Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Lep je Files V2 ali je uzasno spor, meni je neupotrebljiv.

Kako ocekuju da im normalni korisnici predju na ovo :D Nesto se zainatio da instaliram ali ne da mi se.. sve sam promenio u biosu sta treba i opet mi prijavljuje da secure boot nije upaljen iako jeste, namesteno je "UEFI BIOS and legacy... " a kad stavim "UEFI only" vraca me konstatno u bios kad idem save and exit.. F**k off...

Ja ne vidim razliku u performansama u ondosu na W10, ali zato UI neuporedivo lepsi i prava tamna tema za razliku od crne na W10 koja vadi oci.
U prevodu - ovo je nestabilna verzija Win 10.2, sa novom tamnom temom. Ništa neočekivano od M$-a.
Biće to ok OS, za jedno 2-3 godine.

U sustini, jednini bug koji ja imam je sto zna da zamrzne u par dana jednom, pa mora restart preko dugmeta...ostalo radi skroz ok...mada to zna da bude nezgodno ako se radi u nekom programu koji nema auto save opciju... :)

U sustini, jednini bug koji ja imam je sto zna da zamrzne u par dana jednom, pa mora restart preko dugmeta...ostalo radi skroz ok...mada to zna da bude nezgodno ako se radi u nekom programu koji nema auto save opciju... :)
Kad ti se to desi?

Random rad, nešto ciljano ili ...

Pa cini mi se random....samo zabode i jedino kursor radi, ne mogu nista drugo da uradim osim dugog pritiska power dugmeta na laptopu, kako bih ga ugasio. :)

Windows 11? sta se dobija? dok ne dodaju android podrsku i ne vidim neku korist od instalaciju Windows 11.
Pa dobiješ Windows 11 :) Ja pak ne vidim šta će Android na Windows, specijalno na desktop PC, Android aplikacije su male i bedne naspram šta može da ima za win.

Ima li neki replacement za Start meni? Ubi me ovaj novi u pojam...

To i mene interesuje ovi za win 10 ne rade dobro na win 11. Izgleda da ćemo morati da se strpimo dok ne izadju updejtovane verzije programa.

Po meni, i to je dovoljno da neko ko koristi za posao kompjuter još ne prelazi na W11. Mada, takve stvari mislim da su mi se dešavale i na W10 nakon prelaska na sledeći feature update, i da je problem nestajao nakon instalarinja najnovijih verzija svih drajvera.

Da W11 bude zvanično objavljen, pa da prođe još koji mesec, i trebala bi to tad ipak da bude sigurica. S tim da bi ja sa većinom kompjutera oko mene čekao i koju godinu, treba da me porodica juri oko kuće što mu više ne radi neka igrica...🤣
Evo:
To je odlično, super što već imaju rešenje i za W11. Na W10 ovo nisam ni hteo da radim, sviđala mi se ideja sa živim pločicama, sviđa mi se i dalje. Ali ovo na W11 sad totalna glupost.

Jel zna neko koliko kompjutera pokriva ta jedna kupovina Start 11? Da li je to samo jedan PC, ili nekako drugačije? Rado bi ih podržao, ali ne bih ni da preterujem sa višestrukim kupovinama.😁

Pa već je "Zvanično objavljen" i pušten u promet zajedno sa ISO-om još 5og. Šta ćeš zvaničnije.? E sad, ako neko hoće perfekciju, to malo sutra ili prekosutra. Meni sve radi skoro perfektno, samo jedan BSOD i to zbog FF-a. Ovo za Ryzen mi je čudno, jedan problem je L3 cache visoka latencija ali toga nema u Insider developer verziji. Obećali su patch uskoro.
Što se Start-a a i ostalog UI tiče, jeste da je malo čudan i trebaće još dosta rada ali sumnjam da će se nešto mnogo promeniti a sigurno nema vraćanja na staro. Samo se treba navići.

@CountMike Oho... Izvinjavam se, nisam pažljivo pratio na času.😁

Ali dobro, i dalje mislim da će biti to OK za koji mesec.

@poolmaker

Windows je u globalu djubre. Na PC-ju ga drzim zbog povremenog igranja, na laptopu koji je samo za posao/multimediju sam presao na Linux, konkretno ZorinOS i pravo je osvezenje nakon dugog niza godina na Windowsu.

Kad do sad nisam ne verujem da ću nekad preći na Linux. Desetku koristim od 2015, uglavnom ltsb-ltsc verzije, i generalno sam zadovoljan.
Imao sam nula problema za šest godina, nijedan bsod ili bilo šta vredno spomena. Sve to sa isključenim windows updateom, a po svoj prilici upravo zbog toga.

Kad kupujete AMD procesore pa se zalite na BSOD, bagove i prelazite na linux :D Sala naravno, mada u svakoj sali ima i istine :D
Ja ne pamtim da sam nekada na win10 dobio plavi ekran ili da sam morao da ga restartujem na dugme, a linux bih koristio ali nema alternative za photoshop i dremaweaver, steta :(

Jel zna neko koliko kompjutera pokriva ta jedna kupovina Start 11? Da li je to samo jedan PC, ili nekako drugačije? Rado bi ih podržao, ali ne bih ni da preterujem sa višestrukim kupovinama.😁

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    31.3 KB · Pregleda: 61
Pita za Start 11 ne za Windows

Pita za Start 11 ne za Windows
U pravu si, sludelo me ono "11"...

Verovatno pokriva jedan komp, osnovna verzija...

Mada, ova opcija Object desktopa, ko želi da se igra sa Windows-om, a čitajući njihov forum, našao sam postove od njihovih "asistenata" gde kažu:

You can install a single licensed copy on up to five computers concurrently if you own them and use them for personal use. Computers used professionally or owned by a business or other non-individual are not covered and require a separate license each.

Mada takodje neko drugi javlja da od 2021...

If you're ODM account holder since before the EULA changed than I believe you still can activate up to 5 but if its a new account, than its only one PC per license according the current EULA

Znači 1 sigurno, pa do 5 može, pre Eula propisa...

Kakvi su to gmazovi iz microsofta... Za hw req... Minimum proc sa 2 jezgra... Na 1 ghz... Ali ne moze od serije starije od intel 8ice...hahahhaa kakvi pederi i rade u dilu... Sad ispade moj staromasni i7 4790 ne ispunjava minimum... A moze da pojede za dorucak 2 trecine ovih iz serije 10 plus i5 cak i i7 gledajuci po jezgru... Ne verujem kakvi manipulatori!

Kakvi su to gmazovi iz microsofta... Za hw req... Minimum proc sa 2 jezgra... Na 1 ghz... Ali ne moze od serije starije od intel 8ice...hahahhaa kakvi pederi i rade u dilu... Sad ispade moj staromasni i7 4790 ne ispunjava minimum... A moze da pojede za dorucak 2 trecine ovih iz serije 10 plus i5 cak i i7 gledajuci po jezgru... Ne verujem kakvi manipulatori!
Wow, just wow, bar pročitaj zbog čega su novi uslovi za W11 a to da je 4790 "jači" od 10700 može samo u mokrim snovima.

Neznam koliko znas ali taj tvoj i7 4790 je slabi i od i3 10 generacije :D, a kako ide vrjeme bice slabi i od Pentium, pogledaj samo i3 10100 koj je isto u nivo sa i7 7700 ako ne i bolju u single core

@Lakisha
Hvala, to je onda odlično - jednom kupovinom praktično sve kompjutere pokrijem. 🙂

Neka je i slabiji od svih generacija iznad... Sto, oce ga win11 uposli vise od 2%...?

Nazad
Vrh Dno