Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@orange47 Po toj logici bi 1) sprečili da se UniFi može ugasiti preko portala, 2) prestali da biznis korisnicima daju EPC3208 modeme stare 10 godina i umesto toga svima davali Ubee bez bridge.

Dakle nije zbog toga.
i meni su dali 3208 kao fizickom licu.
tu mogucnost gasenja UniFi su uveli tek kad su se ljudi pobunili, ne u samom pocetku.
kao sto znas, sa 3208 imas mogucnost da koristis UniFi iako ti kabl modem nema wifi. siguran sam da bi bilo manje UniFi-ja da korisnici imaju stvarnu mogucnost izbora.
biznis korisnici ne uticu mnogo na rasprostranjenost UniFi. a da mogu to, da, svima bi uvalili rutere.
epc3208 su docsis3.0 i imaju sasvim dobru brzinu za vecinu korisnika.

epc3208 su docsis3.0 i imaju sasvim dobru brzinu za vecinu korisnika.
Ali 8/4 dakle maksimum je 350 Mbps. Inače većina korisnika kojima odgovara 70% od ugovorenog protoka (dakle manje od zakonskog minimuma) neće hteti da traži modem i da kupuje ruter već će koristiti all-in-one HGW sa 24/4 kanala od čega je 20/4 aktivno.

Ti Cisco šporeti od "pre-hrista" znaju da prave probleme na lokacijama gde je coax mreža u raspad stanju, a to se može ispeglati sa 16/4 ili 20/4 kanala na HGW uređajima. Sve preko (i uključujući) 100 Mbps zahteva >8 kanala osim ako nije fiber node na manje od 50 metara od korisnika (npr. u zgradi).

gde to pise u zakonu 70%, i kako se racuna kad je flat rate? od teoretskog mesecnog protoka?
ovo ostalo odokativno nagadjanje ne bih da mnogo komentarisem.
bitan je broj korisnika po cvoru i slicno naravno, ali meni kao i vecini korisnika treba jeftiniji a ne brzi internet i bio bih srecan sa stabilnih 50/5 na primer.
ustalom toliko ljudi danas koriste 4G po ceo dan, mozda i vise nego kablovski.
inace, bridge mode je bitan i zbog pinga i jittera, a to je generalno teze obezbediti od silnih gigabita.

Jedno pitanje, kako da zaključam video klub da mi gosti u stančiću koji izdajem ne bi poručivali filmove?

SBB, tj. Telemach u Hrvatskoj je konacno doskocio hrvatskim zakonima. Posto zakon nije dozvoljavao da budu distributeri teve programa, oni su osnovali novu firmu u okviru United Media, Solford Alpine, i sada se Telemach Hrvatska pojavljuje kao re-distributer IPTV usluge Solford Alpine -- EON. 😂 Dakle, uzeli su recept emitovanja N1, Nove itd u Srbiji - kao re-distribucija stranih kanala.

Cene EON PREMIUM TV usluge u regionu:

1. Slovenija 3999 din
2. Srbija 2999 din
3. Bugarska 2819
4. Crna Gora 2810 din
5. BIH 2735 din
6. Hrvatska 2653 din

Ево га још један доказ да смо економски тигар. Држи се Словенијо - стижемо те! 🤣

Mozda je srbija ekonomski tigar al su zato srbi ovce za shishanje 🥲

Da li SBB dozvoljava fizičkim licima podešavanje ovih "egzotičnih" opcija poput VPN, NAS i Samba servera na Ubee evw32c?
Da li je neko uspio podesiti gore navedeno ukoliko je moguće?

NAS/Samba sam podesio za USB flash i to radi u kućnoj mreži uz limitiranu brzinu reda 3MB/s. VPN nisam koristio na Ubee, samo iz PCa...

@ZorMi ti si još dobar, meni radi 1MB/s, jel ima neka podešavanja gde može da se podesi brzina na kojoj radi. Kad zakačim hard na PC radi na 40MB/s.

Ni na premium paketu nije kompletan video klub besplatan. Ima naslova koji se naplacuju.

Potrebno je znati PIN za naslove koji se naplaćuju, i za one neke filmove...
Pretpostavljam da PIN ne može da se promeni tek tako.

Чему служи оно мало дугме на ubee мoдему (WPS)?
to imas na svakom wifi ruteru. mislim da sluzi za lakse povezivanje, bez potrebe da se kuca sifra. pritisnes to dugme i onda imas recimo 10 sekundi da se povezes. ideja je da nece valjda niko drugi tad bas da pokusa da se nakaci.
beskorisna stvar i sigurnosni rizik pa obicno postoji i opcija za iskljucivanje toga.

Potrebno je znati PIN za naslove koji se naplaćuju, i za one neke filmove...
Pretpostavljam da PIN ne može da se promeni tek tako.
Može, zvao sam SBB i objasnili mi, default je 1234 pa posle menjaš kako želiš. Pin koji je i za video klub je u opciji gde je roditeljski nadzor, to je taj pin i za video klub

Pitanje je da li za promenu PINa treba znati prethodni PIN ili lozinku, tj. ne može tek tako svako da promeni. Mrzi me da probam...

@ZorMi Da, može da se promeni kroz STB ako znaš koji je PIN, ili može preko EON portala i preko call centra naravno. Tako da vlasnik ugovora uvek može da promeni PIN.

Naravno, inače bi svi imali 1234. Ali za promenu treba neka autorizacija koja nije poznata deci/stanarima...

Tih, Kraljevo Giga grad tek od 01.10.2021...
Kasne ko mu*a za veprom.

Ужице би, према техничарима на терену, требало до краја августа да постане сега-мега-гига град.

EON Premium, lokacija Stari Banovci
2021-07-19_131249.jpg

Za 5 dana mi istice UO za EON full, niti zovu niti salju mail, kao da me sami teraju u MTS ili EXEnet.
Sacekacu do kraja godine kad mi istice i UO za TotalTV, e onda cu bas da se cenkam "ko ciga na pijaci".
Bas da vidim sta ce da ponude.
Ali stvarno ne mogu da razumem ovu njihovu bahatost.
Korisnik sam SBB-a jos dok su imali samo pripejd internet, mozda ima i 20-ak godina. Ovde nema ni osnovne kulture, kamoli profesionalne.

Jedino ne znam da li kad mi istekne UO ne nastavlja se nova na dve god, po automatizmu?
Pretpostavljam da ostajem na ovom paketu i dalje dok (ako) ne potpisem novu UO?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno