Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Juce u gigatronu gigabyte rtx 3060ti po ceni od 84 000, otrcah odmah, nakon sat vremena sve prodate...

Meni se desavalo da se pojavi na sajtu i da u roku od 15 minura od momenta objavljivanja kartica kao prodata... rekoh vazi.

Koja je muka naci non-LHR karte...
Nadjem neku Inno3D iChill RTX 3080 X4 i na web shopu stoji da je product code C30804-106XX-1810VA36 sto odgovara non LHR.
Cekam da mi odgovore da nije greska jer je moguce da je C30804-106XX-1810VA36H a to je LHR karta.

Ima jedna 3060 na kp za 750 e, jos dve godine garancija, to nije lose ali ja ne volim da mi u rigu budu razliciti modeli :)
Mnogo je tesko naci non lhr trenutno, posle nb minera i lhr su rasprodate skoro svugde po evropi, cekam i ja nesto iz inostranstva pa pratim sajtove, prosle nedelje skoro sve prodato, ostao samo neki gainward i palit osnovni modeli 3060ti...

Pošto je prošlo mesec dana, pitanje za ove što su mračili i najavljivali kraj mining-a nakon EIP-1559 i rasprodaju grafičkih...
Jeste li kupili svi RX 580 8GB za 50 EUR?

Šalu na stranu - imho, u toku je podmazivanje kulera na GTX 980. Šta Vi mislite...?

Samo da se pohvalim novim krmacama,trenutno imam 3070 koje su na Eth i uzeo sam ove 4 za Raven.
Jako masivna kartica,nisam znao da joj ovoliko treba napajanja,mislio sam 2*8pin kad ono prc

Prilozi

• IMG20210903160213.jpg
    IMG20210903160213.jpg
    329.1 KB · Pregleda: 49
  • IMG20210903160218.jpg
    IMG20210903160218.jpg
    274.8 KB · Pregleda: 44
  • IMG20210903160645.jpg
    IMG20210903160645.jpg
    252.1 KB · Pregleda: 46
  • IMG20210903114148.jpg
    IMG20210903114148.jpg
    377.8 KB · Pregleda: 42
Koliko vidim LHR modeli mogu da se nadju.
Da li neko ima problem kad upali nbminer i msi afterburner sa nekom LHR kartom da mi sve laguje, bukvalni i strelica misa secka. To nemam kad izbacim LHR karticu, ili kad ne pokrenem msi afterburner

Jel modovao neko bios na 6700xt, i kako se ponasa na linuxu, tj koliko se dobija?
Nigde na netu ne nalazim da su modovali bios, vec samo podesavanja u adrenalin.

Pa da li je uopste bilo koja karta iz serije 6000 dobila modovani bios ?

Ja mislim da nije, bar nisam video do sada..

Da, ni ja, zato i pitam mozda je neko cuo. Deluje mi nemoguce da je maximum overclocka adrenaline.
Jedino sto sam video da su flashovali bios iz xt u obicnu i da funkcionise ali nigde niko ne spominje bilo sta za minning.
Takodje nigde nema neki test u simpleminingu, vec samo u windowsu.

kopači, čačkam po netu ali nigde da ulovim podatak koja je razlika između LHR i LHR 2.0 karti! Ako neko ima info i volju neka postavi na grupu!

Nisam upoznat da to postoji.
Rev.1 kartica nisu lhr, vec samo softversku blokadu.
Rev.2 i Rev.3 kartica imaju lhr.
Ako gresim neka me ispravi neko.

I ja koliko znam tako je kako si napisao.
S tim sto jedina Rev 1 karta sa tim softverskim limiterom je rtx3060

Hvala za info! Planiram da pazarim 3060 ti lhr i da probam kako kopa sa nbminerom. Čitao sam u gornjim postovima da je izvodljivo.

Trenutno je bolja zarada na cryptonight, moze i raven fino da se kopa, daje lep hashrate, oko 27 mh.

Probao sam ja. Oko 40mh/s za 3060ti za eth. 120 ergo. 27 rvn.
Probao sam i 3080 lhr. Oko 70-72mh/s eth. 220 ergo. 47 rvn.
Sve sa nbminer.
Da, ovo je prosjek, dok bolji modeli (raspolozeniji za OC) mogu jos 5-10% vise.
Za Lhr karte je trenutno najisplativiji Rvn (od poznatijih novcica), s’ tim da treba imati na umu i da kartice vise trose.

Da, ovo je prosjek, dok bolji modeli (raspolozeniji za OC) mogu jos 5-10% vise.
Za Lhr karte je trenutno najisplativiji Rvn (od poznatijih novcica), s’ tim da treba imati na umu i da kartice vise trose.
Koliko je meni poznato samo Ti modeli trose vise. Non Ti LHR trose isto ili cak mrvicu manje.

Imam problem sa kopanjem rvn sa 3070ti,posle minut,dva mi izbaci gpu error,no temp,da li iko zna resenje problema?

Vrati karticu na default podesavanje (bez Oc, diranja Power limita itd).
Ako i tada imas gresku, nesto je neispravno - riser ili kartica. Takodje, pratiti putem gpu-z temp vrama na kartici.

Preko hiveos sam poterao kartice,jesam uradio to samo sam stavio fan na 70 i pl na 250w,rig radi ali daje od 40 predvidjenih mhs daje 35 i na svakih tipa par sati se restartuje(e sad nisam fizicki pored njega pa ne znam jel bas bas restart ili je softverski restart minera)
Na hive os ne mogu pratiti temp vrama,trenutno je temp gpu 61-2 a kartice su aorus koje kontam da imaju ok hladjenje.
Napajanje je lc power 1650w,tri risera napajam preko 6pin dok jedan na molex,za grafike je potrebno 2*8pin+6pin

Fan je opasno stavljati na fiksnu vrijednost.
Treba uraditi test na default vrijednostima i samu karticu (bez ostalih). Ako tako radi, problem se trazi u ostalim komponentama i/ili podesavanju.

Gledao sam da fan na rtx3000 seriji kad se majnuje nesto sto dosta opterecuje memoriju treba staviti na fixno jer autofan nece dobro hladiti jer gleda samo temp za gpu,trenutno je hasrate 142mhs za rvn ali mi nesto malo kad odem na pool da vidim koliko ima rvn izmajnovano,po what to mine bi trebalo 134 za 24 sata ja nisam ni blizu te cifre sto znaci samim tim ni zarade,sutra cu kopcati jednu po jednu grafiku i klokovati i videti sta i kako i nadam se skontati u cemu je problem,sumnjam na riser i iskreno bi voleo da je on resenje problema.
Dosta sam citao po netu i niko nije imao konkretno resenje,na par mesta spomenuli riser i to je to.

Stavis target temp na 50 i hladice dobro sigurno, meni su kartice inace na oko 60 c.

Ja sam mislio da malo ohladim, dok ne padnu malo cene i jer sam neke rigove rasprodao al mi djavo ne da mira, jos nabavljam kartice :)

Isti slucaj 🙂
Ali koliko vidim tesko da ce biti znacajni pad cena kartica sledecih 6-12 meseci bez obzira na ETH 2.0

Nazad
Vrh Dno