Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imas neki problem u kucnoj instalaciji moguce ? zovi ih i prijavi problem, pisi im !

Hteo sam malo da se igram sa mojim tc 7210 ruterom. Snimio neku muziku i par klipova na externi disk i uboo ga u sam ruter.Medjutim ruter se non stop restartuje. Isto se ponasa i sa usb fleskom. Formatizovani su kao ntfs .Nisam se nesto zezao dugo jer ukucanji kukaju sto nema televizije(Eon boxevi) pa rekoh da pitam ovde.Kako se koristi usb port na ruteru? U podesavanjima rutera media server sam stavio na Enabled i dao mu ime.

Testiraj druge file system formate (FAT32, exFAT, pa čak i Ext4 za Linuxe) na flešu pa izvuci zaključak da li brljavi zbog NTFS.

Meni UO ističe 21. oktobra, znači od 21. septembra mogu s njima da počnem da se pogađam kao na pijaci. 😁
pa tehnicki trebalo si to vec pocetkom septembra... zato sto ako se sa njima ne dogovoris a hoces raskid ugovora imas otkazni rok od 30 dana....pa ako hoces 20 oktobra da otkazes a ne najavis pre toga otkaz ti pocinje tek od 20 novembra :)

Sad ako ces sigurno da prihvatis neku njihovu ponudu kakva god onda mozes i u oktobru da se cenkas pa sta ti daju :) ovo sve je generalno pravilo za ugovor i ugovornu obavezu od 2 godine (uvek ima gomila ljudi koji ne razumeju do kraja da ugovor nije isto sto i ugovorna obaveza)

Hteo sam malo da se igram sa mojim tc 7210 ruterom. Snimio neku muziku i par klipova na externi disk i uboo ga u sam ruter.Medjutim ruter se non stop restartuje. Isto se ponasa i sa usb fleskom. Formatizovani su kao ntfs .Nisam se nesto zezao dugo jer ukucanji kukaju sto nema televizije(Eon boxevi) pa rekoh da pitam ovde.Kako se koristi usb port na ruteru? U podesavanjima rutera media server sam stavio na Enabled i dao mu ime.
Za pocetak formatiraj kao fat32,
NTFS sigurno nece da radi ni na cemu drugom osim kompjuteru.

Pozdrav, prijatelj ima VOX smart tv i CI modul Supernove u istom i sve je ok medjutim kada su ubacene Arene 6-8, njih ne moze naci. Pokusana svaka vrsta pretrage i nista. Takodje ima CI modul na Toshiba tv-u i stb uredjaj i tu ima sve Arene, samo ovaj VOX pravi frku. Ima li neko neku ideju sta bi moglo biti?

Ntfs radi na mojim Android boxevima. Elem probacu kad nadjem neki stari fles ili neki manji hdd negde po fiokama jer mi se ne gubi sadasnji sadrzaj ali ako zbog toga resetuje ruter onda je on tesko s....
Drugo fat32 mi ne odgovara za ono sto sam mislio da probam,tj zbog ogranicenja u velicini fajlova. Vidim da je port usb 3.0 tako da me cudi da nece da cita ntfs. Na zalost mislim da mi ni jedan fles nije 3.0 a i ova fioka za diskove takodje,mozda zbog toga resetuje.

Imao sam pikselizaciju slike i net mi nije radio kako treba.
Danas su bili iz Supernove, promenili dolazni kabal, promenili kablove do rutera, splitere...
Sad sve radi, NET mi je 80/10.
Da li su ovi parametri OK?

Prilozi

• Supernova.jpg
    Supernova.jpg
    141.8 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20210920-164006_Speedtest~01.jpg
    Screenshot_20210920-164006_Speedtest~01.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 51
Nova instalacija,30m do noda,sam uporedi

Capture.PNG

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    77 KB · Pregleda: 34
Ja da se razumem ne bih pitao?
Da li su oni podaci kod mene OK ili nisu?

Jačina signala bi trebala da bude između +7 i -7dbmV a SNR ne veći od 45db.

SNR je Ok, a jačina ne valja?
Šta to konkretno znači, da li treba da se žalim ili ne?
Evo i brzina je skoro kao zakupljena (80/10).

Prilozi

• Screenshot_20210920-180554_Speedtest~01.jpg
    Screenshot_20210920-180554_Speedtest~01.jpg
    68.1 KB · Pregleda: 57
Ako nemaš problema nema razloga da se žališ mada i prejak signal zna da pravi problem. Imaju običaj kada ih mrzi da traže gde je loša instalacija odvrnu pojačivač i to onda tako radi.

Imao sam problem sa jakim signalom i sada su ga smanjili. Probijalo mi je na kablovskoj TV, imao sam pikselizaciju slike.
Promenili su mi dolazni kabal, splitere, stavili nešto ispred rutera....
Sada sve radi OK, i kablovska i NET.
Nadam se da se nešto neće zeznuti zbog jakog signala?

Prilozi

• 20210920_181213~01.jpg
    20210920_181213~01.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 76
  • 20210920_181207.jpg
    20210920_181207.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 86
To već ne znam,javiće se neko ko se razume u materiju...

Ntfs radi na mojim Android boxevima. Elem probacu kad nadjem neki stari fles ili neki manji hdd negde po fiokama jer mi se ne gubi sadasnji sadrzaj ali ako zbog toga resetuje ruter onda je on tesko s....
Drugo fat32 mi ne odgovara za ono sto sam mislio da probam,tj zbog ogranicenja u velicini fajlova. Vidim da je port usb 3.0 tako da me cudi da nece da cita ntfs. Na zalost mislim da mi ni jedan fles nije 3.0 a i ova fioka za diskove takodje,mozda zbog toga resetuje.
Probao sam ja, davno na TC7200 i nisam mogao da namestim da radi, samo sam uspeo da win 8.1 vidi hard, ali nisam mogao da pristupim, nije se resetovao modem ali nije ni radilo :), nisam kasnije probao na win 10 !

Pozdrav svima!

Koliku net brzinu prosecno dobijate dan-za-dan od one reklamirane? 100% ili nesto 5-15 Mbps manje? Isto tako, koji paket koristite, i da li je na koaxu ili optici?

Planiram sebi da uzmem neki od ovih Super Net paketa i verujem da ce biti na optici, ali prvo bih voleo da cujem iskustva koji vi imate sa njihovim netom i da li je sve u redu.

Hvala!

Pozdrav svima!

Koliku net brzinu prosecno dobijate dan-za-dan od one reklamirane? 100% ili nesto 5-15 Mbps manje? Isto tako, koji paket koristite, i da li je na koaxu ili optici?

Planiram sebi da uzmem neki od ovih Super Net paketa i verujem da ce biti na optici, ali prvo bih voleo da cujem iskustva koji vi imate sa njihovim netom i da li je sve u redu.

Hvala!
Ne možeš ti da veruješ da ćeš biti na optici ako optika nije razvučena u tvom mestu.Brzine su kako gde,neko uvek ima punu brzinu paketa koji koristi,neko i nema a nekome to i nije bitno.Uglavnom zavisi od stanja mreže u tvojoj ulici.

Imao sam problem sa jakim signalom i sada su ga smanjili. Probijalo mi je na kablovskoj TV, imao sam pikselizaciju slike.
Promenili su mi dolazni kabal, splitere, stavili nešto ispred rutera....
Sada sve radi OK, i kablovska i NET.
Nadam se da se nešto neće zeznuti zbog jakog signala?
I ja imam problem sa pikselizacijom slike na pojedinim kanalima. Jacina signala 100%,kvalitet 100%. Dok mi je SNR otkljucana sva cetiri kanala na sva cetiri 51-52. Izgleda da i ja imam isti problem kao ti. Moracu da ih iscimam da pogledaju.Gde si prijavio problem da bi dosli brzo, lokalno, zvao telefonom, facebook?

Pozdrav svima!

Hvala!
Ja sam već godinu daana na :Super sve plusMOVE(optika) i mogu ih preporučiti svakom.

U mom naselju nema optike. :cry:

Da li znate, ako se pise reklamacija ratelu, koliko im treba da odgovore, odnosno rese prigovor?

Ima li neko insajdersku informaciju hoce li se pojavljivati paketi koji ukljucuju i postpaid mobilnu pretplatu ?

Palanka- Kolonija oko 18h puko signal.nema ni TV ni net a ni fiksnog zbog neta.Jos neko?

Da li još neko ima problem sa pikselizacijom TLC kanala. Samo taj kanal. U pitanju je bivši gronet, optika.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno