Šta je novo?

Rudarenje za pocetnike

ne znam silom prilika sam usao u nvidia svet , upoznao kako rade i di6u ove 1080/ti . nisam imao problema sa podesavanjem PL opcije. Na kraju sam sve podesio preko t-rex

Doskocio sam kako da klok em memu na 1080,sada radi na 35mhs sa 130w
Jos da nadjem kako PL da osposobim😁

Rudarstvo > vajarstvo > streljaštvo 🎯

Treba napraviti NFT od ovoga i ziveti srecno do kraja zivota.

Imam solidnu konfiguraciju sa 3070, takoreci nekoriscena, skoro nabavio. Nisam do sada kopao pa razmisljam dal da krenem sa kopanjem ili da prodam?

Imam solidnu konfiguraciju sa 3070, takoreci nekoriscena, skoro nabavio. Nisam do sada kopao pa razmisljam dal da krenem sa kopanjem ili da prodam?
Ako hoćeš da uzmeš 126$ mesečno minus struja što da ne

• Like
Reagovanja: MPM
Hvala, sracunao sam da je tako otprilike, samo dokle ce da traje po ovim cenama i niko ne zna tacno kada ce eth da predje na proof of stake, a tada ce drasticno da padne profit majnovanja.

Poslednja izmena:
Zavisi koji model 3070 je u pitanju. Sa ili bez LHR. Mislim da ljudi ovih dana i ne kopajuj ETH sa 3070 LHR modelima.

• Like
Reagovanja: MPM
T-Rex zadnji, ETH & ERGO dual radi pun gas na LHR kartama 😉

Jel vam se desavalo da pukne miner zbog malog page file-a ?
Sad vidim da sam na jednoj masini zaboravio da promenim to, ostavio sam default, i ovako kad pogledam unazad umelo je da se zaglupi na nekih 20-30 dana pa da moram restart,,

Šta ti izađe, koja greška?

Iskreno, mislim da je svaki put bilo nesto drugo, nisam zapamtio. Retko se desavalo pa nisam pridavao veliku paznju.

Pitanje vezano za sigurnost novčića na pool-u. Šta je potrebno od infoa da se povuku sredstva sa poola na nečiji wallet? Koliko vidim potrebna je adresa novčanika i ip adresa aktivnog workera. Da li to znači da ako neko zna adresu mog walleta i ip može da ćapi srrdstva sa mog poola na svoj wallet?

Ne, jer ne moze da promeni adresu walleta.
Moze samo da klikne i zatrazi isplatu, ali ona ce leci na tvoj wallet.
Bar ja nisam video nigde da postoji opcija da promenis adresu...

pa kako da isplati na njegov wallet kad je tvoja adresa? da bi isplatio na svoj wallet mora njegova adresa da bude.

Nisam uključio mozak izgleda, ima smisla :D

Da li može da se koristi neki Telenor/A1 kućni net 100gb za dva riga po 8 kartica? Da li bi bilo nejih problema?

Ja sam koristio Telenor od 5GB (paket Surf+ 5) bez ugovorne obaveze za dva riga. Mesečna potrošnja bila oko 2GB.

Imam jedno pitanje posto sam nov u svemu ovome:
Zasto dnevna kolicina iskopanog eth u toku jednog dana, ona 24h estimate, varira za cak 25%?
Tipa preko dana kopam 25% vise nego preko noci recimo

Zbog cega kartici koja rudari nije GPU opterecen maksimalno (u task manageru vidim samo 1% opterecenja) dok joj je video memorija u potpunosti zauzeta kao i povisena temperatura ?

Pozdrav

Prebaci na Compute 1 (ili slično) u jednom od grafikona desno pa ćeš videti opterećenje.

Da li neko koristi serverska 4U 19" kućišta za smeštaj kartica?
Hoću da probam u racku, ali ne znam koja kućišta mogu da se nađu kod nas i gde, a da su dovoljno duboka i modularna da mogu da se iskoriste.
Ako neko ima iskustva sa ovom temom, neka podeli.

Batali rack, npr rig na metalnoj otvorenoj polici +10c u odnosu na rig na zemlji, ne postoje ti ventilatori koji ce lepo ohladiti rig u zatvorenom rack-u, samo ih spusti na pod prirodna ventilacija, otvoreni prozori i resio si sve probleme.

Zbog trenutne cene, prebacio sam oba riga na cruxpool, zbog svakodnevne isplate.
Mogu slobodno reci da sam zadovoljan, minimum isplata je 0.01. Mislim da je za manje rudare trenutno najbolja opcija.

Nazad
Vrh Dno