Danas gledam neki decko priča na telefon s21 ultra i upaljen mu ekran 😀 braco ovi ekrani od ivice do ivice doneli su samo muke i probleme.
Ne moze se imitirati rad senzora...
Ja sam na s7 imao proximity, senzor koji drzi upaljen ektan dve dok gledam u njega, led diodu, kameru.
Sve je skakalo i i dalje sljaka bez ikakve greske.
Pa apple ne dira notch bas zbog toga sto nece sebi da stvori mnogo vece provoeme samo da bi dobio mali deo ekrana koji realno ne sluzi nicemu osim da bude neka notifikacija tu.
Apsolutno tacno. Ovamo ismevaju Apple kako je "zaostao" i nije u stanju da pruzi iskustvo ekrana od ivice do ivice, a Apple u taj prostor spakuje vise kvalitetnog hardvera o koji ostali ne mogu ni da se ocesu kada je krajnja funkcionalnost telefona u pitanju.
Sto se tice MIUI, spekulacije su da se sprema kompletno novi OS, barem sudeci po plasiranju feedback anketa koje Xiaomi plasira cesto u poslednje vreme. Vise o tome
Chinese consumer technology company Xiaomi is set to do a major overhaul to its custom MIUI operating system, claims a report by NoteBook Check. As pe
timesofindia.indiatimes.com
I mislim da je za ocekivati nesto skroz novo. Trenutno MIUI sa svojim bagovima i nekonzistentonoscu u radu polako postaje omrazen kao onomad kad je TouchWiz bio ne bas najmiliji medju Samsung korisnicima. S tim da je Samsung uspeo da okrene novi list i sa One UI isporuci jednu od najboljih Android iteracija koje postoje.
I negde ima logike, danas kada spomenes MIUI prva asocijacija bude "radovi u toku" asocira na nekozistentost, bagove, zakrpe... Kada spomenes Xiaomi telefon sve manje pomislis da dobijas najbolji telefon za pare, a sve vise se pitas da li na konkretnom modelu radi sve kako valja.
Jednostavno na ovaj nacin, ovim tempom hiper produkcije telefona i ovakvom optimizacijom MIUI-ja Xiaomi je na putu da uskoci sebi u stomak, i u buducnosti rizikuje cak i onu najverniju bazu potrosaca.
Najbolje sto moze da se desi jeste da iznedre kompletno novu softversku bazu koja ce posedovati visok stepen optimizacije sa hardverom od trenutka kada telefon napusti proizvodnu traku do kraja njegove podrske.