Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

A kad probaš da uspostaviš poziv da li se spušta na 3G ili ostaje na 4G?
Ako spušta na 3G moraćeš ponovo da ih zoveš da ti uključe.

Izgrebano staklo glavne kamere koliko kosta zamena novog? Ima dosta izrazen lens flare od ulicnih svetala iliti bandera..

Prilozi

• IMG_20210601_022856.jpg
    IMG_20210601_022856.jpg
    185.1 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Mislim da moraš celo zadnje staklo da menjaš a ono je oko 10k dinara, ali sačekaj da ti se javi neko ko je menjao.

Ne mora celo staklo nadjoh ova video

Nadam se da ne krsim pravila foruma zbog youtube videa?

Pozz drustvo. Uzeo sam p30. Da li ste dobili update na emui 11 i vredi li preci sa 10tke na 11icu

Da, stigao je pre jedno 2-3 meseca
Sto se tice saveta, da li da predjes na emui 11, iskreno, nemam pojma, javice se neko ko ce ti dati savet i misljenje o slikama na 10 i 11

Na P30 Pro radi dobro 11 tako da sto nebi i na P30
Jel normalno da mi temperetura baterije tokom 40w brzog punjenja dostigne oko 41c i koja je granica?

JEdno pitanje vezano za brze punjace... koji brzi punjac mi treba da bi se p30 lite i mate20 pro punili brzo? punjac od mate20 pro puni brzo oba telefona a punjaci QuickCharge3.o mi ne pune telefone brzo...

Pozdrav svima koristim P30 lite da li neko moze da mi preporuci neku dobru aplikaciju Always on Display...Hvala unapred...

Da, stigao je pre jedno 2-3 meseca
Sto se tice saveta, da li da predjes na emui 11, iskreno, nemam pojma, javice se neko ko ce ti dati savet i misljenje o slikama na 10 i 11
Slobodno, sa EMUI 11 p30pro je ostao konkurentan i u ovoj godini.
Na P30 Pro radi dobro 11 tako da sto nebi i na P30
Jel normalno da mi temperetura baterije tokom 40w brzog punjenja dostigne oko 41c i koja je granica?
Normalno je ako se greje do nekih 80% napunjenosti baterije, nakon toga ne bi smeo da se greje. Do 50C nije strašno ako je telefon na superfast charge
JEdno pitanje vezano za brze punjace... koji brzi punjac mi treba da bi se p30 lite i mate20 pro punili brzo? punjac od mate20 pro puni brzo oba telefona a punjaci QuickCharge3.o mi ne pune telefone brzo...
Huawei ima neku svoju tehnologiju brzog punjenja tako da je džaba tražiti qc 3.0 punjače, qc 3.0 je qualcomm-ov projekat tako da to može da radi samo na telefonima sa njihovim procesorom Huawei punjač je jedini koji najbrže može da puni Huawei telefone.

hmmm... znaci tesko cu naci neki brzi punjac za huawei sa 4 porta?

Pozdrav svima koristim P30 lite da li neko moze da mi preporuci neku dobru aplikaciju Always on Display...Hvala unapred...
P30 lite ima IPS LCD ekran a always on funkcija ima smisla samo na OLED (amoled) ekranima. Tako da je preporuka ne stavljati always on na P30 lite jer će to značajno uticati na trajanje baterije a verovatno i na skraćenje životnog veka ekrana.

P30 lite ima IPS LCD ekran a always on funkcija ima smisla samo na OLED (amoled) ekranima. Tako da je preporuka ne stavljati always on na P30 lite jer će to značajno uticati na trajanje baterije a verovatno i na skraćenje životnog veka ekrana.
U redu...Hvala na savetu...

Cao svima.Imam p30 pro new edition Moze li neko da pomogne :) uradila sam test na geekbench 5(ne znam zasto, nista ne razumem 😂) i zanima me zasto ima ova razlika na prvoj slici. I sta znaci ovo na drugoj. Hvala 😊

Prilozi

• Screenshot_20210604_000146_com.primatelabs.geekbench5.jpg
    Screenshot_20210604_000146_com.primatelabs.geekbench5.jpg
    77 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20210604_000155_com.primatelabs.geekbench5.jpg
    Screenshot_20210604_000155_com.primatelabs.geekbench5.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 47
Ako hoćeš da ti bude brz telefon, nemoj ga sakatiti tako što ukljucis battery power saving.

Čak i sa uključenim power savingom taj telefon će raditi bez štucanja, eventualno za neku zahtevniju igricu možeš to da isključiš. A na te testove ne treba posebno obraćati pažnju...

Hvala puno. Generalno nemam problem sa telefonom nego cisto sam htela da proverim.

Verovat necete al ovaj telefon radi bolje od oneplusa 7T/pro sa snapdragonom 855+ iako je OP imao 90hz ja ne vidim tu razliku. Po testovima sd855 je jaci od kirina980 koji je u ovom fonu al u praksi u svakodnevnom radu nema razlike.

Izgrebano staklo glavne kamere koliko kosta zamena novog? Ima dosta izrazen lens flare od ulicnih svetala iliti bandera..
Ja sam imao polomljeno staklo kamere i morao sam da menjam cela ledja, 10.000 u ovlastenom servisu jer je tel jos uvek pod garancijom.
Kod tebe izgleda da flare ne dolazi samo od ostecenje vec od masnog stakla kamere.
Kod mene ogrebotina nije bila problem, ali lom jeste. Pre fotofrafisanja dobro obrisi staklo kamere i mislim da ce sve biti OK.

Prilozi

• IMG_20201115_103951.jpg
    IMG_20201115_103951.jpg
    142.8 KB · Pregleda: 52
Ja sam imao polomljeno staklo kamere i morao sam da menjam cela ledja, 10.000 u ovlastenom servisu jer je tel jos uvek pod garancijom.
Kod tebe izgleda da flare ne dolazi samo od ostecenje vec od masnog stakla kamere.
Kod mene ogrebotina nije bila problem, ali lom jeste. Pre fotofrafisanja dobro obrisi staklo kamere i mislim da ce sve biti OK.
Ogrebotine su kod mene u pitanju na glavnoj i telephooto kameri evo slike nadam se da ce se videt jer je slikano za p20 lite.

Prilozi

• IMG-20210608-WA0013.jpg
    IMG-20210608-WA0013.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 31
Ја нисам срео човека који има П30 или П30Про да му није изгребано стакло камере. Вероватно постоје, али ја их нисам срео. За 10.000 динара не исплати се да се мења уопште и немој да покушаваш да полираш нећеш ништа да постогнеш тиме.
@Seli33 био у неколико сервиса и рекли су ми да су та стакла доста лоша и да не мењају тако већ само као целину. За сад још увек ја нисам нашо заменско.

^Ja ih znam troje kojima nisu izgrebama stakla kamere na P30 Pro, a znam jos jednog koji ima P30 Pro, ali nisam proverio na njegovom telefonu stanje stakala...
Provericu danas...

P30, za mesec dana tačno 2 godine korišćenja. Niti jedna tačkica.

Na KP imate stakla za po 400 - 700 din. Sad kako skinuti ova grebana a da ne postoji rizik da se osteti optika..... Onaj neki video na yt gde krlja nozem i lomi ovo staro mi nekako smesno, to 90% sansa da se nesto zezne...

Imam p30 pro nosio ga bez zastite slomio display i zadnje staklo ali staklo kamere nema ni ogrebotinu.:)
Ovamo u CG je zamjena zadnjeg stakla i ekrana oko 270€ uz to ide i zamjena baterije, mozete li mi reci je li to preskupo,i koja je cijena u eur kod vas, cini mi se da je ovo malo previše.. da napomenem da je sve original navodno ovlasceni servis, telefon je u garanciji ali to nema nikakve veze pretpostavljam.

Nazad
Vrh Dno