Misliš na stav VKS iz 2018.?
Nope. Nece tako biti niti je takav zakon. Tako nesto mogu blic informer nova 92 kruri n1 i slicni da pisu.Ha, mosha.
Ovi sto su u procesu tuzbe, izgubice. Ove tuzbe koje su zavrsene i "dobijene" za njih ce banke tuziti drzavu za odstetu i opet iz budzeta uzeti pare. Right? Preljepo.
Pisite urgenciju sa brojem predmeta u katastru.
Ćale je probao preko nekih poznanstava, ali nema vajde. Incijalni mu je odbijen zahtev za uknjižbu jer nije predao neku potvrdu iz vremena kada je stan otkupljivao neki od ranijih vlasnika. Ćale je napisao je žalbu uz koju je priložio tu potvrdu, ali žalba nije rešena dve i po godine.Možeš probati sa urgencijom. Po mom iskustvu, žalbe se rešavaju za oko 2 godine, prosek.
Ne vidim način na koji se može poslati e-primedba na rad drugostepenog organa jer u listi ponuđenih su samo prvostepeni. Ako ovaj novi broj unesem za Čukaricu, dobijem da broj predmeta ne odgovara.ваш захтев је прослеђен другостепеном органу на даље поступање ге је заведен под бројем 952-02--**/2019. СКН Чукарица као првостепени орган нема утицај на редослед решавања захтева који су у надлежности на другостепеног органа.
Ovo je tačno samo u slučaju da prodavac napravi ugovor o ekskluzivnom zastupanju, gde samo jedan agent ima pravo da nudi na tržištu neku nekretninu. Znam da se tako prodaju stanovi u nekim većim kompleksima, ali ne čini mi se da je to predmet ove priče. Ne verujem da fizička lica potpisuju takve ugovore.ne znam kako je to zakonski reseno, ali agencija sa prodavcem potpisuje ugovor o posredovanju.
Znaci i ako prodavac sam nadje kupca (gornja situacija) oni ce traziti proviziju.
kako to da se izbegne, ne znam.
ali je prilicno bezobrazno i prete tuzbom itd.
Pa pročitaj post iznad svog, @daxyco je objasnio jedan od načina kako da se to uradi.ne znam kako je to zakonski reseno, ali agencija sa prodavcem potpisuje ugovor o posredovanju.
Znaci i ako prodavac sam nadje kupca (gornja situacija) oni ce traziti proviziju.
kako to da se izbegne, ne znam.
ali je prilicno bezobrazno i prete tuzbom itd.
Sa drugim delom teksta se slazem 100% a za prvi deo, gde "fali jedan papir" taj papir fali prodavcu, ne meni. Ako prodavac nema kompletnu dokumentaciju na njemu je da plati pomoc oko toga.Bio sam sličnog mišljenja, ali ipak dosta to zavisi od konkrentnih agenta i stana koji se kupuje. Pričao sa nekim kolegama, uglavnom su imali pozitivne komentare za agente s kojima su završili kupovinu. Ne mogu da kažem da im je bilo drago što keširali solidnu lovu agentima, ali su dobili nešto za te pare. Uglavnom se svodi na solidnu pomoć oko papirologije, što postaje vrlo bitno kada ima stvari koje treba da se završe u katastru (negde fali nešto) ili u drugim slučajevima kad nije sve pravolinijski. Imaju veze, moguće i da čašćavaju koga treba, ali završavaju stvari u roku par dana.
Ono što je moj problem u toj priči je što znam da je agentu u interesu da do kupoprodaje dođe, a pošto sam nepoverljiv, verujem da ima onih koji će da prećute ili slažu, samo da bi do kupoprodaje došlo. Dodatno, oni uzimaju svoje na početku, pri potpisivanju predugovora, a ako se stvari iskomplikuju, može da ih boli uvo, oni su pare uzeli... Ne kažem da će tako da bude, ali meni je to sve i dalje divlji zapad i ne vidim čime oni garantuju da će svoj deo da završe. Pored sve njihove pravne pomoći, ja bih angažovao advokata koga ću da platim bez obzira da li će stan biti kupljen ili ne. Na 100+ k vrednosti stana, dodatni trošak advokata je kikiriki. A onda se pitam, što platiti agenta, kad i advokat može da završi celu papirologiju...
Obavezno je. Osnov sticanja mora biti u originalu ili overenoj fotokopiji.Notar mi trazi overenu kopiju ostavinskog resenja koja je istovetna originalu . Imaju li prava na to ili mogu da ih zadovoljim klasicnom kopijom posto je to bilo dovoljno za sva ostala dokumenta? Ne bih bas da im bespotrebno dajem nekoliko hiljada dinara ako zakonski nisam obavezan. Hvala.
Ali oni hoće da overena kopija ostane njima (notaru). Malo mi je čudno to.Obavezno je. Osnov sticanja mora biti u originalu ili overenoj fotokopiji.
Nasleđe od roditelja tj. ostavinska rasprava. Hvala na pojašnjenju.Sve kod njih mora biti u originalu. Zaključuješ ugovor o kupoprodaji, da li je tako? Osnov sticanja im mora biti u predmetu.
| ЗАБЕЛЕЖБА ДА ПРВОСТЕПЕНА ОДЛУКА БРОЈ 952-02-x-xxx-xxxxx/2021 НИЈЕ КОНАЧНА. |
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari