Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Auuh kakav rolerkoster sa Avaxom, 3x gledam u ponor i na kraju 3x izađem u plusu sa 1-2%.
Sad ću da mu stavim buy na $45 i odoh na spavanje :) .

Kao i svaki Septembar pre, neverovatno ali svaki Septembar je ovakav, mislio sam da ce malo ove godine biti drugaciji ali isto.

Secam se kada je poceo prosli bear, znali su svi da je bear i opet je bilo likova koji su pricali da ako btc padne na 10k da ulaze all in. Moze neko da kaze da ako je uzeo na 10k i sacuvao bio bi i sada dobar. Samo sto treba preziveti onaj rolerkoster koji je trajao 3god dok nije poceo sledeci bull.

Na kojim ciframa si postavio ordere da popravis prosjek kupovine?
BTC na 30.000$. Naravno, iz iskustva se uvek stavi neki broj malo veci, tipa 30.001$ ili 30.010$ ili 30.100$, ali to je to. A tada krecem u kupovinu i drugih coina, ali uslov da bih ih kupio je da je minimum 80% manja cena od ATHa. Znaci kad BTC bude ~30.000$, pogledam druge coine koji me interesuju i kupujem ih ako su pali bar 80%. Ako nisu pali 80%, onda cekam da padnu i/ili kupujem one koji jesu pali 80%. Dobru kupovinu ocekujem na Chiliz-u jer on je vec sad pao na 0,24$, a 80% manje od ATH mu je 0,19$. Pasce on i nize od 0,19$, praticu cenu pa kad bude BTC oko 30.000$, uskacem u Chiliz. Sledeca kupovina je 20.000$ BTC, a ostali coini ako padnu bar 90%. Znaci ovi coini koji su imali ATH oko 50$, gledacu da kupim na oko 10$. A ako padnu na 5$, i tada cu ih kupiti. Za pad na 30.000$ sam siguran da ce se desiti, samo je pitanje trenutka. Strpljivo cekam, nije nikakav problem. Za pad na 20.000$ nisam siguran, ali sam spreman i za tu opciju. A i za 10.000$ sam spreman iako se njoj ne nadam. Eto to su mi orderi. BTC 30.000$, 20.000$, 10.000$, ostali coini 80% od ATHa, 90% od ATHa, 95+% od ATHa.

Pa ti si na sve spreman da ispratiš, sve nemoguće nivoe, kao da imaš keša neograničeno mnogo.
Ako se ne ostvare tako niski nivoi cena, a ti ne uskočiš u voz, hoćeš li nam iskreno pisati koliko si pukao ?
Pukao = nisi ostvario laku zaradu.

Pa ti si na sve spreman da ispratiš, sve nemoguće nivoe, kao da imaš keša neograničeno mnogo.
Ako se ne ostvare tako niski nivoi cena, a ti ne uskočiš u voz, hoćeš li nam iskreno pisati koliko si pukao ?
Pukao = nisi ostvario laku zaradu.
Nemam neograničeno, ali sam spreman sve da ispratim zato što ono što imam sam podelio u 3 dela, da bih imao za svaki nivo da udjem. Ja sam malo modifikovao dollar cost averaging strategiju. Zasto bih fixno ulagao svakog meseca ili svake nedelje bez obzira na cenu? Necu da ulažem po velikim cenama. Skupicu taj novac za te nedelje/mesece i uložiti kada je veliki slom. Znaci sve cu to ugurati po niskoj ceni. A onda skupiti novac za druge nedelje/mesece pa uloziti ako bude još veći slom. Tako da, ulaže se periodično, ali samo u slomovima, i smanjuje se prosecna ulazna cena. Posto ulažem veću količinu, meni je dovoljno da uskocim u jedan voz (na 30.000$). Ne moram uskakati na 20.000$, a ni na 10.000$. Zadovoljan sam i sa tim jednim uskakanjem. A ako se kojim slucajem desi neki nevidjeni slom zbog nekog velikog iznenadnog dogadjaja, lepo je imati slobodna sredstva i za tu kupovinu jer tu su najveći profiti. Faktički igram sa trećinom budžeta, a 2/3 su podrška ulozenoj trećini ako cene još padnu, da smanjim prosecnu kupovnu cenu, da mi ulaz bude po minimalnoj ceni i da tako osiguram ostvarivanje profita, i to većeg. Tako ne brinem. Ako cene padaju ja ne belezim gubitke, ne razmisljam kad će da se vrate, već se radujem jer imam nove jeftine kupovine. A sto se tice mogućnosti da bude neostvarena zarada… Pa bolje biti neostvarena zarada nego gubitak. Bolje da ne uskocim u voz i budem na nuli, nego da poranim sa uskakanjem pa idem u minus 50%. Bolje da čekam nisku cenu da uskocim, nego da rano uskocim pa se desi slom, pa onda čekam da se vadim. Najgore je kada covek ceka da se vrati na nulu. Čekati se mora. A lepse je kada čekaš da udjes, nego kada čekaš da izadjes. Kada čekam da udjem, onda mogu da izadjem kad hocu jer sam usao na dnu. A kad odmah uletim i desi se slom, onda ne mogu da izadjem kad hocu već mora da čekam da se vrati cena. Svako bira šta će čekati. Zanimljiva je ovo igra.

"Chinese property giant Evergrande has agreed a deal with bondholders that will enable it to avoid default"

Haha, zamisli kako izbace dogovor baš posle sinoćnjeg pada, vrhunski inzenjering na delu kad sastave FED, Evergrande situaciju i S&P500. Sve to da bi ljude naterali da prodaju na niskim cenama u nadi da će kupiti još jeftinije ali će za mesec dana kupovati u FOMO maniji. Ne kažem da je ovo bilo dno po ceni ali smo blizu dna vremenski.

Hvataj.PNG
Gomila je uvek u pravu u sredini trenda ali uvek pogrešna u ekstremima

Ja sam dokupio dot-a, tako da sam sad 30% btc 30% ada 15% dot 5% atom i imam nekih sitnih sranjaca koje sam kupio jeftino (omi,trias,vet,coti). Btc sam kupovao u rasponu 32-38k tako da nisam ni razmišljao da ga prodajem na 48-51k. Dok ne bude x3-4 ne izlazi iz walleta.
Para više nemam za dokupljivanje, ako se bude spustio do 38k (ne samo wick) *** čekam oporavak i stejkujem.

Za sve one koji čekaju nastavak bulla, kao i ja:

1632296312914.png

dzudzubajac gledaj cardano summit sada za vikend, mislim da posle toga nećeš više govoriti za coti da je sranjce :)

Sranjce u smislu mali procenat portofolia. Apsolutno ocekujem fine stvari od svih gore navedenih coina.

Ulovim juče Atom na 34 i tačno ko da sam mu dao znak da pojuri dolar na sat ka dole, valjda će već danas u neki plus.

Ma kako da ne , sve mirise na raketu, muljatori pokusavaju da izmuzu jos neku ovcu na prepad. LL 29K, 36K, i na kraju 42K, volim one sto cekaju 30K

Izgleda da smo izbegli metak...

Za sada :)

Ma kako da ne , sve mirise na raketu, muljatori pokusavaju da izmuzu jos neku ovcu na prepad. LL 29K, 36K, i na kraju 42K, volim one sto cekaju 30K
I ne kapiram zasto bi cekali 30K. Ako dodjemo do 30K onda smo definitivno u bear-u i treba rasprodati sve. Ne vredi, ne mozes im objasniti. I da je doslo na 30K ne bi kupili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno