Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Апсолутно се слажем! Чему хардверски моћан бокс, ако ћу се ослањати на сотфверско декодирање.
Узгред, добио сам "домаћи" од СлимХауса да истестирам AFR. Русима је то јако битно, нама неке друге ствари.
ПС @psaras - хоћеш да тестираш слимбокс?

J*beš media player bez AFR i auto SDR<>HDR switching.

@psaras: Ma ostatak Kodi-a / sav video bez Widevine DRM zaštite radi hardverski decode, i za 4K.

Hbo -go i 4k sadrzaj hehe, instaliraj coreelec -budi pametan ....Odradice posao za hbogo

Hbo -go i 4k sadrzaj hehe, instaliraj coreelec -budi pametan ....Odradice posao za hbogo
Mislio sam na taj netflix addon, meni hbogo radi na kodi 18.4 perfektno. Kažem, nisam bio zadovoljan sa matrixom, ni elementum mi nije radio pretragu kako treba, ni subtitle addonovi. Kako sam se vratio na 18.4, svi problemi su nestali. A i iskreno, smara me dual boot, svaki put kad bih hteo da koristim CE moram da restartujem box.

@salacue, trenutno sam na moru, a i kad dođem iskreno neću imati vremena da se bakćem sa tim. Sačekaću stable verziju pa instalirati, dosta koristim box za multimediju i ne volim da menjam kad sve lepo radi. Ali hvala na ponudi.

@psaras: Ma ostatak Kodi-a / sav video bez Widevine DRM zaštite radi hardverski decode, i za 4K.

Znam to naravno, koristim kodi za strimovanje u kućnoj mreži, mislio sam baš na CE.

Ja sam mislio na Kodi pod CoreELEC :p Razlog zašto Netflix stream mora da dekorida softverski je Widevine CDM koji koristi a ne CoreELEC/Linux i Kodi.

Хоћеш да кажеш да у CoreELEC може да се пусти 4К нетфликс и на несертификованим уређајима?

Ne može. Pušta max 1080p jer je to max za DLL koji su "maknuli" iz nekog ChromeOS img fajla. To je i dalje Widevine L3 implentacija ali eto posebna pravila važe za Google-ov ChromeOS tj njegovu verziju Chrome-a.
Ne može ni na sertifikovanim CoreELEC da pušta 4K Netflix :D tj bilo koji servis koji koristi Widevine DRM.
4K video bez enkripcije naravno da pušta i dekodira hardverski Kodi pod CoreELEC... Dakle nije problem da nema drajvera i slično, problem su Netflix & Widevine restrikcije.

Poslednja izmena:
Mala pomoć u vezi Amlogic usb burninh tool-a,ne uspevam na jednom istom kompu vise od dva puta da flesujem box,s905w,dva puta ok prođe i više ga ne vidi.Probam na drugom kompu,isto,dva puta flesuje i vise ga ne vidi.Win 7 na oba kompa probao 2.2.0 i 2.2.4 verzije.Neka sugestija?

Трећа бета за GT King Pro од Слимбокса је одрађена и требало би да иде у званичну верзију.
Аутор и ја смо истестирали све што нам је пало на памет да може правити проблем.
Мислим, ја сам тестирао, а он исправљао пропусте 😁

Ipak je problem u boxu tj rom-u.Ubacio sam neki Aidan 7.4 tv ron,ali on nema recovery,kada se pritisne reset dugme i ukljuci napajanje odmah butuje rom,nista ne moze ni sa sd kartice da se butuje.Inace rom se normalno butuje i box radi.Pomoc je dobrodosla u resavanju problema nemogucnosti flesovanja drugog roma.

За почетак - који бокс је у питању?

Tu sitnicu sam zaboravio :) MXQ pro s905x 1/8.Naravno na netu ima svašta na tu temu,verovatno je najbolje odmah ići na spajanje pinova na procesoru,ne vidim drugi način?Jedino nisam probao sa amlogic card maker-om ali kontam pošto ni libreelec neće da butuje sa kartice,ranije normalno butovao,da neće povući ni update sa kartice.Čačkalica metoda ne daje nikakav rezultat,odmah butuje rom.

Ljudi, dajte preporuku za neki uređaj preko koća ću da strimujem Remux i ostale veće file-ove sa kompa kroz mrežu na LG Oled 65" sa loseless audio formatima i da to sve radi kako valja.

Mnogo me drnda plex sa titlovima, skoro pa ništa neće da pusti. Ranije sam to rešavao tako što odaberem Ac3 5.1 uemsto zahtevnijih formata, ali sad imam slučaj da film ima samo taj audio kodek i bukvalno nijedan titl neće da pusti, niti integrisani niti skinuti.

Edit: Samo ne nvidia shield, preskupo mi je.

Tu sitnicu sam zaboravio :) MXQ pro s905x 1/8.Naravno na netu ima svašta na tu temu,verovatno je najbolje odmah ići na spajanje pinova na procesoru,ne vidim drugi način?Jedino nisam probao sa amlogic card maker-om ali kontam pošto ni libreelec neće da butuje sa kartice,ranije normalno butovao,da neće povući ni update sa kartice.Čačkalica metoda ne daje nikakav rezultat,odmah butuje rom.
Можда је и добро што си га бриковао. Крш је то.
Реално, 1/8 није ни за јутјуб више.

A OLED je jeftin :D Čak i Shield ima problema sa određenim "HD audio" kodecima...

Ја не разумем да ли је њему проблем аудио формат или титлови.

Problem su mi titlovi.

TV mi je konektovan na risiver i ne mogu preko HDMI-a da pustim loseless formate na risiver ali to nema veze sa ovim, titlovi mi jednostavno ne rade, tj kad pustim file odmah izađe, neće da pokrene film. Izbacim titl - pusti normalno, mislim na plex.

Мислим да за савет треба да се обратиш у теми за LGBT телевизоре.
Што се андроид уређаја тиче - њихова поента је да се накаче на ТВ и пуштају сав мултимедијални садржај директно из себе, а не да са рачунара стримујеш садржај на бокс, па са њега на ТВ.

Testiraj to na Plex-u za komp. Pa ako i tamo brljavi takođe na kompu testiraj kombinaciju Kodi + Plex addon.

Jer pogotovo su na nekim SmartTV OS Plex klijenti sakati i limitirani kad treba sa prikazuju image based / bitmap formate titlova kao overlay preko videa pa nije retkost da mora da ga zalepi na video da bi Plex app to prikazao što naravno zahteva transcode i na većim bitrate uglavom komp postaje uskoro grlo.

Zbog takvih gluposti ja radije na Android boxu koristim Kodi + addon nego zvaničnu Plex AndroidTV aplikaciju.
Tebi naravno na WebOS nije dostupan Kodi... ali ideja je da proveriš i utvrdiš da li te probleme imaš zbog toga što WebOS Plex app uzrokuje transcode umesto Direct Play / Direct stream l.

Testiraj to na Plex-u za komp. Pa ako i tamo brljavi takođe na kompu testiraj kombinaciju Kodi + Plex addon.

Jer pogotovo su na nekim SmartTV OS Plex klijenti sakati i limitirani kad treba sa prikazuju image based / bitmap formate titlova kao overlay preko videa pa nije retkost da mora da ga zalepi na video da bi Plex app to prikazao što naravno zahteva transcode i na većim bitrate uglavom komp postaje uskoro grlo.

Zbog takvih gluposti ja radije na Android boxu koristim Kodi + addon nego zvaničnu Plex AndroidTV aplikaciju.
Tebi naravno na WebOS nije dostupan Kodi... ali ideja je da proveriš i utvrdiš da li te probleme imaš zbog toga što WebOS Plex app uzrokuje transcode umesto Direct Play / Direct stream l.

Hvala na postu.

Ne mogu da pustim an kompu ništa, kaže mi Server is not powerfull enough to convert video. Mislim da sam svuda pogasio bilo kakva konvertovanja kako bi mi na tv vukao uvek najbolji mogući kvalitet.

Ni mašina nije ne znam šta ali nije ni slaba, R5 3600 i 16GB rama na 3200.

Можда је и добро што си га бриковао. Крш је то.
Реално, 1/8 није ни за јутјуб више.
Nije brikovan,normalno butuje rom i radi box,ali nemam mogućnost da flešujem drugi rom što me užasno nervira :) Jel beše treba da uđe u bootloader mod da bi se flešovao novi rom?Pošto reset i uključivanje napajanja nemaju nikakvu funkciju trenutno?

@MarcusS Probao si Kodi + Plex addon? Naravno sa podešenim kvalitetom na "Original":

Screenshot 2021-08-21 11.37.55.png
Screenshot 2021-08-21 11.39.01.png
Screenshot 2021-08-21 11.39.12.png

I šta ti kaže Dashboard na Plex serveru (otvoriš https://app.plex.tv/desktop/#!/settings/web/general, odeš pod Status > Dashboard ) kad na toj LG Plex app pustiš nešto problematično, a šta na kompu sa Kodi varijantom? Napravi screenshot kad su uključeni titlovi i napravi sa isključenim titlom. I kad pustiš sa titlom i imaš taj problem otvori Task Manager (ako ti je Plex server na Windows kompu :D ) i pogledaj zauzeće CPU i GPU :) Takođe daj da vidimo podešavanja za Quality i za Transcoder. Sva podešavanja sa uključenim "show advanced"...

Npr evo kod mene istu stvar kad puštam u Plex AndroidTV app radi audio transcode jer ne podržava player app FLAC kodek a kad na istom boxu koristim Kodi + Plex addon kombinaciju istu tu epizodu serije pušta kao Direct Stream i ne smeta mu FLAC audio kodek. Nemam sad na serveru ništa sa idx/sub titlovi jer koliko se sećam to je format titlova koje Android app ne može da koristi direktno nego trigger-uje video transcode zbog toga što mora da zalepi titl za "sliku".

Plex_Android.PNG

Plex_Kodi.PNG

Pošto "Server is not powerfull enough to convert video" poruka/greška se javlja ili kad u Plex server podešavanjima si uključio opciju "Disable video stream transcoding" (pod Settings > Transcoder) ili kada server istovremeno pokušava prevelik broj streamova da transcode-uje pa ne postiže sve da završi ili u slučaju kad bi pokušavao da transcode-uješ 4K HEVC što neće da može.

Poslednja izmena:
Kakav bre kodi izbacite to đubre iz android boxova. Za filmove blu rej imate stremio sa preko 25 gb po fajlu online i gledanje u 4k, za strim kupite tivimate apk i imate i tv i vod i serije složeno u kompletu, ne kupujte androide ispod 4 jezgra i 4gb ram, takođe ne kupujte ako nije čipset amlogic. Trenutno gledam na modelu a95x f4 podrška za android 10 i 11 model 2021 4gb ram, radi 8k materijal sa 60fps i hdr sa youtube ni da štucne..

Sve jasno i glasno. I a95x f3 je bio odličan a f4 je vrh za sitnih 50tak evrića

suština je da uštedom 10-20 eura, i kupovinom gluposti of 1-2gb ram samo stvarate glavobolju sebi kasnije.

Neko pita za eon apk, naravno da radi sa njegovom pro apk i u verziji F3 i naravno u F4

Poslednja izmena:
Добили смо и комичаре 🤣

pojavio mi se problem na beelink gt king-u...ne znam da li je do boxa/androida ili do same aplikacije, jer više ne mogu da pustim vanced u 4k...dobijem neku kao skremblovanu sliku i aplikacija krahira...kad pustim 1080p sve radi ok...sve je radilo bez problema, i nisam već dugo baš ništa novo instalirao od aplikacija tako da me baš zbunilo...ponovo sam reinstalirao vanced i opet isto...

Зашто vanced поред Smart Tube?

nekako mi je preglednije i lakše nalazim ono što hoću...ne volim te smart tv verzije aplikacija...

Planira li ko od kolega kupovinu Tivimate aplikacije? Da se nekako dogovorimo, zainteresovan sam i ja al me mrzi samog da dajem preko 20$ za stalnu licencu jer Tivimate ne koristim (pretezno stb) al et nek se ima

Nazad
Vrh Dno