Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Kod mene je ovako. Nedostaje taj deo gde proveri i napiše da su sve aplikacije ažurirane. Do juče sam imao to pre nego što sam nešto disable preko adb
skini ovaj jar program, povezi fon i vidi sta je disejblovano

Kod mene je ovako. Nedostaje taj deo gde proveri i napiše da su sve aplikacije ažurirane. Do juče sam imao to pre nego što sam nešto disable preko adb

Prikljuci nazad na ADB i ovo vrati nazad, Sistem Apps Updater - com.xiaomi.discover.

Odes pored na opciju Reinstal i nadjes ovo sto sam ti napisao samo oznaci tu stavku ides dole na Reinstal i to je to. Resetuj telefon i sve ce biti ok.

Stavio EU rom daily build,. Probao stable preko fastboot rom-a (nema još stable za twrp) i nije hteo dalje od boot loadera. Vratio originalni rom, instalirao twrp i daily eu rom. Opet je pukao pri boot-u pa sam morao da uradim format data iz twrp-a (iako sam radio wipe dalvik/cache i data) nakon toga je proradio.
Ovo je sad vec poznati miui, tu je dailer (za mene najvažnije), može da se setuje always on display za period dana (meni je isključen preko noći).
Generalno 30min posla, ali slažem se da je nepotrebno da Xiaomi veštački siluje korisnike sa lošim romovima.
5G verzija.

Takođe koristim najnoviji weekly rom već par dana, jedina zamerka sporije otvaranje aplikacija ali to je izgleda tako na svakom telefonu sa xeu rom-om. Potrošnja baterija je isto visoka kao i na Global stable-prema accubattery nekih 400 miliampera/h dok Mi 9T troši oko 250.

Takođe koristim najnoviji weekly rom već par dana, jedina zamerka sporije otvaranje aplikacija ali to je izgleda tako na svakom telefonu sa xeu rom-om. Potrošnja baterija je isto visoka kao i na Global stable-prema accubattery nekih 400 miliampera/h dok Mi 9T troši oko 250.
Da, weekly no daily. :)

Jel ima na tom eu romu mogucnost da se aod (ili glow) podesi da radi samo kada ima neprocitanih notifikacija.
Nakon 5 dana koriscenja telefona samo mi jos to nedostaje. Na sve ostalo uspeo sam da se priviknem.

Prikljuci nazad na ADB i ovo vrati nazad, Sistem Apps Updater - com.xiaomi.discover.

Odes pored na opciju Reinstal i nadjes ovo sto sam ti napisao samo oznaci tu stavku ides dole na Reinstal i to je to. Resetuj telefon i sve ce biti ok.
Nema mi taj package na listi obrisanih/disabled aplikacija. Čak ga nema na listi uopšte, pa sam ga dodao i pojavio se u listi aktivnih paketa, ali i dalje nema promene tamo u settings. Hvala u svakom slučaju, ne verujem da će mi trebati update sistemskih app

Jel ima na tom eu romu mogucnost da se aod (ili glow) podesi da radi samo kada ima neprocitanih notifikacija.
Nakon 5 dana koriscenja telefona samo mi jos to nedostaje. Na sve ostalo uspeo sam da se priviknem.
Koliko vidim nema.
Glow se pojavi kada stigne poruka pa se gasi i ostaje icona kao notifikacija na ekranu.

@Preacher
Hvala, i to je bolje nego nista.

Pitanje za one koji koriste gcam. Da li su vam slike malo tamnije nego sa mi kamerom. To je narocito izrazeno u mracnim uslovima kada su slike gotovo neupotrbljive jer su gotovo popuno crne.

Pitanje za one koji koriste gcam. Da li su vam slike malo tamnije nego sa mi kamerom. To je narocito izrazeno u mracnim uslovima kada su slike gotovo neupotrbljive jer su gotovo popuno crne.
Da dosta su tamnije sa GCam u odnosu na Mi kameru, moram reći da bolje ispadnu slike i danju i noću sa Mi kamerom. Moramo da čekamo bolji GCam port i config, za sad GCam 8.1 je jedino dobar za 4k60fps video stvarno odlično snima.

Rekao bih da GCam PX pravi bolje fotke, ne znam tačno koja verzija.

Zna li se nesto za Android 12, kad ce izaci makar beta verzija za ovaj telefon?

Još jedan "feature" na EU romu za AOD je da kada je telefon u mraku (torbica ili mračna soba...) ekran se gasi, čim se pojavi svetlo u zavisnosti od inteziteta istog se menja i intezitet aod ekrana.
Na samom ekranu mi je isključen auto mod.

Je li ovo neki bug sa AOD da se gasi posle 5 sekundi, vidim da ne može da se podesi da je uvjek upaljen? Na XEU rom je to ispravljeno ali nadam se i da će na stock globalu to srediti...

Na global romu, aod traje 10s. mislim da je i bolje tako jer bi aod posrkao bateriju jako brzo.
Primetio sam da kada mi radi aod (samo sat) gotovo pola ekrana je aktivno. To se vidi samo u potpunom mraku. Deo ekrana oko sata (na AOD-u) je blago osvetljen (nije potpuno crn), nesto poput local dimming na led televizorima. Pojavi se taj glow efekat.
To nije slucaj samo na AOD vec i uopste u celom softveru. Pretpostavljam da to ima veze sa tipom ekrana koji je ugradjen.

Kad se tapne na ekran AOD se pojavi gotovo posle sekundu, užasan je response a i brightness je katastrofa. Ja sam ugasio AOD, ovakav kakav je bolje da ga nema realno... :)

Poslednja izmena:
Na global romu, aod traje 10s. mislim da je i bolje tako jer bi aod posrkao bateriju jako brzo.
Primetio sam da kada mi radi aod (samo sat) gotovo pola ekrana je aktivno. To se vidi samo u potpunom mraku. Deo ekrana oko sata (na AOD-u) je blago osvetljen (nije potpuno crn), nesto poput local dimming na led televizorima. Pojavi se taj glow efekat.
To nije slucaj samo na AOD vec i uopste u celom softveru. Pretpostavljam da to ima veze sa tipom ekrana koji je ugradjen.
U 5G model ugrađuju ekran od dva proizvođača: Tianma i Huaxing, a u 4G model samo Tianma. Na xda kažu da je Tianma panel RGB Delta i lošijeg kvaliteta.

XEU rom ima pravi AOD ali ja iskreno nisam primijetio da nešto više troši bateriju.Više me nerviralo štuckanje animacija u odnosu na global,kao da se osvježavanje ekrana češće spušta na 60hz.Mislim nije strašno ali ja primjećujem pa sam se vratio na global :)
U 5G model ugrađuju ekran od dva proizvođača: Tianma i Huaxing, a u 4G model samo Tianma. Na xda kažu da je Tianma panel RGB Delta i lošijeg kvaliteta.
Imam u kući i 4g sa Tianma i 5g sa tim huanešto ekranom.Kad staviš jedan pored drugog,slabiji je ekran na 4g ali da ne znam da postoje dva proizvođača ne bi mi smetalo da koristim 4g.Preuveličali su to malo na tom forumu...ispranije su boje, malo jače je osvjetljenje i ima možda malo tog glow efekta(moguće upravo zbog jačeg osvjetljenja) ali nije tragično....

Mene jos nijedan telefon nije doveo u ovoliko stanje razdrazljivosti. Ono sto mi je najvaznije jednostavno ne radi dobro.
Ajde sto nema notifikacijsko svetlo, ali sto nijedna aplikacija koja bi trebala da ga simulira ne radi dobro. Malo radi, malo neradi.
I sto mi je najvaznije, gmail nekad uopste ne prikazuje novu postu. U vecini slucajeva mail stigne ali nema zvucnog signala niti se ukljuci ekran. I sta god pokusavao jednostavno nema zvucne notifikacije za gmail.
Vec deset dana od kad sam kupio telefon ja sve vreme prckam po softveru i malo malo pa uradim fabricki reset.

Definitvno, odustajem od ovog telefona i najverovatnije od xiaomija. Ocigledno da su me starije generacija xiaomija navikle na mnogo bolje korisnicko iskustvo.

Koliko znam Gmail tako radi na svim telefonima, tako da nije problem do Xiaomia

ne radi tako gmail na svim telefonima, stiže i zvučna notifikacija i pojavljue se i aod ikonica ako je uključen aod...

Meni nekada stigne, nekada ne...tako mi je bilo i na prošlim telefonima, morao sam da ulazim u aplikaciju da proverim...

ako su ti svi telefoni bili xiaomi onda si se navikao da je to normalno... :) lg i samsung, gmail radi kao sat...svira, pišti, iskače na ekranu...

btw, jel za gmail koristite gmail aplikaciju, ili neki xiaomi e-mail klijent?
@Nesbat
moj prijatelj sa motorolom ima isti problem sa whatsapp, poruke vidi samo kad otvori aplikaciju...motorola koliko ja znam i nema neka zaključavanja aplikacija u memoriji tako da si prepušten procenama samog operativnog sistema šta će i kada da radi u pozadini...

Poslednja izmena:
Uglavnom sam koristio Motorole, poslednjih pet godina...

Nakon 2 dana korišćenja mogu reći možda i bestbuy Xiaomi. Sem te *******cije sa AOD-om koji i ne radi baš posao kako treba, ostalo je overall vrlo dobro. Čak i baterija kod koje sam bio skeptik, juče ujutru oko 7 skinuo s punjača, sad je na 38%. (pozivi, viber, tapatalk, outlook, instagram, portali).

Ekran odličan, u ruci premium osjećaj iako je baš lagan uređaj što prija posle Mi 10T PRO koji mi je na servisu. 90hz je sasvim dovoljno što se fluidnosti tiče, ne vidim neku razliku u odnosu na 144Hz kod 10T Pro. A nije da ne vidim benefite, npr na 60hz se više nikad vratio ne bih, baš užasno izgleda skrolovanje kad se navikne na veći refresh rate.

Što se tiče zvučnika, odličan stereo (možda i bolji nego kod 10T Pro) ali ipak nešto manje glasni, u suštini skroz dovoljno.

Procesor radi odličan posao, SD 780G je više nego dovoljan (za sada koliko vidim) za fluidan rad, uopšte ne osjećam neki downgrade u odnosu na SD 865 sa 10T Pro, ne grije se previše i nema battery drain-a. Da napomenem da sam uzeo 5G verziju sa 6GB rama.

Što se kamere tiče nisam mnogo testirao ali kod video snimaka je primijetan stutter, minimalan ali ga ima, što u 1080p@60fps što u 4K@30, nadam se da će to srediti updateovima.

I jel 5G verzija ima snimanje razgovora? Vrv ne.

Nema veze 4G/5G verzija sa snimanjem razgovora već googlova dialer aplikacija koja to ne podržava a koja se nalazi na svim uređajima za EU tržište. (EU propisi)
Iz tog razloga je u stock romu izbačen Xiaomi dialer koji podržava snimanje razgovora i stavljen Guglov (odvratni btw). Ko hoće Xiaomi dialer i snimanje razgovora nek instalira XEU rom.

@Mixer93, provjeriću kad dođem kući, punjač još uvjek nisam raspakovao.

Nazad
Vrh Dno