Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
HVala svima, stavio sam ih na spisak. Poceo sam "Justified" koju je neko gore predložio i to je baš početak kakav sam traži
Pazi dobar početak ne mora da znači da je kvalitetan zaplet i zadovoljavajući kraj.
Sad bih mogao da ti navedem tonu serija koje su bile fantastične pogotovo u pilot epizodama a onda otišle u Q...

Trebalo bi da budeš određeniji po pitanju žanra jer ovako nije najjasnije šta te interesuje.

"The Wire" je lektira, ne po IMDBu već po realnosti.
Isto važi i za "True detective".

Opet mnogo serija je počelo kao B produkcija a završilo na nivou blockbuster-a poput SG serijala ili Supernatural.

Nemam nameru da držim predavanja, samo predlog.
Daj šansu Žici, nećeš se pokajati. Nema koristi od fantastičnih pilot epizoda, mnoge serije sazrevaju sa sezonama koje dolaze.

Pazi dobar početak ne mora da znači da je kvalitetan zaplet i zadovoljavajući kraj.
Sad bih mogao da ti navedem tonu serija koje su bile fantastične pogotovo u pilot epizodama a onda otišle u Q...

Opet mnogo serija je počelo kao B produkcija a završilo na nivou blockbuster-a poput SG serijala ili Supernatural.

Bukvalno, tema zatrpana inicijalnim wow utiscima pa 10 postova razočaranja posle toga. Bar sezona da se odgleda pre ikakvog deljenja utisaka je nekako razumno.
Što se tiče drugog dela posta, The Sopranos školski primer navedenog

Meni po spisku serija koje su ti se dopale deluje da nikako nisi tip za The Wire. Ona je spora, masna, teška, crna... Suits je limunadica koja do pete sezone još i može da se gleda, a Brooklyn 99 tipična američka komedija za puštanje mozga na pašu, bez imalo supstance.

Huh.
The Wire - to vam je kao dobro napisana knjiga. Pisac je imao ideju, znao šta hoće da kaže i držao se ideje od početka do kraja.
Nije za porediti sa novijim serijama. Zašto?

Serije danas iako imaju dobre pisce, često podlegnu uticaju: ekonomije, publike, filmskih studija... I pod tim pritiskom popusti većina pisaca.
Samo su cifre bitne $$$.
Jesu i ranije bile bitne ali ne u toj meri da se odustajalo od unapred postavljenih parametara. Nekako su pisci bili nezavisniji i čuvali dostojanstvo.
Takav je utisak.

Nakon par uspešnih sezona, ukoliko gledanost počne da pada a to potvrdi twitter i facebook analitika ,
radi se sve samo da analitika poraste. Primer ako se došlo vec do 5 sezone, nateže se i navlači da ako je ikako moguće doguraju do 10 sezona.
Pogledajte mladje serije koje su sada već sa 5+ sezona, pa to se razvodnjava do besmisla.

Nekada me podsete na Krastija, klovna iz Simpsonovih, kada ima krizu i gledanost mu pada.
Obratite pažnju kako ne obustavlja šou već kompletno izlazi iz svojih tokova menjajuću koncept kako bi vratio publiku i osvežio je a onda kasnije nastavlja po starom.
I vuk sit i ovce na broju.
Serija kao Lucifer, Suits, Brooklyn 99, ova nova Winx (nisam gej, volim fantastiku a takvih serija nema puno lol),Ragnarok, See,The Witcher, Good place, Lost in Space, Locke i Key.....Eto mali deo nekih serija gde su mi se svidele prve epizode
@milos0888 slažem se sa @Sgt. Major , nisi tip za The Wire.

Za sve one koji su gledali, a i one koji se dvoume da pogledaju Wire, neka pročitaju ovaj tekst kako bi shvatili o kakvoj se seriji radi. Mislim da nema nekih bitnih spojlera koji bi pokvarili prvo gledanje.

sta vam je pre u navici da se stalno vracate na neke dobre serije koje ste ranije gledali ili vise forsirate nove koje niste?
ja vec 10tak godina stalno vrtim sopranove,shield npr....neke serije sam odgledao po 2x tipa posle 2god i sl...ali nekako mi je dosadno da istrazujem sta je dobra serija i da rizikujujem da vidim kakav ce kvalitet ispasti vec se stalno vracam proverenim stvarima...
preporucio bi falling skies seriju,gledam drugi put sada

DeVs - horseshite.

Love, Death & Robots s02 - malo veća limunadica od prve sezone, bar koliko se sećam, prvu sam gledao odmah po izlasku, kao i ovu. Sve u svemu, crtaći sa kvazi dubokim porukama i lepim crtežima/animacijama, lepa zanimacija za jedno (kratko) popodne.

^ Komsi-komsa...
Može da se pogleda, ali i da se preskoči...

Sweet Tooth

Sinoc upalih posto nisam znao šta da gledam... i imao sam šta da vidim.
Fairytale meets The Road/The Last of Us. Barem priča i vajb same serije ide u tom smeru. Posle shvatih da je radjena po stripu, koji ne znam kakav je ali se nadam da je bolje od same serije.
Ne znam ni kako da je shvatim, bajka u neku ruku koja pokušava da bude ozbiljna ali opet i nije. Zaista ne znam ni koja je ciljna grupa ove serije.
Dve epizode od osam su da kažem dobre, ostatak meh, kao i sama serija.

Očigledno su me nasankali botovi koji su ocenjivali seriju na IMDb-u, mada vidim da i na RottenTomatoes je slična situacija.
Sve ukupno na kraju tendiram na kraju na 5/10 ali poslednje dve epizode su malo izvukli prosek, tako da neka bude 6/10.

Sto mu dođe više kao pogledati ako bas ništa drugo nemate...

E hvala ti. Ja se napenalio ali cu onda preskociti.

Walking dead je na silu produžena serija jer su videli da pravi pare. Već posle 3-4 sezone je postala đubre. Slično su sa Lost uradili. Trebala je valjda peta sezona da bude zadnja, ali su je produžili na silu zbog gledanosti.

walking dead je bila dobra serija dok nisu resili da izbace rick-a..do tada je i imala neku pricu i bila dobra..nakon toga uzas

Takođe. Samo mi je kratko trajala , brzo mi nešto došao kraj.

Možda je bolje i ovako nego da je razvodne i otegnu pa na kraju ukake...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno