Nemas ti puno izbora u ovako malom kupatilu, ali:
nemoj da taj orman ima vrata, i pozadi iza masine ostavi prostor jer masini za susenje treba vazduh i bice sve u redu.
I ljudi, ozbiljno racunajte da susarama treba periodicno ciscenje, u ovom ormanu ce to biti jako tesko.
Toplotne pumpe zahtevaju protok vazduha da bi efikasno radile, cim je ovako zatvorena efikasnost se umanjuje. To verovatno nije drasticno sada ali vremenom kako se sace bude prljalo sve to vuce jedno drugo.
Mozes da napravis plitki orman kao sa slike samo dubine 30cm umesto kao na slici 60cm i bez ledja.Funkcionalnost mi je ispred estetike pa ako smatrate da bi i samo ploče sa strana pravile problem bilo koje vrste (njihov rad ili čišćenje) da razmislim o nekoj drugoj varijanti. Možda samo ovaj ormarić iznad da se ugradi?
Pogledajte prilog 319990
A što bi pravio ormar i stavljao mašine u njega?Kolege, može pomoć?
Da li konfiguracija rasporeda mašina za sušenje i veš sa rendera u nastavku posta šteti istima zbog protoka vazduha ili nečeg drugog?
Prostor iznad bi se iskoristio za odlaganje pa je ideja nadovezivanje i estetika.
Ukoliko bi na bilo koji način ugrozilo dugotrajnost/rad ili bilo šta kod bilo koje od mašina da se nađe neki drugi način.
U obzir dolazi samo "mašina-na-mašinu" pristup, sušara svakako gore. Da li pomaže da se ostave veći razmaci sa strana ili predlažete da ipak ništa ne ide ni sa strana mašina?
U snimku koji je kolega okačio autor pominje da je sušara bila u ormaru (nije mogla da diše). Možda je bila zatvorenija konfiguracija od ove, ali svakako sam tu da saslušam predloge.
Hvala puno svima!
Pogledajte prilog 319987Pogledajte prilog 319988
Kupio bih veš mašinu, na staroj je otišao lager, jednom sam menjao, nije potrajalo ni godinu dana. Rešio sam da ovaj put, kupim neku kvalitetniju, da potraje malo duže. Budžet mi je do 500€. Meni pažnju privukla, LG Mašina za pranje veša F4WN408S0. E sad me zanima, da'l ima neka druga u ovom rangu, za manje pare, da je približna sa kvalitetom kao LG. Unapred hvala
Kupio bih veš mašinu, na staroj je otišao lager, jednom sam menjao, nije potrajalo ni godinu dana. Rešio sam da ovaj put, kupim neku kvalitetniju, da potraje malo duže. Budžet mi je do 500€. Meni pažnju privukla, LG Mašina za pranje veša F4WN408S0. E sad me zanima, da'l ima neka druga u ovom rangu, za manje pare, da je približna sa kvalitetom kao LG. Unapred hvala
Snađeš se za još 250e uzmeš najjeftiniji Miele i rešiš problem za 20 godina.Isprati celu temu od početka. Teško je generalizovati, mnogi imaju modele koji su ispali odlični, ali imaju i failove. Posle nekog vremena nema tih nekih modela koji jesu/nisu ispali dobri. Nema greške sa Miele npr. ali to je daleko van budžeta. Srednji budžeti, najteže je izabrati. Sa LG verovatno nećeš pogrešiti.
Isprati celu temu od početka. Teško je generalizovati, mnogi imaju modele koji su ispali odlični, ali imaju i failove. Posle nekog vremena nema tih nekih modela koji jesu/nisu ispali dobri. Nema greške sa Miele npr. ali to je daleko van budžeta. Srednji budžeti, najteže je izabrati. Sa LG verovatno nećeš pogrešiti.
![]()
Hvala na savetu.Snađeš se za još 250e uzmeš najjeftiniji Miele i rešiš problem za 20 godina.
LG i Miele se ne mogu porediti. Imao sam LG do pre 5 godina i to jedan od skupljih modela u to vreme (recimo da sam je tada platio 800e), dok sada imam Miele (doduše premium model). To su dve različite tačke svemira u svakom pogledu. Stalno čitam da je Miele preskup, ali to uopšte nije tačno. Ako se uzme u obzir koliko mašina promenimo za života jedne Miele, ispada da su najjeftinije. Na stranu što ne slušamo proletanje mlaznjaka dok radi centrifuga, o kvalitetu pranja bespotrebno je govoriti.
Zadali su domaći zadatak svim proizvođačima i tu stavljam tačku.
Tačno je da su do pre nekoliko godina bile većini nedostižne, ali više nije tako.
Bolje kupiti najjeftiniji Miele, nego najskuplji LG.
kad pravis kucu mozes da napravis kupatilo i od 80 kvadrata. ne valja kad kvadrat kosta 50000 evraKada samo pravili kucu,komsije,rodjaci,prijatelji su bili u cudu zasto smo napravili kupatilo od 15 m2. Ježim se od malih kupatila
Meni su obe Gorenje, i po uputstvu obavezno moraju da se stave vakuumske nogice.nesto ti je lagana ta masina za ves od 60kg, mislim da ove sa jacom centrifugom u proseku imaju bar 80kg ako ne i vise.
Masine za ves bi trebalo da su napravljene da moze jedna na drugu bez icega, ali od svega navedenog ako hoces nesto da stavis ja bi tu stavio deblju gumu
Ako je samo viseći element u pitanju apsolutno je nepotrebno da bude bez leđa.Dakle, preporučujete da gornji ormar bude bez leđa i potencijalno (duplo) plići od standarnih 60.
Većina danas je oko 65-75kg. Retki modeli ~80kg.esto ti je lagana ta masina za ves od 60kg, mislim da ove sa jacom centrifugom u proseku imaju bar 80kg ako ne i vise.
Nevezano samo za tvoj post, ipak obratiti paznju da li se veš masina trese ili ima težnju da se šeta po kupatili (pogotovo kad je praznija), onda se mora nekako rešiti problem padanja sušare, a to je najbolje uciniti postavljanjem u neki ormar, ograđen prostor... mozda i neka lajsna ispred nogica mašine ka otvoru.Ako idu jedna na drugu, obavezno je da je susilica gore. Nikako ova za pranje da bude gornja.
Generalno mašine za pranje moraju biti na čvrstoj i stabilnoj podlozi.
Al ajd sada, to je valjda svima jasno, jel?
Pa to su vakuumske nogice. Kad se stave apsolutno se ne vide.Sušaru ne bih tek tako samo nabacio na mašinu za pranje (onako kako se može videti na fancy studijski snimljenim fotografijama u katalozima proizvođača).
Obavezne su tu neke podloške i adapteri.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari