Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@shamanNS
Нисам ,,кукао" овај пут 😄, пост је био одговор на предходни пост, @cidihno-ov.

I ja sam samo odgovorio na tvoj :) Bez ikakvih prozivki.
Upravu si da ih nema tj gde ih nema ali to ne znači da ti kanali nisu sad deo Start paketa i za OTT / "van mreže" uslugu.

Evo ako moze da pomogne moje iskustvo sa Kaon boxom relativno skoro ( pre 10tak dana ) potrebno je pokusati vise puta kod mene i 5 puta izbacuje gresku da je nemoguce upariti sa slusalicama ali kad vidi slusalice i izbaci prozor za potvrdu sa ok ili cancel treba par puta sa dugmadima gore dole na daljincu probati da profunkcionise ( jer do tada je sivo i ne prihvata komandu ok ) kad se to desi kliknuti na ok i uparice se slusalice 😃😁🙂 normalno sve to raditi u podesavanjima boxa a ne u okviru aplikacije eona
Možeš li navesti model i marku slušalica sa kojim si uspeo.
I koliko si maksimalno daleko od boxa, a da signal ne prekida?
Koliki je domet?

Poslednja izmena:
Jlab Jbuds air i Sabbat e12 ultra domet do 6m nisam isprobavao vise jer nije bilo potrebe

Pozdrav 🙂
Nov sam ovde i usao sam da bih zatrazio savet. Citam ali ne nalazim odgovor.. dakle planiram da uzmem neki tv paket sa eon boxom van sbb mreze, trenutno imam supernova kablovsku sa uzasnim kanalima. Pitanje je da li mi je potreban VPN za gledanje sbb sadrzaja iz eon boxa?
Hvala i lep pozdrav 🙂

Pozdrav 🙂
Nov sam ovde i usao sam da bih zatrazio savet. Citam ali ne nalazim odgovor.. dakle planiram da uzmem neki tv paket sa eon boxom van sbb mreze, trenutno imam supernova kablovsku sa uzasnim kanalima. Pitanje je da li mi je potreban VPN za gledanje sbb sadrzaja iz eon boxa?
Hvala i lep pozdrav 🙂
Za paket van mreze mislim da moze na bilo kojem internetu, zato se i zove "van mreze".

Radi ne brini. Ja ga trenutno koristim preko supernova kablovskog interneta. ranije preko Mts VDSL-a.

Ne ograničavaju provajderi, to te SBB laže, SBB ograničava gledanje svojih kanala (N1, Nova S, Grand, Cinemania, SK komplet kanala) ako si "u mreži" korisnik a koristiš internet od drugog operatera (prvenstveno MTS-a, Supernove). Na Orionu rade svi ali to je zato što SBB nije stavio opseg IP adresa na "blacklistu". Ja sam koristio 2 godine EON Premium OTT ("van mreže" usluga na Supernova optici, pre toga Telekom ADSL-u jednu godinu) i nijednom nisam imao problema sa kanalima, svi su uvek radili. A autorska prava su nešto drugo: tipa kviz Potjera na HRT 1 se zamračuje jer istu emisiju mi imamo u Srbiji. To je trenutno "zamračivanje kanala" zbog trenutne emisije, nešto sasvim drugo.

Ne ograničavaju provajderi, to te SBB laže, SBB ograničava gledanje svojih kanala (N1, Nova S, Grand, Cinemania, SK komplet kanala) ako si "u mreži" korisnik a koristiš internet od drugog operatera (prvenstveno MTS-a, Supernove). Na Orionu rade svi ali to je zato što SBB nije stavio opseg IP adresa na "blacklistu". Ja sam koristio 2 godine EON Premium OTT ("van mreže" usluga na Supernova optici, pre toga Telekom ADSL-u jednu godinu) i nijednom nisam imao problema sa kanalima, svi su uvek radili. A autorska prava su nešto drugo: tipa kviz Potjera na HRT 1 se zamračuje jer istu emisiju mi imamo u Srbiji. To je trenutno "zamračivanje kanala" zbog trenutne emisije, nešto sasvim drugo.
Kako to SBB ograničava? Nešto nisam primetio, sve radi savršeno na Exe Net optici.

Nisu jos stigli da stave u black list IP opseg exe net-a :)

Kolega pise za Eon u mrezi,tacnije ako si korisnik sbb kablovske televizije i hoces da gledas eon preko nekog drugog interneta koji nije SBB,bice ti onemoguceno gledanje pojedinih kanala(UG kanali). Znaci odes na vikend u neki drugi grad,U hotelu/apartmanu imas recimo MTS internet, neces moci da gledas Sport klub recimo. E sad preko mobilnog neta i preko nekih provajdera rade svi kanali.@macdon ti imas eon van mreze i tebi ce raditi kanali preko bilo kog interneta u Srbiji. Meni je moj Eon van mreze radio bez problema i u Crnoj Gori na njihovom kablovskom internetu osim RTS -ovih kanala.

Kako to SBB ograničava? Nešto nisam primetio, sve radi savršeno na Exe Net optici.
Moraš da naučiš termine, ključna reč u toj rečenici je bila "u mreži". Dakle, ljudi koji imaju od SBB-a nalog za eon aplikaciju koji je u mreži (dakle gde postoji SBB infrastruktura). Ovo pravilo NE VAŽI za pakete uzete "van mreže" tj. OTT pakete (EON Light van SBB mreže, EON Full van SBB mreže, EON Premium van SBB mreže, EON Porodični, EON Sportski, EON Sport + Porodični) kao i Total TV korisnici su izuzeti od te blokade.
Da sumiram: ako si uzeo paket van mreže SBB-a nemaš problema sa kanalima, ako si pak "u mreži" onda kanali Junajted Grupe neće raditi na tvom internetu osim ako nije SBB ili Total Net (Opet Telekom izdaje Totalu internet ali taj opseg se ne blokira).

@GoranIT @Maxbgd

Drugari 10000% je to radilo. Evo na jednom boxu cu i slikati sluske sam uaprio izgleda pre updatea software-a i one i dan danas rade na tom boxu.
A garantujem Vam da su radile i druge, prosle godine. Sada nece da se povezu, kaze nije moguce.

Te slusalice , koje na tom OTT boksu rade na istom takvom OTT boksu u drugoj sobi sa novim soft nece.

Slikam vam cim dodjem do kuce.

Koji sam ja duduk ovo meni nista nije jasno sta pisete 😂
Nego neka mi neko kaze posto citam da ima dve vrste boxa a mene interesuje taj bolji koji ima wifi a po pisanju ovde taj wifi ne radi odnosno opcija wifi na tom eon boxu nije omogucena da li je ikako moguce aktivirati je jer mi je modem od mesta gde ce biti eon box udaljen oko 8 metara? A i Trebace mi vpn za nesto sto cu instalirati a surfshark premium vpn ne radi na ethernetu vec samo na wifi.

Evo ti kratko uputstvo kako da aktiviraš WiFi. KAON boks NEMA WiFi on se obično dodeljuje korisnicima "u mreži" (jer ima ulaz za koaksijalni kabl) dok SDMC Tech (poznatiji kao SDOTT022) ima WiFi koji je onemogućen ali se može aktivirati (za korisnike "van mreže"). Kolege @shamanNS i @Strale_123 su detaljno objasnile kako (korak po korak), pa kad stigne boks, ti počni sa podešavanjem, u početku treba lan kabl zbog izbora mreže a posle ide lagano:

Koji sam ja duduk ovo meni nista nije jasno sta pisete 😂
Nego neka mi neko kaze posto citam da ima dve vrste boxa a mene interesuje taj bolji koji ima wifi a po pisanju ovde taj wifi ne radi odnosno opcija wifi na tom eon boxu nije omogucena da li je ikako moguce aktivirati je jer mi je modem od mesta gde ce biti eon box udaljen oko 8 metara? A i Trebace mi vpn za nesto sto cu instalirati a surfshark premium vpn ne radi na ethernetu vec samo na wifi.
Mislim da moze da se omoguci WiFi sa Button Mapperom, da stavis na neko dugme da otvara podesavanja za WiFi, tako je bar bilo pre cini mi se.
EDIT: Dobio si uputstvo gore, samo prati to i radice.

Hvala dobri ljudi 🍻
Samo imaj na umu da je kombinacija EON daljinski + Button Mapper malo traljava. To je zbog samog daljinskog.

Kad stisneš bilo koje obojeno dugme pa zatim bilo koje dugme na D-pad on počne sam da skroluje u nedogled. :D Nešto je tu ubagovano kod obojenih dugmića.

Samim tim kad pripremiš daljinski da otvara WiFi podešavanja desiće se da ne prikaže ni jednu mrežu iz prve pa ćeš pomisliti da je nešto crklo. Šta treba da uradiš je da otvaraš i zatvaras WiFi podešavanja par puta i tek onda će se pojaviti WiFi mreže. I naravno, pre toga budi siguran da si uopšte i uključio WiFi. Pisaće "WiFi Enabled".

Mogu da odradim i da priblizim ruter eon boxu za lan kabl ali ne znam kako da podesim da mu vpn surfshark radi na ethernetu? Ako zna neko neka mi pomogne?

@GoranIT @Maxbgd

Drugari 10000% je to radilo. Evo na jednom boxu cu i slikati sluske sam uaprio izgleda pre updatea software-a i one i dan danas rade na tom boxu.
A garantujem Vam da su radile i druge, prosle godine. Sada nece da se povezu, kaze nije moguce.

Te slusalice , koje na tom OTT boksu rade na istom takvom OTT boksu u drugoj sobi sa novim soft nece.

Slikam vam cim dodjem do kuce.
Uspeo sam!😁👍👏

Stigao mi je eon box i sve je ok. Posto bih ostavio ethernet ne znam gde da pitam pa cu ovde.
Posto mi VPN treba za nesto molim za pomoc kako da mi Surfshark VPN radi na ethernetu? Na starom boxu mi je radio samo na wifi i sada kada ga pokrenem na eon boxu izbaci me iz interneta pa moram da restartujem eon box da ponovo imam internet.
Hvala svima koji pomognu!

Stigao mi je eon box i sve je ok. Posto bih ostavio ethernet ne znam gde da pitam pa cu ovde.
Posto mi VPN treba za nesto molim za pomoc kako da mi Surfshark VPN radi na ethernetu? Na starom boxu mi je radio samo na wifi i sada kada ga pokrenem na eon boxu izbaci me iz interneta pa moram da restartujem eon box da ponovo imam internet.
Hvala svima koji pomognu!
To sam i ja primetio na Box-u sa VPN od dana 1 od kad ga imam. Nisam siguran da sam igde video da neko prijavi ovo osim tebe.

Jel ima taj VPN Split Tunneling? Testirao sam većinu VPN servisa, kad hoćeš da upališ VPN EON Box izbaci mrežu na pojedinim VPN aplikacijama, možda namerno ili je bug.

Zato upališ Split Tunneling na aplikacije za koje želiš da prođu kroz VPN i EON Box neće izbaciti mrežu. ;) Ne znam za Surfshark, nadam se da ima.

P.S. I ne restartuj Box kad izbaci iz mreže, nema potrebe, samo u Ethernet podešavanjima ponovno klikni DHCP.

@Strale_123 ziv bio brate hvala ti do neba! Nasao sam tu opciju i evo radi VPN 😃
@Strale_123 samo ne znam ovo, u okviru opcije Whitelister ima dve podopcije: Bypass VPN i Route via VPN. Ne znam koju da aktiviram i stikliram eon?

Poslednja izmena:
Pa opcije su lepo imenovane :D "Bypass VPN" = ne idi kroz VPN tunel. "Route via VPN" = rutiraj kroz VPN = idi kroz VPN tunel.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno