Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Balkantechno je objavio da je radjena analiza kojom je utvrđeno da bi bilo 70% manje eth odnosno 2,9 miliona eth manje da je pre godinu stupio eip. Znaci inflacija će biti značajno manja. Videćemo koliko će da utiče na cenu, kratkoročno možda neće mnogo ali bi dugoročno trebalo da cena skače.

Evo par linkova

Gledam sad nesto na Ethermine pool-u vezano za isplate. Po ovome ispada da najvise sto mogu da platim za prebacivanje iskopanog ETHa nekih 500 Gwei-a. A 500 Gwei-a je 0.0000005 ETH-a. Ako je cena ETH-a to onda znaci da cu platiti fee u iznosu od USD 0.00125?
Ili sam ja nesto pogresno shvatio?
Isto tako koliko vidim isti je fee i ako prebacujem 0.1 ili 10 ETH-a?

Prilozi

• Screenshot_20210805-154439_Chrome.jpg
    Screenshot_20210805-154439_Chrome.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 49
To i mene interesuje takodje, koja bi cifra bila najpametnija da se stavi za ovaj gas limit?

Pa po mojoj racunici ispada da cak i kada stavis max, a to je 500 Gwei-a, opet je fee smesno mali.
Jedino ako ja nesto pogresno racunam ovde 🤔

Ja tu opciju ni nemam, gde to gledate?! :)

Aha, sad vidim, hvala :)

Šta ste stavili na kraju?! Da ostavimo 40?!

Poslednja izmena:
Ja na EZIL imam da stavim od 1 do 40. Da li je neko nesto stavio da preporuci?

Nemojte da stavljate vise nego sto ste spremni da platite. Ako stavite 500 i u trenutku isplate base fee bude visok , npr 450-470 bice vam skupa transakcija. Ostavite 40 pa kad dodje vreme za isplatu mozete onda da birate trenutak.

Što se kopanja tiče još uvek je ista nagrada, videćemo šta će biti narednih dana.

Tako nekako. Kod mene 8.5% manje za sada.
Kontam nakon 24h od EIP-a imacemo pravo stanje?

Majnujem na ethermine-u, samo jedna grafa pa su iznosi mali. Do sad je isla automatska isplata jednom mesecno. Ako ne gresim sad cu morati rucno da saljem kad hocu, ali je problem sto ethermine salje na metamask ili na neki od walleta koji podrzavaju wallet connect.
Buduci da sam do sad koristio exodus, a da ako probam da konektujem metamask, ethermine se buni posto su dve razlicite adrese (adresa workera i nova adresa za eth na metamasku).
Ako ne gresim jedina opcija je da importujem private key iz exodusa u metamask i da na ethermine-u konektujem metamask wallet i da tako posaljem sebi eth?

Da demantujem sebe, već je desetak procenata manje.
Mozda i manje
Majnujem na ethermine-u, samo jedna grafa pa su iznosi mali. Do sad je isla automatska isplata jednom mesecno. Ako ne gresim sad cu morati rucno da saljem kad hocu, ali je problem sto ethermine salje na metamask ili na neki od walleta koji podrzavaju wallet connect.
Buduci da sam do sad koristio exodus, a da ako probam da konektujem metamask, ethermine se buni posto su dve razlicite adrese (adresa workera i nova adresa za eth na metamasku).
Ako ne gresim jedina opcija je da importujem private key iz exodusa u metamask i da na ethermine-u konektujem metamask wallet i da tako posaljem sebi eth?
Bas tak, taj problem sam imao i ja kad su uveli ovo novi pravilo za isplatu, Probao ezil par dana pa odustao, vratio se na ethermine. doduse imam 5 kartica, isplata je na nekih 20-tak dana. Ne prodajem eth za sad, tako da mi je nebitno da li je isplata jednom u deset dana ili u dva meseca.

Mislim da ne moras da menjas exodus jer imas opciju "Ethereum Mainnet" postavis samo koliki hoces limit za isplatu i koliki gas price limit.
Pala zarada oko 20% :(

Da li neko skontao zasto je Current network fee na Ethermine mnogo veci nego realan?
Trenutno: 52 Gwei Ethermine, 32 Gwei Etherscan, 31 Gwei Gas now.

Nanopool је тренутно повећао праг за исплату на 0.2 ETH-a.
nanopool je napisao(la):
#ETH minimum payout size temporary increased to 0.2 Eth. New ethereum payout rules will be introduced soon

Да ли треба нешто да се подешава везано за исплату или нема потребе?

Za manje majnere imate crux pool, pool je pps+, zarada je slicna kao na ethermine izuzev par dana kada je mreza bila zagusena zbog povecanih transakcija pa je zarada bila u korist ethermin-a, jer se na cruxpool placa po share-u. Ranije je bila minimalna isplata 0.01 eth, i sasvim su korektni sa dobrom podrskom. Inace njih sam koristio u periodu kada sam imao samo jedan rig i bio sam zadovoljan.

Stavio Sam 100 gwei da mi prodaje iznos od 0,1 eth sa ethermine, skinulo mi 0,001eth za fee ..mnogo..
Prelazim na matic fee placa pool ..

Tako je, a koliko mi se cini sav eth koji se spaljuje, mi majneri placamo. Ili gresim ?

Stavio Sam 100 gwei da mi prodaje iznos od 0,1 eth sa ethermine, skinulo mi 0,001eth za fee ..mnogo..
Prelazim na matic fee placa pool ..
Ako drzis 0.1, oni placaju fee kad dodjes do te cifre. A ako mislis da je mnogo 2.8 usd kad prebacis 280usd na wallet, onda ok....

Jutros sam n Ethermine dostigao treshold 0.1 ETH, ali nije prebacen jer mi je gas fee setovan na 40 Gwei-a, Obzirom da je trenutno gas fee na mrezi vecije veci, samo je nastavio da kopa i izbacio uredno obavestenje. Vidim da mogu u bilo kom momentu da povecam gas fee ako hocu da mi prebace ETH, a ako necu, ostavim ovako pa kada padne gas fee na mrezi na 40 Gwei-a prebacice se. Vrlo jednostavno i nista komplikovano.
Vidim da ima i opcija Auto-update. Pretpostavljam da kada je ona ukljucena da onda prebacuju ETH u momentu kada dostignete treshold po trenutnom gas fee.

Prilozi

• Screenshot_20210807-091759_Chrome.jpg
    Screenshot_20210807-091759_Chrome.jpg
    144.4 KB · Pregleda: 41
Nazad
Vrh Dno