Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pogledao sam sve dostupne epizode serije Snowfall po meni odlična krimi serija. Koja zaslužuje veću popularnost nego što je ima.
Jeste odlicna ali sam pod utiskom da je vise ciljana ka afro-americkoj publici, tako da mozda ne legne svakom...

Btw sinoc videh reklamu za Narcos Mexico sezonu 2. Ta serija/serijal jos uvek ide? Zar je nisu otkazali posle one jedne spinoff sezone nakon Pabla?
Ocena na imdb-u je 8.4, sto i nije toliko lose, a nisam video da se ovde nesto spominje od drugih clanova.
 
IMDB zna da bude vrlo "labav" po pitanju ocena nekih filmova/serija, tako da ga ne uzimam bas kao ozbiljan reper...
 
slazem se u sustini, mada mi je za serije konkretno bio dosta relevantniji za razliku od filmova...

ali opet, ako se izuzme da li su kao izvor ocene relevantni ili ne, tj ako se samo gleda ocena, 8.4/10 bi generalno trebalo da je dobar prosek ocena... meni je za serije to dobra ocena po IMDBu, tj generalno sve preko 8 smatram za dobru ocenu po pitanju serija, a pitanje je sada da li ce to meni leci...

veoma mi se cesto desilo da ako pogledam seriju sa ocenom izmedju 7-8 da se oseti da joj nesto malo konkretnije fali, tj da mi mozda nesto smeta ili nije to to iako je gledljiva, dok serije sa ocenom ispod 7 ne razmatram ni u ludilu.... cak sta vise, vec mozda ispod 7.5 pada ozbiljno razmisljanje da li da uopste probam.

Da budem malo i OT:

Treca sezona Final Space dobra, definitivno bolja od druge sezone koja mi je bila i najslabija, koju sam u momentima i malo na misice gledao...

Ne secam se ko ih je prvi put spomenuo ovde (bar kad sam ja video), secam se da je u istom postu spomenut i Solar Opposites, ali hvala mu na obe serije :)

PS druga sezona Solar Opposites takodje dobra.
 
Yep, sada sam premotavao bas... 1920x800 je, na ivici je gledljivog...
Izgleda da su hteli da postignu vajb 60tih, kao u NF-ovoj seriji The Serpet...
I tamo mi se isto taj grain nije svideo ali je encode dosta bolji. pa je i krajnji rezultat uspesniji
A meni bas taj grain daje poseban šmek.
 
Valja. Standardan Loki u "detektivskom fazonu" u principu, da ne spojlerišem mnogo. Mada je još rano za neke finalne zaključke, ko zna šta će se kasnije dešavati zapravo.
 
Za sada moze da prodje, dosta dinamicne prve dve epizode i za sada bolja je od prethodne 2 serije koje su bile vrlo mlitave...
Rekao bih da je budzet nesto veci ali je i dalje deluje "grounded", uzeci u obzir koliko su je hajpovali prethodnih par meseci (bombardovali kroz reklame)
Ne bih previse nadao dok se ne zavrsi sezona i budemo u mogucnosti da podvucemo crtu na kraju.
Nadam se da se nece olaksati uz neki pokusaj politicke korektnosti kao u Falcon & WS, verujem da se glumcima od blama i ne snima S2
 
MV5BNjkxYjQ0NzQtZWJhYS00ZWU1LTk1YWEtYzZhOGEwYTU2YzEyXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODY2MDY@._V1_.jpg
Originalni naziv: Перевал Дятлова
Godina prikazivanja: 2020
Žanr: Horor,Triler,Akcija

Opis: Ruska serija bazirana na istinitom događaju koji je i dan danas jedna od najvećih misterija u novijoj Ruskoj istoriji. Januar je,godina 1959. U ledenim planinama Urala, grupa od 9 prijatelja je krenula na skijašku stazu. Iako su svi iskusni planinari, nikada ne stižu tamo gde su krenuli. NJihova tela su otkrivena posle mesec dana i istražitelji ostaju zbunjeni. Pocepani šator, pokojnicu smrznuti u dodnjem vešu, neki i sa povredama... od koga ili od čega su bežali?

 
Odgledao preko vikenda drugu sezonu serije Black summer https://www.imdb.com/title/tt8923854/?ref_=ttep_ep_tt

Prvu sezonu sam odgledao 2019. godine kada je izašla, i bila mi je tipičan predstavnik tada i dalje aktuelnog zombi treš talasa serija, ukratko - nije ni sjajno ni sasvim loše, na momente zabavno, prepuno rupa u radnji i krindž momenata.

Međutim, druga sezona u novoj produkciji i sa većim budžetom, je puno bolja.

Posebno mi se svideo specifičan narativ radnje, gde se prikaže jedan, nazvao bih ga čvorni događaj (jer je čvorište i mesto preplitanja radnji svih glavnih protagonista), a onda se od tog momenta unazad prati radnja svakog od bitnijih protagonista i njegovih postupaka koji su ga doveli do čvornog događaja i sustreta sa ostalim protagonistima.
U drugoj sezoni ima dva-tri ta čvorna događaja od kojih se radnja raspetljava unazad i ponekad jednu te istu scenu vidimo iz perspektive drugog aktera.
Ovo gore navedeno je teže opisati, ali meni je izvedba bila krajnje zanimljiva.

To uz +18 scene sakaćenja, napucavanja i jurnjave, mnoge beskrupoloznosti i prilično strašne, živahne i rastrčane zombije (najsličnije onima iz azijske mitologije, kao u seriji Kingdoms npr.), mi je ostavilo vrlo dobar utisak i drugu sezonu serije bih ocenio minimum 8/10 ( a pošto je ocena druge sezone serije na IMDB dobrano preko 8, vidim da i drugi gledaoci dele moj utisak da je druga sezona mnogo bolja od prve)...

EDIT: @Uriel i @Yojinbo preporuka za drugu sezonu...
 
Takav narativ je bio i u prvoj sezoni, dobra je i ova druga sezona, mada sam gledao samo 2ep. ...i dalje nema mnogo price, samo tenzija (y)
 
Takav narativ je bio i u prvoj sezoni, dobra je i ova druga sezona, mada sam gledao samo 2ep. ...i dalje nema mnogo price, samo tenzija (y)
Moguće, zaboravio sam... U svakom slučaju tada mi to nije ostavilo toliko pozitivan utisak...

A da, sama glavna radnja od početne do krajnje tačke u prvoj sezoni naći ćerku, u drugoj sezoni dočepati se piste i ukrcati se u avion nije toliko razgranata, više je zanimljivo kako se putevi pojedinih likova prepliću prilikom puta od početne do krajnje tačke.
I naravno, tenzija i krvoproliće. ;)
 
Da koristis ISPOILER umesto samog spoilera znaci isto i kucas samo slovo I na pocetku.U editoru je ova kao maska za oci pored Underlinea.
 

Prilozi

  • Screenshot_2021-06-21-20-34-26-572_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2021-06-21-20-34-26-572_org.mozilla.firefox.jpg
    64.4 KB · Pregleda: 71
Criminal UK

Predložena ovde od člana... Nije loša, ali ni ništa epohalno. Druga sezona zanimljivija od prve, ali šta znam, previše naivna, predvidljiva, nerealne slučajnosti... Psihološki efektat policije prema osumnječinam je trebao biti mnogo jači, bar tih police footage snimaka iz stvarnih slučajeva ima gomila i mogli su poslužiti u nekim smernicama. Pade mi na pamet ispitivanje Brendana Dassey-a iz Making a murderer gde je prikazan očigledan primer manipulacije od strane policije prema osumnjičenom što je na mene ostavilo baš jak utisak. Ovde toga i ima i nema ali nedovoljno, neke su mi ep bile baš na ivic gledanja, dok su neke bile sasvim dobre i zanimljive.


The Flight Attendant

Ne znam šta je ovo krenulo kako preko filmova tako evo i serija, ali utisak mi je baš bezveze. Lepo počela, Kaley Cuoco je izvanredna i ona me je nekako najviše i držala da istrajem ali ne i do kraja na žalost. Ostale mi tri epizode kojima se ipak neću vraćati. Toliko su je, pa mogu reći upropastili, sve ono što je krasilo prve dve epizode, kasnije mi izgubilo smisao.
 
Samo da ukazem na sajt vezan za one koje zanima ceo dogadjaj opisan u seriji dyatlov pass..a vidim da nas ovde ima :)
Www.dyatlovpass.com
Sveobuhvatna enciklopedija sa apsolutolno svim podacima o dogadjaju, fotografijama, rekonstrukcijama, mapama, izvestajima...sve.
Svaki put kad se iole udubim u ceo dogadjaj neki nemir me spopadne.
 
Neko je već spomenuo, a evo i ja da potvrdim. Druga sezona Black Summer bolja je od prve! Mislio sam da je neću gledati, ali pošto ovde pročitah pohvale, dao sam joj šansu. Ocena 8/10 od mene!
 
Konacno odgledah Generation kill
https://m.imdb.com/title/tt0995832/
Ne znam sto nisam ranije,da zaokruzim te HBO vrhunske ratne serije Bracu po oruzju,Pacifik i konacno ovo. Od mene 8.5/10
 
Poslednja izmena:
Upravo završio gledanje Invincible https://www.imdb.com/title/tt6741278/

Superheroji predstavljeni na drugačiji, ne tako uobičajen, način.
Serija suštinski ima jednostavnu radnju, sa par prilično neočekivanih zapleta...

Crtež i animacija solidni. Imaju retro vajb i neke momenta, tipa svi likovi uvek nose istu civilnu odeću.

Gore prebrutalan Scena sa vozom u poslednjoj epizodi je WTF, bukvalno kako su im dozvolili da to puste u etar...
Smeta politička korektnost tu i tamo u animiranom filmu koji "živi od toga da krši svaku korektnost i norme".
Verujem da tu dobrano nisu sledili strip, već da je to produkt ovog usranog vremena gde su muškarci žene, žene muškarci, eskimi crnci i td...

Uglavnom 7,5/10.

Lično ću početi da čitam strip, za koji kažu da je ipak znatno bolji od animiranog filma, ne čeka mi se sezona 2...
 
Odgledao prvu sezonu Better Call Saul. Ovo je barem duplo bolje od Breaking Bad.
Prva, druga i treća da, međutim od momenta kada se Čak ubije serija kreće nizbrdo, počeo da gledam 4 sezonu i prve tri epizode su skoro negledive, dalje se nisam mogao naterati da gledam, iako bih po ocenama rekao da u drugom delu te sezone i petoj stvari idu na bolje.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno