Šta je novo?

Diablo II Resurrected

yup, next session 20.08. open beta

pa dosta su ga i drzali, ja sam mislio da ce u nedelju da ugase....

Ja sam generalno i više nego zadovoljan ovim što sam video. Bilo bi super da je malo manje zahtevna, doduše igram na 2k rezoluciji i 1050ti, znam da mnogo tražim. Nego, ono na čemu bi zaista mogli da porade je chat, katastrofalno izgleda ovo kako je urađeno, nemoguće je whisper-ovati, dominiraju glupe i dosadne notifikacije, igra odaje utisak da je mrtva i da nema nikoga i sl.

ja sam toliko zadovoljan da sam uradio den of evil i batalio :D

sad opet zelim ultra wide -.-

ima ovo i mana, mora ceo kilometar da prevlaci iteme kad hoce da proda ili da prebaci u stash... kako nisu mogli da naprave neku precicu za to, shift click ili desni klik ili tako nesto...

ctrl + click :)

U prošli petak u ovo vreme 200k gledaoca na Twitch-u, sada 25k. :)

pa kad ne dele nista...

nece ovo dostici neku nebesku popularnost. steta. ali ce ljudima kao sto ssm ja dati sansu ds odigraju opet legendarnu igru sa kojom je sve pocelo ;)

Niko ni ne očekuje da će dostići nebesku popularnost igra iz 2001. godine ali ja znam da uvek kada upalim Twitch vidim da postoje frikovi koji su original igrali i to nije tako mali broj, tako da ovo očekujem da će uvek imati pristojan broj igrača.

nasli su u koju crkvu ce da se mole... pa 500 milijardi potpisa da ima ova peticija, blizzarda to mnogo bas briga

Odbacivanje podrške za modove je glavni razlog što neću da kupim ovo...
To što mi se ne daju pare Activisionu je drugi.

ja sam se bas smorio kad sam video da ne mogu modovi i tcp/ip... ali svejedno, uzeo sam, d2 je to, igracu...

Previse je lose optimizovana igra, meni zao 40e za ovo...

a sta tu ima da se optimizuje? to je igra stara 20 godina, kakva optimizacija kad nista nisu menjali majmuni.... ili radi ili ne :D

djolenzi je mislio na grafiku. Ceo grafički endgine je radjen od nule. Za očekivati je da rane verzije kao ova što smo imali u beti bude lošije optimizovana.

Pa sta ce vam 4k za diablo, kako ste nekad terali na 800x600(ako ste igrali uopste)

Pa to što smo terali pre 20 god ne znači da i sada trebamo ako već ima mogućnosti za bolje, lepše, naprednije 😉🤗

pa sta znam, ja sam radio oversampling na 4k i graficka se nije bunila... ili se kuvala i lagano crkavala ili joj nije bilo strasno pa je sedela na 800 rpm kako joj je receno...

Ovo je čitana tema pa da pitam, jer nisam uspeo da nađem orginalnu temu.

Naime, pređoh D3:EE.
Nikad pre je nisam igrao, a pogotovo nikad pre nisam igrao bilo koju ARPG igru na džojpedu.

Prvo da potvrdim ono što je @Skankhunt42 pisao, a ja prvi mu nisam verovao, da se ARGP jako fluidno i lepo može igrati na džojstiku.
Iskreno, sad mi se i ne vraća na M&K kombinaciju...

Drugo, igrao sam sa varvarinom, naravno.
Priča je meh, loot je dupli meh (a to je i najveća mana jer je pokretačka snaga svake ARPG jurnjava za što boljim lootom).
Grafika je praistorijska ali ne mogu reći ružna pošto su dvodimenzionalni objekti i pozadine prelepi...
Dizajn likova i karakondžula je onako.
Animacije pokreta, magije, eksplozije, i prskanje karakondžula kada umiru su vrlo dobre. Dizajnerski i funkcionalno mi se ne sviđa što je rage skala velika kugla (koji mi i nije tako presudno bitan da ga odmah uočim), a health je tanka linija. Dakle to mi se ne sviđa kao starom D1 i D2 fanu koji je navikao da gleda u kuglu i prati health i manu.

Težina je nepostojeća, igrao sam na ultra (najviši nivo težine na prvom prelasku) i ono je smešno. Pet puta sam popio napitak tokom cele igre i samo jednom poginuo i to na samom početku, a i to sam sam kriv, jer sam se zaglavio a nisam se bio navikao na džojped.
Za razliku od D2 nema karakondžula koje su u stanju da zadaju insta kill damage (npr. to su u D2 mogle većina minion karakondžula sa lightening moćima, ako ih usere da te sve male munje pogode istovremeno). Jednostavno u nekom momentu toliko brzo i jako udaraš i generišeš health (čak i fury) da ti monsteri praktično ne mogu ništa...
Levelovanje je besmisleno i uprošćeno preko svake mere.
Napitci nemaju smisla.
Town portal nema smisla (u smislu da je neupotrebljiv ali i nepotreban kao taktičko sredstvo za uzmak).
Identify nema smisla, jer ti je sve osim legendary itema već identifikovano.

Da ne bude sve tako crno.
Sviđa mi se tempo igre i brzina levelovanja. Pošto nema dobrog loota igra te praktično ne motiviše da iste table igraš više puta (što je i dobro i loše).
Sviđa mi se što su na kraju dungeona uveli one portale da ne moraš da se vraćaš nazad kroz očišćen lagum.
Ima nekih baš dobro osmišljenih mapa, meni se npr. svidela ona odbrana zamka...

U one weaponcraft/jewels craft se nisam puno udubljivao...Samo osnovno...

E sad, ono što me je začudilo da posle prvog prelaska ne mogu da krenem opet ispočetka.
Otključala mi se teža težina, valjda torment, ali nudi mi da ispočetka igram samo V act.
Takođe kad sam prešao bio sam lvl 66, dakle nisam otključao one paragon klase koje kreću od 70lvl, pa ne znam koliko je to zanimljivo.

Uglavnom napišite koja je klasa vama bila najzabavnija za igranje u D3, da razmotrim da za jedno pola godine ponovo obrnem igru.

D3 je smejurija od igre od kako je olaksan vise puta, D3 je nekada bio toliko tezak da su toliko kukali i plakali na forumima da smanje tezinu sto su naravno i uradili, onda legendarni i set itemi nisu padali kao sada, trebalo je mesecima da igras da bi pao neki legendarni, prosto mi je smesno kada ukljucim twitch da vidim sta ima novog i vidim kako u pravih par sekundi mu pada legendarni item da bi od sledeceg moba ispao set item.

Sama tezina igre uospte nije problem dok ne dodjes na T16 pa jos onda igras Greater Rift preko 100 lvl onda igra pokaze svoju tezinu.

E sad, ono što me je začudilo da posle prvog prelaska ne mogu da krenem opet ispočetka.
Otključala mi se teža težina, valjda torment, ali nudi mi da ispočetka igram samo V act.
Takođe kad sam prešao bio sam lvl 66, dakle nisam otključao one paragon klase koje kreću od 70lvl, pa ne znam koliko je to zanimljivo.
Ti nisi ni igrao endgame tj. bounty-je i riftov-e. Igra tek počinje posle 70 levela. D3 je zanimljiv na kraće staze. Ja npr. u poslednje vreme odvojim vikend na početku svake sezone da se izigram i to je neka mera da mi ne bude dosadno.

Ti nisi ni igrao endgame tj. bounty-je i riftov-e. Igra tek počinje posle 70 levela. D3 je zanimljiv na kraće staze. Ja npr. u poslednje vreme odvojim vikend na početku svake sezone da se izigram i to je neka mera da mi ne bude dosadno.
Odigrao sam SP, ne znam šta su riftovi ni bounty... Ne znam kako uopšte da dođem do 70lvl, a da ne igram ispočetka i to samo act V...

Odigrao sam SP, ne znam šta su riftovi ni bounty... Ne znam kako uopšte da dođem do 70lvl, a da ne igram ispočetka i to samo act V...
Ideš u game settings>adventure mode. U game settings biraš težinu. I to je u principu to. Možeš kroz adventure mod da izleveluješ likove od 0, ne moraš igrati kampanju,

Koliko si sati potrošio u D3 do sad, odokativno?

Pitam jer pretpostavljam da je prilično, čim ga igraš i danas povremeno.
Za novog igrača kao što je čika kure, kome su svi sistemi, loot i zezancije sveži, D3 može da pruži daleko viže od jednog vikenda...

Nazad
Vrh Dno