Šta je novo?

Realme 6/6 Pro

Kod mene (otkad je abdejtovan) radi onih čuvenih par sek pa onda se ugasi.
I to me je zezalo dok nisam odradio reset.
Postoji opcija da se klikne pa da biras koliko da ti bude dugo ukljuceno...
IMG_20210807_211850.jpg

Poslednja izmena:
Postoji opcija da se klikne pa da biras koliko da ti bude dugo ukljuceno...
IMG_20210807_211850.jpg

I kad se radi recimo fabrički šta se dešava sa podešavanjima, jel se sve vrati na default ili bude kako je bilo?

Recimo na Xiaomiju sam uvek imao backup podešavanja na Mi Cloud preko MI naloga, a ovde s obzirom da ne postoji Realme cloud pretpostavljam da se ne vrača baš kako je sve bilo, ili grešim?

Msm i da se ovde čuva na google nalogu.
(Neka neko još potvrdi ili opovrgne me. )

Pre neki dan sam resetovao tel i čini mi se da mi je ponudio tako nešto ali ja kad resetujem tel - resetujem ih na fabričko. Ništa ne čuvam sem šifri wifi-a.

Mozda ne bi bilo lose da odradis fabricki ako vec nisi...
Tako je i meni bilo sa RN 8 Pro, ubio sam se gledajuci sta i koliko trosi, gde curi, pa guglaj za savete, bas mi se nije radio fabricki i na kraju sam morao. I isti je slucaj bio da je drain najprisutniji nocu kada miruje, 8-10% je znao da skine...

Odradih na kraju fabrički reset, ima da mi se smuči dok opet sve podesim i svuda se iznova ulogujem. Ali ne vredi, morao sam, postajalo je sve gore i gore, skinem ga sa punjača, za sat vremena nestalo 4% baterije. Samo se nadam da nisam oštetio bateriju puneći je po ovim vrućinama.

I kad se radi recimo fabrički šta se dešava sa podešavanjima, jel se sve vrati na default ili bude kako je bilo?

Recimo na Xiaomiju sam uvek imao backup podešavanja na Mi Cloud preko MI naloga, a ovde s obzirom da ne postoji Realme cloud pretpostavljam da se ne vrača baš kako je sve bilo, ili grešim?

Restoruje sa Google naloga. Ja sam mu sad bio stavio da odradi restore od bekapa kog je automatski odradio jutros, prošlo je sve u redu, ali je pogubio SMS-ove. Nisam siguran da nije bila neka postavka gde SMS nisam dodao u backup, ali ne verujem. Ne da su SMS poruke nešto bitne, niko to više i ne šalje sem raznih servisa, a i oni se polako šaltaju na Viber.

Restoruje sa Google naloga. Ja sam mu sad bio stavio da odradi restore od bekapa kog je automatski odradio jutros, prošlo je sve u redu, ali je pogubio SMS-ove. Nisam siguran da nije bila neka postavka gde SMS nisam dodao u backup, ali ne verujem. Ne da su SMS poruke nešto bitne, niko to više i ne šalje sem raznih servisa, a i oni se polako šaltaju na Viber.
Ja sam ga resetovao pre neki dan i izgubile mi se sms poruke.
Danas udjem u google prodavnicu i obrisem azuriranje sms i pojave mi se sve poruke od pre reseta
Probaj...

Ja sam ga resetovao pre neki dan i izgubile mi se sms poruke.
Danas udjem u google prodavnicu i obrisem azuriranje sms i pojave mi se sve poruke od pre reseta
Probaj...

Probao sam pre apdejta SMS aplikacije iz Play store. Kažem, mislim da ništa bitno nisam izgubio, ko danas uopšte šalje SMS.

Nisi shvatio.
Nisam instalirao novu nego fabričkoj (sistematskoj) obrisao ažuriranje u plej prodavnici.
Našao je u instaliranim app i kliknuo na obriši i pošto nju ne možeš da obrišeš - ostala je na tel ali se obrisala sva ažuriranja i pojavile se stare sms poruke. Ovo pišem i zbog drugih nekih ljudi kojima su možda važne sms poruke. 😏

Evo, probao sam i ja čisto zbog drugih i tačno, ako obrišeš apdejte, pojave se stare SMS, ne baš odmah, ali ubrzo. Apdejtovao app posle opet i poruke ostale.

Postoji zapravo Realme Cloud usluga, sa 5GB besplatnog prostora i backupom za pozive, SMS, podešavanja, samo nije integrisan na EU modelima iz nekog razloga.
To je zapravo HeyTap Cloud, OPPO-ov Cloud, koji logično dele jer su matična kompanija, ima Realme i web pristup cloudu.

E sad ne znam da li postoji neka apk verzija aplikacije, ili ta integracija sledi u budućnosti. Ali Indijci imaju pristup recimo.

Da kažem da je factory reset vratio potrošnju telefona u mirovanju na normalno stanje kao pre apgrejda na Android 11. Baterija opet izgura dva dana ležerno, a ne jedva. Jedino je ostalo da gestures sa ugašenim ekranom sisaju dosta bateriju, preko 1% na sat, što ranije nije bilo slučaj. Negde su zabrljali, držanje digitalizera uvek pod naponom ne bi trebalo toliko da troši. Ne da je to i naročito korisna opcija na ovom telefonu ionako, možeš da izvodiš neke cool trikove, ali nije posebno praktično.

Misliš pod gestures na ono crtanje po isključenom ekranu?

Da, i double tap da se uključi ekran. To sam recimo koristio ako mi se slučajno ugasi ekran dok gledam u njega, zgodnije nego da tražiš prstom power dugme, posebno što ja uglavnom držim telefon oko sredine, ne pri dnu. Udobnije tako, back možeš da koristiš klizajući prstom sa bilo koje strane, ne koristim više dugmiće na dnu ekrana za navigaciju.

I na kraju sam provalio šta je pravilo drain, jedan app koji se nigde nije pojavljivao među potrošačima, valjda je držao upaljen GPS ili tako nešto. Kako sam ga freeze-ovao, problem prestao, inače je vukao i po 2% baterije na sat. Sreća pa sam sve na šta sam sumnjao isprobavao jedno po jedno, tako sam napipao krivca. Koliko maltretiranja zbog gluposti.

Jel ta app sistemskai ili si je ti instalirao?

Instaliran sa Play store.

Par utisaka nekoliko dana posle ažuriranja - čitač otiska definitivno brži, skoro uopšte više ne moram iz dvaput da stavljam prst, baterija primetno duže drži, lagano ga punim svaki drugi dan. Sve je i dalje veoma brzo i bez ikakvog laga.

Prilozi

• Screenshot_2021-08-11-13-03-47-52_b7ff6dd0e181029d8492f0876df908d6.jpg
    Screenshot_2021-08-11-13-03-47-52_b7ff6dd0e181029d8492f0876df908d6.jpg
    97.7 KB · Pregleda: 25
E šta se meni baksuzu desilo sinoć... Bio mi telefon prikopčan za komp i stajao na stolu koji je solidno visok, zapnem za kabl, povuče telefon i opali modulom kamere direktno o metalnu ivicu koja je na podnožju stola, i evo posledica. Glavna kamera je stradala do sočiva, ono zaštitno staklo se praktično zakopalo u njega, pride se i usb port pokrivio jer se prejako trgnuo u padu valjda, mada radi... Malo je reći da sam izludeo.

D4QVurm.jpeg

Slao sam upit za popravku u ovlašćeni i iskreno nije mi ukupna cena popravke mila u odnosu na cenu telefona, s obzirom da je potrebno zameniti dve kamere, kompletna leđa, usb port, a cena veća od polovine vrednosti telefona...

A toliko sam oduševljen telefonom, da li sad skupiti pare za novi ili možda sačekati i 9, nešto čitam da je njemu vreme negde u septembru... Smor.

I da napomenem, ko ima 8 ili 8 Pro, ova stakla preko kamere su tolikooo tanka, ako je uopšte staklo. Istina meni jeste baš direktno i jako udarilo, ali se to staklo maltene rasteglo kao neka folija, recimo ovo staklo okolo sočiva deluje mnogo deblje.

Tako da imajte na umu to, možda ne bi bilo loše potražiti ona zaštitna stakla za kameru. Ovako mi deluje da izdvajanje svake kamere zasebno nije baš najsrećnije rešenje i da je mnogo bolje kada se sva sočiva pokriju pod jedan komad stakla kao recimo na modelima 7.

Ima li neka gcam verzija za 7 pro da radi normalno nakon update-a? Devojka updateovala sistem i sad fabrička kamera pravi dosta lošije slike nego pre update-a, čak i ja primetih.

Ne bih da joj preporučim factory reset, pošto ne znam da li će uopšte pomoći za to, da ne gubi bezveze par sati posle na instaliranje i vraćanje podešavanja.

Probao 3-4 verzije sa neta, ali nijedna ne radi. Kako se uđe u app, samo izađe.

Imam problem od kada se apdejtovao na zadnju verziju realme 7 pro sa ekranom,koristim fixno osvetljenje,stavljeno preko pola i desava mi se da se ekran sam nekako zatamni kao da se dimuje i tako ostane, a druga stvar je kad gledam slike u galeriji(koristom piktures app) i kad pogledam sloku budu lepe boje i sekund kasnije kao da je neko izbledeo sliku,da li neko ima slicne probleme?
Ovo za sliku me manje nervira od ekrana,bas se primeti da jd slabije osvetljenje

Gde naci silikonsku zastitu za 7 a da nije Ali,doduse tamo ima i onih sjajnih 360?
I koje staklo preporucujete teracell ili comicell?

Isto ti je, barem iz mog iskustva, prilično sam siguran da isti Kinez pravi i jedno i drugo staklo.

Pre sam koristio i jedno na drugo na ranijim telefonima dok ne stigne bolja i koliko para toliko muzike, nema garancije da će se dobro zalepiti ili da se neće odlepiti i slično. A izbor neke kvalitetnije opreme za Realme je baš užas, koliko sam video.

Ja se vala uzdam u ovu fabričku foliju jer je bukvalno kvalitetnija od tih stakala.

Imam problem od kada se apdejtovao na zadnju verziju realme 7 pro sa ekranom,koristim fixno osvetljenje,stavljeno preko pola i desava mi se da se ekran sam nekako zatamni kao da se dimuje i tako ostane, a druga stvar je kad gledam slike u galeriji(koristom piktures app) i kad pogledam sloku budu lepe boje i sekund kasnije kao da je neko izbledeo sliku,da li neko ima slicne probleme?
Ovo za sliku me manje nervira od ekrana,bas se primeti da jd slabije osvetljenje
Nemam takvih problema na 7 Pro, koristim automatsko osvetljenje i baš sam zadovoljan kako radi, a za slike nisam primetio da se menjaju dok ih pregledam.
Ja imam problem sa hotspotom, neće nikako da se aktivira. Pre apdejta mi je radio, koristio sam ga, ali sad na 2.0 nikako da proradi. Slajder reaguje, on-off, ali kada je na on nema ikonice u status baru i ni jedan uredjaj ne vidi mrežu, bilo da odaberem 2.4, bilo 5GHz. Jel može neko ko ima 7pro da proba da li mu radi hotspot?

Nazad
Vrh Dno