Šta je novo?

Diablo II Resurrected

Jako dobro odrađeno, oseća se onaj stari šmek, igraće se ovo lepo.

Smeta mi promenjena faca/ekspresija u najčuvenijem cinematic-u, tehnicki izgleda bolje, ali sadrzajno se po meni tako ne radi remaster. U tom smislu je vise remake.

Moze da prodje, nije deal breaker, ali neki vrlo bitni momenti prosto vise nisu isti.

Inace mi se svidja kako je sve ostalo uradjeno, podrska za joypad je vrhunska koliko je to moguce ovde - ne bas kao D3, ali sasvim ok. Nekako mi neverovatno deluje da Diablo II vidim na velikom TV-u i igram na joypadu...

Gledaj pa proceni sam koliko se slazes...

Kompletan utisak koji likovi izazivaju, nema jedan konkretan primer. Ali evo: dizajn svih likova u Act 1 cinematic-u koji je promenjen (pogledaj ih sve), nije unapredjen ili samo vise detaljan. Da je ovo nesto novo, ne bih imao zamerke, ali posto znam za staro i koliko kultni status ima, lose mi je da vidim da se to menja inferiornim verzijama, losije odglumljenim ili docaranim ako hoces. Naravno da stara verzija deluje "smesno" tehnicki (iako je meni i dalje vrh), ali radi ono sto treba da radi savrseno. I gledaj iz ugla vremena u kom je izaslo, naravno.

Stara verzija je vise stilizovana/apstraktna, pa je mozda lakse, a kad su ovde vec isli na realisticniju varijantu, morali su da probaju da pogode bas onako kako je bilo, samo tehnicki naprednije.

Ekspresija i ponasanje lika bar meni ne izaziva ono sto originalna verzija izaziva. Fali mu ludila, straha itd.

Patuljak dobio na visini :D. Neke efektne fore sa facama prosto promenjene. Fali poneki bitan detalj bez razloga.

Ja sam inace alergican na remastere i neoriginalne verzije bilo cega, osim kad se stvari samo tehnicki doteraju. Ne treba mi "nova i bolja" verzija terminatora 2 kao vizija nekog novog klinca npr. Cak i samo doterivanje slike zna prilicno da zezne stvar.

Da ne bude pljuvanje, prilicno sam zadovoljan igrom i moglo je to i mnogo gore da ispadne, samo u cinematicima imam problem.

Poslednja izmena:
Zanimljivo da na d2jsp postoji sekcija Beta Trading i da ima 77 strana. :)

A kako radi uopste sa starijim hardware-om? mene multi nesto i ne zanima, igracu samo single...imam i5 6600k/GTX1060 nadam se da nije problem sa "samo 4 jezgra" ?
Moja situacija:

i5 2500k na 4.5 sa R9 290 grafikom. Na medium drži konstantnih 60fps. Uključen vsync. Procesor je slabo zauzet, zato gpu umire.

Prešao prva dva akta (koliko je i moguće) utisci nerešeni. Fino vraćanje u prošlost i mislim da je ovo najbolje naći se sa ekipom kod nekoga na stanu (sa kim ste ranije igrali), i 7 dana i noći igrati, družiti se, provesti i to je to.

Ima bagova, lag konstantan, u tunelima i uskim prolazima ne može da se mimoiđe, sve ovo ubija igrivost.

Čeka se full.

Hoće li moći da se mešaju ps i pc igraci, ili svaka platforma ima svoju igru?
Jel probao neko na ps, može li da se igra?

Gledaj pa proceni sam koliko se slazes...

Kompletan utisak koji likovi izazivaju, nema jedan konkretan primer. Ali evo: dizajn svih likova u Act 1 cinematic-u koji je promenjen (pogledaj ih sve), nije unapredjen ili samo vise detaljan. Da je ovo nesto novo, ne bih imao zamerke, ali posto znam za staro i koliko kultni status ima, lose mi je da vidim da se to menja inferiornim verzijama, losije odglumljenim ili docaranim ako hoces. Naravno da stara verzija deluje "smesno" tehnicki (iako je meni i dalje vrh), ali radi ono sto treba da radi savrseno. I gledaj iz ugla vremena u kom je izaslo, naravno.

Stara verzija je vise stilizovana/apstraktna, pa je mozda lakse, a kad su ovde vec isli na realisticniju varijantu, morali su da probaju da pogode bas onako kako je bilo, samo tehnicki naprednije.

Ekspresija i ponasanje lika bar meni ne izaziva ono sto originalna verzija izaziva. Fali mu ludila, straha itd.

Patuljak dobio na visini :D. Neke efektne fore sa facama prosto promenjene. Fali poneki bitan detalj bez razloga.

Ja sam inace alergican na remastere i neoriginalne verzije bilo cega, osim kad se stvari samo tehnicki doteraju. Ne treba mi "nova i bolja" verzija terminatora 2 kao vizija nekog novog klinca npr. Cak i samo doterivanje slike zna prilicno da zezne stvar.

Da ne bude pljuvanje, prilicno sam zadovoljan igrom i moglo je to i mnogo gore da ispadne, samo u cinematicima imam problem.

Da, razumijem sta hoces da kazes. Mislim da je to najveca mana ovog rimastera. Iskreno nisam ni ja nesto odusevljen tim cinematikom, OK je ali ipak je taj original imao kultni status i sve sto si naveo si prilicno pogodio. Cak mislim da je njih radio neki drugi studio da to nije Vicarious Visions.

Narocito se slazem za Mariusa, lika koji prati Diabla, ne svidja mi se redizajn generalno. Nije kao dedica neki, vec je dosta vitalan i ugojen i nedostaje mu adekvatnija ekspresija paranoje i straha koji je imao onaj stari model. To su propustili da bolje docaraju, kao i neke kadrove i portrete iz krcme. Po meni najupecatljiviji tada lik je bio onaj sto se smije za stolom, kada je njegov portret u punom kadru, to je bilo bas nevjerovatno u to doba a i danas izgleda jako dobro. Cekao sam samo taj kadar da vidim kako su ga rijesili i onako blago se razocarao, jer su promenili ugao kamere, odzumiralisu i slicno, naravno i skroz su ga redizajnirali. :/

Ima tu jos nekih sitnica koje kvare cjelokupan utisak, evo na primer detalj jedan - ne znam zasto su toliko smanjili kolicinu snijega koji pada u sceni kada se Dark Wanderer pojavljuje na vratima krcme. Upravo je ta mecava bila toliko znacajna za tu atmosferu u toj cijeloj sceni, narocito na samom kraju kada Marius izlazi iz nje a napolju je faking Blizzard!!! E to je po meni kultni momenat, kada se vidi mecava napolju i taj zoomout gde vidimo zapaljenu krcmu i slova koja se pojavljuju. Tu sam se prilicno razocarao, nije mi jasno kako su i zasto to tako uradili?!
Pa evo procijenite sami, sta je bolje kadar od prije 21. godine ili ovaj novi.
1629023498507.png

edit: Sad sam krenuo da uporedjuem, necu previse jos samo ovaj kadar i taj momenat kada Dark Wanderer kleci na zemlju, gledam sada i jednostavno u novoj verziji on izgleda kao da priziva taj haos svojom voljom, dok je u originalnoj verziji to docarano tako da on djeluje kao da je to tijelo neka veca sila obuzela i da nema kontrolu nad sobom, neartikulisani pokreti tijela i slicno. To su ti detalji na kojima se vidi da nisu bas dobro uradili doamci zadatak i prodrli u sustinu tih karaktera i njihovih emocija.
1629025160971.png
Covece, kolika se samo rasprava vodi oko jednog sinematika, sta ce tek biti kada izadju svi. :) Salu na stranu, mislim da ovo upravo govori koliko su oni sa tim animacijama bili ispred svog vremena, nije mogao niko da im parira po tom pitanju kao i po mnogim drugim.

Poslednja izmena:
meni je cinematic ok, to jest ne zanima me previse. vise sam razocaran sto je igra ista kao sto je bila, sve gluposti koje nisu valjale - ostale su da ne valjaju.... igracu ja i ovo, red je da se opet predje dvojka, ali.... mogao sam da igram i originalnu verziju kad vec nista nisu promenili. pogotovu nemam nameru da igram ovu sad betu jer mi nisu dali singleplayer, da mogu da snimim heroja i nastavim kad izadje final. nego igram nesto na njihovom serveru sto ce posle da mi obrisu. a igra krece tek od 90. nivoa kad ti proradi build. bezveze, sta da igram ovo low lvl dva akta?

Pa beta je tu radi testa i to je sve. Ujedno, može da posluži i kao demo onima koji se premišljaju da li da kupe igru.

A što se tiče menjanja igre, pa ko bi narodu ugodio što bi rekli. Ova igra se smatra legendarnim ostvarenjem, bilo šta da uzmu da menjaju je veoma riskantno, pogotovo sa ne tako srećnom reputacijom kakvu je blizzard stekao u poslednjih 10 godina. Mislim da je fokus od samog starta bio da ostane što je moguće bliža originalu, a da se može igrati na modernim računarima i da izgleda koliko toliko pristojno. Ja iskreno nisam mogao da igram original, mnogo je loše izgledalo. Zapravo, kretao sam nekoliko puta i uvek se svodilo na bataljivanje pre ili kasnije.

Poslednja izmena:
Ko je makar nešto pročitao oko Resurrected-a zna da je bukvalno glavna stvar bila da ništa ne menjaju, tako da me ova silna čuđenja pa tom pitanju...čude. 😅

I ja se slažem da bi bilo lepo da bude QOL promena, rebalansa, čak i novih sistema...nadajmo se da će možda vremenom dodati neki "new game+" mod, sa takvim stvarima.

@Risko sve ok, razumem šta pišeš, ali kako to da su uradili napola, promenili ono što nisu trebali (elaborati kolega oko sinematika), a ono što su trebali promeniti, nisu?
Ja lično mislim da se staroj ljubavi ne treba vraćati, osim ako ne želiš da se razočaraš.
D2:R ili neću igrati nikad ili ću odigrati jedan prelazak kad ga komplet srede i izbace full verziju.

Međutim iz dosadašnjeg uradka cenim da im ciljna grupa ni nisu stari igrači (jer je njima i stari D2 i danas ok sa par modova za rezoluciju i veličinu slova), već novi, pa me i čudi što se nisu malo potrudili da igru "ubrzaju i pojednostave"...

Resurrected sinematici su odlično prihvaćeni (pogledaj komentare po yt i redditu, velika većina komentara je maksimalno pozitivna).

Što se tiče dela da je ovo primarno za mlađu publiku, tu se takođe ne slažem...pa D2 nema gotovo nikakav endgame, misliš da će današnji klinci beskonačno da trče Baal runove?
Nema šanse, endgame content u savremenim arpg naslovima i ono što D2 nudi ne može da se poredi, a to će se i pokazati, jer će broj igrača relativno brzo posle izlaska da se drastično smanji i ostaće samo hardcore fanovi.

Secam se da sam imao bowzon lvl 82 i da sam šinjao Mefisto i Ball ranove po 6-7 sati na dan..jezivo ali to je tad bilo ispravno :)

Neki se žale na public loot, šta vi mislite? Kolika je šansa da dobar boss drop ugrabite u grupi sa još 7 igrača? :) Mada je meni prilično cool za razliku od d3 gde je individual loot smorio.

public loot je najgore nesto sto je moglo da snadje neku igru.

igras solo i ne brines

zato mi nedostaje direkt link sa drugim igracima gde mozemo da igramo nase solo heroje... ovako ako mozes da igras samo preko battle neta, osecam se ko da igram path of exile.

ne razumem zasto bi online igrao sa solo herojem kojem sa cheats mozes sve da napucas max?

da igram sa nekim kad mi se igra sa nekim :) nisam u fazonu da ga napucam na max, samo toliko da igram ja igru, a ne ona mene.

Ja samo ne znam kom mozgu je pala ideja da sa 98 lvl da treba da igras 200+ sati jedan te isti run da bi presao na 99 lvl.

da igram sa nekim kad mi se igra sa nekim :) nisam u fazonu da ga napucam na max, samo toliko da igram ja igru, a ne ona mene.
zasto onda mora da bude offline char? bitno je druzenje koliko sam razumeo :) to moze sa bilo kakvim char :)

istina. ali posle sa njime ne mozes da igras offline, a bude situacija kad hocu da igram offline. nvm... poenta je da ne treba da oduzimaju featurese, nego da dodaju

aha, kontam.
a ***a, ne znam u kojoj igri mozes koristiti offline loot za online

Ja samo ne znam kom mozgu je pala ideja da sa 98 lvl da treba da igras 200+ sati jedan te isti run da bi presao na 99 lvl.
To je sve za mazohiste, nikada nisam igrao D2 u tom smislu da grajnujem i imam najoblju optemu, max lvl i slicno. Uvijek sam ga igrao zbog same atmosfere, osecaja koji mi igra pruza, te neke satisfakcije kada ubijam neprijatelje i slicno, da vidim sledeci sinematik...
Meni je jako strano to kada vidim kako neki dozivaljavaju igranje singleplayer igara na kompetetivan nacin, kao da je neki sport u pitanju. OK. mozda nisam imao adekvatan internet u to doba, 56k modem i trosenje tel racuna je bilo samo za bogatune, ja tu privilegiju nisam imao zato i D2 prvenstveno dozivljavam kao singleplayer igru a ne sportsko nadmetanje.

Ja sam obično igrao do 90. nivoa (kada su u pitanju SP karakteri), dok je u MP-u drugačije, tj. dokle god je volja za igranjem tu. :)

aha, kontam.
a ***a, ne znam u kojoj igri mozes koristiti offline loot za online
ma slazem se. naravno da ne mozes da koristis offline save koji si ti cackao za online igranje, ali zato je sluzio lan, tcp/ip. nemam ja nista protiv da ostane kako je bilo, ali oni forsiraju drugaciji sistem sad. selektivno menjaju sta im odgovara. ili je igra ista, ili nije.

Izgleda da je ugašen pristup, dobijam poruku od 19h da nisam konektovan na BattleNet.

E sada treba dočekati 23.9. :)

Vrh Dno