Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Narode pomagajte
U iptv i A box se ic ne razumem
Potreban mi je android box da bih preko kodija mogao da gledam eon i ex yu kanale narocito sportske . Pocinje EP u fudbalu pa bih to i gledao
Molio bih Vas da mi date preporuku za A box i to dobar box
Ne razumem se u to uopste pa je potrebna pomoc
Predloge mozete i na pv da mi posaljete
Pozzz
Hvala

Narode pomagajte
U iptv i A box se ic ne razumem
Potreban mi je android box da bih preko kodija mogao da gledam eon i ex yu kanale narocito sportske . Pocinje EP u fudbalu pa bih to i gledao
Molio bih Vas da mi date preporuku za A box i to dobar box
Ne razumem se u to uopste pa je potrebna pomoc
Predloge mozete i na pv da mi posaljete
Pozzz
Hvala
Mi Box S i pevaš. Još ako ti je dobar wifi ima da radi kao singerica 🙂

Samo neće se nagleda tv programa, naročito fudbala preko kodija, ali to je neka druga priča.

Jel vam bio update na mi box s skoro?

Kakav kodi, samo TiviMate, buraz konačno uzeo Mi Box, dao mu TiviMate user-pass i jednu listu i uživa samo tako. Pre toga je koristio SmartIPTV na Samsungu, mnogo je bolji TiviMate.

I ja koristim samo TiviMate Premium odavno i plaćenu kvalitetnu iptv listu, uživancija na Mecool KM6 Deluxe Edition 🙂

Ако ме сећање не вара, када се појавио ЕОН бокс је имао подршку за нетфликс у 4К.
Да ли је то још увек случај?

I ja koristim samo TiviMate Premium odavno i plaćenu kvalitetnu iptv listu, uživancija na Mecool KM6 Deluxe Edition 🙂
Kako ste sredili prikazivanje EPG? Ima li neka caka? Imam placenu listu, dodam u izvor za EPG tu listu samo sto u linku umesto get.php stavim xmltv.php i EPG bi trebalo da se prikazuje, prikazuje se u pregledacu kad otvorim stranicu ali u aplikaicji nece. EPG od servera provereno radi

Tivimate automatski dodaje EPG, radi lepo za sve liste koje koristim. Gotit dugo nije imao EPG, ali to je do njih bilo, pojavio se ponovo pre neko veče.

Nece kod mene, ***, mozda jer koristim neku krekovnau app.. Ostalo sve radi

EDIT: Sredio sam, nesto je do liste..

Poslednja izmena:
Kako ste sredili prikazivanje EPG? Ima li neka caka? Imam placenu listu, dodam u izvor za EPG tu listu samo sto u linku umesto get.php stavim xmltv.php i EPG bi trebalo da se prikazuje, prikazuje se u pregledacu kad otvorim stranicu ali u aplikaicji nece. EPG od servera provereno radi
Meni se epg prikazuje lepo. Dobio sam uz listu link za epg i to je to. Tvviet mi je iptv

Sredio sma i ja, do liste bilo nesto, meni je STB glavni, ali ovo rekoh da probam, vidim da ga hvalite. Eto ima i krekovanih verzija, ne mora da se placa.

Mogao bi neko objasniti kako vracate unazad na kanalima koji to podrzavaju? U EPG ne mogu da skrolujem unazad vec samo unapred. Amazon Firestick

Ja ga imam... Sve radi perfektno od onih zvanicnih stvari, to se i podrauzmeva, ali nema dovoljno snage da pusta high bitrate fajlove generalno, 4k pogotovo, a i 1080p najviseg bitrate-a.

Razocarao sam se u tom smislu, nije dovoljno dobar hardver za najkvalitetnije remux varijante. Ethernet koji se dodatno dokupljuje ogranicen na 100 mbit-a.

Za sve zvanicne varijante i prakticno sve osim ovoga sto sam pomenuo, radi vrhunski, naravno. Meni je i UI elegantan i dobro dizajniran, iako ga neki pljuju.

Daljinski na prvu vrlo interesantan, mada u praksi malo manji nego sto bi trebalo da bude. Plastikaner, ali moze da prodje.

Zet ima neki Hisense smart tv i hteo bih da kupi neki android box za gledanje youtuba, sportskih utakmica,filmova i sl. NIje neki zahtevan korisnik uopste.
Da li bi radilo na tv ako bi kupio neki android box s obziorm da je tv smart.
Takodje moze preporuka za box d0 100e max ali ako je moguce da postiji neka varijanta ukljuci i to sve radi.
Vidim da ovde u zdnjih par stranica pisete od Mi box S, x96 max+, tanix tx3...
Ako je bitno za radi box-a on kuci ima total tv i neki orion net koji uzima od komsije preko wi-fi.

Zet ima neki Hisense smart tv i hteo bih da kupi neki android box za gledanje youtuba, sportskih utakmica,filmova i sl. NIje neki zahtevan korisnik uopste.
Da li bi radilo na tv ako bi kupio neki android box s obziorm da je tv smart.
Takodje moze preporuka za box d0 100e max ali ako je moguce da postiji neka varijanta ukljuci i to sve radi.
Vidim da ovde u zdnjih par stranica pisete od Mi box S, x96 max+, tanix tx3...
Ako je bitno za radi box-a on kuci ima total tv i neki orion net koji uzima od komsije preko wi-fi.
Prvo zet da uvede internet. Kabal je kabal. Ja imam mi box s. Iako su modem i box bili na razlicitim spratovima kuce bilo je manjih problema. A mogu misliti kakve ce tek probleme imati tvoj zet koji uzima net od komsije.Nebitno je sto mu je smart tv, bilo koji box ce raditi.

@Ivan® hvala za info. Gabaritne muxove i slično ne trošim pa mi ne bi bilo problem a navikao sam na zvaničan android tv sa chromecastom. Daljinski mi već jeste bitan, viđao sam već komentare da je premali za šapu odraslog čoveka.
Netflix mi nije bitan tako da ću po svoj prilici pazariti Mecool KM1. Za sličnu cenu isti os, procesor i mogućnosti, a dobijam 4gb rama, dodatne usb portove i lan.

Prvo zet da uvede internet. Kabal je kabal. Ja imam mi box s. Iako su modem i box bili na razlicitim spratovima kuce bilo je manjih problema. A mogu misliti kakve ce tek probleme imati tvoj zet koji uzima net od komsije.Nebitno je sto mu je smart tv, bilo koji box ce raditi.
On radi po ceo dan i u sustini uvece ima mozda sat -dva fore da odgleda nesto (i to ne svaki dan) i to je jedan od razloga sto placa po pola net sa komsijom koji je u stanu pored njega. Kao sto rekoh nezahtevan korisnik.

Ovi kinezi sa KP mi deluju hardverski jaci naspram kineza Mi box S koji je 2/8Gb. Da je li 2/8gb dovoljno da to sve radi ili mozda ici na ove jeftinije kineze koji su hardverski jaci?
Sta je bolja varijanta na duze staze?
Edit:
Da li bi posluzio Mi TV stick? Vdim da je on jos slabiji hardverski.

Poslednja izmena:
Ne treba njemu jak hardver za to što hoće već neki uređaj koji nije bagovit, a to je po meni Mi box s. Stim što može da bude problem ako je signal WiFi ja slab. Ili da uzme neki box koji ima spoljnu antenu da bolje hvata net.

nema sanse da mu radi ni jedan box sa wifi signalom od komsije.

Ovde su ljudi raspredali temu o kupovini usb to lan adaptera kada im je ruter malo dalje od boxa, a ne od komsije :)

Moz' da bidne al' ne mora da znaci.

NN mesto gde postoji infrastruktura od SN i SBB,a, poznata situacija sa blokiranjem UG kanala, wifi nakacen na komsinijin UniFi i nema blokade i nema ni racunatog saobracaja jer se na UniFiju EON ne racuna u saobracaj i sve radi kako treba.

Naravoucenije, zavisi od zgrade, polozaja routera, zagusenosti wifi-ja ...

Otvorih temu u delu foruma "šta da kupim" ali očigledno da ću ovde lakše dobiti odgovor. Potreban mi je Android box, sledeće je bitno:
  • Da ga ima u ponudi u radnjama kod nas koje daju na rate, koliko vidim tu radnja na G prednjači sa ponudom. Naručivanje od preko i kupovina za keš nisu opcije;
  • Služio bi mi prvenstveno za gledanje EON-a, imam EON van mreže, njihov box ne bih uzimao iz određenih razloga;
  • Takođe bih ga koristio za gledanje HD filmova (za sada nemam UHD TV), bilo bi dobro da može da zameni PC, spojio bih ga na Yamaha 5.1 AV risiver;
  • Puštanje muzike, prvenstveno FLAC format;
  • Cena do nekih 100€.
Mnogi Android TV box-evi na papiru zadovoljavaju ove uslove, ali sigurno postoje neke nijanse.
Vidim da se ovde preporučuje Xiaomi Mi box S iako je hardverski slabiji od nekih drugih manje poznatih kineza ali nije bagovit. Verovatno bih uzeo njega na osnovu svega napisanog ovde ali bih voleo još jednom da čujem mišljenje nekog sa više iskustva?

Unapred hvala!

Naručih Mecool Km2 za 63 eura
Brine me samo memorija od 8 GB
Valjda se može proširiti preko memorijske kartice ili usb
Možda je ovaj mecool km 2 bolji od xiaomi mi boxa

Otvorih temu u delu foruma "šta da kupim" ali očigledno da ću ovde lakše dobiti odgovor. Potreban mi je Android box, sledeće je bitno:
  • Da ga ima u ponudi u radnjama kod nas koje daju na rate, koliko vidim tu radnja na G prednjači sa ponudom. Naručivanje od preko i kupovina za keš nisu opcije;
  • Služio bi mi prvenstveno za gledanje EON-a, imam EON van mreže, njihov box ne bih uzimao iz određenih razloga;
  • Takođe bih ga koristio za gledanje HD filmova (za sada nemam UHD TV), bilo bi dobro da može da zameni PC, spojio bih ga na Yamaha 5.1 AV risiver;
  • Puštanje muzike, prvenstveno FLAC format;
  • Cena do nekih 100€.
Mnogi Android TV box-evi na papiru zadovoljavaju ove uslove, ali sigurno postoje neke nijanse.
Vidim da se ovde preporučuje Xiaomi Mi box S iako je hardverski slabiji od nekih drugih manje poznatih kineza ali nije bagovit. Verovatno bih uzeo njega na osnovu svega napisanog ovde ali bih voleo još jednom da čujem mišljenje nekog sa više iskustva?

Unapred hvala!
Od ponude na G preporuka za Mibox s. Eon na nnemu radi kako treba. Jeftinija varijanta ti je Mi tv stik na kome Eon takodje leponradi ali je primetno sporiji.meni Eon godinama radi na starijem Mibox 3. Kupis na KP za 500d Eon daljinac i imas komotniji nacin promene kanala.Mibox ima sertifikat za Netflih a i HBO go radi lepo. Imas i ugradjen chromecast koji takodje ima bitnu funkciju akonzelis nekad nesto da castujes sa telefona ili drugih uredjaja.

Kako bi se pomenuti Mi Box snasao sa 4k sadrzajem, povezan na 4k TV? Trazim nesto da pusta EON, HBO Go, AirPlay, i u buducnosti Netflix. Kao alternativu nadjoh Roku Ultra 2020. Hardverski deluje jaci al me brine da li ima sve potrebne sertifikate.

Kad već pominjete hardver mi box s...
Treba da znate da mi box ima samo 3gb slobodnog prostora od onih reklamiranih 8gb

Sasvim dovoljno. Meni dva Eon boxa nemaju vise od 2Gb prostora pa rade ok.Mibox mi ima oko 3.
@boki 78 kucaj na YT Eon na Mibox 3 pa pogledaj kako radi. Taj video sam postavio jos pre 3 godine.

Nazad
Vrh Dno