Pre par stranica se polemisalo o procentu koje uzimaju agencije.Bio sam sličnog mišljenja, ali ipak dosta to zavisi od konkrentnih agenta i stana koji se kupuje. Pričao sa nekim kolegama, uglavnom su imali pozitivne komentare za agente s kojima su završili kupovinu. Ne mogu da kažem da im je bilo drago što keširali solidnu lovu agentima, ali su dobili nešto za te pare. Uglavnom se svodi na solidnu pomoć oko papirologije, što postaje vrlo bitno kada ima stvari koje treba da se završe u katastru (negde fali nešto) ili u drugim slučajevima kad nije sve pravolinijski. Imaju veze, moguće i da čašćavaju koga treba, ali završavaju stvari u roku par dana.
Ono što je moj problem u toj priči je što znam da je agentu u interesu da do kupoprodaje dođe, a pošto sam nepoverljiv, verujem da ima onih koji će da prećute ili slažu, samo da bi do kupoprodaje došlo. Dodatno, oni uzimaju svoje na početku, pri potpisivanju predugovora, a ako se stvari iskomplikuju, može da ih boli uvo, oni su pare uzeli... Ne kažem da će tako da bude, ali meni je to sve i dalje divlji zapad i ne vidim čime oni garantuju da će svoj deo da završe. Pored sve njihove pravne pomoći, ja bih angažovao advokata koga ću da platim bez obzira da li će stan biti kupljen ili ne. Na 100+ k vrednosti stana, dodatni trošak advokata je kikiriki. A onda se pitam, što platiti agenta, kad i advokat može da završi celu papirologiju...
E ovo me zanima.Zar nije bilo ranije da ukoliko dokažeš da ne poseduješ TV, oslobađaju te od plaćanja TV pretplate?
A oglas se kaci na oglasnoj tabli suda i ti koji su eventualno naslednici nemaju pojma o tome. Onda prodje rok, to uzme drzava pa to ide na licitaciju itd... i tako neki ljudi poseduju i po 10 stanova....Pozdrav.
Treba mi pomoc. Advokat mi je reako da ako se ne pokrene ostavinska rasprava do 12 meseci od smrti , da drzava Srbija ima pravo da preuzme zaostavistinu? Jel to istina?
Kad nije poznato da li preminuli ima naslednika, sud oglasom poziva one koja polažu pravo na nasleđe da se prijave u roku od godinu dana. Ako se ne prijavi nijedan naslednik, sud će doneti rešenje kojim zaostavštinu predaje na uživanje Republici Srbija.
Poslao prigovor protiv A1 22.12.2021. i do danas nisam dobio odgovor ni Email-om, niti u koverti.Prilikom podnošenja prigovora mailom, Ratel u roku od 7 dana pošalje odgovor mailom o tome pod kojim je brojem zaveden prigovor i u kom će roku odgovoriti na prigovor.
Odgovor stiže u velikoj koverti na adresu podnosioca prigovora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari