Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Evo sad sam iskopao doc. To je to sto mi treba. Doduse vracaju po 1500 rezultata u jednom requestu. Probacu da napravim skriptu da mi skine sto vise, mada to ce verovatno potrajati.
Zato mi je bolja opcija bila da nadjem download gotovog seta podataka, ali nisam uspeo.
Hvala na pomoci.

Na moru sam, kopam na phoenix miner 5.4. na simple mining mi pokazuje da rig radi ali nema hashrate. Sad cu da ih restartujem.
Hvala.

Prebacio sve na 5.6, restartovao i rade. Izgleda da je u phoenixu bio problem, inace radili su po 1500+ sati bez restarta, pa rekoh sta je sad...

Kod mene isto rig radi a nema hashrate...
Počeo je raditi nešto je do ethermine bilo...

Jel vam radi ethermine? Kao da je pao server?

Kod mene isto rig radi a nema hashrate...
Počeo je raditi nešto je do ethermine bilo...

U isto vreme se i meni desilo da mi popucaju rigovi, odnosno online su ali ne mogu da se povezu sa pool-om. Samo sto na mom personalnom racunaru takodje neki sajtovi nisu hteli da se otvore ( polovni-automobili, google ) dok je Facebook recimo normalno radio. Nakon par restarta je sve proradilo.

Pretpostavljam da ste i vi kao i ja na Supernova provideru i da su konekcije na odredjenim portovima popucale.

Pozdrav svima. Posle dosta razmisljanja i istrazivanja, odlucio sam da deo nasledjenih para ulozim u kripto.
Radi se o 20k evra koje cu uloziti na sledeci nacin. 10k u Bitkoin, 5k u Eterijum i ostalih 5k nisam jos definitivno odlucio :)

Plan je da koine stejkujem (ako se tako kaze), da stoje tako 3-5-10 godina dok ne zatrebaju.
Iskreno, te pare mi sad ne trebaju u ulozio bih u nesto, a ovo mislim da je najkvalitetnija ideja koja mi nece oduzimati mnogo slobodnog vremena kog i nemam.

Takodje, planirao sam da deo uzmem na "belo", a deo da od majnera i ljudi koji zele licno da prodaju.

Kako se bavim i nekom vrstom internet prodaje na KP i Limundu, moguce je da cu poceti da prihvatam uplate u odredjenim kripto valutama al otom potom :)

Pozdrav svima. Posle dosta razmisljanja i istrazivanja, odlucio sam da deo nasledjenih para ulozim u kripto.
Radi se o 20k evra koje cu uloziti na sledeci nacin. 10k u Bitkoin, 5k u Eterijum i ostalih 5k nisam jos definitivno odlucio :)

Plan je da koine stejkujem (ako se tako kaze), da stoje tako 3-5-10 godina dok ne zatrebaju.
Iskreno, te pare mi sad ne trebaju u ulozio bih u nesto, a ovo mislim da je najkvalitetnija ideja koja mi nece oduzimati mnogo slobodnog vremena kog i nemam.

Takodje, planirao sam da deo uzmem na "belo", a deo da od majnera i ljudi koji zele licno da prodaju.

Kako se bavim i nekom vrstom internet prodaje na KP i Limundu, moguce je da cu poceti da prihvatam uplate u odredjenim kripto valutama al otom potom :)
Ako imas hrabrosti ulazi.Ali razmisli.Ostatak para ulozi u etc.Do kraja godine ces nesto zaraditi sigurno.

I da puknem sve, ne bi mi bilo zao iskreno.
Lako su dosle, neka idu...
Ali dugorocno gledano, tipa na 10-15 god, mislim da ne moze da se bude u minusu, mada opet, niko to ne zna

@Hairr123 obavezno sve na neki hardverski novčanik i ne gledaj cene u narednih X godina :)

Dobio sam informaciju da postoji ovde tema za kupoprodaju valuta licno, pa me zanima da li je to dozvoljeno po pravilima foruma?

Takve tema ne postoji vec par godina.

Za te pare kupi garažu na Vračaru i izdaj je za 200 evra mesečno.

Tamo moze. Naravno da moze da se prodaje samo jednovano takvoj temi nije mesto ovde dok se ne napravi jedna jedina tema za razmenu

Poslednja izmena:
Za te pare kupi garažu na Vračaru i izdaj je za 200 evra mesečno.
Garaza u NS blizu Promenade, 15m2 31000e.
Ne moze se izdati za vise od 80e, pa ti racunaj koliko je to godina dok se ne povrati investicija...
Možda bi mogla da se otvori u malim oglasima? Pošto je kripto zakonski digitalna imovina. Ne vidim zašto ne bi mogao da se prodaje kao i ostala imovina
Mogao bi neko od vas "starijih" da pokrene temu pa da se prikljucimo...

Da li moze pomoć kako da izaberem pool za ada stake. Koristim yoroi?
Hvala

^ :cool:

Sudeći po belom papiru, ovo nije kriptovaluta.

1. Detaljan opis tehničkih procedura na osnovu kojih se vrši izdavanje digitalne imovine

Dematerijalizacija hartija od vrednosti kao finansijskih instrumenata i novca kao specifične hartije u robno-novčanom prometu, omogućila je tzv. www – VocLol web kao globalna informaciona struktura. Hartije su otišle u prošlost, a njih su zamenili zapisi o njima. U isto vreme, fizički prostor-tržište, gde se suočavaju ponuda i tražnja za njima je, po sadržaju i načinu funkcionisanja, zamenio telekomunikacioni sistem. Lokalni prostor zamenio je tzv. GLOBALNI prozor vidljiv u celom svetu, na takozvanom online principu.

Iz napred iznetih razloga korišćenje WEB-a koji se zasniva na tehnici hiperteksta koji omogućava direktan prelaz na drugu WEB stranicu koja sadrži tražene informacije, bez obzira na kojoj se geografskoj lokaciji ta stranica nalazi, je idealna informaciona baza za kreiranje valute „Lazar“ u digitalnoj formi. Pored toga WEB je najpopularniji servis na internetu u oblasti publikovanja, komunikacije i elektronskog poslovanja.

Bez obzira na napred izneto za upoznavanje sa sadržajem procesa kreiranja i prodaje digitalne imovine, koriste se i štampani mediji, koji imaju takođe veliki značaj u oblasti informisanja.

Nazad
Vrh Dno