Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hteo bi da predjem sa EON LAJT NA EON FULL ,treba da zamene D3 V2.0 za eon uredjaj.U SBB_u su me pitali koliko je daleko modem od uredjdja.Daljina je negde oko 15 metara rekli su da to nevalja ali dolaze sutra da vide kako mogu da izvedu. Moje pitanje je kakve veze ima koliko je dugacak utp kalbl jer shvstam ako sam upravu da preko coaksa dobija sliku a da internet sluzi za napredne funkcuje eona.Shvatam i da 4k ide preko interneta .Molim VAS da mi neko ako hoce objasni.

Meni su rekli da ugrađuju samo kablove od 2-3 metra, pa sam im dao svoj od 10tak metara i naravno da sve radi.

Meni su rekli da ugrađuju samo kablove od 2-3 metra, pa sam im dao svoj od 10tak metara i naravno da sve radi.
Postavio sam pitanje jer sam razgovarao sa nekom devojkom koja nije imala odgovor na to zasto nevalj.Ako je do ugradnje njihovih 2-3 metra nije problem kabl je sproveden od 15 metara .Treba da ga ubodu samo u Box. Ako sve radi onda je sve Ok. Tebi hvala na odgovoru.

Koliko je daleko EON box od modema nema nikakve veze. Za live tv je u pitanju DVB-C, tj kabl ide u box (i 4K kanali idu preko kabla). Za vraćanje i ostale napredne funkcije treba UTP kabl, pošto ti imaš već sproveden nema nikakvih problema, odnosno sve je u redu.

Fora je samo što su cigani i neće da nose duži kabl nego koriste samo onaj što je došao u kutiji sa uređajem, od 1-2m. Isto su i meni uradili, postavili uređaje jedan do drugog zbog ovoga, ja otišao kupio duži kabl, razdvojio ih i sve ok.

Bili namestili sve za pet minuta ,sve radi kako treba.Hvala svima na odgovorima
Pozdrav

Da li postoji mogućnost gledanja Netflixa preko EON uređaja?
Prošao sam ovu temu, ali mi nije jasno da li nemoguće ili , ipak moguće instalirati Netflix na neki način?
Ukoliko postoji takva mogućnost može li mi neko objasniti kako instalirati? Može i preko pp.

Hvala unapred

Postoju mogućnost preko kodija, postoji posebna tema za to. Pronadjes je ovde na forumu, procitas je i resis i prevode i sve. Netlix ide u full hd rezoluciji.

Da li postoji mogućnost gledanja Netflixa preko EON uređaja?
Prošao sam ovu temu, ali mi nije jasno da li nemoguće ili , ipak moguće instalirati Netflix na neki način?
Ukoliko postoji takva mogućnost može li mi neko objasniti kako instalirati? Može i preko pp.

Hvala unapred
Postoji mogućnost instalacije Netflix app direktno na EON. U pitanju je modifikovana Netflix aplikacija za Android TV, a ceo postupak je opisan ovde:

https://forum.xda-developers.com/t/...v-for-uncertified-devices-by-netflix.4232373/

Postoji mogućnost instalacije Netflix app direktno na EON. U pitanju je modifikovana Netflix aplikacija za Android TV, a ceo postupak je opisan ovde:

https://forum.xda-developers.com/t/...v-for-uncertified-devices-by-netflix.4232373/
Da li je neko imao problem kao moj:
Imam na kaon boxu instaliran kodi, modifikovan je esn po uputstvu sa foruma i pusta sve sadržaje u HD kvalitetu, sve radi besprekorno. Pokušao sam da po uputstvu sa xda ubacim taj isti esn u netflix app 8.neka verzija I sve prodaje super, instalacija logovanje, pusta sve HD, ali posle sat dva ima problem sa nekim sadržajima, ja mislim samo original Netflix naslove, ili neke najnovije nisam siguran neće da pusti. Ako resetujem boks ponovo radi sve normalno sat dva i posle opet nece, samo posle restarta radi. Ima neko ideju sta moze da bude?

Društvo, treba mi pomoć: roditelji imaju EON uređaj koji već nedeljama unazad pravi probleme, te se resetuje, te crna slika, te ljubičasta slika, te radi, te ne radi...

Zvali su bezbroj puta SBB, devojka iz call centra tamo nešto čačne, resetuje uređaj, sve radi pola sata, sat, dan, dva, i opet isto. Dolazio je i serviser nekoliko puta, prvi put je zamenio spliter i deo kabla, drugi put je zamenio ceo EON uređaj, tj. stavio nov, poslednji put je pre neki dan zamenio i stavio nov HDMI kabl. Radilo to veče, matorci otišli na produženi vikend, došli danas, opet ne radi, tj. pojavljuje se ljubičasta slika, pa crnilo, pa reset, itd. Merio je i signal i u kutiji, i u stanu, sve OK.

Zvali su ponovo call centar, rekla je devojka da će se javiti kasnije "da nešto proveri", a ovog servisera će ćale zvati ujutru, pošto je nedostupan.

Šta predlažete dalje u međuvremenu?! Predložio sam ćaletu da prebaci manji TV iz spavaće sobe - isto se dešava, dakle nije do TV-a. Rekao sam mu da promeni i produžni, i utičnicu, čak i da obrne taj novi HDMI kabl, otkud znam, možda su gremlini :ROFLMAO: Čekam ga da se javi, ako ga ne zvekne struja...

Jedino sto meni jos pada na pamet je da ubode u drugi hdmi ulaz ako ih ima u tv-u.

Društvo, treba mi pomoć: roditelji imaju EON uređaj koji već nedeljama unazad pravi probleme, te se resetuje, te crna slika, te ljubičasta slika, te radi, te ne radi...

Zvali su bezbroj puta SBB, devojka iz call centra tamo nešto čačne, resetuje uređaj, sve radi pola sata, sat, dan, dva, i opet isto. Dolazio je i serviser nekoliko puta, prvi put je zamenio spliter i deo kabla, drugi put je zamenio ceo EON uređaj, tj. stavio nov, poslednji put je pre neki dan zamenio i stavio nov HDMI kabl. Radilo to veče, matorci otišli na produženi vikend, došli danas, opet ne radi, tj. pojavljuje se ljubičasta slika, pa crnilo, pa reset, itd. Merio je i signal i u kutiji, i u stanu, sve OK.

Zvali su ponovo call centar, rekla je devojka da će se javiti kasnije "da nešto proveri", a ovog servisera će ćale zvati ujutru, pošto je nedostupan.

Šta predlažete dalje u međuvremenu?! Predložio sam ćaletu da prebaci manji TV iz spavaće sobe - isto se dešava, dakle nije do TV-a. Rekao sam mu da promeni i produžni, i utičnicu, čak i da obrne taj novi HDMI kabl, otkud znam, možda su gremlini :ROFLMAO: Čekam ga da se javi, ako ga ne zvekne struja...
Kada je menjao ceo eon uređaj, da li je promenio napajanje? Imaju običaj da izvade iz kutije i ostave stari adapter

@DGoran probaćemo i to, hvala na ideji ;) @darko.p pitaću ćaleta, on je bio sa majstorom taj dan...

EDIT: Ćale kaže da serviser nije zamenio adapter, novi adapter je ostao u kutiji, sad sam mu rekao da zameni stari sa novim, pa da proba tako. Inače sve vreme od mog prvog posta do sada su imali sliku ali bez tona... 🤪

Poslednja izmena:
Evo da podelim dokle sam dogurao sa fabricki resetovanim Kaon boxom koji nece da prihvati ott code ( i koji pokazuje samo pocetnu stranu za aktivaciju dakle zakljucan ) , uspeo sam preko Remote Android Tv apk u telefonu da se povezem sa boxom , u aplikaciji u podesavanjima gore levo tri crtice kad se udje u aplikacije vidi google play i youtube
U youtube eon boxa se ulazi bez problema i sve funkcionise pusta video koji se izabere ali u play store moze da se udje i loguje oznacim sta da se instalira i update ali iako ima interneta jer youtube radi nece da odradi zadate radnje ( ideja mi je bila da tako instaliram neke apk i da tako udjem u android box i preskocim pocetni ekran ) ima li neko ideju sta bi moglo jos da se uradi

A da probaš da skineš te programe koje si hteo na telefon, zakačiš se na boks, prebaciš sa telefona na boks i pokreneš instalaciju? Ne znam, samo nagađam...

Ja sam do sada koristio send file to tv ali ga nemam na boxu u tome je i pitanje kako bilo sta da instaliram a nece ni preko play stora iako moze da se udje u njega a kolko sam ovde procitao preko usb-a treba zaboraviti bilo sta

Kada je menjao ceo eon uređaj, da li je promenio napajanje? Imaju običaj da izvade iz kutije i ostave stari adapter
Samo da javim da ćaletu od sinoć, od kako je zamenio adapter, sve radi kako treba, pu pu da ne ureknemo, videćemo u narednim danima ;)

Ljudi pomoć molim. Da li da uzmem EON LIGHT TV ili EON FULL TV sa Eon Boxom? Gde je bolja slika u kom TV paketu? Inače imam box Mecool KM6 Deluxe Edition i Exe Net optiku 250/80.
Hvala!

Poslednja izmena:
Slika je ista na oba paketa i zavisi od internet brzine/protoka koju imaš (pretpostavljam EON ugovor Van SBB mreže???), samo što je razlika u 500RSD i malo više kanala.

Prilozi

• sbb-ponuda paketa.png
    sbb-ponuda paketa.png
    97.6 KB · Pregleda: 22
Da ugovor van sbb mreze. Nego me preko telefona zena iz sbb-a ubeđuje da je lepsa slika na FULL paketu bolja slika zbog Eon boxa. Ja pojma nemam zato i pitam, nije problem tih 500 din samo da bude slika ok. A ako je slika ista onda bih uzeo LIGHT TV paket. Stabilan mi je opticki internet sa stalnim protokom 250/80.
Da ugovor van sbb mreze. Nego me preko telefona zena iz sbb-a ubeđuje da je lepsa slika na FULL paketu bolja slika zbog Eon boxa. Ja pojma nemam zato i pitam, nije problem tih 500 din samo da bude slika ok. A ako je slika ista onda bih uzeo LIGHT TV paket. Stabilan mi je opticki internet sa stalnim protokom 250/80.

Žena dobila posao "preko veze". Nisam znao da toliko pojma nemaju i da takve gluposti izvaljuju. Internet ti je i više nego dobar, kad je meni lagodno išlo sa 100/10 ići će i tebi sa 250/80.
Kvalitet slike NEMA NIKAKVE VEZE sa izborom paketa, jedino ako nije htela da te navuče da uzmeš skuplji paket i da te veže na 24 meseca sa skupljim paketom, koji ti možda? i ne treba.
Sve imaš na SBB sajtu: https://sr.eon.tv/paketi/eon-tv-paketi/
Ako se odlučiš za neki paket, i uzmeš boks ili samo aplikaciju, mada pošto sada nema taksi na priključenje i rente, možda je idealna prilika da se uzme boks, imaš u podešavanjima da postaviš kvalitet slike na: CBR (Najkvalitetniji do 7mb/s), jer je to trenutno najbolje podešavanje za "idealnu" sliku.

Prilozi

• sbb-ponuda paketa 2.png
    sbb-ponuda paketa 2.png
    49.7 KB · Pregleda: 22
Ma nije preko veze, tako su joj rekli da prodaje uslugu. Sad lupam, ali možda ovaj najjeftiniji paket ne dobija EON box, nego onaj D3i (ili kako već). Pa na konto toga onda prodaje priču "bolja slika".

Dobro, izvinjavam se gospođi na ovakvoj mojoj opasci, možda joj je i rečeno da pokuša što bolje da izvuče. Apropo boksa, koliko sam ja video na njihovom sajtu, svim novim korisnicima bilo kog paketa van mreže daju boks na korišćenje bez rente i priključne takse na period od minimum 24 meseca korišćenja usluge.

Da, daju Eon box bez naknade i 3 meseca gratis. Imam dobar internet i ne znam sto je taj Eon box toliko dobar da ga toliko hvali? Sta fali tom D3i?
Da, daju Eon box bez naknade i 3 meseca gratis. Imam dobar internet i ne znam sto je taj Eon box toliko dobar da ga toliko hvali? Sta fali tom D3i?
Koja je razlika u Eon boxu i Eon aplikaciji da je instaliram na mom boxu?

Poslednja izmena:
Koja je razlika u Eon boxu i Eon aplikaciji da je instaliram na mom boxu?
D3 mini ne možeš da vraćaš (premotavaš) sadržaj... To sam ja primetio za kratak period korišćenja. Bar je tako kod keve i ćaleta, a oni imaju jedan eon i dva D3 mini boksa. Slika je istog kvaliteta na oba boksa.

Onda je to, to 😃
Eon box ide uz sve pakete a posto mi treba uglavnom N1, Nova S i Sport klubovi uzimam LIGHT paket. Jedino sto FULL ima sve SK pa me to malo muci 🤔

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno