Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahaha, lik navodno ima 10 BTC, a čeka Black Friday da kupi patike... 🤡

Svakakva proser***nja sam pročitao ovde na forumu, ali šta ovaj priča debelo prevazilazi sve. 💩💩💩
Pa bas zato i imam 10 BTCa. Nikad nećete razumeti psihologiju milionera. Nije rec o patikama, već o karakteru, stavu, ne plaćam nešto po sadašnjoj ceni, ako ću uskoro imati popust 30%. Takvo ponašanje me i dovelo do 10 BTCa. A široka narodna masa se tome smeje, a posle su im milioneri krivi za prazne tanjire. Sami ste krivi. Samo se vi smejte. I ja se smejem kad pogledam 10 BTCa i kad znam da Bitcoini ne idu kod onih koji ih ne zaslužuju. Ja idalje čekam popuste, na popustima i slomovima berze kupujem, a kada su svi u euforiji tada prodajem. Ko od malih nogu ne zna da stedi i da obrće novac, taj ne može daleko dogurati. Od patika se počinje. Uštedi 50€ i obrni. Ko to na vreme nauci, on ceo život pametno kupuje i zato ima. A onaj ko to ne zna, njemu i da daš milione, procerdace sve kao i mnogi fudbaleri, jer ce se hvaliti kako ne ceka Black Friday već ima da se rasipa.

@Satoshi Stacker buy orders
... prosli put je postavio oko 30k pre onog PRVOG pada kada su svi prosli(a svi bili skepticni o Wikof paternu) , nadamo se da ce opet pogoditi pa bi kako kaze bila potvrda za nastavak 🖕🖕🖕 msm UP 😂.
Tako da... no woriZ 🙃

Prilozi

• IMG_20210818_151933.jpg
    IMG_20210818_151933.jpg
    109.3 KB · Pregleda: 61
Cuj sad psihologiju milionera, kakvo samopostovanje :D
Vreme za ulaz, etc konkretno, mislim da krece uzlazna putanja?

Aj jos jednom na zamolim da se drzimo teme, da nikog ovde ne zanimaju price koliko ko ima btc-a. POstoji tema o porfoliu pa tamo merit.. ovaj pisite.
Nemojte prozivati druge i nazivati ih imenima bilo kakvim, pokusajte da se ne obracate nekome dok pisete komentar o ceni.
Dovoljno je da napisete i analizirate zasto vi nesto smatrate, nema potrebe da objašnjavate zasto neko ko ima drugacije misljenje nije u pravu.

Uzeo malo profita SOL-a danas na 73$ (trenutno na 80$ lol). Velika greška što sam bio nestrpljiv i požurio da se igram na berzi pre 5 dana. Krenem da računam izgubljeni profit :cry: pa se tešim da sam trenutno x6 od uloženog. :LOL: U 2 trejda (jedan maja meseca i ovaj od pre 5 dana) skoro pa 1:1 odnos profit:gubitak. Greška koja se pravi, iako znam za nju, je što nisam izlazio odmah iz lošeg trejda (kad krene u minus) već čekam oporavak. Za razliku kad je trejd u plusu, gde uvek požurim da osiguram profit (mada sam i tu pravio greške). Eto, početničke greške sa strpljenjem, disciplinom i emocijama.
Neću ni da računam airdropove koje nisam iskeširao na vrhu ili ih prerano iskeširao. Naravno bilo je dobrih trejdova u plusu kao i uzetih para od airdrop-ova.
Portfolio trenutno 56% u stable coin-ima (USDC i USDT).
Gore ili dole? Očekujem mali dip do kraja meseca. Ali kao što vidite iz moje prakse, slabo ja to pogađam. :ROFLMAO:

SOL šampione, hvala ti puno!

Pa bas zato i imam 10 BTCa. Nikad nećete razumeti psihologiju milionera. Nije rec o patikama, već o karakteru, stavu, ne plaćam nešto po sadašnjoj ceni, ako ću uskoro imati popust 30%. Takvo ponašanje me i dovelo do 10 BTCa. A široka narodna masa se tome smeje, a posle su im milioneri krivi za prazne tanjire. Sami ste krivi. Samo se vi smejte. I ja se smejem kad pogledam 10 BTCa i kad znam da Bitcoini ne idu kod onih koji ih ne zaslužuju. Ja idalje čekam popuste, na popustima i slomovima berze kupujem, a kada su svi u euforiji tada prodajem. Ko od malih nogu ne zna da stedi i da obrće novac, taj ne može daleko dogurati. Od patika se počinje. Uštedi 50€ i obrni. Ko to na vreme nauci, on ceo život pametno kupuje i zato ima. A onaj ko to ne zna, njemu i da daš milione, procerdace sve kao i mnogi fudbaleri, jer ce se hvaliti kako ne ceka Black Friday već ima da se rasipa.

Sad tek vidim kolika sam neznalica, nisam imao pojma da si kad imaš 10 BTC milioner!?!

A pošto nemaš ime, predlažem neko iz Alan Ford-a, jer je "Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi".
Grunf bi bilo najadekvatnije, saveti su ti poput njegovih.

Posto će se cene u narednim godinama dosta menjati, da se ne bi razmišljalo na kojoj ceni kupiti, na kojoj prodati, da li kupiti, da li prodati, ovo manje iskusnima može biti velika pomoć. Pratite skalu straha i pohlepe. Kada je broj 80+, prodaješ. Kada je broj 20-, kupuješ. Napravite nešto stepenasto, na 20 puno kupuješ, na 10 još vise kupuješ. Na 80 puno prodaješ, na 90 još vise prodaješ. I niko ne može da porekne cinjenicu da su u pohlepi cene najveće, a u strahu najniže, kao i da se strah i panika ciklično smenjuju. Sada smo trenutno na 70+, a to nikako nije dobro za kupovinu, koja god cena da je u pitanju. 7725F4FA-2A8F-4C02-A4BC-3DD87B1D2401.jpeg

Sad tek vidim kolika sam neznalica, nisam imao pojma da si kad imaš 10 BTC milioner!?!

A pošto nemaš ime, predlažem neko iz Alan Ford-a, jer je "Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi".
Grunf bi bilo najadekvatnije, saveti su ti poput njegovih.

Istina, ionako su neke od Grunfovih misli kao izmišljene za predber period - "Bolji je taktički uzmak nego strateški poraz", "Ko izgubi dobitak, dobiće gubitak"...

Poslednja izmena:
Za kupovinu, gledanje fear and greed indexa je odlična ideja, mada sam video i da pojedini jutjuberi rade to (npr pizzino).
Za prodaju se baš i ne slažem. Gledajući chart za fear and greed, recimo da sam kupio btc septembra 2020 (ili ranije, nebitno) i čekam bull. Dođe novembar i vidim fear and greed index baca oko 90, prodajem lagano. Prođe novembar, decembar prodajem, krene januar, i dalje prodajem (ako sam valjano podelio pa ostane nešto da se proda u januaru).
Ako prodajem kad je index na 90+ onda bih btc kupio za cca 12k u septembru a prodavao za 17k u novembru, 22k u decembru i 39k u januaru (cene sredinom meseca). U proseku 26k za prodaju.
Za x2 radije bih uložio u ADA-u. Pride dobijes na stejking ;)

1629301273125.png

Nema sta da gledam greed and fear, samo bacim pogled na ordere i sve mi je jasno.
Jel sam ja sad dobar trejder posto sađ pogodio za etc? Sigurno da jesam ko sto je i ovaj milioner ahahahhaha :)
Jesam jesam :)

A za potrebe eventualnog hard restarta mozes da koristis wifi uticnicu i niko ti nizasta vise ne treba kada je rig u pitanju 🙂

Za kupovinu, gledanje fear and greed indexa je odlična ideja, mada sam video i da pojedini jutjuberi rade to (npr pizzino).
Za prodaju se baš i ne slažem. Gledajući chart za fear and greed, recimo da sam kupio btc septembra 2020 (ili ranije, nebitno) i čekam bull. Dođe novembar i vidim fear and greed index baca oko 90, prodajem lagano. Prođe novembar, decembar prodajem, krene januar, i dalje prodajem (ako sam valjano podelio pa ostane nešto da se proda u januaru).
Ako prodajem kad je index na 90+ onda bih btc kupio za cca 12k u septembru a prodavao za 17k u novembru, 22k u decembru i 39k u januaru (cene sredinom meseca). U proseku 26k za prodaju.
Za x2 radije bih uložio u ADA-u. Pride dobijes na stejking ;)

Pogledajte prilog 315117
Ne bi nikako kupio BTC na 12.000$ jer u septembru je index bio oko 40, a to nije za kupovinu. Po ovom indexu, kupovao bi ga u martu, aprilu, po ceni od 4-5 hiljada. I da ga sve prodaš za 17.000$, to je opet 4x, za manje od godinu dana. Malo li je. Ali svakako se slazem sa tobom da nije bas precizan index za prodaju. Zato sam napisao da može poslužiti manje iskusnima. Ipak im daje neki orijentir. Gledaj i sa druge strane, da nije tog orijentira, mnogi neiskusni bi Bitcoin prodali na 10-12 hiljada, ako su ga kupili na 4-5 hiljada. A ovako ovaj index bi ih odvratio od prodaje bar do 17.000$. Ali slazem se sa tobom, za prodaju nije bas precizan, ali za kupivinu je prva liga. A kao da su ostali u novembru znali da BTC na prolece ide na 64+ hiljada. Kao da su oni znali da će Ilon da twittne da Tesla prima BTC. U većem su plusu jedino oni koji su kupili za bas duge staze da čuvaju, a onaj ko je kupio na 4-5 hiljada, većina ih je prodala i pre 17.000$. Tako da za početnike, neće ih ovaj sistem upropastiti, to je najbitnije. Posle sa iskustvom će dalje usavršavati vreme prodaje. E sad ko kupuje BTC za neke duge staze, to je posebna priča.

BTC se opet ostri da krene gore. Verujem da ce ipak nastaviti trend na gore pa makar jos jedan treci i poslednji bull run da istera. Posle toga bi mogao tako zestoko da padne za 10k iz cuga i nastavi u bear. Da li gresim i koliki je index greske? :)

BTC se opet ostri da krene gore. Verujem da ce ipak nastaviti trend na gore pa makar jos jedan treci i poslednji bull run da istera. Posle toga bi mogao tako zestoko da padne za 10k iz cuga i nastavi u bear. Da li gresim i koliki je index greske? :)

Mene zivo interesuje da li ce "Crypto Savy" da bude u pravu na kraju .. Tip je bukvalno u Martu 2021 predvideo skok na 63K, a zatim i pad na 28K i sada tvrdi da maksimalno idemo do 51/53K pre nego sto se skrlja na 18-24K do Januara/Februara 2022, a ako ne probijemo valjda 46.500 uskoro pad je vec krenuo ..

Slazem se sa tom prognozom. Tesko da ce vise od 53k ovaj put, ali i to je ipak jos jedan bull run. Do juce se pricalo kako nema love i kako ce trebati dosta vremena da se oporavi trziste od poslednjeg pada. Sada je to sve nekako zaboravljeno a cena ide gore 😮

Video sam sličan grafik na netu pa sam mislio da je fotošop i uradio isto: broj slučajeva korone u svetu i cena btc:

Prilozi

• IMG-20210818-WA0005.jpeg
    IMG-20210818-WA0005.jpeg
    536.9 KB · Pregleda: 131
Ima smisla koliko i svaka druga prognoza u kripto svetu. Može biti da je do straha ljudi, lokdauna... al to mi sve tanko zvuči, rekao bih da je slučajnost da nije ovako preslikano.

Ja se s time apsolutno ne slazem i mislim da je to klasicno lozenje ljudi da prodaju pre skoka ali Boze moj, to je samo moje misljenje jednako (ne)vazno kao i sva druga.

Ove price za koronu i BTC... Malo mi ke to smesno ali hajde da kazem, krece cetvrti talas ;)

Ima smisla da ce da potraje ovo. Malo bi bilo samo 1 mesec, a bear je bio zadnja dva.
Setimo se kako je u bearu. Zimski san. Sve pada nista ne raste. Price kako cemo jos nize i tesko ce da se oporavimo posle... tralala.
Meni je bilo svejedno, jer sam stalno radio dejli trade. Ulazio i izlazio isti dan pa mi zato nije islo. Ostajao zarobljen u asetima kada cena dropne.. Sada bi i tata sine ipak da uzme nesto jeftinije :) Moguce da smo vodjeni svojim zeljama, a realno ne znamo bas sta ce stvarno da bude ;)
Inace radim ja 8 sati u firmi. Kada je dosadno i nema posla radim ovo...Nije mi ovo posao ali bih voleo da bude i ne odustajem tako lako...Toliko o meni 😜

Poslednja izmena:
Povećan broj slučajeva povećava šansu od lockdown-a što pozitivno utiče na cenu BTC-a jer povećava šansu za intervenciju centralnih banaka što povećava količinu novca u opticaju i inflaciju a i veći broj ljudi koji sede kući se okreće digitalnim servisima, trejdingu, investiranju jer je manja potrošnja i višak vremena.

Mislim da su sanse za lockdown minimalne, tesko ce to da pije vodu bilo gde, ljudi jako glasno negoduju. Stampanje love i inflacija itekako uticu.
Ove godine je roliko velikih imena uslo u kripto i sad kao pricamo kako ce cena da se sroka... Kako da ne. Nije nemoguce ali ja tu pricu ne mogu da popasem.

Ima smisla da ce da potraje ovo. Malo bi bilo samo 1 mesec, a bear je bio zadnja dva.
Setimo se kako je u bearu. Zimski san. Sve pada nista ne raste. Price kako cemo jos nize i tesko ce da se oporavimo posle... tralala.
Meni je bilo svejedno, jer sam stalno radio dejli trade. Ulazio i izlazio isti dan pa mi zato nije islo. Ostajao zarobljen u asetima kada cena dropne.. Sada bi i tata sine ipak da uzme nesto jeftinije :) Moguce da smo vodjeni svojim zeljama, a realno ne znamo bas sta ce stvarno da bude ;)
Inace radim ja 8 sati u firmi. Kada je dosadno i nema posla radim ovo...Nije mi ovo posao ali bih voleo da bude i ne odustajem tako lako...Toliko o meni 😜
Kako sad odjednom bear je trajao 2 meseca? Pa po ovima koji (i) sada zagovaraju novi ATH, mi nismo ni bili u bearu. Iako se BTC prepolovio, njima je to bila korekcija. Znaci bull traje već vise od godinu dana. Tako da ovo neće još puno trajati. A ako uzmemo nasu teoriju da je 2 meseca bio bear, onda je i sada bear, a ovo nije bull već mrtva mačka, a mrtva mačka ne traje puno. Ako kažemo da je 2 meseca bio bear, itekako ima smisla da ovo traje samo mesec dana, jer bear duze traje od “bulla”. Ako je 2 meseca bio bear, ovo i nije bull sve dok ne postavi novi ATH, već je skok mrtve macke. Vreme niskih cena dolazi, samo treba pametno odigrati jer ovaj bear će se razlikovati od drugih. Ranije su u cryptu bili entuzijasti, pa je zimski san mogao puno da traje. Entuzijasti nisu mogli puno i u kratkom roku da utiču na cenu. Sad je dovoljno da npr Amazon objavi da prihvata BTC, i da cena bukvalno u trenu odleti ko zna koliko. Tako da ne smemo puno rizikovati i čekati neke nerealno niske cene. Realne cene su mi 22-30 hiljada. Na 22.000 je bas bas jak support. Tako da odlicna zona za kupovinu je 25-30 hiljada. Ispod toga je takodje moguce, ali su za sada šanse male. Ali nikad se ne zna. Imamo 2 potencijalne bombe koje mogu da bas obore cene, a to su Binance i Tether. Videli ste i sami da je Binance kolabirao kada se prvi put strovalila cena na 30.000$. Binance ako se pokaze kao nelikvidan, ako se stvori neka panika i puno ljudi krene da uzima kes a Binance ne može da ih isplati, to može puno da obori cene. Tether u sukobu sa regulatorima u USA, ako se to otkrije da je napuvan balon, i ako navali masa ljudi da u isto vreme uzima dollare, i ako ne mogu da se naplate jer nema pokrica iako govore da ima, tu će nastati još veća panika i slom cena. Treba sve imati u vidu, a ne samo piti vino i gledati u mesec. Pa Ilon je objavio samo da Tesla neće prihvatati BTC, i bukvalno uništio cenu. A zamislite da twittne npr “Bitcoin je prevara”, cena bi bukvalno potonula. To govori koliko je cena nerealna. Ako vama jedan covek twittovima nabije cenu na 60+ hiljada, a onda ju prepolovi, to govori da je cena nerealna, balon koji je mnogo i lako promenljiv. Ne može da ima stabilne temelje nešto sto je za samo godinu dana otišlo sa 3.800 (mart ‘20) na 64.000. Pre će pasti nego još vise uzleteti. Uvek ste bliži padu nego letu. Pre nego što krene pad, zacrtajte sebi ordere, jer kad krene pad bicete alaviji i propusticete kupovinu.🙂

Hm pad Binance...ovo me sada vodi na zakljucak da bi oni brzo propali kada bi mi, 15M korisnika lako pogodili sta ce da bude i uzeli im sve pare :) Cenim da ce ovo da se oteze do granice neizdrza i onda ce da krene na neku stranu. Kako je zeznuto :)

Binance radi na fee, kao i kladionice. Ako krene neka nenormalna oscilacija, oni blokiraju trgovinu dok se situacija ne smiri i teraju dalje. Njih samo neka regulacija može da uništi, ako ne mogu da je reše parama.

Binance izbacio iz ponude neke down parove...
Darko jeste..najavili su neke izmene na odredjenim parovima pa ce da ih vrate nazad u igru. Zasto su to bas sada uradili kada imamo pad ;) Datumi u prilogu mogu biti neki nagovestaj pomeranja cene mozda ;)

Edit...mada proslo vec al ok

Prilozi

• Screenshot_20210819-100201_Binance.jpg
    Screenshot_20210819-100201_Binance.jpg
    106.8 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno