa uporednim pregledom starih i novih tarifa odn. promena pa je moje bilo da se ujedno saglasim sa tim. Ako su to oni nešto interno odredili, onda imaću u vidu da ga od decembra držim u mirovanju.

Mislis 100 dinara 3 godine na novootvoreni racun?

Posto ja placam 250 ali imam racun vise od 3 godine.
Ako je tako kao sto kazes isplati se otvoriti racun dok moze.
Ne znam kakvi su sad uslovi, ali pretpostavljam da od starta naplaćuju 250. Što je ok, u smislu da su uslovi sada takvi i u startu ponuđeni.

Ovo se odnosi na nas stare korisnike. Ja sam u te tri godine i još koji mesec ću plaćati 100 kinti. Kako i zašto 3 godine, ne znam, ali to je info koju sam dobio.

Slobodno neka krenu da naplaćuju 250 din kada integrišu sve ekspoziture PŠ a ne ovako polovično.

Nisam video ekspozituru od pripajanja. Treba da odem da ugasim onaj devizni račun jer mi skidaju pare sa njega imao promet ili nemao. Čitajući iskustva sa foruma, ne mili mi se da uđem u neku ekspozituru, jer sam već dovoljno besan, pa će neko svađanje i gašenje svega da padne na prvi problem koji iskoči. Tako da sam trenutno prihvatio da mi kradu tih 50 dinara svakog meseca, samo da ne ulazim tamo.

Ja imam od 2019. godine, hajde u ponedeljak/utorak ću da vidim koliko će da mi skinu za održavanje.

Racun u mts banci sam otvorio u maju 2017-e, pravi starosedelac, iduceg juna mi istice petogodisnji Mastercard. :) Posle godinu dana prebacio i roditelje penzionere, svi troje smo, dakle, klijenti preko 3 godine, i svima od pripajanja uredno skidaju 250 din. Kanim se da ih selim u Mobi na osnovni racun, da je 100 din. u mts-u, ne bih.

Kod mene ni mobilna ni internet web aplikacija. Web aplikacija kaže da mi je pogrešan user ili pass. ..I tako svakog prvog u mesecu, možda nekad radi aplikacija, ali zato sms početkom meseca (meni barem) nikad nije radio. Bez daljeg komentara.

Исто код мене,ништа.Чим видим да она идентиф.слика није како треба знам да се нећу моћи улоговати.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno