Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da provereno klonirana Eon Tv apk iz boxa sa izmenjenim android id u privacy option sa Clone app stavljeno na random izmeni serijski broj i uspesno se aktivira ott kode i radi sve samo kad se box iskljuci iz struje pri ponovnom ukljucenju nece da se uloguje nego non stop vrti onaj krugic a klonirana aplikacija sve vreme radi

U prošlim komentarima si izostavio taj deo o izmenjenom serijskom broju :p Ili sam ja samo preskočio da ga pročitam?

Na pocetku sam kad sam se ukljucio na forum to pisao a danas sam se bazirao sa apk skinute sa neta jer tu sve sljaka i nije potrebno sakrivati id sve se zavrsi sa par klikova , cak sam i snimio kako uraditi al se ubih sa velicinom fajla dosao do 10.5mb i dalje nece kao preveliki video

Nisam pažljivo čitao :p Oduvukli mi pažnju tvoji totalno pogrešni zaključci :D
Znam teoriju i kapiram šta je suština cele priče tj ključni momenti :p Zato i pitah ono što mi sumnjivo (da bi prošla registracija Play Store app ako serijski & MAC nisu promenjeni),
Nisam se igrao sa clone aplikacijama pa nisam bio u toku šta nude od "advanced spoofing" fazon opcija.

Ajde ako imas vremena probaj moze sve da se promeni bio sam i mac adresu namestio custom istu kao na boxu

Nemam potrebu za tim. Moj interes u celoj priči je čisto akademski :D :D Znatiželja.
Ja koristim Eon box primerak koji sam dobio na korišćenje od SBB-a uz Eon uslugu koju legalno plaćam :D Ističe UO u novembru pa ako rešim da raskinem i da se šlepam "pozajmiljivanjem" onda ću moooožda i ja da se uputim na oglase pa da treba sav ovaj cirkus i muvanje :D :D

A i svakako zauzet/potrošen mi je i SmartTV slot i nisam raspoložen da se igram deregistruj > registruj > deregistruj ponovo na kraju experimenta. Nek se malo neko drugi za promenu žrtvuje za nauku :D :D

I ja imam sve al sto kazes malo se zrtvujem za druge pa sam uzeo jedan da se igram i istrazujem , ovo mi dodje kao igrice cak sam se i ukljucio u forum 😁😀😁😀

A jel postoje još boxova koji imaju isti chipset (broadcom)?

Nije šteta nego tragedija. :cry:
tragedija je sto te operateri teraju da koristis njihove settopbox-eve i pored raznih standarda, zakona, propisa.
a ti sa buvljaka su verovatno ukradeni ili slicno, pretpostavljam da ga je platio manje nego sto ga SBB ceni, neko mora da plati razliku.

@MightyOutlaw:
Postoje ali uglavom su to boxevi koje se proizvode za potrebe raznih provajdera a ne za slobodnu prodaju krajnjim korisnicima.

Ne verujem da je ukradeno, ne mogu da povezem u glavi da neko krade eon boxove po kucama i stanovima :ROFLMAO:

Prestanu ljudi da placaju racune pa prodaju za sitne novce boxiće.

Cudno mi je kako gospodin shaman ne provali ove nove rom-ove itd.

Šta da "provaljujem"?
Pa ovo da moze da se instalira drugi rom na eon box. Guslamo ovde godinama da ne moze. Cudno mi je kako ti ne provalis prvi da je moglo, u materiji si samo tako.
To se smatra ukradenim STB-om. Ukraden je od operatora, kako nije korisnikovo vlasništvo.
Dobro postoji opcija i da se kupi box pa jeste korisnikovo vlasnisto. Nije ni bitno u ovoj prici, ovde je samo bitno da je covek provalio rom za eon box. Sve ostale price kao i ova za koju se ja uhvatih su nebitne.

Nije mi trebalo. Moj nije zaključan / blokiran. Nemam potrebu da budžim bilo šta... za takve igrarije sam kupio Raspberry Pi a Eon box koriste matorci za ono za šta je namenjen.

Ti si eto postao stručnjak za budženje Android boxeva domaćih provajdera.

Nek ovi sto "provaljuju" SDMC provale tako i Mi Box i KAON, ja ne umem.
U materiji flešovanja sam toliko da sam poslednji box tj stick flešovao 2015. :D

A na SDMC nisam uspeo da bootujem Armbian Linux.

Poslednja izmena:
A Chromecast i Widevine L1? ;)
WV L1 se gubi flešovanjem, Chromecast nisam probao. Al' u svakom slučaju od zaključanog, beskorisnog elektronskog otpada dobivaš nešto sasvim drugo i nadasve upotrebljivo.
a ti sa buvljaka su verovatno ukradeni ili slicno, pretpostavljam da ga je platio manje nego sto ga SBB ceni, neko mora da plati razliku.
"Platio manje" je blago rečeno, obično budu oko 3-5€ bez daljinskog odn. oko 10€ sa daljinskim.
Nek ovi sto "provaljuju" SDMC provale tako i Mi Box i KAON, ja ne umem.
Na KAON se može zaboraviti zbog chipseta (u teoriji se i to može flešovati, ali praktično niko ne pravi custom ROM-ove za Broadcom/VideoCore koliko sam upratio), dok se Mi Box-ovi flešuju na isti način kao i SDMC-ovi.

Nešto nisam nailazio na info da je iko flešovao 3rd party / custom firmware na Mi Box global modele niti da je sa SDcard / USB bootovao alternativne OS.

(osim jedne nedokumentovane tvrdnje da je lik kao bootovao neki build Armbian-a)

Poslednja izmena:
Moguće je boot-ati i Armbian i EmuElec (i varijante istog) na oba modela SDMC box-a kao i Mi Box-ove.

LibreElec i EmuElec sam lično direktno boot-ovao sa SD kartica, dok sa Armbian-om nisam imao doticaja ali koliko vidim proces nije problematičan. Isprobaću i to svakako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno