Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nisam ispratio post, ali nece bas svaka karta da radi sa istim overlclockom. Ja sam imao problem da mi jedna karta crashuje konstantno, doduse bio je 570 rig u pitanju.
Na odredjenom clocku je radila samo na nekim algoritmima, dok je na nekim crashovala.
Isto sam menjao riser, podesavao parametre u simpleminingu i na kraju sam digao ruke i rudario ono sto je radilo kako treba.
Pokusaj sa clockom, promeni pool i miner, pa vidi. Relativno su nove karte pa mozda i nemaju adekvatan suport i to je isto moguce.
Probaj simplemining, nece te kostati nista, instalacija je 20-ak minuta.
Nisam nikad instalirao simplemining,imam tri riga na hiveos pa reko i ovaj da stavim,kontam da su mi kartice ispravne(nove,dobar model),evo ove dve rade normalno sa nekim oc podesavanjima(clock 1300,mem2300,pl 250,gledao sam druge po netu i mnogo su im vece brojke i radi im normalno),videcu sa novim riserima kako ce se ponasati ako bude isto onda definitivno ono nisu problem.

Nisam nikad instalirao simplemining,imam tri riga na hiveos pa reko i ovaj da stavim,kontam da su mi kartice ispravne(nove,dobar model),evo ove dve rade normalno sa nekim oc podesavanjima(clock 1300,mem2300,pl 250,gledao sam druge po netu i mnogo su im vece brojke i radi im normalno),videcu sa novim riserima kako ce se ponasati ako bude isto onda definitivno ono nisu problem.
RTX3000 serija ume da ima problema sa 009 verzijom extendera, ne znam koje koristis na tim karticama

Prvi su verzija 006 a sad sam na te dve stavio 008s ja mislim a planiram uzeti te 009s,znaci njih da izbegavam?

Ja vec 8 meseci koristim 009s na raznim kartama serije RTX30XX i apsolitno nikakav problem nisam imao.
Jedno vreme sam koristio i 006. Isto nisam imao ni jedan jedini problem.

Ја сам решио мањак 6-пинских каблова са овим. Јесам их скупље платио али су домаћи.
Раније сам узимао неке јефтине, кинеске вероватно, али су се грејали,
а овако један 8-pin кабал из напајања напаја и графичку картицу и riser.

Nemam ja problem sa manjkom kablova, vec pcie linija/grana koje idu iz napajanja. Pogotovo jer rtx3080 traze 3 x 8 pina (barem ove moje) 🙂

24h rade dve grafike na novim riserima,podigao sam pl na 270 i stavilizovao se hashrate(39.7),sad opet spojio one druge dve i njima dao ista podesavanja nakon minut opet isto high load i posle gpu error no temp,sutra stizu jos dva risera pa cu videti.

Mali update,stigli riseri i isto se ponasa,sad sam spajao jednu po jednu na ove dve sto rade i nasao tu jednu problematicnu,sad mi rade da kazem te tri normalne sa 1200 clock,2200mem i pl 270 a na tu problematicnu sam postavio samo fan 80 i pl 270,ove tri hashrate je preko 38 dok je ova zakucana na 35,6.

Sta mi je ciniti dalje da li neko ima savet?
Ostavicu ovako da radi da vidim hocu li imate restarte i slicno.

Imas li nekoga sa desktop masinom, windows, da lepo istestiras tu jednu u raznim programima (3d mark, furmark, i gomila drugih sintetika).. I da vidis kako se ponasa u igrama.

Ako puca u igrama i sintetici, onda si nacisto da je karta felericna.
To mozes da uradis za 2-3 sata, ovako mi se cini da mnogo vise vremena gubis.

Ali dobro, bar si utvrdio koja je od te dve bila problem.

Imas li nekoga sa desktop masinom, windows, da lepo istestiras tu jednu u raznim programima (3d mark, furmark, i gomila drugih sintetika).. I da vidis kako se ponasa u igrama.

Ako puca u igrama i sintetici, onda si nacisto da je karta felericna.
To mozes da uradis za 2-3 sata, ovako mi se cini da mnogo vise vremena gubis.

Ali dobro, bar si utvrdio koja je od te dve bila problem.
Imam igraonicu ali mi je problem sto nemam napajanje za nju pa bi morao od riga da uzmem,cuo sam se s momkom od koga sam kupio,na moru je i rekao je da testiram i probam sta god i da javim pa cemo resiti.

Testiraj je, a mozda si jednostavno prosao lose sa silikonskom lutrijom sto bi rekli, ja nisam verovao ali zaista postoje losiji primerci koji mogu da daju do 10% manji hashrate.

Testiraj je, a mozda si jednostavno prosao lose sa silikonskom lutrijom sto bi rekli, ja nisam verovao ali zaista postoje losiji primerci koji mogu da daju do 10% manji hashrate.
*** jos sam mogao da uzmem obicnu gigabyte ja reko uzecu aorus jer je to top od njih,veci hladnjak,masivna ali izgleda da to nema veze s zivotom.
Pusticu par dana da radi pa ako sklepam nekako desktop istestirati i videti sta i kako.
Trenunto 155mhs ravencoin 4*3070ti

Ljudi da li neko zna gde mogu nabaviti 1660 ti/ super , ako neko prodaje novo/polovno kupio bih.

Preko madjara jedino mislim da probas. Ovako ih mnogo slabo ima.
Ima i kod nas ali je pitanje koliko komada imaju na stanju, cim stoje duze vreme verovatno je u pitanju 1-2 na lageru.

Sad ulagati u 1660ti ili super? To je poptpun promasaj po meni, da je ulozeno u to pre nekih 1god ok ali sad...
Sta ces sa tim da radis od 1/4 ili najdalje 1/2 sledece godine mocices da ih prodas po 3x nizoj ceni samo neces moci ni to da izvuces ne bacajte pare.
Ako ulazete idite na 3000 seriju ili slicno to ce opet da ima neku vrednost iako daleko manju, ja skupljam pare a kartice kupujem kad ETH ode na "proof of stake" bice grafa za male pare naravno nista poput 1660 :D

Sad ulagati u 1660ti ili super? To je poptpun promasaj po meni, da je ulozeno u to pre nekih 1god ok ali sad...
Sta ces sa tim da radis od 1/4 ili najdalje 1/2 sledece godine mocices da ih prodas po 3x nizoj ceni samo neces moci ni to da izvuces ne bacajte pare.
Ako ulazete idite na 3000 seriju ili slicno to ce opet da ima neku vrednost iako daleko manju, ja skupljam pare a kartice kupujem kad ETH ode na "proof of stake" bice grafa za male pare naravno nista poput 1660 :D
Druže nemoj ti da brineš, ja sam moje kartice 1060 6gb kupovao pre ovog ludila i one su se isplatile do sad više puta. Ja njih prodajem odnosno ceo rig i doplacujem malo za druge kartice, u toj kombinaciji ja ne gubim ništa jer sam ušao na vreme.
Ovi ljudi koji su ulazili u sve ovo od marta meseca ove godine(po jakim cenama) trebaju da kalkulišu i da razmišljaju o sledećim koracima svi koji su kupili opremu do januara pa i februara 2021 nemaju šta da se brinu. Kupili su opremu jeftino sad tu istu opremu mogu da prodaju i doplate za nešto novije ako imaju potrebe ili da jednostavno ostave kako jeste u oba slučaja su na velikom dobitku.

Poslednja izmena:
Druže nemoj ti da brineš, ja sam moje kartice 1060 6gb kupovao pre ovog ludila i one su se isplatile do sad više puta. Ja njih prodajem odnosno ceo rig i doplacujem malo za druge kartice, u toj kombinaciji ja ne gubim ništa jer sam ušao na vreme.
Ovi ljudi koji su ulazili u sve ovo od marta meseca ove godine(po jakim cenama) trebaju da kalkulišu i da razmišljaju o sledećim koracima svi koji su kupili opremu do januara pa i februara 2021 nemaju šta da se brinu. Kupili su opremu jeftino sad tu istu opremu mogu da prodaju i doplate za nešto novije ako imaju potrebe ili da jednostavno ostave kako jeste u oba slučaja su na velikom dobitku.
Ne brinem ja nisu moje pare, dati 500eur za grafu koja je iz 2019 za nekih 30mh/s i pred "proof of stake za eth" .... To jedino ako imas neki fetish kad je rec o ovim grafama. Samo napred :D

Na koju foru konstantno raste tezina na ETH mrezi? Nije mi bas logicno da i dalje ljudi ovom brzinom uzimaju grafike i Asic-e ?

Prilozi

• Screenshot_20210912-094222_Chrome.jpg
    Screenshot_20210912-094222_Chrome.jpg
    77.4 KB · Pregleda: 14
Ne brinem ja nisu moje pare, dati 500eur za grafu koja je iz 2019 za nekih 30mh/s i pred "proof of stake za eth" .... To jedino ako imas neki fetish kad je rec o ovim grafama. Samo napred :D
Rekao sam ti već jednom, prodam gtx 1060 i doplatim za 1660, da li je računica komplikovana toliko? Pritom prodam karticu po sadašnjoj ceni od 300-350 eura i kupum drugu za 500-550. Dobijem noviju kartu sa više mhs i manjon potrošnjom za 200evra više koje će da mi iskopa za 3-4 meseca

Koje kombinacije ploca+cpu najcesce sklapate ?

Neke celerone, pentiume, ili mozda neke AMD procesore ?

Voleo bih pogotovo ljudi koji imaju vise rigova da napisu.

Koje kombinacije ploca+cpu najcesce sklapate ?

Neke celerone, pentiume, ili mozda neke AMD procesore ?

Voleo bih pogotovo ljudi koji imaju vise rigova da napisu.
Biostar btc ploče za kartice sa jačom potrošnjom i obavezno oba molexa prikljucujem na ploču. Za kartice koje troše 70-80w idu bilo koje ploče sa 5-6 slotova kako kome odgovara, procesor u mom iskustvu nije bitan uopšte.

Da, ali tih biostar btc ploca nema, onaj ko ih nadje kao da je ubo premiju...

Zanima me sta stvarno kupuju ljudi poslednjih meseci

takodje i za napajanja, ona LC mining od 1650 i 1800 je nemoguce naci..

Ja skoro uzeh "ASROCK H510 Pro BTC+" plocu i "Intel g5905" procesor, posto ovih starijih ploca ni za lek nema i prezadovoljan sam. Ploca ima 6 pci slota pune duzine + 1 usb port za 7-mu graficku, znaci 7 kartica kod mene radi bez ikakvih problema. Sto se tice napajanja, extra su ova LC1800w, ali vodite racuna koje uzimate, jer ona crne boje su extra tiha, a ima i onih belih koja se cuju toliko da ih je nemoguce slusati, razlika je i u tome sto ova bela nemaju sata kablove, imaju cini mi se 2 pcie kabla vise. Ja skoro narucio crno, a poslali mi to belo, odmah sam ga prodao, radi extra, ali je mnogo bucno.

Ja sam lično u poslednjih 5 dana prodao 3 btc ploče preko kp. Biostar tb85, tb250, ta320 sve kompletne sa procesorom i ramom 200evra komad.

Ima ih ali one odlaze najkasnije za jedan-dva dana morate malo češće gledati oglase. Osim ako ne želite isključivo novo za šta su još manje šanse.

Ja i uzeh 1 polovnu preko kp za 200 eur. cisto da imam u rezervi, nego lik me preveslao, umesto Biostar tb250, poslao mi Asrock h81 i vise nece da se javi. Ploca i procesor koje sam u prethodnom postu naveo su novi i moze da se nadje za oko 260-270 eur. Za plocu ne trebaju rajzeri, direktno ubodete 6 kartica u plocu i 7-mu sa rajzerom na USB. Mada sam ja na plocu direktno ubacio samo 3 kartice da bi bile malo razmaknute, a preostalih 4 sa rajzerima povezao.

Ja skoro uzeh "ASROCK H510 Pro BTC+" plocu i "Intel g5905" procesor, posto ovih starijih ploca ni za lek nema i prezadovoljan sam. Ploca ima 6 pci slota pune duzine + 1 usb port za 7-mu graficku, znaci 7 kartica kod mene radi bez ikakvih problema. Sto se tice napajanja, extra su ova LC1800w, ali vodite racuna koje uzimate, jer ona crne boje su extra tiha, a ima i onih belih koja se cuju toliko da ih je nemoguce slusati, razlika je i u tome sto ova bela nemaju sata kablove, imaju cini mi se 2 pcie kabla vise. Ja skoro narucio crno, a poslali mi to belo, odmah sam ga prodao, radi extra, ali je mnogo bucno.
Jesi li siguran da svih 6 Pcie slotova moze da radi u x16 modu?
Sad gledam na njihovom sajtu, ali nisam 100% siguran

Nazad
Vrh Dno