Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Imali smo tehničkih poteškoća na mreži, hvala svima na strpljenu i izvinjavamo se na neprijatnosti.
Puno pozdrava za divnog i strpljivog deckica, operatera korisnicke rodom iz Smedereva na kraju studija Ekonomskog fakulteta koga je moja baka zvala danas (inace nije najpismenija tehnicki..jos s ovim problemima). Za mene razlog da ostanem u mrezi kao i ostali iz porodice.
Prenećemo kolegi pozdrave. :)

Imam jedno pitanje (možda je bilo negde na prethodnim stranama, ali ne mogu naći), recimo meni kredit ističe 1.12.2021. godine, kada kredit "dopunjujem" putem reciklomata, datum isteka ostaje isti? Zar ne bi trebao i datum da se menja tj. pomera na dalji period?

Imam jedno pitanje (možda je bilo negde na prethodnim stranama, ali ne mogu naći), recimo meni kredit ističe 1.12.2021. godine, kada kredit "dopunjujem" putem reciklomata, datum isteka ostaje isti? Zar ne bi trebao i datum da se menja tj. pomera na dalji period?

Pa ranije se menjao ali verujem da su to ispravili da se ne menja :D mi sami im ovde ovako dajemo ideje kako da nam otezaju zivot :D :D :D Posto ce globaltel verovatno zeleti da im povremeno placaju svi bar nesto , cak i oni koji recikliraju :)

Sledece je da kazu da barem pola paketa mora keshom a posala recikliranjem da se plati i itd... Kao sto su ogranici i broj ambalaza po korisniku, i ogranici li da od para recikliranih ne moze da se placa masterkarticom (ja to svakako nisam ni koristio jer niti imam njihov MC niti imam toliko ambalala)....

Ali pracenje ovog sajta pomaze dosta globaltelu da uoci gde su "rupe" u sistemu i da ih resava :D Mi mu dodjemo kao besplatni testeri ovde :D Vecu koristim ima GLobaltel od nas nego mi od suporta njihovog sto nam ovde odgovara brzo na nasa pitanja :D

Sledece je da kazu da barem pola paketa mora keshom a posala recikliranjem da se plati i itd... Kao sto su ogranici i broj ambalaza po korisniku, i ogranici li da od para recikliranih ne moze da se placa masterkarticom (ja to svakako nisam ni koristio jer niti imam njihov MC niti imam toliko ambalala)....
Tačno bi izgubili 20% korisnika kad bi ovo uradili. Jedno je sprečiti zloupotrebu od strane firmi i reciklobota a drugo sprečiti korisnika da ima dodatni broj koji pošteno "plaća" reciklažom.

Znači da će mi se dužina trajanja kredita promeniti samo ako ga dopunim na jedan od 4 ponuđena načina, što ne uključuje recikliranje.

Pitanje za @Globaltel Support

Prijatelji dolaze iz inostranstva na odmor pa bi uzeli eSIM i koristili i tamo i ovde, sledeci put kad dolaze. Interesuje ih sledece:
1. Moze li se to zavrsiti u radnji u nekom od dva TC u Beogradu (navedene kao prodajna mesta)?
2. Mora li se potpisivati ugovor i na koliko?
3. Moze li se platiti racun (i/ili dopuniti kredit) inostranom karticom, logicno, iz inostranstva?

Moguce da je ovo vec objasnjeno negde na forumu, ne zamerite mi sto nemam vremena da pretrazujem. Hvala!

Dopuna kredita sa Reciklomata ne produžava trajanje kredita. Da bi se produžilo važenje kredita potrebno je izvršiti uplatu na trafici ili putem sajta ili aplikacije.
Ne brini, to se neće desiti. :)
Mi mu dodjemo kao besplatni testeri ovde :D Vecu koristim ima GLobaltel od nas nego mi od suporta njihovog sto nam ovde odgovara brzo na nasa pitanja :D
To se zove simbioza. :)

Prijatelji dolaze iz inostranstva na odmor pa bi uzeli eSIM i koristili i tamo i ovde, sledeci put kad dolaze. Interesuje ih sledece:
1. Moze li se to zavrsiti u radnji u nekom od dva TC u Beogradu (navedene kao prodajna mesta)?
3. Moze li se platiti racun (i/ili dopuniti kredit) inostranom karticom, logicno, iz inostranstva?

Moguce da je ovo vec objasnjeno negde na forumu, ne zamerite mi sto nemam vremena da pretrazujem. Hvala!

ugovor cak i da hoces ne mozes da potpises sa njima. oni rade kao pripaid..kupis karticu za 300 din.. cak i kad prebacujes stari broj na globaltel kao ja ne potpisujes nista

mozes sigurno na sajtu globaltela da platis bilo kojom visa mastercard..za mastercard daju 20% gratis :)

Uz mastercard bonus od 20% bas ume da znaci. Imam SIM koji koristim samo za net, dopunim za 500 dinara, dobijem 600 - odnosno 2 meseca po 5GB za 500 dinara ukupno. To je super. Jos se i prenosi.

1. eSIM mogu uzeti u iStyle radnjama kao i našoj poslovnici.
2. Kod nas ne postoji ugovorna obaveza, jer su svi paketi prepaid.
3. Do sada plaćanje karticama izdatim u drugim državama nije predstavljalo problem. :)

Brat je na Santoriniju, ima problem neće Globatel da mu se poveže ni na jednu mrežu. Ima iPhone. Neka sugestija?
@Globaltel Support

Generalno kome je bitan roming ne bi smeo da se osloni na globaltel. To kod njih je trenutno ozbiljno problematicno. Ovo cisto pisem za druge kad citaju temu.

Da jeftin je globaltel roming, ali mozda nece raditi i zahteva da je korisnik malo vicniji da pokusa da namesti... Ako namesti ima jeftin roming a ako ne, nema. Kome je taj roming jako bitan NE SME se pouzdati da ce mu globaltel raditi nego mora da ima drugu varijantu..

Po meni globaltel je odlican za one koji su u vecim gradovima i gde je a1/globaltel dobro pokriven...bgd, ns,nis.... Ali ko mnogo putuje po Srbiji, neko kome je roming jako bitan, isto neko kome za posao treba da je non stop dostupan, i neko kome znaci da mu svi sms sa svih mogucih serverisa dolaze (npr iz postanske stedionice ne radi sms na globaltel..prosto postanska stedionica NE PODRZAVA globaltel kao mrezu za njihom halkom e-bank sistem , ili tipa ne znaju da konfigurisu u banci i sl).... Za sve te ljude jednostavno globaltel nije nikako dobar izbor, barem ne za glavni "broj"...

Za ostale kao ja koji ne putuje previse, a i nije im problem ako neki smsm ne stigne, ili ako nekad nesto zeza na mrezi - za nas je ovo odlicno i jeftino resenje... Zaista u bgd skoro da nisam imao situaciju da sam "lazno" nedostupan...mozda jednom u mesec dana se desi...internet ok radi u bgd... a jeftini su i nema ugovorne obaveze, tj ako se nesto drasticno pogorsa uvek lako moze covek da se vrati na neku od tradicionalnih mobilnih mreza..

Zanimljivo je i da mnogi ljudi koji koriste usluge Reciklomata, uopste ni ne znaju sta je globaltel niti im je to ista jasno - nego samo reciklijau zbog busplus... TO samo dodatno pokazuju koliko je globaltel tek u zacetku.... Mozda ce negde 2023-2024 biti bolja situacija. Ali ce tad i cena usluga globaltela biti veca pretpostavljam :)

ps. glavni vlasnik Globaltela takodje sigurno ne koristi GLobaltel nego mts/telenor :D ne znam naravno da je tako ali je tako 99,995% :D jer je on covek "od posla" i treba mu drugi operater :D
pss. Dakle jako bitno dobro da svako proceni da li mu je globaltel ok ili ne. Pa kome je ok dobija jeftinu uslugu, korisnicku podrsku koja se trudi (u granicam svojim mogucnosti jer ocito jednostano za roming ne mogu pomoci svima...jer nekima jednostavno nece da radi), pri tome ta usluga radi pristojno dobro-tamo gde radi...

Kome mnogo trebaju stvari koje globaltel nudi ali lose rade na globaltelu - ako se taj neko osloni na globaltel samo cega ga mnogo frustracije i nerviranja.... Vec smo ovde to nazalost videli i na ovoj temi :(

Poslednja izmena:
Meni Globaltel radi ovde u Pirotu i okolini bas prihvatljivo. Nije Beogradtel :)

A1 je ovde u samom gradu i okolini prilicno napravio mrezu, bolji su od Telenora za koplje, a sa mts-om se trkaju, ima lokacija gde je A1 bolji (ili cak jedini), kao sto ima lokacija gde je mts bolji (ili jedini).

Kod mene - bliza okolina grada - Telenor ipak radi nesto bolje od A1, ali je mts potpuni raspad, skroz na skroz neupotrebljiva mreza, tolko da nema ni GSM signal. Takodje, Globaltel mi je genijalan kad odem na staru planinu u selo gde indoor nemam signal nikakav, ali na potkrovlju hvatam prihvatljiv A1 4CA LTE signal (izuzetno brz u downloadu), i onda imam wifi u kuci. Tada kroz globaltel aplikaciju mogu da primim pozive ili da pozovem. Nije idealno ali radi.

Ipak, glavni broj mi je u A1 mrezi, jer neke stvari ne rade kod Globaltela (a i odlicna mi je tarifa koju koristim kod A1). Globaltel je tu i kad treba da zovem (a nemam mobilni signal) i kad mi treba nesto neta - recimo u kuci na Staroj Planini. Uplacujem po 5GB mesecno - prenose se GB cele godine, koristim kad mi treba, nekad i vise dodataka od 5GB uplatim kad bas nestane.

Internet radi izuzetno stabilno, osim onomad kad su imali ispad na celoj mrezi. Ali to je retko.

Ali evo npr bratu je prošle godine u Grčkoj samo drugo mesto nego ove godine (Parga), globatel radio odlično pa se zato odlučio za njega i ove godine.. Al se izgleda zeznuo

Edit: Evo upravo mi javlja da je uspeo posle dosta pokušaja, kaže loš je domet vodafona pa zato vrv nije htelo.
Dakle Santorini je nono za Globatel a Parga je ok

Poslednja izmena:
Dobih danas na uplaćen kredit sa master karticom...

Prilozi

• IMG_20210921_182416.jpg
    IMG_20210921_182416.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 67
Poslali smo u inbox proceduru. :)

Mislim da si pomešao eSIM i virtuelni broj. :) eSIM je "kartica" na kojoj se nalazi broj, ali ne postoji fizički i potpuno je jednaka SIM. Virtuelni brojevi se kupuju putem aplikacije, pretpostavljam da njega koristiš.
Kasno videh poruku...

Ne znam koju imam, ali je kartica kupljena na kiosku, a onda sam u aplikaciji podesio da pozivi idu preko aplikacije, a fizičku karticu izbacio iz telefona.

Vrh Dno