Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Neverovatno koliko covek kuka zvog telefona. Idi pisi precedniku da se zali kinezima da nam uvedu povlastenu prodaju telefona.

Pusti ti sta je apple radio i stace uraditi. Njima se ispllati da svojim korisnicima i dva puta godisnje menjaju sve na telefonu.

Kada xiaomi bude na tom nivou znaces jer ce i oni krenuti da prodaju telefone bez punjaca, maski i svega na cega smo do sada navikli a poklone da dobijes hoces samo zamotanu sargarepu da je metnes pozadi gde ne sija sunce i ne samo ti nego svi mi zajedno. Nebitno sto su prvi po prodaji telefona u svetu ali doce trenutak kada ce se to promenuti. A veruj mi to nas ceka u narednih godinu dve dana.

Neverovatno koliko covek kuka zvog telefona. Idi pisi precedniku da se zali kinezima da nam uvedu povlastenu prodaju telefona.

Pusti ti sta je apple radio i stace uraditi. Njima se ispllati da svojim korisnicima i dva puta godisnje menjaju sve na telefonu.

Kada xiaomi bude na tom nivou znaces jer ce i oni krenuti da prodaju telefone bez punjaca, maski i svega na cega smo do sada navikli a poklone da dobijes hoces samo zamotanu sargarepu da je metnes pozadi gde ne sija sunce i ne samo ti nego svi mi zajedno. Nebitno sto su prvi po prodaji telefona u svetu ali doce trenutak kada ce se to promenuti. A veruj mi to nas ceka u narednih godinu dve dana.
Ma brate, ja ne kukam uopste. Pisem ovde opusteno, ali u isto vreme ne verujem da ima likova koji tako zustro brane sve u vezi ovog telefona. Iako su me do skoro nervirali oni silni mimovi u vezi Saomija i njihovih vlasnika, ubedjivanje drugih da ga kupe, sada mi je potpuno jasno njihovo postojanje.
O cemu bi se uopste pisalo u ovoj temi?
Sve sto je bilo pozitivno je receno jos na pocetku. Sada je neko izbacio vest o zameni dobavljaca senzora i normalno je da ce to da bude tema! I treba da bude.
Sve dok je Xiaomi kostao znatno manje od konkurencije, to je moglo da se zanemari, a sada... samo udri.
Do pre 5-6 godina su flagsip uredjaji kostali do 700 evra (vise od toga nikad i necu da dam), a sada lagano 1500, a sta nude za te pare? Mi 10T Pro je bio 600€ kad je izasao. 600€ za defektni proxi senzor... Ako vam drugi placaju za telefone, onda i mogu da vas razumem sto ih pravdate i branite... Ako sami zaradjujete novac i briga vas ako vas neko za vase pare zezne... onda... hmmm

Poslednja izmena:
Moram da se obratim posle par meseci korišćenja telefona.

Drugar i ja imamo isti telefon, on ima manje bagove nego ja, ali ih ima kako kad.
Kod mene se javljaju sledeći bagovi:
  • kad me neko pozove 3, 4 sekunde mi zvoni bez da mi uopšte pokaže ko poziva
  • senzor mislim da je bolji sa 12.5, njega nema potrebe ni da navodim
  • u toku dana mi jedno 10x zamrzne ekran, ne mogu ništa da uradim, sem da ga zaključam i onda tek da nastavim sa korišćenjem
  • uspostava veze mi je takođe problem, nekada me izbaci ni ne pozove, nekada čekam po 5 sekundi da bi uspostavio vezu (ovo može biti problem i do A1)

Da li još neko ima ovakve probleme ili sam ja naleteo na baš baksuzan telefon?

Odneo bih ga u servis, međutim puklo mi je staklo od kamere i verovatno bi rekli da baguje od pada ili ko zna sta bi smislili.

@phoboskv

Ma niko nema koristi od toga da brani nekoga, da je neko dobio kintu pa da kazes e zato skacu ali fora je sto za ulozen novac kod njih dobijas najvise dok kod svih ostalih dobijas daleko manje.

Toliku ste frku napravili oko tog telefona da je to neverovatno i da ste se bar tako na njihovom forumi raspisali pa da vide ali ovde nema svrhe. Opet kazem ako ti senzor toliko smeta pokusaj od nekih resenja ako ne uzmi zameni ga za neki drugi.

Ja sam svesno dao mi 9t za poco x3 pro i neko ce reci skonja na magarca ali ja nemam taj osecaj uopste cak sta vise sam siguran da sam bolje prosao. Jer amoled ekran meni nista ne znaci a sve drugo je bolje kod ovog telefona, cak sam u zadnjih pola godine iskljucio otisak prsta na mi 9t jer me je nervirao a ovde radi ko sat.

Zato ti kazem ako ti nesto stvara nelagodu zameni, nadji nesto sigurno da postoji neki telefon koji ce ispuni tvoja ocelivanja.

Ne verujem kako niske kriterijume ljudi imaju, pa im je ovaj problem zanemarljiv...
Ja sam napisao u mnogo postova sve ono pozitivno u vezi ovog telefona i da za te pare nije bilo boljeg tada. Prosto o tim stvarima, mi kao korisnici ne treba ni da pricamo. To je jasno. Cilj je valjda da svaki nedostatak proizvodjac ispravi u korist potrosaca i treba o tome stalno da se pise. Vi branite Xiaomi kao da vam je iz oka ispao, pravdate svoje ulozene pare... Ma pravi ste Mi fanovi.
Ja sam 6 godina koristio iPhone i posle prelaska na ovaj telefon mi nista ne nedostaje, osim normalnog proxi senzora. Ovaj telefon stvarno dosta pruza za svoju cenu, ali je i dalje nedopustivo da osnovna funkcija telefona bude ometena... Neshvatljivo je i kako neki od vas to pravdaju raznoraznim razlozima i drugim pozitivnim stranama telefona...

Ćuti smanjio se broj ćomi botova poprilično, pre par meseci je bila mnogo gora situacija ;)

Izbacuju godišnje desetine i desetine telefona tako da je ovaj naš već "mator" i problemi ovog uređaja nisu prioritet. Ne verujem da će neko ni da ih tuži jer nemaju pristup USA tržištu...

Nego ono bitno :)

Poslednja izmena:
  • u toku dana mi jedno 10x zamrzne ekran, ne mogu ništa da uradim, sem da ga zaključam i onda tek da nastavim sa korišćenjem
Ovo je hardverski problem i treba da reklamiraš svoj primerak. Ali...

Odneo bih ga u servis, međutim puklo mi je staklo od kamere i verovatno bi rekli da baguje od pada ili ko zna sta bi smislili.
Ovo je problem. Moraćeš da otkloniš fizičko oštećenje o svom trošku u ovlašćenom servisu kako bi ti uređaj ostao u garanciji, a onda ga možeš reklamirati zbog problema koji si naveo iznad. Ovo je procedura kod svih uređaja, ne samo kod Xiaomi.

Je li se neko vraćao sa custom na stock rom? Gdje uopšte skidate stock rom za Mi 10T PRO ? Pojavila mi se mala bijela fleka na ekranu (vidljiva samo na bijeloj povrsini) pa bih da vratim stock rom i zakljucam bootloader da me ne cimaju oko garancije.

Ako neko može i tu proceduru da napiše, skine se miflash i odgovarajući stock rom i to je to, ili treba voditi računa o još nečemu?
Na kraju nisam otključavao bootloader, odobrena mi zamjena ali kako nisu imali na lageru ekran ili nov uređaj, vratili mi pare. Kako sam uređaj uzeo čim je izašao u novembru, dobio sam iznos nazad koji bi mogao da sanjam danas i novog u celofanu da sam krenuo da prodajem... 😄

Ovo je hardverski problem i treba da reklamiraš svoj primerak. Ali...

Ovo je problem. Moraćeš da otkloniš fizičko oštećenje o svom trošku u ovlašćenom servisu kako bi ti uređaj ostao u garanciji, a onda ga možeš reklamirati zbog problema koji si naveo iznad. Ovo je procedura kod svih uređaja, ne samo kod Xiaomi.
Tako ću i da uradim, nema mi druge. Ovo su baš drugačiji problemi nego što ih ljudi inače imaju.

Xiaomi 11T comes in 8/128 GB and 8/256 GB configurations, which are priced 746€ and 778€.

Then there’s the Xiaomi 11T Pro, which is available in 8/128 GB and 8/256 GB versions with price tags of 896€ and 929€. There are 3 colors listed: Moonlight White, Meteorite Gray and Celestial Blue.

Poslednja izmena:
Ako neko zeli, moze da proba Super Wallpaper-e. Odlicno rade, a za sada i ne trose puno bateriju. Izgleda isto kao na amoled ekranima, samo sto nema AOD, normalno.

Skinuo sam ovu poslednju verziju 19.avgust. Instalira se, odradi update wallpapera i to je to.

Smejem se i na 600€ za ovaj segment telefona, a ne 930. Brzo oni dođu na realnu cifru flagship killera za trećinu cene, samo treba sačekati 2 3 meseca. Gde žurite toliko, sad je i prošla generacija telefona toliko brza, pogotovo u ovom segmentu, da stvarno ne znam šta može biti motiv.

Ja bih verovatno išao na Lite, nešto oko 150 grama, mnogo bre ovo veliko i masivno.

Ova wallpaper aplikacija je po meni najbolja:

Ova je kolekcija stock pozadina raznih proizvođača:
Verujem da su dobri. Ja sam ovo izbacio, jer se radi o miui super wallpaper-ima, koji su radili samo na amoled xiaomi telefonima od miui 12.
Mi 10T Pro po defaultu nije podrzan, jer nema amoled.
Ovde su i updateovani sa 12.5 verzijama wallpapera

Поздрав свима
Почетком Марта, преко МТС пакета, набавио сам Xiaomi Mi 10T pro 8/256. Телефоном сам био задовољан, да не помињем и ја сензор близине, али поквари се средином Маја. Пријављивао ми је да нема сим картице. Моја сим картица радила је у другим телефонима а ниједну картицу мој телефон није видео. Однео сам телефон у МТС пословницу и тражио сам замену за нов телефон а не поправку. Прво су ме мало зезали али послали су ми нов телефон. Ни овоме сензор близине није најбољи међутим нешта друго ми мало смета. Када изаберем освежење екрана на 144Hz, у неким ситуацијама ради одлично а негде ми сецка. На пример кад скролујем листу у ColorNote апликацији, савршено приказује али кад отворим фиоку са апликацијама и кад их скролујем, приметно сецка. Укључио сам бројач освежења екрана и по њему све је уреду. Сад држим освежење екрана на 90Hz јер ми мање сецка на 90Hz него на 144Hz. Да ли је још неко имао сличних проблема са освежењем екрана?
Ко воли да има необичан live wallpaper, може да проба ово:

Poslednja izmena:
Поздрав свима
Почетком Марта, преко МТС пакета, набавио сам Xiaomi Mi 10T pro 8/256. Телефоном сам био задовољан, да не помињем и ја сензор близине, али поквари се средином Маја. Пријављивао ми је да нема сим картице. Моја сим картица радила је у другим телефонима а ниједну картицу мој телефон није видео. Однео сам телефон у МТС пословницу и тражио сам замену за нов телефон а не поправку. Прво су ме мало зезали али послали су ми нов телефон. Ни овоме сензор близине није најбољи међутим нешта друго ми мало смета. Када изаберем освежење екрана на 144Hz, у неким ситуацијама ради одлично а негде ми сецка. На пример кад скролујем листу у ColorNote апликацији, савршено приказује али кад отворим фиоку са апликацијама и кад их скролујем, приметно сецка. Укључио сам бројач освежења екрана и по њему све је уреду. Сад држим освежење екрана на 90Hz јер ми мање сецка на 90Hz него на 144Hz. Да ли је још неко имао сличних проблема са освежењем екрана?
Ко воли да има необичан live wallpaper, може да проба ово:
Moze da bude i do aplilacije, da ne podrzava vise od 60Hz(nisam siguran za ovo, ali ce se neko sigurno javiti)

Sta je poenta u 11 T modelu koji ce da kosta kao serija Mi11?
Mislio sam da su Mi "XY" T flagship za "bogatu sirotinju".

Помислио сам прво да није до неких апликација. Као што сам рекао на ColorNote имам неке баш дугачке листе и 144Hz ми ради савршено а на неким апликацијам ми сецка. Због тога сам напоменуо да ми сецка и на нечему што не би требало као што је фиока са апликацијама. Кад отворим фиоку и скролујем апликације сецка ми на 144Hz а не сецка ми кад скролујем у Подешавањима.

Telefon je u isto vreme i dobar i djubre, to je prosto tako ***. Pored lepote i odlicne izrade dobar je za multimediju, gaming, fotografisanje, ma brz je kao munja ali sa druge strane opasno iritiraju bagovi kao sto su taj prokleti senzor, kasnjenje notifikacija, paljenje bluetootha, zakucavanje automatskog osvetljenja displeja... Od mene ovaj telefon nema preporuku, tako da je moj savet birajte nesto drugo. Jeste da se previse kmeci o ovom preblemu ali zasto da ne neka ljudi znaju sta ce kupiti i sta ih ceka od problema. Ko kupi pa popizdi neka zna da posle mora nekome da proda felerican telefon ili da pokusa nemogucu misiju reklamaciju.

Da li skidate foliju sa punjača kada otpakujete telefon? :cool:
Guglao sam odgovor na ovo pitanje :geek:

Telefon je u isto vreme i dobar i djubre, to je prosto tako ***. Pored lepote i odlicne izrade dobar je za multimediju, gaming, fotografisanje, ma brz je kao munja ali sa druge strane opasno iritiraju bagovi kao sto su taj prokleti senzor, kasnjenje notifikacija, paljenje bluetootha, zakucavanje automatskog osvetljenja displeja... Od mene ovaj telefon nema preporuku, tako da je moj savet birajte nesto drugo. Jeste da se previse kmeci o ovom preblemu ali zasto da ne neka ljudi znaju sta ce kupiti i sta ih ceka od problema. Ko kupi pa popizdi neka zna da posle mora nekome da proda felerican telefon ili da pokusa nemogucu misiju reklamaciju.
Evo ja nemam ni jedan od navedenih problema, ok, proximity je takav kakav je ali za ove pare a ja sam ga platio u martu 380e nov vakum sa 2 god garancije, nema bolje, mozda bi s20fe bio bolja opcija ali nije ta cena a i on nije savršen kao nijedan drugi... samo je pitanje toga kome sta treba i kome sta smeta.

Nemam ni ja, prvi put sam sam sve ovo pročitao sad da postoji kao problem. Radi ko puška, softver apsolutno pouzdan, kao i osvetljenje ekrana itd.

Proximity nepozdan, mada ja bas ukrivo držim telefon kad razgovaram, jako daleko od obraza.

Ne kazem vecina stvari su vrh kod ovog telefona ali kad vec dam tolike pare necu da mi se dize kosa na glavi kod svakog poziva, kod onog duzih razgovora konstantna koncentracija da se slucajno ne prekine veza. Ko je u fazonu poruka, surfanja, multimedije, fotkanja i igranja onda topla preporuka ali ako volite da pricate izbegavajte ga u sirokom luku, kao i vecinu Xiaomi telefona.

Zašto se dozvoljava toksično prepucavanje na 20 strana? Onaj ko ima problem ne može da vidi potencijalna rešenja od gomile nebitnih rasprava.

Meni je prelazak na 12.6 XEU weekly uglavnom rešio problem sa proximity senzorom, uz fabričku masku.

Sve ostalo radi savršeno.

Vrh Dno