Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Nekome pre dva meseca, a nekome jos uvek ne...jel to zavisi, koliko je star telefon ili...nzm vec od cega...:)

Isto i meni, koristim Android 11 već duže vreme.
Nego zanima me da li neko koristi wireless Xiaomi punjac od 10w za ovaj telefon? Kako radi u praksi? Da li zahteva da se telefon u milimetar precizno namesti?

Evropska verzija koliko znam još nije dobila 12.5, globalna jeste 9davno.

Ne kapiram, kako da kupim kad drugima stize besplatno.Valjda su azuriranja free? I gde da kupim?

Au ***, ne možeš na eu verziju telefona da dobiješ ažuriranje sa globalne verzije.

Bojsane nema potrebe za psovkama, ja sam laik u ovome i zato sam pitao kako neki dobise pre2 meseca a neki još ne. A ti, ako hoćeš objasni, ako neces zaobidji...

Koliko puta treba da napišem da na jednu verziju telefona ne može softver druge verzije?

Koji launcher koristite?

Bojsane, jel mozes ovo molim te bolje da objasnis, koja verzija i koji softver? Koju to verziju tel ja koristim pa ne mogu dobiti nadogradnju, tel inace kupljen na KP...
Verzija mi je globalna, 12.0.4

Nije svaki Mi9 isti, ima nekoliko verzija koje se razlikuju hardverski, kineska, globalna i evropska. Svaka naravno ima svoju verziju softvera, sve sem evropske su dobile nadogradnju na 12.5.
Cekas dok Xiaomi ne pusti apdejt.

Teško da se hardverski nešto razlikuju osim po bandovima za 4G mrežu. Hardver je isti. Lepo otključaš bootloader i ubaciš XEU nedeljni, sa svim poslednjim ažuriranjima i završi priču. Regularni, fabrički romovi se razlikuju po regionu, global, eu, kineski, Indijski...

Čovek napisa da je laik. Teško će on išta da otključa.

Teško da se hardverski nešto razlikuju osim po bandovima za 4G mrežu. Hardver je isti. Lepo otključaš bootloader i ubaciš XEU nedeljni, sa svim poslednjim ažuriranjima i završi priču. Regularni, fabrički romovi se razlikuju po regionu, global, eu, kineski, Indijski...
Jedno pitanje nevezano baš za ovaj model-da li mogu na mom mi11 lite 5g da flešujem npr tajvanski,japanski ili neki drugi miui fastboot rom?Moja verzija je global i instalirao sam global i xeu fastboot par puta...

Čovek napisa da je laik. Teško će on išta da otključa.
Sve ok, samo se povela priča oko verzija, kako hardvera, tako i softvera. Onda lepo čeka zvanični update i uživa, nema nekih wow unapređenja realno.

@Djooreza
A što se tiče instaliranja fastboot romova ne vidim što bi instalirao bilo koju drugu pored xeu verzije koja je poslednja što se tiče ažuriranja. Ali ako je otključan bootloader ne vidim razlog što ne bi moglo, sve se briše na telefonu inače. Uvek možeš da se vratiš na fabričku verziju

Probao sam xeu 12.5.2 i 12.5.3. i obadvije mi sporije rade od stock roma.Možda da isprobam neki koji ima miui dialer,a da je stock...
Nije mi jasno zašto ovaj Bojsane kaže čovjeku da na global ne može ništa osim global roma...

Jel još kome svaki čas izlati google asistent ili sam ja nešto zeznuo? Ranije je bilo samo kad pritisnem dugme sa leve strane, sad se uključuje sam od sebe.

I meni. Iako sam iskljucio sr. Iskace i pita da li hocu da ukljucim :/

Jedina stvar koja me iritira je taj asistent. 😡
Meni se uglavnom aktivira kada me neko zove.

Ista priča i kod mene. Telefon vibrira, otvara neke gluposti a znam da ništa ne pipam.

U slučaju da neko ima nekorišćenu masku iz kutije za ovaj telefon a ne koristi je pišite na PP. Znači onu sivu fabričku masku iz kutije, da nije promenila boju, matirala i sl.

Da li imate opciju za promenu animacije kada se prikljuci punjac?
Imao sam to pre, sada ne mogu da je nadjem.
Bila je u Settings/AoD & Lock screen

Jos uvek nisam dobio android 11? A globalna mi verzija miui global 12.0.4.

Izgleda da sam resio problem sa ukljucivanjem google asistenta.
Kod mene je 'neki' problem sa AI tasterom. LM, odavno sam podesio da kada 2x pritisnem ai taster pokrecem asistenta. Skoro sam to promenio, da pokrecem blic/lampu. I nakon toga prilikom uspostavljenog poziva odjednom se ukljuci blic. Tada sam ukinuo opcije za ai taster i od tada nema nikakvih problema. 😁

Ide miui13 i android 12, a ja jos nisam dobio azuriranje za android11 ni miui 12.5...Poslednja zakrpa mi je od 01.01.2021. god dana. Da l je do tel. neznam? Jel ima neko molim vas objasnjenje? Hvala.

Molim Vas, jel ima jos neko da nije dobio nadogradnju na android 11 i miui novi a koristi globalnu verziju? Bojsane rece jos pre 5 meseci da su u tom trenutku sveverzije, sem evropske, dobile nadogradnju? Zasto meni jos uvek nista ne stize nzm...

Da li neko koristi VoLTE na mts-u?

Šta bi bio neki pristojan upgrade za ovaj telefon? Mi 9 sam uzeo za 300 eur, sada je Mi 11 oko 500 eur iako je na pomolu Mi 12. Jedini telefon u ovom rangu je Poco F3, ali mi na prvi pogled ne deluje nešto mnogo bolje od Mi 9. Iskreno nemam nikakve potrebe za zamenom Mi 9, osim baterije koja je slaba tačka, hardverski telefon radi kao sat i posle 2.5 god, nema nekih znakova starenja.

Da.. Baterija je bas smece, ja sam uzeo Mi 10 nakon Mi 9..skoro godinu i po ga koristim i zadovoljan sam.. A realno zamjena za Mi 9, nemam pojma.. Nord 2 mi pada na pamet, taj F3 ako si Xiaomi korisnik.. A od Xiaomi 12 serije samo bih 12X uzimao u obzir, osim ako ne ležiš na pare 😂.. Probaj neki custom rom na Mi 9, mozda bude bolja baterija.. Znam da je bila donekle bolja na aosp romovima dok sam ga imao.. Sa druge strane ne zna kakva je podrska za Mi 9 sto se tice tih romova..

Nazad
Vrh Dno