Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dvoumim se između light i full paketa da li dati 500 dinara više s obzirom da ovaj jači ima sve SK.

Najviše se isplati premium, ali za nas korisnike, van sbb mreže kad pogledaš cenu i to samo za tv uslugu malo je previsoka. Barem ja lično ću razmisliti kad istekne ugovor

A zašto je poseban taj Eon box? Da li je to običan android tv box sa instaliranom Eon aplikacijom ili je nešto posebno? Zar to sve ne može na mom boxu ili ima neke fore...?

I pročitah negde da ima više vrsta EON Boxeva pa koji je najbolji da taj tražim da mi donesu?

Postoje dva Eon boxa. Kaon i Sdmc. Ovaj drugi ide za korisnike van mreze. Kad kazu da je lepsa slika na Eon boxu od drugih boxeva misle na to da eon app u ek radi na Eon boxu i optimizovana je za njega Radice i na drugim boxevima,ali ce na neklkim imati primetno losiju sliku zbog interlaced-deinterlaced problema.Na nekima nece moci ni da se pokrene. Opet,na vecini poznatijih boxeva(Mi box,Belink,Tanix)radi lepo. Poenta je da ako se box dobija za dzabe ili za cenu nekog ,,kineza,, je da je bolje uzeti sertifikovani box.Narocito sto onda ima mogucnost za instalaciju jos jedne Eon smart aplikacije

Hvala na odgovoru. Ja bih sklopio ugovor van mreze za tv paket sa mojim internetom. Da li je taj Sdmc box bolji od Kaon?
Inace imam extra box Mecool KM6 Deluxe Edition

Kaon box je hibridni,ima ulaz za koax i lan za net. U njemu je cini mi se Broadcom. Sdmc je Amlogic ima samo lan i wifi koji je fabricki disable ali se moze enablovati.Ja koristim dva takva boxa nekad na Mts vdsl-u a sada na Supernova kablovskom netu. Smart aplikacija mi radi na Mibox 3,tako da sam pokrio tri televizora. Na cetvrtom mi radi Supenova :) a i na ostala tri.Kako radi Eon na njemu videces kad ga instaliras.Ako imas smart tv onda ti i ne treba box. Opet ako je Eon box dzabe uzmi ga jer onda dobijas jos jednu app za taj box ili tv. Naravno imaces i tri app za telefon/tablet/pc.

Da li na EON Boxu moze lepo da radi i TiviMate pored sbb kanala? Ako to sve lepo radi da prodam moj box Mecool KM6.

Eon boks dobijaš dok traje ugovor sa njima, čim raskineš ugovor moraš im vratiti boks, osim ako ga nisi otkupio od njih (pripejd varijanta za 6495RSD tj. bez ugovorne obaveze -->minimalnog perioda korišćenja usluga). Radi Tivimate.

Pocelo je od pre par dana da mi eon box pravi gluposti. Ukljcim TV , eon-box je je uvek ukljucen, pojavi se slika no signal a u dnu slike screnshotovi te emisije. Kako sad to nema signal a taj deo ima. Prvi puta procitao sa foru da vratim malo na daljncu taj programu nazad i ponovo pustim, to pije vodu za taj kanal i pojavi se program na tom kanalu ali ako promenim kanal opet ista situacija no signal. Problem resavam tako sto cupam eon box i struje i ponovo ga ukljucim u struju i onda proradi sve, to nije resenje to je stap i kanap metoda. E sad da li traziti novi box od SBB ili nesto treba prestelovati, nemam pojma sta bi prestelavo jer ne cackam setovanja, upalim i gledma TV.

Probaj da restartuješ modem da ti da novu adresu (iz moj eon naloga ideš na restart modema), možda nešto pomogne.

Dvb je tu u problemu, internet je ok čim ima ffrw sličice i radi mu cutv.

Ljudi zdravo. Stigao SDOTT0202. Slika je extra. Da li podesiti box na 50 ili 60 Hz za najbolju sliku i šta još podesiti, ako treba?
Hvala i živi bili 🍻

@madon: 50 Hz naravno. i u Eon app u podešavanjima slike CBR + "do 7 Mbps" umesto default opcija ABR + "Auto" beše?

SK 4K i ES 4K su pušteni čini mi se u prvoj polovini avgusta.

@madon: 50 Hz naravno. i u Eon app u podešavanjima slike CBR + "do 7 Mbps" umesto default opcija ABR + "Auto" beše?
Hvala 🙂
Taj CBR sam namestio i box je sam izabrao 50 Hz. A šta je sa opcijom HDR kada se uđe u TV podešavanja pa u Ekran, da li HDR uključiti ili isključiti?

Imam nekoliko eon boxeva za rad van mreze, i od skora sam primwtio da nece ni jedan da mi registruje bluetooth uredjaje tipa slusalica. Pre je to radilo. Uvece da ne uznemiravam ukucane kanale i to je 10000% radilo. Sada ne radi
Verovatno je i bilo nekih updateova softwarea od strane sbb. Jel i vi imate mozda slicna zapazanja? Dva razlicita boxa i tri para slusalica, pre sve radilo garantovano. Sada ni jedne nece da se upare ni sa jednim boxem.

Imam nekoliko eon boxeva za rad van mreze, i od skora sam primwtio da nece ni jedan da mi registruje bluetooth uredjaje tipa slusalica. Pre je to radilo. Uvece da ne uznemiravam ukucane kanale i to je 10000% radilo. Sada ne radi
Verovatno je i bilo nekih updateova softwarea od strane sbb. Jel i vi imate mozda slicna zapazanja? Dva razlicita boxa i tri para slusalica, pre sve radilo garantovano. Sada ni jedne nece da se upare ni sa jednim boxem.
Nikada mi nije to radilo, a probavao sam više puta različite slušalice.
Ja imam Kaon box hibridni.

Еуроспорта нема уопште, а ни СК 4К, тако им пише на сајту.

@ssici
Pa nisu updateovali sajt tj taj deo na MojSBB kad prikazuje listu kanala odnosno na https://sr.eon.tv/paketi/eon-tv-paketi/
Ali na sajtu programska šema lepo piše da su u Start:

@cidihno Pa ni Eurosport 1 i 2 nisu deo tog "Sport" mini paketa... što bi bila 4K verzija. Za SK 4K će morati nego drugi ko plaća taj paket da ti odgovori.

Nikada mi nije to radilo, a probavao sam više puta različite slušalice.
Ja imam Kaon box hibridni.
Evo ako moze da pomogne moje iskustvo sa Kaon boxom relativno skoro ( pre 10tak dana ) potrebno je pokusati vise puta kod mene i 5 puta izbacuje gresku da je nemoguce upariti sa slusalicama ali kad vidi slusalice i izbaci prozor za potvrdu sa ok ili cancel treba par puta sa dugmadima gore dole na daljincu probati da profunkcionise ( jer do tada je sivo i ne prihvata komandu ok ) kad se to desi kliknuti na ok i uparice se slusalice 😃😁🙂 normalno sve to raditi u podesavanjima boxa a ne u okviru aplikacije eona

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno