Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Ne znam da li u srbiji dolaze sa folijom na ekranu, fabrički ali moj je došao... konačno je Samsung počeo da uči od xiaomi i sličnih (doduše sad ce da im padne prodaja ekrana...)

Neki dan mi je telefon završio na plaži na kamenju na ekranu. Pojavila se tačkica. Ceo konzilijum nije uspeo da se dogovori da li je samo oštećena folija ili I ekran...
Stigao sam sinoć kući i naravno mi đavo nije dao mira, pa sam skinuo foliju. Ono je bas jako teško za skidanje. Srećom ekran nije oštećen, nego je folija debela i kamen se uvezao u nju.
Naravno kad sam lepio novu, loše sam je zalepio i još se ljuti po ivicama zbog casea, tako da umesto jedne tačke, sad je telefon kao da su ga zvakale krave... naravoucenije - ne dirati fabrički foliju!

Da, folija.
Kada sam upalio telefon, i skrolovao sa desna na levo, zakaci mi prst.
Tada sam bolje zagledao, i video foliju,i skinuo sam je, posto ne mogu sa njom, normalno da koristim telefon.

Mrzim fabricke (i nefabricke) folije na ekranima. Kao kad daljinski od tv-a ubacis u najlon kesu.

Dobar je ekran, evo još malo pola godine korišćenja bez ikakve zaštite a nema nikakvo oštećenje, pritom nije da ga nešto mnogo pazim...

Na telefonu ispao Power taster, kako je bio u garanciji, problem prijavljen, telefon otvoren i zamjenjena tipka bez ikakvih komplikacija.
Pitanje: smije li pod vodu nakon otvaranja ili da vise ne rizikujem? Do sad je 3-4x puta odlicno snimao pod vodom, zao bi mi bilo da vise ne mogu.
U servisu mi rekose, naravno kako sam i ocekivao od njih, da uopste ne poreporucuju da telefon ide pod vodu, narociti sa plasticnim ledjima (?), pogotovo nakon otvaranja.

Uzeo sam zeni S20FE i skroz je zadovoljna, a i baterija je ok za njene potrebe ;)

Exynos 990, samo WiFi i 60hz

S20FE.jpg

Poslednja izmena:
Rešio sam da kupim, ali samo sa Exynos čipom imaju. 😭
Šta da radim, vredi li uzeti, da li je toliko lošiji od istog sa Snapdragon čipom?

Rešio sam da kupim, ali samo sa Exynos čipom imaju. 😭
Šta da radim, vredi li uzeti, da li je toliko lošiji od istog sa Snapdragon čipom?
Da, ovaj nažalost ima onaj najgori Exynos 990. Ni u ludilu, baterija traje pola dana. Cela S20 serija je za izbegavanje, S21 je mnogo bolji.

Alternativa ti je S10 Lite.

Citajuci komentare, rekao bi covjek da je Exynos verzija propast zivi, i sam Samsung ne zna sto ga prodaje...
Nemojte ljudi pretjerivati. Koristim isti i kako god ga koristio, na kraju dana ostane bar 20% baterije. Najcesce zavrsi sa ~35-40%.
Ugrubo, moze izvuci bar 4h SOT-a.

Može i više, ali realno jeste nedovoljno za telefon sa 4500mah baterijom. Sve u svemu ja sam zadovoljan, ume da se zagreje što je takođe mana ali ekran, kamere i generalno sveukupan doživljaj telefona apsolutno zadovoljavaju 95% korisnika. Još ako ga kupiš za oko 330 - 350 koliko se kreće na kp, na konju si.

Da, ovaj nažalost ima onaj najgori Exynos 990. Ni u ludilu, baterija traje pola dana. Cela S20 serija je za izbegavanje, S21 je mnogo bolji.

Alternativa ti je S10 Lite.
Kad izadje S21 FE će biti 90.000 u regularnoj prodaji.
Pa valjda je baterija bolja od Iphone 7+?
S10 lite imam, na ovom je bolja kamera kako pišu, a meni je to jako važno.
Ne znam, nije mi jasno zašto ne uvoze sa SD čipom?

Ne može se porediti baterija na S10 lite i S20 fe, na S20 fe je mnogo mnogo bolja

^Ne znam odakle ti to, autonomija je podjednaka, ako je u pitanju SD verzija...

Je l' moze neko da okaci screenshoot battery usage, kad traje po pola dana i uopste pod tim "heavy user" uslovima :)
bas me zanima kako izgleda i na sta se potrosi baterija ?

Na čemu se najviše troši baterija na Exynos-u, gde je problem?
Razlika izmedju njega i A72 mi je 12000 dinara, pa valjda mi je bolje ovo bez obzira na čip, ipak je S serija?

Posle A70 koji ima, i A72 ili S20FE Exynos će biti veliki korak napred. Pretpostavljam.

@gileip S20 Fe je bolji u svemu osim u bateriji koja je verovatno i duplo bolja na A72. Bar tako kažu oni momci sa bajtbox youtube kanala. Jedan od njih koristi s20fe exynos.

12:43

Našao sam sa Snapdragon čipom i naručio. Zeleni. Videću valja li kad stigne. Za A70 je sigurno zmaj. 😂

Stigao, Snadragon 865, Cloud Mint.
Ponudio sam ćerki da uzme taj, a ja da uzmem S10 lite pa ga neću odmah otvarati.
Fabrički zapakovano, nalepnica na kutiji, nestrpljenje raste da se proba. 😉

I pitanje, jel ima i koji Corning Gorilla Glass?

Evo jedan "dobar" primer potrošnje na exynosu :)

Prilozi

• Screenshot_20210819-204341_Device care.jpg
    Screenshot_20210819-204341_Device care.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 55
@sajlonac meni nije jasno, sta je ovde potrosilo bateriju ?
je l' ima nesto iznad vibera ?

Evo isti SOT kod mene, takodje Exynos:

Screenshot_20210819-204825_Device care.jpg

Isto i kod tebe, screenshott mi se cini kao da je negde od sredine, ima jos potrosaca iznad vibera ?!

Nazad
Vrh Dno